Unia Tarnów 2026

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
Awatar użytkownika
ams92
Kontakt:

Unia Tarnów 2026

Post autor: ams92 »

Nie pozostaje nic innego, jak podtrzymać tradycję, i po sezonie rozpocząć nowy temat.

Wątek Unii 2025 pewnie będzie żył jeszcze jakiś czas, a blisko 13 tysięcy postów pokazuje, że kibiców Unia ma niezwykłych. Owszem, pojawiało się sporo spamu, nawalanki, ale też wiele dobrej dyskusji. Każdemu puszczały już nerwy i emocje brały górę. Najbardziej chyba boli, kiedy kibice jednego środowiska kłócą się między sobą. Ostatecznie, to nie nasza wina, że w tym klubie od dekady jest szambo. Bo akurat kibice robią, co mogą. Mimo tak wielu zawirowań i nędznego poziomu sportowego, ta frekwencja nie wyglądała najgorzej. Przypomnę też nieszczęsną zbiórkę na ratowanie żużla :roll: Więcej solidarności w trudnych chwilach.

Na ten moment, nie wiemy tak naprawdę nic, poza tym, że spadliśmy do KLŻ. Wiadomo, że tam będzie łatwiej o licencję, trochę taniej, a poza tym nie wydaje mi się, by miasto po wyłożeniu kilku milionów na remont toru, dopuściło do sytuacji, że żużla nie będzie wcale. Jestem zatem optymistą, że on będzie. Pytanie tylko, z kim u sterów... w jakiej formie... z jakim zapleczem finansowym... . Ruchy ostatnich 2-3 tygodni pokazują, że jest wola kontynuacji. Moim zdaniem jednak potrzebna jest gruntowna rewolucja. Z tymi ludźmi w radzie i w takim jej składzie, ja w tarnowski żużel już nie uwierzę. Ten sezon był pierwszym, kiedy prawdziwie zwątpiłem w kochany klub. Tu nie Góral był problemem. Chłop wykonał kawał tytanicznej pracy, oczywiście nie uniknął błędów, ale to normalne. Teraz można by się zastanowić, czy było warto, skoro lądujemy w punkcie wyjścia, a może jeszcze w większej dziurze? No ale. Kto nie próbuje...itd.

Zapraszam do dyskusji. Długa zima przed nami, mam nadzieję, że zwieńczona czymś pozytywnym. Jak dla mnie Unia może jeździć w KLŻ, byleby to wszystko było na rzetelnych i silnych podstawach. Bo tutaj też może być fajny żużel. Umówmy się, że my na razie na Ekstraligę (pierszą czy drugą) nie mamy podjazdu. I to nie tylko o zarządzanie klubem przecież chodzi.
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.

Awatar użytkownika
njk1987

Re: Unia Tarnów 2026

Post autor: njk1987 »

Jedyna opcja na jazdę to lecimy jako Chemart Unia i Lewy bierze wszystko na siebie otoczony swoimi ludzmi. Panowie z Tarnowa, Pan Frys i Bałut out. Pytanie się nasuwa ile nowy prezes doszukał sie długów, z tego co wiem jest to potężna kwota sięgająca kilku milinów złotych.
Tarnów moim miastem, Unia moim klubem...

hughes

Post autor: hughes »

No to teraz czas rozliczeń. Chociaż dalej mam nadzieję, że Piła nie dostanie licencji i zaproponują nam jazdę w 2 Metalkas

Awatar użytkownika
bio

Post autor: bio »

Wtedy wchodzi Wybrzeże

fan ut

Post autor: fan ut »

Jeśli Lewy ze swoją firmą Chemart by przejął klub w całości to Unia może jeszcze namieszać tylko nie chce tych ludzi co już długo siedzą i robią długi. Może być ciekawie bo kasę to ma konkretną że stać go nawet na ekstralige tylko niektóre osoby go przerażają .

kzm

Post autor: kzm »

hughes pisze: 22 wrz 2025, 10:23 No to teraz czas rozliczeń. Chociaż dalej mam nadzieję, że Piła nie dostanie licencji i zaproponują nam jazdę w 2 Metalkas
Dużo w tobie optymizmu bo niby jaką drogą dedukcji mogą zaproponować kolejny sezon w 1 lidze?:) bo problemy Piły przy problemach Tarnowa są naprawdę niczym a przede wszystkim niemają tylu baniek długów,burdelu w klubie i zaległości wobec zawodników na taką skale.Tam problemem jest jedynie stadion ale pójście na warunkową licencje nie będzie jakimś problemem

hipermarkeciarz

Post autor: hipermarkeciarz »

hughes pisze: 22 wrz 2025, 10:23 No to teraz czas rozliczeń. Chociaż dalej mam nadzieję, że Piła nie dostanie licencji i zaproponują nam jazdę w 2 Metalkas
Zaproponowanie nam 2.Metalkasu to jak zatrudnienie alkoholika w monopolowym; nie ma takiej opcji.

Awatar użytkownika
ams92
Kontakt:

Post autor: ams92 »

Chyba muszę w nazwie tematu dopisać "fantazje użytkowników". Nie no bez jaj, zapomnijcie na jakiś czas o wszystkim, co związane z Ekstraligą :D Piła jest na fali, jest tzw vibe, i jestem przekonany, że na warunkowej wystartują. To po pierwsze. Po drugie, nawet jeśli nie, to pojedzie tam Wybrzeże czy Gniezno. Na pewno nie my :D
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.

jaskółka25

Post autor: jaskółka25 »

njk1987 pisze: 22 wrz 2025, 10:04 Jedyna opcja na jazdę to lecimy jako Chemart Unia i Lewy bierze wszystko na siebie otoczony swoimi ludzmi. Panowie z Tarnowa, Pan Frys i Bałut out. Pytanie się nasuwa ile nowy prezes doszukał sie długów, z tego co wiem jest to potężna kwota sięgająca kilku milinów złotych.
Niech bierze i to uporzadkuje. Ale tak jak pisałem od lipca nawet na opony dla juniorów nie znaleźliśmy sponsorów prywatnych, małopolska sie wypowiedziała i tez bedzie ciezko o pieniążki. Sponsorzy nasi też raczej nie są chętni na współpracę z tą opcją więc ciężko to widzę. Wiarygodność jest zerowa.

sensowny

Post autor: sensowny »

kzm pisze: 22 wrz 2025, 11:28
Co jest nie tak ze stadnionem w Pile ? zrobili go przecież niedawno za 30 baniek. Odwodnienie,oswietlenie itp

tam skala zaleglosci to 400-500 tysi wiec nie wiem czemu mają nie dostac licencji

KLZ za rok zapowiadao sie mega

Gdansk
Gniezno
Opole
Krakow
Landshut
Dauga
Swietochlowice
Tarnow

meczów jak w metalkasie a co do skladu to odpuscil bym szybki awans tylko projekt 2-3 letni

Sciagnal bym Dawida Rempale. Jego ostatnie mecze to jakis szok. Wiadomo sprzętowo byl przygotowany

Awatar użytkownika
Kibic1986

Post autor: Kibic1986 »

sensowny pisze: 22 wrz 2025, 17:53
kzm pisze: 22 wrz 2025, 11:28
Co jest nie tak ze stadnionem w Pile ? zrobili go przecież niedawno za 30 baniek. Odwodnienie,oswietlenie itp

tam skala zaleglosci to 400-500 tysi wiec nie wiem czemu mają nie dostac licencji

KLZ za rok zapowiadao sie mega

Gdansk
Gniezno
Opole
Krakow
Landshut
Dauga
Swietochlowice
Tarnow

meczów jak w metalkasie a co do skladu to odpuscil bym szybki awans tylko projekt 2-3 letni

Sciagnal bym Dawida Rempale. Jego ostatnie mecze to jakis szok. Wiadomo sprzętowo byl przygotowany

Dokładnie tak jak piszesz ,niema się co napinać ,zrobić skład walczący o czwórkę a w PO jest wszystko możliwe . Niema co przepłacać ,tylko zrobić skład z głowa za niewielkie pieniądze . Osobiscie oparł by go właśnie o Dawida ,Lewiszyna i Ivacicia , następnie Heleniak , kluby nie będą się już zabijać o juniorów ,a on szału wielkiego nie zrobił , podobnie jak Bańdur ,którego Krosno też raczej wypożyczy. Do tego jakiś solidny nie drogi zagraniczny pokroju Salka , Nilssona i można jechać .

Awatar użytkownika
SerVaV

Post autor: SerVaV »

njk1987 pisze: 22 wrz 2025, 10:04 Jedyna opcja na jazdę to lecimy jako Chemart Unia i Lewy bierze wszystko na siebie otoczony swoimi ludzmi. Panowie z Tarnowa, Pan Frys i Bałut out. Pytanie się nasuwa ile nowy prezes doszukał sie długów, z tego co wiem jest to potężna kwota sięgająca kilku milinów złotych.
Dokładnie tak jak piszesz sąsiad. Nie ma opcji żeby Lewandowski dogadał się z tymi panami. I bardzo dobrze. Czas powiedzieć "dość" i to stanowczo. Obserwujemy bieg wydarzeń.

Awatar użytkownika
njk1987

SerVaV pisze: 22 wrz 2025, 19:21
Dokładnie tak jak piszesz sąsiad. Nie ma opcji żeby Lewandowski dogadał się z tymi panami. I bardzo dobrze. Czas powiedzieć "dość" i to stanowczo. Obserwujemy bieg wydarzeń.
Mam nadzieję że uwiną sie w miarę szybko( :lol: ), bo jakoś po ostatnim roku przestałem być fanem telenowel.

Awatar użytkownika
wert

Post autor: wert »

Jak tam? Dyrektorka już przyniosła jakiś hajs z OF😂

Pinio

Post autor: Pinio »

wert pisze: 22 wrz 2025, 20:42 Jak tam? Dyrektorka już przyniosła jakiś hajs z OF😂
Tak już nawet część poszło na spłatę zawodników,dawno Cię nie było i taki news🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

dariuszwas

Post autor: dariuszwas »

SerVaV pisze: 22 wrz 2025, 19:21
Co to znaczy doszukał się długów? Bo nie rozumiem.

Pinio

Doszukał się długów.
Znalazł lub wykrył istnienie długów, które wcześniej były nieznane lub ukryte.
Czyli że np.
W sprawozdaniu finansowym inwestorzy doszukali się długów, które firma próbowała ukryć.
Z analizy dokumentów wyszło, że firma jest zadłużona bardziej, niż twierdziła.
Chyba to miał na myśli.

dariuszwas

Post autor: dariuszwas »

Przepraszam, czyli pojawiają się wątpliwości, że rafa nadzorcza nadzorującą pracę Zarządu nie wiedziała ile jest długu?

Awatar użytkownika
njk1987

Tak jak napisal Pinio. A Darku dziwiło by Cie to? Mnie w tym klubie już nic nie zdziwi. Tam jest Monthy Python i wszystko jest możliwe.

Pinio

dariuszwas pisze: 25 wrz 2025, 18:58 Przepraszam, czyli pojawiają się wątpliwości, że rafa nadzorcza nadzorującą pracę Zarządu nie wiedziała ile jest długu?
Jest wiele wątpliwości,odkąd wystartował ten sezon,tylko nie mów że nie,nawet pan Lewandowski przyznał że nie wie co się dzieje w klubie w jednym z wywiadów.

Unia Pany01

Post autor: Unia Pany01 »

Powiem tak, sytuacja klubu jest dramatem. Nie wiadomo czy uregulują te długi, czy po prostu nie zbankrutują do reszty tego klubu. Do tego nasz trener jest wybitnie nie szanowany przez ludzi siedzących u władz klubu, co jest kompletną bezczelnością bo pan Staszek staje na głowie żeby klub dalej się rozwijał a już szczególnie żeby klub został w M2E. Panowie robicie z kibiców, zawodników a przede wszystkim trenera patałachów do bicia. Każdy kto przyczynia się do szkody tego klubu powinien ponieść zasłużoną karę, a ludzie działający w interesie klubu powinni dostawać należyty szacunek. Powiedzieć że jest to przykre to jak nie powiedzieć niczego, byćmoze właśnie na naszych oczach umarł tarnowski żużel. Gdzieś w głębi duszy liczę na to że z tym stwierdzeniem się mylę, ale niestety aktualne fakty wskazują na tą najgorszą opcję dla klubu...

Duch

Post autor: Duch »

Tak ,nowy ;)))))) ale z wiedzą

Sytuacja klubu nie jest dramatem - totalnie nie rozumiem dla czego tutaj jest nagonka na brak finansów !!!!!

Zawodnicy nie dostali kasy całej - prawda !!!

Ale teraz :

*" Do klubu po memoriale przyjdzie kasa z transmisji TV i Małopolski prawie 2 miliony
*" Trener jest tu zbawicielem ,a tak nie jest bo on pobiera wynagrodzenie oraz kasę za serwis silników ( w tym klubie trzeba zrobić z siebie męczennika wtedy jest gicior )
Treningi amatorów i przyjezdnych to kto brał kieszonek ?

A teraz robić zrzuty ! Jest od dawna mechanikiem w Krośnie
Obudźcie się co poniektórzy bo dług to kwestia odejścia przez wielu uważanego za kolorowe słowa prezesa który odszedł przed największą kasa jaka wpływała i teraz kwota ok 900 tysięcy i czy nie było by tej kasy ?
Pełne trybuny do końca sezonu ! ( Wpływ z biletów )
Od odejścia prezesa k.g żadnego nowego sponsora i pytanie chłop by nie znalazł ? Jego frys uwielbiał i sam by pewnie tyle mu dał

Zapytać można prezydenta czy nie chciał po meczu z Bydgoszczą przelać środki ?

To forum jest ohydne nikt nie wie co się tam odjebalo a wszyscy mądrzy

Błąd był i jest ale w tym tarnowskim bagnie a sponsorzy co przez lata dawali kasę jakoś na Kraków nie chcą

hipermarkeciarz

Post autor: hipermarkeciarz »

Duch pisze: 26 wrz 2025, 0:41
Wiem, że post pisany o 0:41, także napisz to samo rano tylko trochę bardziej po polsku 🙂

Awatar użytkownika
njk1987

Duch pisze: 26 wrz 2025, 0:41 Tak ,nowy ;)))))) ale z wiedzą

Sytuacja klubu nie jest dramatem - totalnie nie rozumiem dla czego tutaj jest nagonka na brak finansów !!!!!

Zawodnicy nie dostali kasy całej - prawda !!!

Ale teraz :

*" Do klubu po memoriale przyjdzie kasa z transmisji TV i Małopolski prawie 2 miliony
*" Trener jest tu zbawicielem ,a tak nie jest bo on pobiera wynagrodzenie oraz kasę za serwis silników ( w tym klubie trzeba zrobić z siebie męczennika wtedy jest gicior )
Treningi amatorów i przyjezdnych to kto brał kieszonek ?

A teraz robić zrzuty ! Jest od dawna mechanikiem w Krośnie
Obudźcie się co poniektórzy bo dług to kwestia odejścia przez wielu uważanego za kolorowe słowa prezesa który odszedł przed największą kasa jaka wpływała i teraz kwota ok 900 tysięcy i czy nie było by tej kasy ?
Pełne trybuny do końca sezonu ! ( Wpływ z biletów )
Od odejścia prezesa k.g żadnego nowego sponsora i pytanie chłop by nie znalazł ? Jego frys uwielbiał i sam by pewnie tyle mu dał

Zapytać można prezydenta czy nie chciał po meczu z Bydgoszczą przelać środki ?

To forum jest ohydne nikt nie wie co się tam odjebalo a wszyscy mądrzy

Błąd był i jest ale w tym tarnowskim bagnie a sponsorzy co przez lata dawali kasę jakoś na Kraków nie chcą
Duch tak namieszałeś, że tu wiadro kawy nie pomoże

ODPOWIEDZ