Unia Tarnów ŻSSA - zarząd i sprawy spółki

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
Awatar użytkownika
savage
Moderator

Re: Unia Tarnów 2021

Post autor: savage »

peter_griffin pisze: 31 maja 2021, 2:19 Według Ciebie warta posady dyrektora. Tak tylko przypominam Twoje posty sprzed paru dni.
Dokładnie, wiem do czego pijesz. Posta o którym piszesz po prostu nie zrozumiałeś, albo (w co bardziej wierzę) uczepiłeś się tej firmy ochroniarskiej, żeby zdyskredytować sens mojej dłuższej wypowiedzi, bo wyrwane z kontekstu - faktycznie brzmi to śmiesznie.

Z czym tu dyskutować?
Z twarzy podobny zupełnie do nikogo.

j-rules

Re: Unia Tarnów ŻSSA - zarząd i sprawy spółki

Post autor: j-rules »

Nie panie savage. Śmieszna to była tamta twoja wypowiedź i już lepiej daj sobie spokój z jej tłumaczeniem. Serio, lepiej się z niej pośmiać niż brać na poważnie..

W temacie. To co się zmieniło że nagle sady przestał realizować cele spółki? Czy jej celem była wygrana u siebie z krosnem?

Awatar użytkownika
savage
Moderator

Post autor: savage »

Myślę, że minął okres wypowiedzenia.
Z twarzy podobny zupełnie do nikogo.

Szakuł

Post autor: Szakuł »

Nie wiem jak Wy to rozumiecie ale dla mnie Łukasz Sady dalej jest prezesem. Fakt RN przyjęła jego dymisję ale na co warto zwrócić uwagę i o czym sam mówi Sady “poproszono go o pełnienie tej funkcji do Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy, które zwołuje spółka kapitałowa corocznie”.
Sady dalej jest prezesem i na razie nie wiadomo do kiedy...

Awatar użytkownika
Kibic UT

Post autor: Kibic UT »

Wczoraj był finał pucharu Polski w ręczna wiadomo że Tarnów dostał wpier... nie ta liga przepaść między drużynami ale co warto zauważyć gówno to kogo obchodzi 1% zainteresowana na forach na portalach cisza, a żużel mamy ostatnie miejsce a do mnie cały czas piszą ludzie z innych miast co się dzieje w Tarnowie co z klubem będzie tak samo na klubowym Facebook mnóstwo wypowiedzi to tylko pokazuje że żużel trzeba odbudować, bo Tarnów to żużel nic innego z tego tego sportu to miasto słynie i to sport numer jeden 1 reszta to tylko dodatek.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

Awatar użytkownika
SerVaV

Post autor: SerVaV »

U mnie to samo. A piłki ręcznej sam nie lubię i mnie nie interesuje. Bylem ze dwa czy trzy razy na meczu lata temu, ale to nie moja bajka. Czy się to komuś podoba czy nie Tarnów jest kojarzony z zuzlem. Mam znajomego ze Szczecina, który kibicuje Unii, a nigdy nie był na meczu Unii. Pyta mnie co się dzieje, co będzie z klubem.

Cóż, w piłce nożnej 5 liga, w żużlu 3 liga, ale to te dwa sporty są najbardziej popularne. Koszykówka miała swój czas, ale to żużel od lat jest najpopularniejszy i najbardziej widowiskowy.

peter_griffin

Re: Unia Tarnów 2021

Post autor: peter_griffin »

savage pisze: 31 maja 2021, 7:58 Dokładnie, wiem do czego pijesz. Posta o którym piszesz po prostu nie zrozumiałeś, albo (w co bardziej wierzę) uczepiłeś się tej firmy ochroniarskiej, żeby zdyskredytować sens mojej dłuższej wypowiedzi, bo wyrwane z kontekstu - faktycznie brzmi to śmiesznie.
A to kontakt do firmy cateringowej nie brzmi śmiesznie? Cała Twoja wypowiedź była śmieszna, bo zakładała, że klub działa bez umów i nowy prezes nie ogarnie kontaktu do toromistrza, czy którejkolwiek z firm. Spółka która ma problemy finansowe ma jeszcze bardziej je powiększać mnożąc etaty?

Zostawienie Sadego na funkcji dyrektora byłoby tak samo żałosne, jak "zwalnianie" trenero-menadżerów poprzez zmianę nazwy ich funkcji.

Wykazujesz savage symptomy syndromu sztokholmskiego :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Kibic UT

SerVaV pisze: 31 maja 2021, 15:18 U mnie to samo. A piłki ręcznej sam nie lubię i mnie nie interesuje. Bylem ze dwa czy trzy razy na meczu lata temu, ale to nie moja bajka. Czy się to komuś podoba czy nie Tarnów jest kojarzony z zuzlem. Mam znajomego ze Szczecina, który kibicuje Unii, a nigdy nie był na meczu Unii. Pyta mnie co się dzieje, co będzie z klubem.

Cóż, w piłce nożnej 5 liga, w żużlu 3 liga, ale to te dwa sporty są najbardziej popularne. Koszykówka miała swój czas, ale to żużel od lat jest najpopularniejszy i najbardziej widowiskowy.
Piłka kogo interesuje w Tarnowie ja znam ludzi co nie wiedzieli że jest sekcja piłkarska, tak jak żużel to miasto wypromował to żaden inny sport tego nie zrobi nigdy.

Awatar użytkownika
SerVaV

Post autor: SerVaV »

Kibic UT pisze: 31 maja 2021, 15:25
SerVaV pisze: 31 maja 2021, 15:18 U mnie to samo. A piłki ręcznej sam nie lubię i mnie nie interesuje. Bylem ze dwa czy trzy razy na meczu lata temu, ale to nie moja bajka. Czy się to komuś podoba czy nie Tarnów jest kojarzony z zuzlem. Mam znajomego ze Szczecina, który kibicuje Unii, a nigdy nie był na meczu Unii. Pyta mnie co się dzieje, co będzie z klubem.

Piłka kogo interesuje w Tarnowie ja znam ludzi co nie wiedzieli że jest sekcja piłkarska, tak jak żużel to miasto wypromował to żaden inny sport tego nie zrobi nigdy.
Nie da się z tym dyskutować. Co do poziomu kopanej, jaki może być w 5 lidze, skoro Ekstraklasa jest śmieszna?

Awatar użytkownika
Kibic UT

SerVaV pisze: 31 maja 2021, 15:39

Nie da się z tym dyskutować. Co do poziomu kopanej, jaki może być w 5 lidze, skoro Ekstraklasa jest śmieszna?
Polska piłka to dno klub z Cypru przyjeżdża leje ile wlezie polskie klubiki, jak dla mnie to polska piłka może upaść więcej kasy na inne sporty.

Awatar użytkownika
macies1978

Post autor: macies1978 »

Tak apropo dzisiaj Sasin w Lublinie piał z zachwytu jak to wspaniałe spółki Skarbu Państwa dotują sport żużlowy w mieście lidera ekstraligi.

Trudno nie oprzeć się wrażeniu ze Lublin wykorzystuje swoje piec minut. Grupa Azoty się tam mocno zadomawia wiec jaki sens będzie miało posiadanie dwóch drużyn na jednym szczeblu rozgrywek?

Co prawda SPR Tarnów i Azoty Puławy w piłce ręcznej grają na tym samym poziomie ale mówimy tutaj o zupełnie innych kwotach i o profesjonalnie prowadzonych klubach.
Obecnie zestawienie Lublina z Tarnowem w żużlu to jak zestawiać młoda atrakcyjna 20 latke z emerytką na łożu śmierci.
Związki zawodowe największe nieszczęście polskiego pracownika!!!

Awatar użytkownika
Kibic UT

macies1978 pisze: 31 maja 2021, 16:31 Tak apropo dzisiaj Sasin w Lublinie piał z zachwytu jak to wspaniałe spółki Skarbu Państwa dotują sport żużlowy w mieście lidera ekstraligi.

Trudno nie oprzeć się wrażeniu ze Lublin wykorzystuje swoje piec minut. Grupa Azoty się tam mocno zadomawia wiec jaki sens będzie miało posiadanie dwóch drużyn na jednym szczeblu rozgrywek?

Co prawda SPR Tarnów i Azoty Puławy w piłce ręcznej grają na tym samym poziomie ale mówimy tutaj o zupełnie innych kwotach i o profesjonalnie prowadzonych klubach.
Obecnie zestawienie Lublina z Tarnowem w żużlu to jak zestawiać młoda atrakcyjna 20 latke z emerytką na łożu śmierci.
Nic dziwnego że pacanowo stać na każdego zawodnika. Ale do czasu. Skończą jak zawsze albo likwidacja klubu i ucieczka przed wierzycielami albo jazda juniorami tylko skąd ich wezmą,swoich nie mają.
Azoty też odpowiadają za ten bajzel same założyły ten klub żużlowy i teraz go upierd....kosztem jakiegoś Lublina zamiast tutaj pomóc i zrobić klub na poziomie a sasin niech powie gdzie 70 mln gdzie to jest w normalnym kraju musiał by za to odpowiedzieć, ale to kraj z dykty tutaj babcia za zajeb...kilograma kiełbasy pójdzie siedzieć 🤣

Dawne twory pewnie kiedyś ciąg dalszy nastąpi
LPŻ Lublin 1956-1958
Motor Lublin 1962-1995
LKŻ Lublin 1996-2016 jeździli tylko 5 sezonów
TŻ Lublin 2001-2008
KMŻ Lublin 2008-2016
Speedway Lublin czyli Speed Car Motor Lublin 2017-
Ostatnio zmieniony 31 maja 2021, 17:36 przez Kibic UT, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
macies1978

Post autor: macies1978 »

Kibic UT pisze: 31 maja 2021, 16:34
macies1978 pisze: 31 maja 2021, 16:31 Tak apropo dzisiaj Sasin w Lublinie piał z zachwytu jak to wspaniałe spółki Skarbu Państwa dotują sport żużlowy w mieście lidera ekstraligi.

Nic dziwnego że pacanowo stać na każdego zawodnika. Ale do czasu. Skończą jak zawsze albo likwidacja klubu i ucieczka przed wierzycielami albo jazda juniorami tylko skąd ich wezmą,swoich nie mają.
Azoty też odpowiadają za ten bajzel same założyły ten klub żużlowy i teraz go upierd....kosztem jakiegoś Lublina zamiast tutaj pomóc i zrobić klub na poziomie a sasin niech powie gdzie 70 mln gdzie to jest w normalnym kraju musiał by za to odpowiedzieć, ale to kraj z dykty tutaj babcia za zajeb...kilogram kiełbasy pójdzie siedzieć 🤣
Stary przeczytaj jeszcze raz co napisałeś bo ja tego nie rozumiem?
To komu ma zależeć na prywatnej spółce sportowej zarządowi spółki czy głównemu sponsorowi?

Przestań to brać co bierzesz albo bierz pół…
Związki zawodowe największe nieszczęście polskiego pracownika!!!

Awatar użytkownika
Kibic UT

macies1978 pisze: 31 maja 2021, 17:12
Kibic UT pisze: 31 maja 2021, 16:34

Azoty też odpowiadają za ten bajzel same założyły ten klub żużlowy i teraz go upierd....kosztem jakiegoś Lublina zamiast tutaj pomóc i zrobić klub na poziomie a sasin niech powie gdzie 70 mln gdzie to jest w normalnym kraju musiał by za to odpowiedzieć, ale to kraj z dykty tutaj babcia za zajeb...kilogram kiełbasy pójdzie siedzieć 🤣
Stary przeczytaj jeszcze raz co napisałeś bo ja tego nie rozumiem?
To komu ma zależeć na prywatnej spółce sportowej zarządowi spółki czy głównemu sponsorowi?

Przestań to brać co bierzesz albo bierz pół…
Ale to główny sponsor założyciel klubu w sumie ten klub istniał dzięki nim,mogliby wymusić zmianę rządzenia w klubie a tak azoty mają wyje.. coś tam rzucili i koniec.

fan ut

Post autor: fan ut »

Awatar użytkownika
Kibic Tarnów

Post autor: Kibic Tarnów »

Nie jest prawdą, że zawodnicy w ogóle kasy nie dostali. Ostatnio nawet całkiem sporo, jak na "panujące realia", wpłynęło na ich konta. W najgorszej sytuacji są, niestety, polscy seniorzy i jeżeli ktoś miałby się zbuntować, to byłby to Mroczka. Jestem pewien, że NIK i Tungate będą przystępować do kolejnych meczów.

Awatar użytkownika
Zniesmaczony_UT

Post autor: Zniesmaczony_UT »

Mam podobne informacje, artykuł się kupy nie trzyma jakby pisany 2 tygodnie temu a teraz dopiero wrzucony. Już widzę jak PUK lub Rohan się nie stawiają mając indywidualnego sponsora i tym samym któryś z nich rezygnuje strzelam z 40tys złotych gdzie meczy zostało niewiele a taki Iversen praktycznie zaczął sezon. Zapewne byłoby to na rękę tylko zarządowi bo patrząc jak jedzie Ostrów na wyjazdach i u siebie to nie będzie co tam z naszych zbierać. Bęcki jak w Krośnie dostaniemy. Zobaczymy jakie nowe przepisy wprowadza w okresie zimowym patrząc na te kwoty od telewizji. Jeśli faktycznie eligowcy będą musiały mieć drużyny rezerw jak obecnie Leszno ma w Rawiczu to u nas na przekór może wyjść z tego całkiem niezła ekipa. Cierniak może Kowalski, zależy z kim się dogadają ale stawiam raczej na Pacanów. Może dlatego tak się twardo trzyma zarząd swoich stołków "mądrości" bo i tak fartem jakoś to i będzie. Tylko z tej bylejakości nikt w Tarnowie się nie cieszy bo i nie ma z czego. PS. Z tegoż właśnie powodu również jestem spokojny, że w przyszłym sezonie wystartować wystartujemy.

fan ut

Nawet jeśli Mroczka ma nie płacone i miałby się z buntować i nie wystartować na następnym meczu to żadna strata. Lepiej dla drużyny jak dadzą szansę młodym szczególnie Świercz niech jedzie jak najwięcej bo ma talent i szkoda żeby się marnował. Może zrobić tyle samo punktów co Mroczka a nabierze doświadczenia 🙂

Awatar użytkownika
Kibic UT

Zniesmaczony_UT pisze: 01 cze 2021, 10:27 Mam podobne informacje, artykuł się kupy nie trzyma jakby pisany 2 tygodnie temu a teraz dopiero wrzucony. Już widzę jak PUK lub Rohan się nie stawiają mając indywidualnego sponsora i tym samym któryś z nich rezygnuje strzelam z 40tys złotych gdzie meczy zostało niewiele a taki Iversen praktycznie zaczął sezon. Zapewne byłoby to na rękę tylko zarządowi bo patrząc jak jedzie Ostrów na wyjazdach i u siebie to nie będzie co tam z naszych zbierać. Bęcki jak w Krośnie dostaniemy. Zobaczymy jakie nowe przepisy wprowadza w okresie zimowym patrząc na te kwoty od telewizji. Jeśli faktycznie eligowcy będą musiały mieć drużyny rezerw jak obecnie Leszno ma w Rawiczu to u nas na przekór może wyjść z tego całkiem niezła ekipa. Cierniak może Kowalski, zależy z kim się dogadają ale stawiam raczej na Pacanów. Może dlatego tak się twardo trzyma zarząd swoich stołków "mądrości" bo i tak fartem jakoś to i będzie. Tylko z tej bylejakości nikt w Tarnowie się nie cieszy bo i nie ma z czego. PS. Z tegoż właśnie powodu również jestem spokojny, że w przyszłym sezonie wystartować wystartujemy.
Co mnie pacanów obchodzi niech sobie robi drużynę rezerw u siebie, Cierniak i Kowalski niech sobie jeżdżą gdzie są żadnych gości cyrkowy przepis,co do płacenia to płacić trzeba ale obco u nas to żadni liderzy od początku sezonu zawodzą Rohan pojechał jeden mecz w Łodzi tyle.Puk dziadek stary jak wystartuje tak dojeżdża.

Awatar użytkownika
Zniesmaczony_UT

Post autor: Zniesmaczony_UT »

Rozumie, że wolisz w przyszłym sezonie oglądać na Z3 Balansa i Rolnickiego którzy już nic nie osiągną niż Cierniaka lub Kowalskiego. To takim myśleniem jak ma być lepiej w tej naszej Unii skoro ludzie tylko marudzić potrafią. Najbardziej mnie śmieszą wpisy typu. Trzeba zrobić jakieś transparenty rozwiesić tu i tam a dzień po meczu głupie pytania czy coś było bo nie widziałem meczu bo byłem w robocie. Tak samo się zrobi i zawiesi. Jeśli będzie taki przepis a my upadliśmy najniżej jak się da to ja nie widzę problemu żeby taki Cierniak czy nawet Kubera u nas pojechali jako gość. Tym bardziej, że kasa z telewizji ma iść na takie szkolenia. Postawić na swoją młodziez jak Świercz żeby chłopaki mieli jak najwięcej jazdy a goście na pozycjach seniorskich. Mateusz spokojnie na pozycji seniora da sobie radę. Chętniej przyjdzie się na stadion oglądać swoich rozwojowych chłopaków niż kontraktować jakieś miernoty. O tym sezonie już trzeba zapomnieć. Kolejny ściemniacz Wituś z Łodzi. Mądry chłop ale jak czytam jego wypowiedź, że jeśli będzie miał 12 punktów to będzie pewny utrzymania to pytam komu on ściemnia bo chyba sam siebie w uja robi.

Awatar użytkownika
Kibic UT

Zniesmaczony_UT pisze: 01 cze 2021, 14:11 Rozumie, że wolisz w przyszłym sezonie oglądać na Z3 Balansa i Rolnickiego którzy już nic nie osiągną niż Cierniaka lub Kowalskiego. To takim myśleniem jak ma być lepiej w tej naszej Unii skoro ludzie tylko marudzić potrafią. Najbardziej mnie śmieszą wpisy typu. Trzeba zrobić jakieś transparenty rozwiesić tu i tam a dzień po meczu głupie pytania czy coś było bo nie widziałem meczu bo byłem w robocie. Tak samo się zrobi i zawiesi. Jeśli będzie taki przepis a my upadliśmy najniżej jak się da to ja nie widzę problemu żeby taki Cierniak czy nawet Kubera u nas pojechali jako gość. Tym bardziej, że kasa z telewizji ma iść na takie szkolenia. Postawić na swoją młodziez jak Świercz żeby chłopaki mieli jak najwięcej jazdy a goście na pozycjach seniorskich. Mateusz spokojnie na pozycji seniora da sobie radę. Chętniej przyjdzie się na stadion oglądać swoich rozwojowych chłopaków niż kontraktować jakieś miernoty. O tym sezonie już trzeba zapomnieć. Kolejny ściemniacz Wituś z Łodzi. Mądry chłop ale jak czytam jego wypowiedź, że jeśli będzie miał 12 punktów to będzie pewny utrzymania to pytam komu on ściemnia bo chyba sam siebie w uja robi.
Gdzie napisałem że wolę oglądać balansa czy rolnika ale na jaki ch.. tutaj Cierniak jest w Lublinie niech tam jeździ zero gości to przepis do likwidacji dwa kluby zawodnik z tej samej ligi opierdziela skład można zrobić ciekawy zawodników nie brakuje na tę klasę rozrywkową.
Koza swój na 2 ligę idealny
Ruml młody Amerykanin U24
Wolbert top 2 ligi
Jeleniewski
Nilsson
Świercz
Koneczny
Skład na 2 ligę bardzo dobry na awans bo trzeba awansować w 2 lidze nie można gnić.

fan ut

Kibic UT pisze: 01 cze 2021, 14:25
Zniesmaczony_UT pisze: 01 cze 2021, 14:11 Rozumie, że wolisz w przyszłym sezonie oglądać na Z3 Balansa i Rolnickiego którzy już nic nie osiągną niż Cierniaka lub Kowalskiego. To takim myśleniem jak ma być lepiej w tej naszej Unii skoro ludzie tylko marudzić potrafią. Najbardziej mnie śmieszą wpisy typu. Trzeba zrobić jakieś transparenty rozwiesić tu i tam a dzień po meczu głupie pytania czy coś było bo nie widziałem meczu bo byłem w robocie. Tak samo się zrobi i zawiesi. Jeśli będzie taki przepis a my upadliśmy najniżej jak się da to ja nie widzę problemu żeby taki Cierniak czy nawet Kubera u nas pojechali jako gość. Tym bardziej, że kasa z telewizji ma iść na takie szkolenia. Postawić na swoją młodziez jak Świercz żeby chłopaki mieli jak najwięcej jazdy a goście na pozycjach seniorskich. Mateusz spokojnie na pozycji seniora da sobie radę. Chętniej przyjdzie się na stadion oglądać swoich rozwojowych chłopaków niż kontraktować jakieś miernoty. O tym sezonie już trzeba zapomnieć. Kolejny ściemniacz Wituś z Łodzi. Mądry chłop ale jak czytam jego wypowiedź, że jeśli będzie miał 12 punktów to będzie pewny utrzymania to pytam komu on ściemnia bo chyba sam siebie w uja robi.
Gdzie napisałem że wolę oglądać balansa czy rolnika ale na jaki ch.. tutaj Cierniak jest w Lublinie niech tam jeździ zero gości to przepis do likwidacji dwa kluby zawodnik z tej samej ligi opierdziela skład można zrobić ciekawy zawodników nie brakuje na tę klasę rozrywkową.
Koza swój na 2 ligę idealny
Ruml młody Amerykanin U24
Wolbert top 2 ligi
Jeleniewski
Nilsson
Świercz
Koneczny
Skład na 2 ligę bardzo dobry na awans bo trzeba awansować w 2 lidze nie można gnić.
Z takim składem to można co najwyżej walczyć o środek tabeli a nie o awans do I-ligi. II- liga wcale nie jest taka słaba chcący awansować to też trzeba mieć jakiegoś lidera żeby wygrać. Juniorzy owszem nasi jak najbardziej ale reszta bez szału to żadne wzmocnienie.

BentonTarantella

Post autor: BentonTarantella »

Jestem tego samego zdabia...chorym przepisem jest ze w druzynach II ligowych mogą jezdzić zawodbicy....z extraklasy....

Awatar użytkownika
Kibic UT

BentonTarantella pisze: 01 cze 2021, 17:36 Jestem tego samego zdabia...chorym przepisem jest ze w druzynach II ligowych mogą jezdzić zawodbicy....z extraklasy....
Kretyni z GKSŻ sami sobie zaprzeczają mówią o szkoleniu gdzie taki Kowalski czy Świdnicki zabiera miejsce innemu juniorów w lidze niżej, bo jeden zawodnik jedzie w dwóch klubach a drugi nie ma gdzie jeździć to nie tędy droga jeśli już tak optują za szkoleniem.

Awatar użytkownika
Estudiantes

Post autor: Estudiantes »

Kibic UT pisze: 31 maja 2021, 14:30 Wczoraj był finał pucharu Polski w ręczna wiadomo że Tarnów dostał wpier... nie ta liga przepaść między drużynami ale co warto zauważyć gówno to kogo obchodzi 1% zainteresowana na forach na portalach cisza, a żużel mamy ostatnie miejsce a do mnie cały czas piszą ludzie z innych miast co się dzieje w Tarnowie co z klubem będzie tak samo na klubowym Facebook mnóstwo wypowiedzi to tylko pokazuje że żużel trzeba odbudować, bo Tarnów to żużel nic innego z tego tego sportu to miasto słynie i to sport numer jeden 1 reszta to tylko dodatek.
Włączyłem ten finał, hala w Kaliszu prawie pusta - poza Kielcami, których było z 300? z Tarnowa 5 osob... to jest finał PP? Niewiele mniej to nas będzie na meczu z Limanową w lidze nr 5. Wspominanie piłki ręcznej nie ma wielkiego sensu, na niej nic nie istnieje poza ekipą Iskry Kielce.

Nie mam słów komentarza do tej spółki, oni nawet nie płacą za wodę na stadionie, a ludzie mówią o jakiś zawodnikach do zakontraktowania? Ja pierdole. Tu nie ma czego zbierać z tego ŻSSA. Stadion Miejski na którym brakuje wody... to się nie dzieje na wiejskich drużynach z A klas.

Już tak nie bujaj w obłokach. Piłka nozna jest najpupularniejsza i będzie, nie muszą ludzie akurat chodzić na Unie - moga na Nieciecze, moga na Wisłę, moga oglądać Polskę, Barcelone czy inny sreal. Trzeba być jakimś niedojebem żeby nie wiedzieć, że Unia ma piłke nożną. :)) Był jakiś poziom ligowy to byli ludzie. Wystarczy że Unia wejdzie do 3 ligi i ma wreszcie bardzo dobrą sytuację żeby się piąć w górę, wreszcie stabilną sytuację finansową i wizję rozwoju. Myślisz że zawsze żużel był topowy? Przecież był jedną z wielu sekcji. I na piłkę chodziło 10-15 tys. jak graliśmy półfinał PP z Legią Warszawa, przeciw samemu Deynie. Sam region ma pełno kibiców zaprzyjaźnionych z Unią - OKocimski, Radłovia, Rzepiennik, Orzeł, Tuchovia, Jadowniki, Wisła Szczucin, Zakliczyn, Arkadia Olszyny itd. Przyjechała Unia do Rzepiennika wówczas B klasowego, a tam 300 miejscowych idzie na mecz. Tu klub jest w każdej wiosce. W Unii trenuje 500 zawodników, w Tarnowie łącznie grubo ponad tysiąc. Nie patrz na to, że spadliśmy do zadupiałej ligi, bo jak z niej wyjdziemy to i nastąpi odrodzenie kibicowskie. Ruch kibicowski jest w różnych miejscach po A, B klase.

Czemu nie zrobi nigdy? Myślisz, że Nieciecza po raz drugi wchodzi do ekstraklasy, a Unia nie może? Stal Mielec jeszcze niedawno była na dnie, bez stadionu, w 4 lidze - Uniści jechali na mecze Karpat do nich, a dziś? Mielec inny świat.

I jak wspominamy o koszykówce, która jak Unia awansowała do ekstraklasy przeżywała taki boom jakiego nigdy już nie przeżyje, to teraz jacyś kibice działają na ledwie kilku klubach w skali kraju. Albo piłka się odrodzi na Unii i wraz z nią kibice, albo żydy będa się bujać.
Kibic UT pisze: 31 maja 2021, 15:44 Polska piłka to dno klub z Cypru przyjeżdża leje ile wlezie polskie klubiki, jak dla mnie to polska piłka może upaść więcej kasy na inne sporty.
Co to znaczy upaść? Jak może upaść sport który ma 6 500 klubów, gdy siatkówka ponad 400? Nagle milion piłkarzy w Polsce przestanie grać? :D I co z tego że przegrywają z Cyprem, na Cyprze też są dobre kluby z wieloma kibicami. Wystarczyło pójść na mecz Unia Tarnów - Lubań Maniowy w zeszłym tygodniu i był dużo ciekawszy niż np. wczorajszy Polska - Rosja. To jest magia tego sportu. To się nie zmienia. Widzew Łódź klub legenda, który grał w półfinale Pucharu Europy, teraz gdy był w 2 lidze, gdy jej poziom jest nieporównywalnie słabszy i tak średnia frekwencja była ponad 16 tys. na mecz, bo jest to WIDZEW. I tak jest z Legia, Wisłą, Lechem, Górnikiem, Ruchem, które zawsze będą mieć pełno kibiców. Większość małopolski jest za Wisłą. I sponsorzy będą dawać, bo tu się liczy tradycja i lokalna tożsamość, a że nie potrafią prowadzić tych klubów to już ich problem. Zobacz na Stal Rzeszów. Jak się ten klub odrodził. Budżet Akademi to 8 mln zł i mają ją już na poziomie najlepszych Legii, Zagłębia czy Lecha. Klub, który upadał a miał ostatnio głównie żużel. Teraz Rzeszów buduje siłę na przyszłość.

ODPOWIEDZ