Sprawy dotyczące zasad forum

Awatar użytkownika
bartek_1990

Re: Sprawy dotyczące zasad forum

Post autor: bartek_1990 »

Soniak pisze:czemu mnie się czepiasz
Nie czepiam się tylko w związku z tym iż wywołałeś temat i w sumie momentami sensownie przedstawiałeś swoje racje to człowiek miał pewne oczekiwania, myślałem sobie :" może faktycznie kolega ma jakiś interesujący pomysł" . No i się doczekałem tego pomysłu i moja opinia jest taka - dużo szumu o nic, z dużej chmury mały ( bez powiązań :P ) deszcz itp. Lepiej się skupić na tym co jest a nie szukać na siłę problemów.
We `ll keep the red flags flying high! UNITED!

jaskółka

Post autor: jaskółka »

Koniec tematu, ty chyba masz problemy z kolejkowaniem faktów. Są pewne zasady które zostały przez ciebie złamane i tyle w temacie. Tak jak pisałem nie jest to temat tej dyskusji.
Ale jakie zasady? Gdyby faktycznie była to jakaś tajemnica o której dowiedziałabym się od kogoś i to tutaj napisała to rozumiem Twoje oburzenie, ale skoro publicznie piszecie do siebie vel "braciszku" to chyba taką tajemnicą nie jest?
UNIA TARNÓW MANCHESTER UNITED

Awatar użytkownika
Soniak

Post autor: Soniak »

bartek_1990 pisze:Trochę odbiegnę od tematu powiązań rodzinnych bo uważam to za śmieszną polemikę z której potem wynikają jakieś chore pretensje bo w tego typu kłótniach argumenty kończą się wraz z napisaniem jednego, maksymalnie dwóch postów a niestety kłótnia trwa dalej co prowadzi do wymyślania jakiś bzdurnych teorii typu : " forum jest za ostro prowadzone, brak luźnych rozmów, moderatorzy - tyrani itp"
Jak byś podszedł do tematu tak jak Pani Jaskółka to zobaczył byś dlaczego tak uważam.
Soniak, szczerze ci powiem że skoro już poruszyłeś temat funkcjonowania forum to myślałem że masz jakiś głębszy zamysł co do założenia nowego, na prawdę interesującego tematu a tymczasem, według mojej opinii założyłeś iście śmieszny temat. Na prawdę jak wszedłem przed chwilą na forum i zobaczyłem " oczami małego " czy cos w tym stylu to na wstępie mi się odechciało wchodzi w ten temat. Mały to zwykły użytkownik tego forum, po co zakładać temat o nim? Skończy mu się czas uspokojenia - wróci i będzie prowadził dyskusję - tyle w tym temacie.
Nie zakładałem tematu o malym tylko o pewnym "fenomenie" czyli jego blog'u który jest bardzo poczytny a wywodzi się prosto z tego forum, z racji tego że mamy już pewne rzeczy za sobą ( o których ze względu na moją obiektywność nie chciałem rozmawiać ), blog malego jest czytany nie tylko lokalnie o czym może świadczyć to że w statystkach pojawiają się różne miasta i kraje.
Nie wiem jak inni ale mnie ten temat kompletnie nie rusza, sprawia wrażenie założonego na siłę aby tylko coś udowodnić i postawić na swoję a wiadomo że nie tędy droga.

Aha, i nie myśl sobie że ja się tak pucuję moderatorom bo pomimo że jeden jest moim bratem a drugi dobrym kolegą to wyrażam tylko i wyłącznie swoje zdanie. Zawiodłeś Soniak.
Ale możesz mi powiedzieć w czym cię zawiodłem ?

[ Dodano: 02-11-2010, 14:32 ]
jaskółka pisze:
Koniec tematu, ty chyba masz problemy z kolejkowaniem faktów. Są pewne zasady które zostały przez ciebie złamane i tyle w temacie. Tak jak pisałem nie jest to temat tej dyskusji.
Ale jakie zasady? Gdyby faktycznie była to jakaś tajemnica o której dowiedziałabym się od kogoś i to tutaj napisała to rozumiem Twoje oburzenie, ale skoro publicznie piszecie do siebie vel "braciszku" to chyba taką tajemnicą nie jest?
Nie chce mi się uwierzyć w to że Pamiętałaś taki nieznaczący post z 2009 i to jeszcze z jego początku, proszę Cię nie pogrążaj się. I już nie czekam na odpowiedź.

[ Dodano: 02-11-2010, 14:36 ]
bartek_1990 pisze:
Soniak pisze:czemu mnie się czepiasz
Nie czepiam się tylko w związku z tym iż wywołałeś temat i w sumie momentami sensownie przedstawiałeś swoje racje to człowiek miał pewne oczekiwania, myślałem sobie :" może faktycznie kolega ma jakiś interesujący pomysł" . No i się doczekałem tego pomysłu i moja opinia jest taka - dużo szumu o nic, z dużej chmury mały ( bez powiązań :P ) deszcz itp. Lepiej się skupić na tym co jest a nie szukać na siłę problemów.
I jeszcze jedno trochę wykazujesz się dużą nadinterpretacją, to jest twoje subiektywne odczucie, chce zmian i je wykazałem. Też zabrałeś głos w dyskusji
Soniak, po co tego typu wypowiedź? Spójrz na to z góry - wygląda tak jak byś nawoływał do czegoś, jak byś "nieoficjalnie" namawiał do robienia czegoś przeciwko adminom z którymi prowadzisz walkę, i po co to? Nie musisz nadawać temu takiej formy , nie musisz wypisywać tego dużymi literami - każdy wie że może mieć swoje zdanie i każdy je ma. Jeśli ma być luz to nie wprowadzajmy napiętej, nerwowej atmosfery.

Soniak, to załóż jakiś interesujący temat, na pewno ludzie sie skuszą i będa udzielać. Ja też chętnie się wypowiem w jakimś zupełnie nowym wątku, jeśli masz jakiś ambitny pomysł na rozpoczęcie jakiejś nowej, odmiennej dyskusji - na pewno cie tu nikt nie będzie ograniczał, oczywiście o ile będzie prowadzona w ramach przyzwoitości , to chyba oczywiste.

Osobiście: Tez mi się w paru sytuacjach nie podobalo że przerwano ciekawą dyskusję, prowadzoną trochę nie na temat bo w innym temacie, ale bywały też sytuacje że podobala mi się interewencja adminów bo robił się bałagan, chaos i totalna samowolka więc bilans zysków i strat = 0

Każda krytyka powinna pozytywnie wpływać na obraz całości, dalej będę trzymał się swoich tez a próba zbicia mnie z tropu wyciągając mi koneksje rodzinne, uważam, za nieodpowiedzialną i głupia zagrywkę urażonych osób, przykro mi bardzo że zawiść bierze górę nad rozsądkiem.

Ktoś mi zarzucił że mało piszę na forum, ale właśnie pisanie tak wygląda że jak ktoś ma trochę inne zdanie zostaje sprowadzony głupimi zagrywkami lub prowokacją do parteru i odchodzi mu ochota pisania na forum. Ludzie opamiętajcie się nie tędy droga.

I żeby było po wszystkim tak jestem bratem malego i co z tego, jestem autonomiczną osobą i mam swoje zdanie i chce je wyrażać nie jestem sterowany przez malego. Nie bawię się w prześwietlanie innych osób kto kim jest, kto jest kogo bratem, mężem, żoną itp, chciałem być osobą anonimową z swoim zdaniem nie udało się szkoda. W głównej mierze dzięki wam, właśnie dlatego że jestem bratem małego, bo chciałem wyrażać swoją opinie a nie żebym był posądzany o prywatę.

Taki jest obraz tego forum, dla mnie podstawą jest zawiść, ale tak zawsze to piszę jest to moje subiektywne odczucie.

Do Bartusia dla wyjaśnienia Subiektywizm to kierowanie się w działaniu oraz w ocenie faktów i zjawisk wyłącznie własnym sposobem widzenia;
Ostatnio zmieniony 02 lis 2010, 15:04 przez Soniak, łącznie zmieniany 2 razy.
Każdy ma prawo do ochrony prawnej życia prywatnego, rodzinnego ... Art. 47 K. RP.

Awatar użytkownika
bartek_1990

Soniak pisze:Ale możesz mi powiedzieć w czym cię zawiodłem ?
Prosta sprawa - myślałem że założysz interesujący temat a tymczasem założyłeś jakiś pseudo-temat żużlowy. tyle.
Soniak pisze:I jeszcze jedno trochę wykazujesz się dużą nadinterpretacją
Nadinterpretowac to można wiersz na języku polskim . Wyraziłem swoje zdanie na temat twojego działania. tyle.
Mino że nie powinieneś, według twojego rozumowania bo jesteś powiązany rodzinnie z władzami forum
Ale czego nie powinienem?

Awatar użytkownika
Soniak

Prosta sprawa - myślałem że założysz interesujący temat a tymczasem założyłeś jakiś pseudo-temat żużlowy. tyle.
Ależ chyba założyłem jak się w nim tak udzielasz.
Nadinterpretowac to można wiersz na języku polskim . Wyraziłem swoje zdanie na temat twojego działania. tyle.
Jak się jeszcze trochę pouczysz to dowiesz się co to słowo oznacza poniżej fragment z słownika języka polskiego.

interpretacja idąca zbyt daleko, odkrywająca znaczenia, których sprawa bądź przedmiot interpretowany nie posiada; interpretacja niemająca dostatecznego uzasadnienia
Ale czego nie powinienem?
Bartuś zabrałeś głos w dyskusji, której stroną była twoja rodzina, a nie powinieneś bo tego samego zaczynasz wymagać ode mnie.
Każdy ma prawo do ochrony prawnej życia prywatnego, rodzinnego ... Art. 47 K. RP.

Awatar użytkownika
djwds

Post autor: djwds »

Za bardzo odbiegacie od tematu wątku !!.

Awatar użytkownika
Soniak

djwds pisze:Za bardzo odbiegacie od tematu wątku !!.
Nie ja sobie zrobiłem prywatną wycieczkę po mojej osobie, cały czas o tym mówię. Powiązania rodzinne z malym nie są przedmiotem tej dyskusji.

Awatar użytkownika
bartek_1990

Soniak pisze:Jak się jeszcze trochę pouczysz to dowiesz się co to słowo oznacza
Polskiego już sie dawno nie uczę a pomimo to wiem co to słowa oznacza. Jednak uważam że nie powinno się używać tego słowa w kontekście czyjeś odpowiedzi na post innego użytkownika. Z prostego powodu - jeśli ja wypowiem się nieprzychylnie na twoje argumenty ty od razu zauważasz nadinterpretację. Nie widze sensu w takim czymś...
Soniak pisze:Bartuś zabrałeś głos w dyskusji, której stroną była twoja rodzina, a nie powinieneś bo tego samego zaczynasz wymagać ode mnie.
To może w ogólę się wyrejestruję z forum bo mam brata moda :)? Czy ty si e słyszysz? Gdzie, kiedy i kto powiedział że nie mogę zabrać głosu w dyskusji bo stroną jest rodzina :)? No prosze cie nie kompromituj się :). To w takim razie ty też się nie udzielaj bo wiele rzeczy rozbija się tu o Małego :)

Awatar użytkownika
Soniak

bartek_1990 pisze:
Soniak pisze:Jak się jeszcze trochę pouczysz to dowiesz się co to słowo oznacza
Polskiego już sie dawno nie uczę a pomimo to wiem co to słowa oznacza. Jednak uważam że nie powinno się używać tego słowa w kontekście czyjeś odpowiedzi na post innego użytkownika. Z prostego powodu - jeśli ja wypowiem się nieprzychylnie na twoje argumenty ty od razu zauważasz nadinterpretację. Nie widze sensu w takim czymś...
Soniak pisze:Bartuś zabrałeś głos w dyskusji, której stroną była twoja rodzina, a nie powinieneś bo tego samego zaczynasz wymagać ode mnie.
To może w ogólę się wyrejestruję z forum bo mam brata moda :)? Czy ty si e słyszysz? Gdzie, kiedy i kto powiedział że nie mogę zabrać głosu w dyskusji bo stroną jest rodzina :)? No prosze cie nie kompromituj się :). To w takim razie ty też się nie udzielaj bo wiele rzeczy rozbija się tu o Małego :)

Aha, i daruj sobie "bartusia" bo nie jestem twoim 5 letnik synkiem :)
Bartek tutaj i nie powiedz że ci nie chodziło o to :
No i się doczekałem tego pomysłu i moja opinia jest taka - dużo szumu o nic, z dużej chmury mały ( bez powiązań :P ) deszcz itp. Lepiej się skupić na tym co jest a nie szukać na siłę problemów.
Nie jestem tak radykalny w swoich poglądach aby, sugerować że masz Ty czy Ja się wyrejestrować z forum, moim celem tak jak wcześniej pisałem było tchnięcie ducha w to forum, a Sami wywlekliście mi powiązania z malym
To może w ogólę się wyrejestruję z forum bo mam brata moda :) ? Czy ty si e słyszysz? Gdzie, kiedy i kto powiedział że nie mogę zabrać głosu w dyskusji bo stroną jest rodzina :) ? No prosze cie nie kompromituj się :) . To w takim razie ty też się nie udzielaj bo wiele rzeczy rozbija się tu o Małego :)
Nie kompromituje się tak jak wyżej napisałem nie ja wywlekłem moje sprawy rodzinne na forum i nie było to moim celem. Sam przyznałeś się że twój brat to mod a admin kumpel, i to mnie nie wzruszyło - nawet jestem pełen podziwu dla PrzemczaN'a, za ostrzeżenie na twoim koncie.

Tak naprawdę co mnie to obchodzi że jesteście rodzina i tak Was co obchodzi że maly jest moim bratem. To nie temat tej dyskusji.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2010, 15:23 przez Soniak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bartek_1990

Ja ci nic nie wywlekałem, zauważ że spłynęło to po mnie ( twoje powiązanie rodzinne z małym) jak po kaczce.

Czy założyłeś interesujący temat - już chyba odpowiedź masz. Tchnij ducha w to forum - popieram, nie mam nic przeciwko tylko wymyśl coś na prawdę extra.

Awatar użytkownika
Soniak

bartek_1990 pisze:Ja ci nic nie wywlekałem, zauważ że spłynęło to po mnie ( twoje powiązanie rodzinne z małym) jak po kaczce.

Czy założyłeś interesujący temat - już chyba odpowiedź masz. Tchnij ducha w to forum - popieram, nie mam nic przeciwko tylko wymyśl coś na prawdę extra.
Obiecuje postaram się :)

Awatar użytkownika
djwds

A teraz wam powiem dlaczego forum umiera i dlaczego nikt nie pisze. Odpowiedź jest prosta : Piszecie tu takie pierduły i bezsensowne posty, że ludzie wolą nie czyta tych wypocin , a tym bardziej wypowiadac się na ten temat.

Awatar użytkownika
Soniak

djwds, Nie tylko po dyskusja była wartościowa, do czasu kiedy rozpoczęło się publiczne pranie brudów, czyli wywlekanie moich powiązań rodzinnych.

Dalej uważam że należy lekko popuścić kaganiec, chodź w świetle dzisiejszej dyskusji już trochę mniej, bo nie rozumiem czemu i chyba dla publiki zostały wyciągnięte moje sprawy na forum publiczne.

Awatar użytkownika
djwds

Soniak pisze:Dalej uważam że należy lekko popuścić kaganiec
Powiedz mi czego jeszcze nie mozesz tu zrobic, bo boisz sie ze dostaniesz ostrzeżenie.

Awatar użytkownika
Soniak

djwds pisze:
Soniak pisze:Dalej uważam że należy lekko popuścić kaganiec
Powiedz mi czego jeszcze nie mozesz tu zrobic, bo boisz sie ze dostaniesz ostrzeżenie.
Uważam że czasami dyskusja, która ma dość ostry przebieg zostaje przerwana przez modów, ale już się powtarzam bo pisałem o tym wcześniej, nie można podać konkretnych przykładów albo jest to bardzo trudne bo posty wylądowały w koszu.

Awatar użytkownika
PrzemczaN

Post autor: PrzemczaN »

Soniak: cały czas mówisz, że ktoś tu jakieś Twoje brudy wyciąga. Po pierwsze to nie chcę się wtrącać do tego, jak nazywasz swoje sprawy rodzinne, ale ja bym swoich na pewno nie nazwał brudami.

Druga sprawa to zobacz, że to, że Ty i Mały jesteście braćmi zdradziliście wy sami. Też doskonale pamiętałem tamten Twój wpis i w momencie rozpoczęcia dyskusji dobrze wiedziałem jakie relacje łączą Ciebie i Małego. To co podała Jaskółka (osoba z dużym stażem na forum) to nie żaden atak na Ciebie (nie wiem czemu tak to odbierasz) tylko chciała pokazać, że Twoje pretensje w stronę Kaki były niesłuszne. Bo rzeczywiście były, gdyż nie ujawnił on nic więcej niż to, co sami ujawniliście.
ŻLF: 2019 2020 2021 2022 2023

Awatar użytkownika
djwds

Hmmm. Moim zdaniem robią dobrze gdyż potem musieli by wszyskim użytkownikom dac ostrzeżenie , bo dyskusja zeszła by do takiego poziomu który woła o pomste do nieba.

Awatar użytkownika
Soniak

PrzemczaN pisze:Soniak: cały czas mówisz, że ktoś tu jakieś Twoje brudy wyciąga. Po pierwsze to nie chcę się wtrącać do tego, jak nazywasz swoje sprawy rodzinne, ale ja bym swoich na pewno nie nazwał brudami.

Druga sprawa to zobacz, że to, że Ty i Mały jesteście braćmi zdradziliście wy sami. Też doskonale pamiętałem tamten Twój wpis i w momencie rozpoczęcia dyskusji dobrze wiedziałem jakie relacje łączą Ciebie i Małego. To co podała Jaskółka (osoba z dużym stażem na forum) to nie żaden atak na Ciebie (nie wiem czemu tak to odbierasz) tylko chciała pokazać, że Twoje pretensje w stronę Kaki były niesłuszne. Bo rzeczywiście były, gdyż nie ujawnił on nic więcej niż to, co sami ujawniliście.
Już powiedziałem że nie będę się więcej wypowiadał w tym temacie, dziwi mnie to że mało znaczący post z przed prawie dwóch lat tak utkwił Wam głowie, tak jak napisałem, nie chciałem tego ujawniać ze względu na to że automatycznie ( a stało się to tak jak myślałem ) zostanę posądzony o prywatę. Znam tez inne kulisy dochodzenia to tego czy jestem z malym bratem.

Jeszcze raz przypominam że nie ja byłem pierwszą osobą która zaproponowała aby małemu usunąć bana. I moje działania nie miały na celu tego. Tym kończę swoją wypowiedź w tym temacie i nie chcę więcej do tego wracać.

Tu akurat nie do PrzemczaN'a

Ale zastanówcie się czasami nad tym co piszecie, często zdarza się takich sytuacji że albo na starcie kogoś skreślacie za jego opinie albo zaczyna się polowanie na czarownice lub poszukiwanie teorii spiskowych dziejów. Teraz zostało mi tylko zastanowienie się czy nie wyrejestrować się z forum bo i tak to co napisze będzie albo złe, albo zostanie potraktowane jako prywata lub czepianie się, naprawę chciałem zasugerować pewne zmiany, wiedzę że miło wam żyć w tym kociołku, pełnym dziwnych układów i zawiści, niespełnionych aspiracji które do niczego dobrego nie prowadzą.

Każdy ma prawo do swojego zdania i do swojego prywatnego podwórka które chce chronić, tak aby nie był posądzony o stronniczość, Wy z góry mnie skazaliście za nią właśnie, a tak jak pisałem nie było to moim celem. I nawet ktoś po przeczytaniu uzna że mam racje nie przyzna się do tego, bo brak mu będzie cywilnej odwagi na to lub będzie się bał publicznego linczu.

Ja akurat nie jestem odosobnionym przykładem jako uczestnik forum, tyczy się to też np. działalności klubu która w wyrażanych przez niektóre osoby jest zła, złe imprezy organizuje się w Tarnowie ( przykładem jest np. IME, IMEJ nikt nie wpadł na to że muszą się odbywać imprezy międzynarodowe na naszym stadionie aby otrzymać dotacje na jego remont ), gdzie byli niektórzy forumowicze którzy opluwali te imprezy nawet nie przyszli na stadion, tak związani są z tym sportem, szkoda gadać, następnym przykładem jest wieczne samobiczowanie się, totalny pesymizm. Wiem zaraz ktoś powie że można mieć swoje zdanie ale to jest lekka przesada nie tędy droga my jako kibice powinniśmy budować wizerunek klubu tak jak robią to jego władze. Owszem możemy się nie zgadzać z ich politykom ale to już inna strona medalu. Takich przykładów jest wiele i sami dobrze wiemy o co chodzi.

Zmiany muszą być w nas jako uczestnikach forum.

Awatar użytkownika
kaka
Administrator

Post autor: kaka »

Spotkałem dziś świętego Mikołaja i przyniósł dla naszego forum Małego w worku. Wspomniał też, że większość "obdarowanych" ostrzeżeniami była stosunkowo grzeczna i kazał je ściągnąć.

:)

Awatar użytkownika
maly1965

Post autor: maly1965 »

WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE !!!!

Dzis 6 Grudnia Mikolajki wstaje rano (wstaje dosc pozno) i co widze PREZENT od SWIETEGO-sciagniety BAN na FORUM !!!!

BARDZO CI DZIEKUJE Sw.MIKOLAJU ze pamietasz tez o "starszych dzieciach"

JESZCZE RAZ GORACO DZIEKUJE !!!!
Bracia R. rece precz od Unii.
-
http://okiem-malego.blogspot.com

Awatar użytkownika
WaluS

Post autor: WaluS »

Witaj maly na starych śmieciach ;) :!:

Trochę Cię brakowało, ale mam nadzieję że teraz już normalnie podyskutujesz z nami, bez zagrożeń banem 8-)

JaGa

Post autor: JaGa »

Rzec by można wreszcie! ;)

Czorny

Post autor: Czorny »

Nie wiem moze tu mogę coś napisać i post nie zostanie skasowany. Mam więc pytanie do moderatorów. Czy w temacie "Janusz Kołodziej" dozwolone jest tylko i wyłącznie pisanie hymnów chwalebnych dla Janusza lub czy ten temat założony został tylko do dyspozycji Fan Clubu Januszka? Czy każdy post który nie kończy się orgazmem na widok Januszka będzie kasowany?

Awatar użytkownika
PrzemczaN

Post autor: PrzemczaN »

Czorny tu nie chodzi o chwalenie Janusza, jedynie o nie włażenie z buciorami do jego prywatnego życia. Możesz sobie pisać, że dla Ciebie to słaby zawodnik, że Ci się jego fryzura nie podoba, że oszycią ma beznadziejne, że trzyma z Cegielskim, że popija zieloną herbatę, że odszedł z Tarnowa, że kocha Leszno. A jeśli nie możesz pojąć tego dlaczego kasujemy posty na temat tylko i wyłącznie jego prywatnego życia, to wyobraź sobie, że ktoś pisze w sten sposób o Twoim i wszystko powinno być jasne.
ŻLF: 2019 2020 2021 2022 2023

Czorny

Post autor: Czorny »

Tyle że on sam kilka lat wstecz sam uzewnętrzniał się przy każdej okazji i wtedy to było ok. Jest jakby nie było osobą znaną, można powiedzieć publiczną, wiadomo więc że nie można ukryc wszystkiego przed ludźmi. Nie możliwa jest sytuacja aby na forum poruszać tylko i wyłącznie sportowe aspekty drużyny, bo na wynik sportowy przekładają się tez sprawy poza sportowe. Jakoś wam nie przeszkadza że kapitana zespołu nazywa się tandetną jednostką, działaczy wyzywa się od kanalii ale to jest ok. Natomiast Kołodziej jest świętą krową mimo iż nawet nie reprezentuje naszych barw. Owszem jest najlepszym wychowankiem w historii tego klubu ale go nie reprezentuje. Może część forumowiczów powinna założyć Fan Club Kołodzieja i jezdzić za nim na wszystkie jego występy? Tak jest np w F1 czy motogp. Dla fanów Alonso czy Rossiego nie ma znaczenia w jakim zespole jezdzi poprostu kibicują konkretnemu zawodnikowi a nie teamowi. Ja mogę doceniać go jako sportowca ale ze względu na to iż reprezentuje inny klub napewno moja sympatia nie jest po jego stronie. Ot poprostu jestem lokalnym szowinistą.

Zablokowany