TRANSFERY
TRANSFERY
j/w
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.
Re: TRANSFERY
LISTA DRAFTOWA:
KRAJOWA LIGA ŻUŻLOWA:
Bez kontraktu
U24:
Juniorzy:
Igor Gryzło
Sebastian Madej
GDAŃSK
Steven Goret
U24:
Niklas Holm Jakobsen
Juniorzy:
Jakub Redzimski
GNIEZNO
U24:
Juniorzy:
Maksymilian Kabaciński
Adrian Kierzek
Mateusz Malinowski
Kevin Juhl Pedersen (kontrakt warszawski)
Alex Martin (kontrakt warszawski)
DAUGAVPILS
U24:
Esben Hjerrild
Juniorzy:
Dmitrij Reuka
Emil Rimican
Nick Morris (kontrakt warszawski)
LANDSHUT
Lars Skupień (niemiecka licencja)
Lukas Fienhage
U24:
Juniorzy:
Hannah Grunwald
Tyler Haupt *(uprawniony do startów od 29 czerwca br.)
OPOLE
Matic Ivacic
U24:
Juniorzy:
KRAKÓW
Jesse Mustonen
Michael West
Fraser Bowes
U24:
Sebastian Mayland
Mitchell Cluff
Juniorzy:
Jakub Juda
Maksym Zientara
Filip Bęczkowski
Dawid Grzeszczyk
ŚWIĘTOCHŁOWICE
Andrij Rozaluk
Bartosz Szymura
U24:
Kacper Mateusz Grzelak
Rune Thorst
Juniorzy:
Szymon Machura * (uprawniony do startów od 17 czerwca br.)
Leon Szlegiel
Jędrzej Chmura
I LIGA (METALKAS)
RYBNIK
Wiktor Lampart
Jesper Knudsen (u-24)
Nicolai Klindt
U24:
Juniorzy:
Kamil Winkler
Szymon Tomaszewski
Roch Wujec
Paweł Wyczyszczok
BYDGOSZCZ
Tom Brennan
U24:
Bartosz Nowak (u-24)
Juniorzy:
Hubert Gąsior
Adam Putkowski
Jan Rompkowski
KROSNO
U24:
Zoltan Lovas
Juniorzy:
Mikołaj Sanocki
Kacper Dudek
Miłosz Grygolec
Kamil Kawecki
Oskar Kręglicki
Arkadiusz Wąchała
Jakub Woźnik
RZESZÓW
Josh Pickering
U24:
Anders Rowe
Juniorzy:
Kryspin Jarosz
Adrian Przybyło
Patryk Surowiec * (uprawniony do startów od 5 września br.)
POZNAŃ
Niels Kristian Iversen
U24
Juniorzy:
Stanisław Ignaszak
Patryk Prokop
Rafał Romaniak * (uprawniony do startu od 29 kwietnia br.)
OSTRÓW
Tai Woffinden
Jonas Seifert-Salk
U24:
Juniorzy:
Jakub Dolata * (uprawniony do startu od 18 maja)
Franciszek Dymowski
Nikodem Łuczak
Tobiasz Potasznik
Tomasz Gapiński (kontrakt warszawski)
ŁÓDŹ
Oliver Berntzon
Zach Cook
Szymon Szlauderbach
U24:
Dan Thompson
Juniorzy:
Kacper Halkiewicz
Jakub Kiciński
Seweryn Orgacki
Tomasz Szeląg
Filip Pawlak * (uprawniony do startu od 30 kwietnia br.)
Kacper Zieliński
PIŁA
Benjamin Basso
Norbert Kościuch
Matias Nielsen
Wiktor Jasiński
U24
Juniorzy
Emil Maroszek
KRAJOWA LIGA ŻUŻLOWA:
Bez kontraktu
U24:
Juniorzy:
Igor Gryzło
Sebastian Madej
GDAŃSK
Steven Goret
U24:
Niklas Holm Jakobsen
Juniorzy:
Jakub Redzimski
GNIEZNO
U24:
Juniorzy:
Maksymilian Kabaciński
Adrian Kierzek
Mateusz Malinowski
Kevin Juhl Pedersen (kontrakt warszawski)
Alex Martin (kontrakt warszawski)
DAUGAVPILS
U24:
Esben Hjerrild
Juniorzy:
Dmitrij Reuka
Emil Rimican
Nick Morris (kontrakt warszawski)
LANDSHUT
Lars Skupień (niemiecka licencja)
Lukas Fienhage
U24:
Juniorzy:
Hannah Grunwald
Tyler Haupt *(uprawniony do startów od 29 czerwca br.)
OPOLE
Matic Ivacic
U24:
Juniorzy:
KRAKÓW
Jesse Mustonen
Michael West
Fraser Bowes
U24:
Sebastian Mayland
Mitchell Cluff
Juniorzy:
Jakub Juda
Maksym Zientara
Filip Bęczkowski
Dawid Grzeszczyk
ŚWIĘTOCHŁOWICE
Andrij Rozaluk
Bartosz Szymura
U24:
Kacper Mateusz Grzelak
Rune Thorst
Juniorzy:
Szymon Machura * (uprawniony do startów od 17 czerwca br.)
Leon Szlegiel
Jędrzej Chmura
I LIGA (METALKAS)
RYBNIK
Wiktor Lampart
Jesper Knudsen (u-24)
Nicolai Klindt
U24:
Juniorzy:
Kamil Winkler
Szymon Tomaszewski
Roch Wujec
Paweł Wyczyszczok
BYDGOSZCZ
Tom Brennan
U24:
Bartosz Nowak (u-24)
Juniorzy:
Hubert Gąsior
Adam Putkowski
Jan Rompkowski
KROSNO
U24:
Zoltan Lovas
Juniorzy:
Mikołaj Sanocki
Kacper Dudek
Miłosz Grygolec
Kamil Kawecki
Oskar Kręglicki
Arkadiusz Wąchała
Jakub Woźnik
RZESZÓW
Josh Pickering
U24:
Anders Rowe
Juniorzy:
Kryspin Jarosz
Adrian Przybyło
Patryk Surowiec * (uprawniony do startów od 5 września br.)
POZNAŃ
Niels Kristian Iversen
U24
Juniorzy:
Stanisław Ignaszak
Patryk Prokop
Rafał Romaniak * (uprawniony do startu od 29 kwietnia br.)
OSTRÓW
Tai Woffinden
Jonas Seifert-Salk
U24:
Juniorzy:
Jakub Dolata * (uprawniony do startu od 18 maja)
Franciszek Dymowski
Nikodem Łuczak
Tobiasz Potasznik
Tomasz Gapiński (kontrakt warszawski)
ŁÓDŹ
Oliver Berntzon
Zach Cook
Szymon Szlauderbach
U24:
Dan Thompson
Juniorzy:
Kacper Halkiewicz
Jakub Kiciński
Seweryn Orgacki
Tomasz Szeląg
Filip Pawlak * (uprawniony do startu od 30 kwietnia br.)
Kacper Zieliński
PIŁA
Benjamin Basso
Norbert Kościuch
Matias Nielsen
Wiktor Jasiński
U24
Juniorzy
Emil Maroszek
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.
Vacat #1: Timo Lahti - Gdańsk
Unia Tarnów & Wisła Kraków & AC Milan & Los Angeles Lakers
Wakaty dobieramy najwcześniej w połowie sezonu zasadniczego. Nie mogę zaakceptować wyboru Lahtiego w ramach wakatu teraz.
z regulaminu:
5.7 W rozgrywkach II ŻLF i I ŻLF istnieje możliwość doboru "wakatu". Takiego manewru można dokonać tylko raz. W takiej sytuacji zamiast doboru zawodnika Prezes informuje o doborze "wakatu" i opuszcza go kolejka. W połowie sezonu zasadniczego nastąpi uzupełnienie wakatów, czyli dobieranie wolnych zawodników. Kolejność w doborze będzie dyktowana kolejnością wyboru wakatu, czyli kto pierwszy zdecyduje się na taki ruch ten w okienku będzie miał pierwszeństwo.
Transfer :
Tino Lahti Gdańsk za Patrick Hansen Opole ( koniec kariery)
zatwierdzam transfer.ecs pisze: 11 kwie 2026, 8:40 Transfer :
przeprowadzam transfer:
Krzysztof Sadurski (Rzeszów) -> w jego miejsce Jesper Knudsen (u-24) - Rybnik (1liga)
Krzysztof Sadurski (Rzeszów) -> w jego miejsce Jesper Knudsen (u-24) - Rybnik (1liga)
Steven Goret - Gdańsk - - - - - > Mateusz Tonder (Świętochłowice)
zatwierdzam
Gdańsk objechał 3 kolejki tak dla przypomnienia 
Gdańsk objechał 3 kolejki tak dla przypomnienia 
Fakt. Jak dziś pojedzie Goret w Krakowie to mu cofnę ten transfer
A tak poważnie, nie rób swoje transfery, a nie
Też polowałem na tego zawodnika , ale zgodnie z regulaminem czekałem do rozpoczęcia meczu w Krakowie żaby zgłosić transfer.... Po rozpoczęciu meczu powinno to działać kto pierwszy ten lepszy
Idąc tym tokiem ogłaszajmy już zawodników w miejsca vakatów ,jak coś się zmieni to się cofnie....
Bezsens , takie moje zdanie
Steven Goret - Gdańsk - - - - - > Mateusz Tonder (Świętochłowice)
Jakub Malina (j) - Gdańsk - - - - >
Jan Konzack (j) - Lanshud
Jan Konzack (j) - Lanshud
Jako że Konzack w Twoim zespole będzie musiał jeździć jako senior, bo nie spełnia wymogów polskiego juniora w Twojej drużynie, nie wyrażam zgody na ten transfer. Pzdr
Rozumiem Twój punkt widzenia. Tak po prawdzie, nie doprecyzowaliśmy w tej zmianie, jak traktujemy kolejkę, gdy drużyna pauzuje. Tak to jest zmieniać przepis na szybko. Dobrze, że piszecie swoje uwagi, w momencie zgłoszeń do nowego regulaminu będziemy brać to wszystko pod uwagę.Kibic1986 pisze: 10 maja 2026, 10:39Też polowałem na tego zawodnika , ale zgodnie z regulaminem czekałem do rozpoczęcia meczu w Krakowie żaby zgłosić transfer.... Po rozpoczęciu meczu powinno to działać kto pierwszy ten lepszy
Idąc tym tokiem ogłaszajmy już zawodników w miejsca vakatów ,jak coś się zmieni to się cofnie....
Transfer zgodny z regulaminem.
W składzie mam mieć 4 juniorów, a jakiej narodowości regulamin nie podaje.
Wymuana transferowa również zgodna z regulaminem, junior za juniora.
4.1 Składy zespołów będą się składać z 14 zawodników. W składzie obowiązkowo musi znaleźć się minimum 4 JUNIORÓW.
Proszę o zatwierdzenie transferu zgodnego z regulaminem rozgrywek.
Wydawało się logiczne że chodzi o liczbę meczy jaką drużyna przejechała , dlatego uważam że regulamin został trochu nagiętyams92 pisze: 11 maja 2026, 9:36Rozumiem Twój punkt widzenia. Tak po prawdzie, nie doprecyzowaliśmy w tej zmianie, jak traktujemy kolejkę, gdy drużyna pauzuje. Tak to jest zmieniać przepis na szybko. Dobrze, że piszecie swoje uwagi, w momencie zgłoszeń do nowego regulaminu będziemy brać to wszystko pod uwagę.Kibic1986 pisze: 10 maja 2026, 10:39Też polowałem na tego zawodnika , ale zgodnie z regulaminem czekałem do rozpoczęcia meczu w Krakowie żaby zgłosić transfer.... Po rozpoczęciu meczu powinno to działać kto pierwszy ten lepszyams92 pisze: 10 maja 2026, 7:09
Fakt. Jak dziś pojedzie Goret w Krakowie to mu cofnę ten transfer![]()
A tak poważnie, nie rób swoje transfery, a nie![]()
Transfer : Nicolai Klindt ==> James Pearson ( Opole )
Masz mieć czterech juniorów w kadrze, którzy w Twoim zespole klasyfikowani są jako juniorzy zdolni do jazdy na tej pozycji. Wyobraź sobie, że wybierasz Konzacka w drafcie. Nie znalazłby się on pośród 4 juniorów, tylko w gronie seniorów. Ja wiem, że w Landshut on jest juniorem i ma prawo jechać jako krajowy. Tak się składa, że nasza zabawa toczy w Polsce i jedziemy na zasadzie polskich drużyn. Wymieniając Malinę na Koznacka masz 3 juniorów a nie MINIMUM 4.AC pisze: 11 maja 2026, 15:47
Transfer zgodny z regulaminem.
W składzie mam mieć 4 juniorów, a jakiej narodowości regulamin nie podaje.
Wymuana transferowa również zgodna z regulaminem, junior za juniora.
4.1 Składy zespołów będą się składać z 14 zawodników. W składzie obowiązkowo musi znaleźć się minimum 4 JUNIORÓW.
Proszę o zatwierdzenie transferu zgodnego z regulaminem rozgrywek.
Podtrzymuję swoją decyzję. Jeśli chcesz, odwołaj się do rady.
zatwierdzam.Kibic1986 pisze: 11 maja 2026, 16:56Wydawało się logiczne że chodzi o liczbę meczy jaką drużyna przejechała , dlatego uważam że regulamin został trochu nagiętyams92 pisze: 11 maja 2026, 9:36Rozumiem Twój punkt widzenia. Tak po prawdzie, nie doprecyzowaliśmy w tej zmianie, jak traktujemy kolejkę, gdy drużyna pauzuje. Tak to jest zmieniać przepis na szybko. Dobrze, że piszecie swoje uwagi, w momencie zgłoszeń do nowego regulaminu będziemy brać to wszystko pod uwagę.Kibic1986 pisze: 10 maja 2026, 10:39
Też polowałem na tego zawodnika , ale zgodnie z regulaminem czekałem do rozpoczęcia meczu w Krakowie żaby zgłosić transfer.... Po rozpoczęciu meczu powinno to działać kto pierwszy ten lepszy
Bezsens , takie moje zdanieno ale już po temacie ..
Transfer : Nicolai Klindt ==> James Pearson ( Opole )
A czemu tak? Jakoś sobie tego nie mige wyobrazić.ams92 pisze: Masz mieć czterech juniorów w kadrze, którzy w Twoim zespole klasyfikowani są jako juniorzy zdolni do jazdy na tej pozycji. Wyobraź sobie, że wybierasz Konzacka w drafcie. Nie znalazłby się on pośród 4 juniorów, tylko w gronie seniorów. Ja wiem, że w Landshut on jest juniorem i ma prawo jechać jako krajowy. Tak się składa, że nasza zabawa toczy w Polsce i jedziemy na zasadzie polskich drużyn. Wymieniając Malinę na Koznacka masz 3 juniorów a nie MINIMUM 4.
Prędzej chyba na U24 mógłby się zlaleźć... idąc Twoim tokiem myślenia. Ale to jest nie rugaliminiwy tok.
Tylko ze junior to junior. A co ja z nim zrobię to chyba moja sprawa. Czy go dam na U24 czy na seniora w składzie meczowym. Chyba mi wolno mimo, że to junior. Bo to dalej jest junior i juniorem będzie. Czy niemieckim czy polskim, mi to nie robi różnicy.
Tobie nie robi, ale masz mieć 4 juniorów, czyt. spełniających wymogi juniorów w tej konkretnej lidze. Oczywiście możesz mieć 5,6,7 juniorów i faktycznie, robić sobie wtedy z nimi, co chcesz i dawać, gdzie chcesz. Tyle, że Konzack nie mógłby jechać jako junior w Twoim zespole, mógłby jechać jako senior (tak, również jako zawodnik u-24, bo to też senior tylko z durnym przepisem).
Podobnie jak nie mógłby to być Pearson (który wiekowo nie ma 21 lat, ale również nie ma polskiej licencji), Rimican czy Filiminow z Daugavpils, itp. Wybierając ich w drafcie zostaliby przypisani do seniorów (tak, mogliby być u-24).
Mam wrażenie, że próbujesz wymyślić koło na nowo. Ale ok, niech się wypowiedzą inni.
Podobnie jak nie mógłby to być Pearson (który wiekowo nie ma 21 lat, ale również nie ma polskiej licencji), Rimican czy Filiminow z Daugavpils, itp. Wybierając ich w drafcie zostaliby przypisani do seniorów (tak, mogliby być u-24).
Mam wrażenie, że próbujesz wymyślić koło na nowo. Ale ok, niech się wypowiedzą inni.