Nie znam szczegółów,ale tak powiedział w Tv jak był mecz,może prezent za dobre sprawowaniebialaczekolada pisze: 10 maja 2023, 11:59To on nie jest na kontrakcie zawodowym ?Pinio pisze: 10 maja 2023, 11:54Sprzęt dla Ernesta zakupił klub,tak powiedział w wywiadzie w tv,od jednego z wiodących tunerów.Zniesmaczony_UT pisze: 10 maja 2023, 11:14 Może on po prostu nie trzyma ciśnienia jak widzi kibiców na trybunach i potrzeba spotkań z psychologiem bo mi się to kupy nie trzyma.
Na treningach przed sezonem wyglądał świetnie.
Przychodzi mecz i żal na niego patrzeć.
Sprzęt? Tu też jest więcej pytań o co chodzi skoro klub ma silniki dopasowane do naszego toru, najlepszy przykład Ernesta któremu taki silnik pożyczono w ostatnim spotkaniu i nastukał punktów. Już nie patrzmy na kim ale ten motocykl jechał wszędzie od kredy po bandę i było widać że Erni cieszył się jazdą.
Więc co by stało na przeszkodzie żeby Gzylowi podstawić taki sprzęt na 1-2 wyścigi na Zbylitowskiej i zobaczyć co będzie, no chyba że już tak było i efektu brak.
Młode Jaskółki
Re: Młode Jaskółki
Wychodzi na to, że w dzisiejszych zawodach DMPJ jakiekolwiek punkty zdobyte przez naszych juniorów nie będą wliczane dla klasyfikacji zawodów. W świetle regulaminu musi być co najmniej 4 zawodników polskich. Już na starcie eliminacji mamy pozamiatane.
Chyba, że w ostatniej chwili nasi działacze kogoś wypożyczyli.
Chyba, że w ostatniej chwili nasi działacze kogoś wypożyczyli.
Zapomniałem o Brajanie Gromniaku. Jak to mowia, co nagle to po diable 
-
Greg-Tarnów
Dzisiaj nie jestem obecny na zawodach. Można prosić potem krótką relację z waszej strony jak się nasze Jaskółki prezentowały???Wojtula pisze: 25 maja 2023, 16:47 Zapomniałem o Brajanie Gromniaku. Jak to mowia, co nagle to po diable![]()
Pozdrawiam
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.
Wszędzie piszą że nasze jaskółki słabo .....jak słabo Cierniak 15 Świercz 8 ....reszta po 4 to chyba nie źle ??
No nie do końca, Gzyl się wyłamał i zrobił tyle samo, co Świercz.tomm85 pisze: 25 maja 2023, 21:21 Wszędzie piszą że nasze jaskółki słabo .....jak słabo Cierniak 15 Świercz 8 ....reszta po 4 to chyba nie źle ??
- Zniesmaczony_UT
Młode chłopaki są i się uczą. Może i zrobili po 4 punty tylko kogo pokonali? Wiatr? Bo te biegi co nabijali po 1pkt to jechali w trzech i z urzędu zgarniali punkt byle dojechać do mety.
Ogólnie to te zawody dobitnie pokazały co to znaczy kasa. Krosno i Lublin biją się w lidze młodzieżowej z Tarnowem i Rzeszowem skąd podkupili wszystko co najlepsze (również że szkółek podtarnowskich JKR) plus juniorzy z Leszna
Ogólnie to te zawody dobitnie pokazały co to znaczy kasa. Krosno i Lublin biją się w lidze młodzieżowej z Tarnowem i Rzeszowem skąd podkupili wszystko co najlepsze (również że szkółek podtarnowskich JKR) plus juniorzy z Leszna
http://unia.tarnow.pl/madej-i-wardzala-z-licencjami/
Nazwisko Wardzała ciągle w tarnowskim żużlu. A i twarz Madeja taka jakby znajoma.
Nazwisko Wardzała ciągle w tarnowskim żużlu. A i twarz Madeja taka jakby znajoma.
Brat Madeja kiedyś już jeździł dla Unii zakładając że to rodzina.SerVaV pisze: 26 cze 2023, 20:26 http://unia.tarnow.pl/madej-i-wardzala-z-licencjami/
- Loramski_84
No jakaś tam rodzina,ale to z tych Madejow...Ragazza78 pisze: 26 cze 2023, 23:22Brat Madeja kiedyś już jeździł dla Unii zakładając że to rodzina.SerVaV pisze: 26 cze 2023, 20:26 http://unia.tarnow.pl/madej-i-wardzala-z-licencjami/
- Zniesmaczony_UT
Tak to młodszy brat Arka Madeja, Sebastian.
Odnośnie Wardzały to on ma 20 lat więc tu się pojawia jeden wielki pytajnik.
Kolejny hobbysta w Unii.
Oby stawiano na młodych i nie przyszło nam oglądać układów i kwasów na linii trener vs robuś bo dziadostwa to u nas w klubie było pod dostatkiem.
Jeśli przyszłym sezonie o pozycję U24 ma walczyć na treningach Gryl z Wardzałą i Rempałą to lepiej założyć łańcuch z kłudką na bramie.
Nawet tu jak wpisuje w jednym zdaniu Unia, Wardzała, Rempała to mi podkreśla na czerwono te nazwiska żeby poprawić błędy, powaga.
Odnośnie Wardzały to on ma 20 lat więc tu się pojawia jeden wielki pytajnik.
Kolejny hobbysta w Unii.
Oby stawiano na młodych i nie przyszło nam oglądać układów i kwasów na linii trener vs robuś bo dziadostwa to u nas w klubie było pod dostatkiem.
Jeśli przyszłym sezonie o pozycję U24 ma walczyć na treningach Gryl z Wardzałą i Rempałą to lepiej założyć łańcuch z kłudką na bramie.
Nawet tu jak wpisuje w jednym zdaniu Unia, Wardzała, Rempała to mi podkreśla na czerwono te nazwiska żeby poprawić błędy, powaga.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10704 ... ane-w-dmpj
wczoraj w Krośnie odbyła się runda DMPJ. Nasze jaskółki niestety zajęły ostatnie miejsce. Na uwagę zasługuje trójka Pikula. Niestety aż 8 biegów nie ukończyli (5 wykluczeń, dwie taśmy i defekt) trochę dużo tego.
wczoraj w Krośnie odbyła się runda DMPJ. Nasze jaskółki niestety zajęły ostatnie miejsce. Na uwagę zasługuje trójka Pikula. Niestety aż 8 biegów nie ukończyli (5 wykluczeń, dwie taśmy i defekt) trochę dużo tego.
- Cisza przed Burzą
Podczas zawodów Drużynowych Mistrzostw Polski Juniorów w Lublinie nasz zawodnik Igor Gryzło uległ wypadkowi, w wyniku którego doznał licznych urazów. Badania wykazały m.in. złamanie żeber (dwa złamane żebra w dwóch miejscach), uraz klatki piersiowej oraz przeciążenia w obrębie kręgosłupa i miednicy. Igor obecnie przechodzi dalszą diagnostykę i w najbliższym czasie rozpocznie rehabilitację.
Cała drużyna i klub życzą mu dużo siły oraz jak najszybszego powrotu do zdrowia. Trzymaj się, Igor!

https://www.facebook.com/share/p/16HPYK7mgJ/
Cała drużyna i klub życzą mu dużo siły oraz jak najszybszego powrotu do zdrowia. Trzymaj się, Igor!
https://www.facebook.com/share/p/16HPYK7mgJ/
-
fertilizer
Młode Jaskółki - Prawie dwuletnia przerwa pomiędzy postami w tym temacie jest najlepszym komentarzem o dokonaniach naszych juniorów.Smutne.
"It ain't over 'til it's over."
Yogi Berra
Yogi Berra
- Cisza przed Burzą
No niestety,szkółkowy konfilkt interesów na którym Unia została na lodzie i wyciągnięcie kasy z GA to jest sprawa której efekty ciągną się za nami do dziśfertilizer pisze: 02 maja 2025, 14:18 Młode Jaskółki - Prawie dwuletnia przerwa pomiędzy postami w tym temacie jest najlepszym komentarzem o dokonaniach naszych juniorów.Smutne.
Swoją droga jak wypadł Gryzło to znów trzeba kogoś na DMPJ do składu, to ja bym już nie brał na sztukę kolejnego na same juniorskie tylko ogarnął rokującego do walki o skład
aż szkoda ze P.Wardzała skończył (?) kariere taki talent.... 
szyderczy komentator
Problem w tym że w żużlu zrobiła sie taka farsa ze mogą Ci na lige wypożyczyć ale chcą aby jeżdził u nich w DMPJ przykład Radek KowalskiCisza przed Burzą pisze: 02 maja 2025, 14:21No niestety,szkółkowy konfilkt interesów na którym Unia została na lodzie i wyciągnięcie kasy z GA to jest sprawa której efekty ciągną się za nami do dziśfertilizer pisze: 02 maja 2025, 14:18 Młode Jaskółki - Prawie dwuletnia przerwa pomiędzy postami w tym temacie jest najlepszym komentarzem o dokonaniach naszych juniorów.Smutne.
Swoją droga jak wypadł Gryzło to znów trzeba kogoś na DMPJ do składu, to ja bym już nie brał na sztukę kolejnego na same juniorskie tylko ogarnął rokującego do walki o skład
Jutro w Tarnowie eliminacje MMPPK. W składzie Unii Gorzkowski i Gryzło. Ciekawy jestem co zaprezentuje Gorzkowski. W składzie z Rybnika jedzie Radek. Dobrze niech się uczy toru w zawodach. Tylko pasowało by żeby Heleniak tez coś pojechał. Ciekawe czy wskoczy do składu?
https://www.youtube.com/watch?v=fdpQoQNW0Io
Gdyby ktoś chciał zobaczyć na żywo młodzież. Jedzie nowa jaskółka Adrian Gorzkowski
Gdyby ktoś chciał zobaczyć na żywo młodzież. Jedzie nowa jaskółka Adrian Gorzkowski
-
FANATYK ŻUŻLA
Strasznie to wygląda naprawdę niektórzy to ledwo w łuk się składają ,powinni zwiększyć jakieś normy do zdawania licencji,u nas Janek zaczyna coś jechać Madej ja już to przemilczę chce to jeździ ale z tego nic nie będzie na u24 trzeba na już zawodnika nie na play off.Gorzkowski pierwszy start i prosto na starcie w bandę a drugi bieg jazda po całym torze od bandy do krawężnika prawie bez składania się i brzydki upadek
Madej, Gryzło to są tylko by być w programie po sezonie niech chłopaki kończą swoje przygody, co do Adriana to widać stres i dopiero licencję zdał także tu trzeba poczekać, generalnie obraz polskiego żużla jest dramatyczny kto tym zawodnikom daje licencję.FANATYK ŻUŻLA pisze: 04 cze 2025, 19:43 Strasznie to wygląda naprawdę niektórzy to ledwo w łuk się składają ,powinni zwiększyć jakieś normy do zdawania licencji,u nas Janek zaczyna coś jechać Madej ja już to przemilczę chce to jeździ ale z tego nic nie będzie na u24 trzeba na już zawodnika nie na play off.Gorzkowski pierwszy start i prosto na starcie w bandę a drugi bieg jazda po całym torze od bandy do krawężnika prawie bez składania się i brzydki upadek
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.
-
Hliplopter
Oglądnąć po takim czasie na żywo DMPJ to taki powrót nostalgiczny, jak dawne MDMP, Liga Juniorów czy jakaś inna Młodzieżowa Liga Południowa
Janek początek bardzo fajny, mijanka Bańbora przy kredzie przed meta, później punkty nie oddają ale jako jeden z nielicznych trzymał gaz na tych hopkach, i chyba nie jeździ na JR bo nie dostrzegłem tego na silniku, tylko czarny emblemat. Adrian hmm stres na pewno, w pierwszym starcie jakby skleilo i prosto, później szeroko ocierał się o bandę i w konsekwencji groźny upadek, ale wstał. Sebastian, Igor.. No nie, to już Kuba Juda lepiej jechał do upadku..
-
FANATYK ŻUŻLA
albo się ma talent do tego sportu albo nie taki Radek Kowalski przypuszczam że świeżo po licencji wyglądał sto razy lepiej od naszych orłów ,zdarza się ze ciężką pracą jeden czy dwóch zawodników coś osiągnie ale to są pojedyncze przypadki ja do nich od razu mowie nic nie mam nie jest to łatwy sport ale rozumiem że jak ktoś się za niego bierze to nie na sile tylko od dziecka ma się kontakt z motocyklem, nie wiem ale jak z roku na rok będą nowi zawodnicy tak wyglądali to ciężko będzie żeby ta dyscyplina przetrwałaKibic UT pisze: 04 cze 2025, 19:49Madej, Gryzło to są tylko by być w programie po sezonie niech chłopaki kończą swoje przygody, co do Adriana to widać stres i dopiero licencję zdał także tu trzeba poczekać, generalnie obraz polskiego żużla jest dramatyczny kto tym zawodnikom daje licencję.FANATYK ŻUŻLA pisze: 04 cze 2025, 19:43 Strasznie to wygląda naprawdę niektórzy to ledwo w łuk się składają ,powinni zwiększyć jakieś normy do zdawania licencji,u nas Janek zaczyna coś jechać Madej ja już to przemilczę chce to jeździ ale z tego nic nie będzie na u24 trzeba na już zawodnika nie na play off.Gorzkowski pierwszy start i prosto na starcie w bandę a drugi bieg jazda po całym torze od bandy do krawężnika prawie bez składania się i brzydki upadek
Radek Kowalski uprawia zuzel znacznie dluzej mimo mlodego wieku, po za tym jest z akademii jaskowej, gdzie sie trenuje i jezdzi.
Patrzac na dzialania naszej szkolki to tym bardziej trzeba szanowac Heleniaka, ze umie przejechac 4 kolka z nienajgorszym skutkiem. To tez mlody chlopak wciaz.
Patrzac na dzialania naszej szkolki to tym bardziej trzeba szanowac Heleniaka, ze umie przejechac 4 kolka z nienajgorszym skutkiem. To tez mlody chlopak wciaz.
No i mamy 1/4 DMPJ. 25.06 runda u nas. W grupie Zielona Góra, Leszno, Bydgoszcz.