Unia Tarnów ŻSSA - zarząd i sprawy spółki

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
Awatar użytkownika
Kibic UT

Re: Unia Tarnów ŻSSA - zarząd i sprawy spółki

Post autor: Kibic UT »

Estudiantes pisze: 02 cze 2021, 21:55
Kibic UT pisze: 31 maja 2021, 14:30 Wczoraj był finał pucharu Polski w ręczna wiadomo że Tarnów dostał wpier... nie ta liga przepaść między drużynami ale co warto zauważyć gówno to kogo obchodzi 1% zainteresowana na forach na portalach cisza, a żużel mamy ostatnie miejsce a do mnie cały czas piszą ludzie z innych miast co się dzieje w Tarnowie co z klubem będzie tak samo na klubowym Facebook mnóstwo wypowiedzi to tylko pokazuje że żużel trzeba odbudować, bo Tarnów to żużel nic innego z tego tego sportu to miasto słynie i to sport numer jeden 1 reszta to tylko dodatek.
Włączyłem ten finał, hala w Kaliszu prawie pusta - poza Kielcami, których było z 300? z Tarnowa 5 osob... to jest finał PP? Niewiele mniej to nas będzie na meczu z Limanową w lidze nr 5. Wspominanie piłki ręcznej nie ma wielkiego sensu, na niej nic nie istnieje poza ekipą Iskry Kielce.

Nie mam słów komentarza do tej spółki, oni nawet nie płacą za wodę na stadionie, a ludzie mówią o jakiś zawodnikach do zakontraktowania? Ja pierdole. Tu nie ma czego zbierać z tego ŻSSA. Stadion Miejski na którym brakuje wody... to się nie dzieje na wiejskich drużynach z A klas.
Kibic UT pisze: 31 maja 2021, 15:25
SerVaV pisze: 31 maja 2021, 15:18 U mnie to samo. A piłki ręcznej sam nie lubię i mnie nie interesuje. Bylem ze dwa czy trzy razy na meczu lata temu, ale to nie moja bajka. Czy się to komuś podoba czy nie Tarnów jest kojarzony z zuzlem. Mam znajomego ze Szczecina, który kibicuje Unii, a nigdy nie był na meczu Unii. Pyta mnie co się dzieje, co będzie z klubem.

Cóż, w piłce nożnej 5 liga, w żużlu 3 liga, ale to te dwa sporty są najbardziej popularne. Koszykówka miała swój czas, ale to żużel od lat jest najpopularniejszy i najbardziej widowiskowy.
Piłka kogo interesuje w Tarnowie ja znam ludzi co nie wiedzieli że jest sekcja piłkarska, tak jak żużel to miasto wypromował to żaden inny sport tego nie zrobi nigdy.
Już tak nie bujaj w obłokach. Piłka nozna jest najpupularniejsza i będzie, nie muszą ludzie akurat chodzić na Unie - moga na Nieciecze, moga na Wisłę, moga oglądać Polskę, Barcelone czy inny sreal. Trzeba być jakimś niedojebem żeby nie wiedzieć, że Unia ma piłke nożną. :)) Był jakiś poziom ligowy to byli ludzie. Wystarczy że Unia wejdzie do 3 ligi i ma wreszcie bardzo dobrą sytuację żeby się piąć w górę, wreszcie stabilną sytuację finansową i wizję rozwoju. Myślisz że zawsze żużel był topowy? Przecież był jedną z wielu sekcji. I na piłkę chodziło 10-15 tys. jak graliśmy półfinał PP z Legią Warszawa, przeciw samemu Deynie. Sam region ma pełno kibiców zaprzyjaźnionych z Unią - OKocimski, Radłovia, Rzepiennik, Orzeł, Tuchovia, Jadowniki, Wisła Szczucin, Zakliczyn, Arkadia Olszyny itd. Przyjechała Unia do Rzepiennika wówczas B klasowego, a tam 300 miejscowych idzie na mecz. Tu klub jest w każdej wiosce. W Unii trenuje 500 zawodników, w Tarnowie łącznie grubo ponad tysiąc. Nie patrz na to, że spadliśmy do zadupiałej ligi, bo jak z niej wyjdziemy to i nastąpi odrodzenie kibicowskie. Ruch kibicowski jest w różnych miejscach po A, B klase.

Czemu nie zrobi nigdy? Myślisz, że Nieciecza po raz drugi wchodzi do ekstraklasy, a Unia nie może? Stal Mielec jeszcze niedawno była na dnie, bez stadionu, w 4 lidze - Uniści jechali na mecze Karpat do nich, a dziś? Mielec inny świat.

I jak wspominamy o koszykówce, która jak Unia awansowała do ekstraklasy przeżywała taki boom jakiego nigdy już nie przeżyje, to teraz jacyś kibice działają na ledwie kilku klubach w skali kraju. Albo piłka się odrodzi na Unii i wraz z nią kibice, albo żydy będa się bujać.
Kibic UT pisze: 31 maja 2021, 15:44 Polska piłka to dno klub z Cypru przyjeżdża leje ile wlezie polskie klubiki, jak dla mnie to polska piłka może upaść więcej kasy na inne sporty.
Co to znaczy upaść? Jak może upaść sport który ma 6 500 klubów, gdy siatkówka ponad 400? Nagle milion piłkarzy w Polsce przestanie grać? :D I co z tego że przegrywają z Cyprem, na Cyprze też są dobre kluby z wieloma kibicami. Wystarczyło pójść na mecz Unia Tarnów - Lubań Maniowy w zeszłym tygodniu i był dużo ciekawszy niż np. wczorajszy Polska - Rosja. To jest magia tego sportu. To się nie zmienia. Widzew Łódź klub legenda, który grał w półfinale Pucharu Europy, teraz gdy był w 2 lidze, gdy jej poziom jest nieporównywalnie słabszy i tak średnia frekwencja była ponad 16 tys. na mecz, bo jest to WIDZEW. I tak jest z Legia, Wisłą, Lechem, Górnikiem, Ruchem, które zawsze będą mieć pełno kibiców. Większość małopolski jest za Wisłą. I sponsorzy będą dawać, bo tu się liczy tradycja i lokalna tożsamość, a że nie potrafią prowadzić tych klubów to już ich problem. Zobacz na Stal Rzeszów. Jak się ten klub odrodził. Budżet Akademi to 8 mln zł i mają ją już na poziomie najlepszych Legii, Zagłębia czy Lecha. Klub, który upadał a miał ostatnio głównie żużel. Teraz Rzeszów buduje siłę na przyszłość.
Piłka ręczna to niszowy sport gówno kogo to obchodzi to fakt niezaprzeczalny, i liga nudna bo Kielce co sezon mistrza zdobywa, piłka tylko tyle że jest popularna ale tak po za tym mnie osobiście to wali nawet jakby Unia Tarnów była w ekstraklasie to bym na mecz nie poszedł mnie to nudzi bieganie za balonem i poziom żaden oczy bolą, co do żużla z tego słynie Tarnów ludzie za granicy z tego kojarzą to miasto nie z piłki to żużel przez lata promował miasto teraz w mediach też się pisze o Unii tyle że nie ma czym się chwalić ale jednak dalej o żużlu bo o czym innym jeśli już mówisz o Rzeszowie to tak na 2 ligę więcej przychodzi kibiców niż na piłkę.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

Awatar użytkownika
Kibic UT

fertilizer

Post autor: fertilizer »

Stary przebòj Skaldòw "Sady w obłokach",znòw aktualny ;).
"It ain't over 'til it's over."
Yogi Berra

fan ut

Post autor: fan ut »

W sumie to nic nowego nie powiedział Rozkrut bo to wszyscy wiedzą że w klubie jest jedno wielkie szambo. Tutaj trzeba granata pierdyknąć żeby ten cały zarząd rozpieprzyć. Wystarczy żeby znalazło się parę mądrych i ogarniętych osób takich jak w Lublinie i Krośnie to sobie ze wszystkim poradzą , tylko fanatycy tej dyscypliny 🙂

vitia52

Post autor: vitia52 »

https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... Id,5290641 Szkoda że główny sponsor nie zareagował w sprawie unii tak jak w Rzeszowie

fan ut

peter_griffin

Post autor: peter_griffin »

fan ut pisze: 03 sie 2021, 16:46 http://unia.tarnow.pl/wazna-zmiana-radz ... ii-tarnow/ czas na zmiany nowa Unia🙂
Nowa Unia, a te same nazwiska. "Zmiana" identyczna jak "zwolnienie" Barana, czy też Proszowskiego z funkcji trenera. Te pijawki nie odpuszczą, bo kasa z GA im smakuje. Mam nadzieję, że Azoty tym razem się nie nabiorą.

Awatar użytkownika
Yoda

Post autor: Yoda »

Dostanie Unia kasę z GA. Zrobią szybki awans a w pierwszej będzie stara śpiewka, nie ma stadionu na awans. I taplanie się w gównie od nowa.

Awatar użytkownika
BoSco

Post autor: BoSco »

Cytuje za radiem Rdn...
"Już jutro na Stadionie Miejskim w Tarnowie ma się odbyć konferencja prasowa, na której poznamy linię strategii odbudowy tarnowskiego klubu. Zostanie ogłoszony również nowy prezes spółki."
Ze sportowym pozdrowieniem!

fertilizer

Post autor: fertilizer »

That's too good to be true.
"It ain't over 'til it's over."
Yogi Berra

Awatar użytkownika
savage
Moderator

Post autor: savage »

Habemus papam!

No to czekamy na owoce, bo po CV ciężko oceniać. Wiadomo było, że nikt "WOW" tego nie weźmie.

Powodzenia!
Z twarzy podobny zupełnie do nikogo.

Awatar użytkownika
Kibic UT

Zobaczymy jak to będzie wyglądać miejmy nadzieję że po prostu klub będzie uczciwie zarządzany i płacił na bieżąco.

gucio77

Post autor: gucio77 »

to jakiś leszcz

Awatar użytkownika
Kibic UT

gucio77 pisze: 17 sie 2021, 13:58 to jakiś leszcz
Po pierwsze czego obrażasz znasz człowieka by go oceniać dajmy czas a druga sprawa myślałeś że kto przyjdzie abramowicz z walizką pieniędzy :lol:

fan ut

Powiało trochę nadzieją jest nowy Prezes jak będzie ogarnięty to Unia się szybko odbuduje a kibice na nowo wrócą na stadion bądźmy dobrej myśli 👍

Awatar użytkownika
savage
Moderator

- Radny w Gminie Żabno z ramienia PiS
- Rzecznik prasowy policji w Dąbrowie Tarnowskiej
- pracował w dwóch prywatnych firmach (powiedziane delikatnie - czyli zapewne chwalić się nie ma czym)

Jak to wygląda? No cóż, każdy widzi. Na papierze kompetencji brak, ale być może członkostwo w PiS sprawi, że zyska przychylnośc Grupy Azoty. Jedyna nadzieja, że jest po prostu "z nadania" i idą za nim jakieś deklaracje od największego sponsora.

Bankowo będzie kontynuowana walka z Ciepielą - bo to cel każdego Prezesa klubu dopóki GA daje kasę. Więc tutaj na cuda nie liczę w żadnym wypadku. Utrzymanie GA przy żużlu będzie już sukcesem i zmianą na lepsze.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
SerVaV

Post autor: SerVaV »

Czasem to człowieka krew zalewa. Widać, że gość siedzi w tym sporcie. Czemu ma być "leszczem"? Dobrze mówi i chce (sądząc po słowach) działać dokładnie odwrotnie od Sadego. Czas pokaże, ale na pewno nie jest obrażalskim bufonem. I niech nikt nie pierniczy: "i tak się nic nie zmieni". Prezes swoją postawa i zaangażowaniem może wiele. Sponsorzy to widzą, kibice też. Jestem dobrej myśli.

Awatar użytkownika
savage
Moderator

SerVaV pisze: 17 sie 2021, 14:41 Widać, że gość siedzi w tym sporcie.
Bez żadnej spinki - w jaki sposób "siedzi w tym sporcie"? Dla mnie w tym sporcie siedzi to Dworakowski, Dowhan, Cieślak i tak można wymieniać. Nie widzę, aby nasz Prezes kiedykolwiek zawodowo zajmował się żużlem lub czymkolwiek związanym z dyscypliną.

Zaryzykuję stwierdzenie, że chodziąc na mecze od blisko 30 lat, mając pół piwnicy w uzupełnionych programach i oglądając regularnie żużel w TV również mogę powiedzieć (idąc tym tokiem), że "siedzę w tym sporcie" ;)

Awatar użytkownika
Kibic UT

savage pisze: 17 sie 2021, 14:56
SerVaV pisze: 17 sie 2021, 14:41 Widać, że gość siedzi w tym sporcie.
Bez żadnej spinki - w jaki sposób "siedzi w tym sporcie"? Dla mnie w tym sporcie siedzi to Dworakowski, Dowhan, Cieślak i tak można wymieniać. Nie widzę, aby nasz Prezes kiedykolwiek zawodowo zajmował się żużlem lub czymkolwiek związanym z dyscypliną.

Zaryzykuję stwierdzenie, że chodziąc na mecze od blisko 30 lat, mając pół piwnicy w uzupełnionych programach i oglądając regularnie żużel w TV również mogę powiedzieć (idąc tym tokiem), że "siedzę w tym sporcie" ;)
Jakie wykształcenie miał prezes Krosna jak obejmował to stanowisko siedział w żużlu ja gościa nie kojarzę, także dajmy czas na pewno gorzej nie będzie.

Awatar użytkownika
Kibic1986

Post autor: Kibic1986 »

Gorzej jak za ukasza i tak nie będzie, mądrze gada więc wypada życzyć powodzenia

KoNiK

Post autor: KoNiK »

Leśniak w Krośnie jest pionkiem. Celfast daje kasę to tak można rządzić. Bum na żużel jest ludzie sami się pchają. Miasto robi swoje, pół canal+ jest z Krosna więc medialnie też wiedzą co robić.

Awatar użytkownika
SerVaV

Post autor: SerVaV »

Być może faktycznie źle dobrałem słownictwo odnośnie "siedzenia", ale nie można chłopa skreślać, a jak wiemy nasza cechą narodowa jest narzekanie. Ma cholernie trudne zadanie odbudowywać coś po takim nieudaczniku. Wie, że bez kibiców nie ma żużla, poprzednik twierdził inaczej. Wie, ze nie pali się mostów, poprzednik spalił wszystkie które się dało. Wie, że nie warto wojować z samorządem, poprzednik wojował swoim pistolecikiem na wodę i osiągnął co osiągnął. Ja wiem, że to wszystko na razie słowa, ale budując klimat i robiąc trochę dobrego zacznie się zamazywać obraz nędzy i rozpaczy. Nie przekreślajmy człowieka, czas pokaże, darujmy sobie czepianie się bzdetów. Jeśli za słowami pójdą czyny to zaczniemy się wspinać z dna. Jeśli nie, gorzej nie będzie. Klub to kibice, a o kibica się walczy i się go szanuje. Działaniem i zaangażowaniem buduje się reputację. Na oceny przyjdzie pora.

Awatar użytkownika
savage
Moderator

SerVaV pisze: 17 sie 2021, 16:08 Być może faktycznie źle dobrałem słownictwo odnośnie "siedzenia", ale nie można chłopa skreślać, a jak wiemy nasza cechą narodowa jest narzekanie. Ma cholernie trudne zadanie odbudowywać coś po takim nieudaczniku. Wie, że bez kibiców nie ma żużla, poprzednik twierdził inaczej. Wie, ze nie pali się mostów, poprzednik spalił wszystkie które się dało. Wie, że nie warto wojować z samorządem, poprzednik wojował swoim pistolecikiem na wodę i osiągnął co osiągnął. Ja wiem, że to wszystko na razie słowa, ale budując klimat i robiąc trochę dobrego zacznie się zamazywać obraz nędzy i rozpaczy. Nie przekreślajmy człowieka, czas pokaże, darujmy sobie czepianie się bzdetów. Jeśli za słowami pójdą czyny to zaczniemy się wspinać z dna. Jeśli nie, gorzej nie będzie. Klub to kibice, a o kibica się walczy i się go szanuje. Działaniem i zaangażowaniem buduje się reputację. Na oceny przyjdzie pora.
Ja kibicuje nowemu Prezesowi z całego serca i mam nadzieję, że jego kadencja będzie usłana sukcesami, bo przecież wszystkim nam tutaj na tym zależy. Oceniłem na chłodno jego "papiery" i z mojej perspektywy nie jest to oczywiście człowiek z doświadczeniem "w branży", ale jest (podobnie jak Zarząd GA) z Prawa i Sprawiedliwości. Jeśli to ustalona "z góry" kandydatura w porozumieniu z GA - to daje nadzieje. Jeśli przypadkowa kandydatura - wówczas łatwo nie będzie.

ODPOWIEDZ