Kibic UT pisze: 31 maja 2021, 14:30
Wczoraj był finał pucharu Polski w ręczna wiadomo że Tarnów dostał wpier... nie ta liga przepaść między drużynami ale co warto zauważyć gówno to kogo obchodzi 1% zainteresowana na forach na portalach cisza, a żużel mamy ostatnie miejsce a do mnie cały czas piszą ludzie z innych miast co się dzieje w Tarnowie co z klubem będzie tak samo na klubowym Facebook mnóstwo wypowiedzi to tylko pokazuje że żużel trzeba odbudować, bo Tarnów to żużel nic innego z tego tego sportu to miasto słynie i to sport numer jeden 1 reszta to tylko dodatek.
Włączyłem ten finał, hala w Kaliszu prawie pusta - poza Kielcami, których było z 300? z Tarnowa 5 osob... to jest finał PP? Niewiele mniej to nas będzie na meczu z Limanową w lidze nr 5. Wspominanie piłki ręcznej nie ma wielkiego sensu, na niej nic nie istnieje poza ekipą Iskry Kielce.
Nie mam słów komentarza do tej spółki, oni nawet nie płacą za wodę na stadionie, a ludzie mówią o jakiś zawodnikach do zakontraktowania? Ja pierdole. Tu nie ma czego zbierać z tego ŻSSA. Stadion Miejski na którym brakuje wody... to się nie dzieje na wiejskich drużynach z A klas.
Kibic UT pisze: 31 maja 2021, 15:25
SerVaV pisze: 31 maja 2021, 15:18
U mnie to samo. A piłki ręcznej sam nie lubię i mnie nie interesuje. Bylem ze dwa czy trzy razy na meczu lata temu, ale to nie moja bajka. Czy się to komuś podoba czy nie Tarnów jest kojarzony z zuzlem. Mam znajomego ze Szczecina, który kibicuje Unii, a nigdy nie był na meczu Unii. Pyta mnie co się dzieje, co będzie z klubem.
Cóż, w piłce nożnej 5 liga, w żużlu 3 liga, ale to te dwa sporty są najbardziej popularne. Koszykówka miała swój czas, ale to żużel od lat jest najpopularniejszy i najbardziej widowiskowy.
Piłka kogo interesuje w Tarnowie ja znam ludzi co nie wiedzieli że jest sekcja piłkarska, tak jak żużel to miasto wypromował to żaden inny sport tego nie zrobi nigdy.
Już tak nie bujaj w obłokach. Piłka nozna jest najpupularniejsza i będzie, nie muszą ludzie akurat chodzić na Unie - moga na Nieciecze, moga na Wisłę, moga oglądać Polskę, Barcelone czy inny sreal. Trzeba być jakimś niedojebem żeby nie wiedzieć, że Unia ma piłke nożną.

) Był jakiś poziom ligowy to byli ludzie. Wystarczy że Unia wejdzie do 3 ligi i ma wreszcie bardzo dobrą sytuację żeby się piąć w górę, wreszcie stabilną sytuację finansową i wizję rozwoju. Myślisz że zawsze żużel był topowy? Przecież był jedną z wielu sekcji. I na piłkę chodziło 10-15 tys. jak graliśmy półfinał PP z Legią Warszawa, przeciw samemu Deynie. Sam region ma pełno kibiców zaprzyjaźnionych z Unią - OKocimski, Radłovia, Rzepiennik, Orzeł, Tuchovia, Jadowniki, Wisła Szczucin, Zakliczyn, Arkadia Olszyny itd. Przyjechała Unia do Rzepiennika wówczas B klasowego, a tam 300 miejscowych idzie na mecz. Tu klub jest w każdej wiosce. W Unii trenuje 500 zawodników, w Tarnowie łącznie grubo ponad tysiąc. Nie patrz na to, że spadliśmy do zadupiałej ligi, bo jak z niej wyjdziemy to i nastąpi odrodzenie kibicowskie. Ruch kibicowski jest w różnych miejscach po A, B klase.
Czemu nie zrobi nigdy? Myślisz, że Nieciecza po raz drugi wchodzi do ekstraklasy, a Unia nie może? Stal Mielec jeszcze niedawno była na dnie, bez stadionu, w 4 lidze - Uniści jechali na mecze Karpat do nich, a dziś? Mielec inny świat.
I jak wspominamy o koszykówce, która jak Unia awansowała do ekstraklasy przeżywała taki boom jakiego nigdy już nie przeżyje, to teraz jacyś kibice działają na ledwie kilku klubach w skali kraju. Albo piłka się odrodzi na Unii i wraz z nią kibice, albo żydy będa się bujać.
Kibic UT pisze: 31 maja 2021, 15:44
Polska piłka to dno klub z Cypru przyjeżdża leje ile wlezie polskie klubiki, jak dla mnie to polska piłka może upaść więcej kasy na inne sporty.
Co to znaczy upaść? Jak może upaść sport który ma 6 500 klubów, gdy siatkówka ponad 400? Nagle milion piłkarzy w Polsce przestanie grać?

I co z tego że przegrywają z Cyprem, na Cyprze też są dobre kluby z wieloma kibicami. Wystarczyło pójść na mecz Unia Tarnów - Lubań Maniowy w zeszłym tygodniu i był dużo ciekawszy niż np. wczorajszy Polska - Rosja. To jest magia tego sportu. To się nie zmienia. Widzew Łódź klub legenda, który grał w półfinale Pucharu Europy, teraz gdy był w 2 lidze, gdy jej poziom jest nieporównywalnie słabszy i tak średnia frekwencja była ponad 16 tys. na mecz, bo jest to WIDZEW. I tak jest z Legia, Wisłą, Lechem, Górnikiem, Ruchem, które zawsze będą mieć pełno kibiców. Większość małopolski jest za Wisłą. I sponsorzy będą dawać, bo tu się liczy tradycja i lokalna tożsamość, a że nie potrafią prowadzić tych klubów to już ich problem. Zobacz na Stal Rzeszów. Jak się ten klub odrodził. Budżet Akademi to 8 mln zł i mają ją już na poziomie najlepszych Legii, Zagłębia czy Lecha. Klub, który upadał a miał ostatnio głównie żużel. Teraz Rzeszów buduje siłę na przyszłość.