Żużlowych wspomnień czar...

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
fan ut

Re: Żużlowych wspomnień czar...

Post autor: fan ut »

https://sport.interia.pl/zuzel/news-w-t ... Id,5731413 fajny artykuł i wspomnienie o S. Wigg oraz derby z Rzeszowem 🙂

TKM

Post autor: TKM »

Mam takie pytanko bo robię porządki w domu. Mam dość dużo Tygodników Żużlowych oraz programów z lat 90 tych i 2000ych. Czy taki zbiór jest coś wart? Czy jest jakiś kibic zainteresowany? Proszę o opinię.

Awatar użytkownika
konri

Post autor: konri »

TKM pisze: 27 sty 2023, 22:58 Mam takie pytanko bo robię porządki w domu. Mam dość dużo Tygodników Żużlowych oraz programów z lat 90 tych i 2000ych. Czy taki zbiór jest coś wart? Czy jest jakiś kibic zainteresowany? Proszę o opinię.
Zależy w jakim stanie i jakie są to programy
https://www.facebook.com/groups/1699357690390836
Linkuje grupę na fb, gdzie ludzie sprzedają takie rzeczy może to będzie jakiś punkt odniesienia.
ŻLF 2018 ŻLF 2023 ŻLF 2024

WAldus Kiepski

Post autor: WAldus Kiepski »

Jak kto nie czytał to polecam fajnie jest sobie przypomnieć pewne chwile...https://unia.tarnow.pl/historia-klubu/

Awatar użytkownika
andre

Post autor: andre »

Wczoraj w Centrum Sztuki Mościce odbyło się spotkanie ze Zbigniewem Rozkrutem i Adamem Gomółką, którzy przedstawili początki żużla w Tarnowie.
Na jesień planowana jest dalsza część, która obejmie lata dziewięćdziesiąte i dwutysięczne.
Frekwencja nie była za wysoka (wśród obecnych był m.in. Marian Wardzała) ale fajna inicjatywa i fajne spotkanie!

Awatar użytkownika
Zielone

Post autor: Zielone »

andre pisze: 17 maja 2025, 8:16 Wczoraj w Centrum Sztuki Mościce odbyło się spotkanie ze Zbigniewem Rozkrutem i Adamem Gomółką, którzy przedstawili początki żużla w Tarnowie.
Na jesień planowana jest dalsza część, która obejmie lata dziewięćdziesiąte i dwutysięczne.
Frekwencja nie była za wysoka (wśród obecnych był m.in. Marian Wardzała) ale fajna inicjatywa i fajne spotkanie!
czy mościcki historyk i społecznik był?
szyderczy komentator

exyou

Post autor: exyou »

Ma ktoś wideo z meczu barażowego Unia - Łódź z 2000 ?

Pamiętam jak przez mgłę ten sezon bo zacząłem wtedy chodzić na żużel ale pamięta ktoś jak w Tarnowie na jakichś zawodach chyba pod koniec sezonu 2000 młody Kołodziej przedzwonił tak konkretnie, że wszyscy zastanawiali się wogóle czy żyje?

Wogóle czy wiecie może czy na internecie są gdzieś mecze Unii z sezonów 2000 i 2001?

jestem

Post autor: jestem »

Podbijam pytanie.. aleś narobił chęci,obejrzałoby się tą batalie u siebie z Ostrowem czy tam mecz ze Świetochlowicami jak spiker podawał wyniki z Krosna i skakalim jak popierdoleni ze szczęścia jakbyśmy co najmniej mistrzostwo świata i okolic zdobyli..ehh to był haś ku*** a nie to pizdeczkowarstwo co teraz.Byla bida jak chuj ale aż się łezka kręci na samo wspomnienie

ODPOWIEDZ