Unia Tarnów 2026
Re: Unia Tarnów 2026
Ojojoj ale byłoby skomlenie tych wszystkich którzy nam zarzucali że jeździmy za publiczne środki ( kasa z azotów) a sami grube miliony rocznie przepalali z miejskiej kasy.
Tylko teraz pytanie jak te środki były przekazywane? Jeśli ja dotacje sportu to może być problem, ale jeśli na marketing przez sport? To już inna para kaloszy.
Tylko teraz pytanie jak te środki były przekazywane? Jeśli ja dotacje sportu to może być problem, ale jeśli na marketing przez sport? To już inna para kaloszy.
Trzeba sobie to powiedzieć jasno - żużla w Tarnowie w roku 2026 nie będzie. Zasadniczo większość sobie tego życzyła, sam również uważam, że gangrenę najlepiej jest wypalić żywym ogniem i reanimować czy pudrować trupa nie ma sensu.
I teraz pytanie za sto punktów: czy są w Tarnowie osoby gotowe do takiego działania, by w roku 2027 nowa Unia wystartowała w 2 lidze? Myślę, że jest wielu, którzy tylko czekają na znak, na kogoś z charyzmą, kto ten projekt poprowadzi, by wspólnymi siłami, bez balastu, bez szkodników wyprowadzić ten żużel na prostą. Są tego przykłady (Piła, Kraków itd) że żeby było dobrze najpierw stare musi runąć definitywnie.
I teraz pytanie za sto punktów: czy są w Tarnowie osoby gotowe do takiego działania, by w roku 2027 nowa Unia wystartowała w 2 lidze? Myślę, że jest wielu, którzy tylko czekają na znak, na kogoś z charyzmą, kto ten projekt poprowadzi, by wspólnymi siłami, bez balastu, bez szkodników wyprowadzić ten żużel na prostą. Są tego przykłady (Piła, Kraków itd) że żeby było dobrze najpierw stare musi runąć definitywnie.
-
FANATYK ŻUŻLA
Nie wiem z czym tu czekać do 20 marca zakończyć tą patologie jak najszybciej
Najwyraźniej z czymś czekają, Lewandowski chyba dalej mydli oczy.
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.
- Estudiantes
Żenada w polskim wykonaniu, podkopywanie dołków pod sobą. Jak jeden klub uwalą to się zacznie. Połowa lig halowych też do kasacji. Po co w ogóle sport w Polsce. Miałem napisać, że najwyżej zostanie sport amatorski, ale co z klubami amatorskimi, przecież prawie wszystkie żyją z dotacji.bio pisze: 28 lut 2026, 2:10 Wrzucam tutaj, bo na na forum ten temat własciwie żyje.
https://weszlo.com/krolewski-odpala-bom ... k-wroclaw/
To by oznaczało koniec takiego żużla jaki mamy w Polsce.
Ciekawe czy Cegielski będzie prosił lewwndowskiego o wypłacenie kolegom z toru zaległych pieniędzy.
Wisła Ma wygraną sprawę w trybunale europejskim jeśli się na to poważnie zdecyduje. Będzie to znaczyło Koniec lig w Polsce jakie znamy teraz.I zaraz się okaże że w 2lidze żużlowej będą jeździć lepsze firmy niż w ekstralidze… A na poważnie przecież bez pomocy samorządu i spółek państwa to na dobrą sprawę może zostanie 6 -7 profesjonalnych klubów żużlowych w Polsce..
Ssp to co innego niż pomoc miasta. Nie wiadomo też jak się zapatrują na to jak będą umowy spisane, czy będzie o marketing przez sport czy wsparcie klubu. To całkiem inne umowy. A SSP to już wgl według mnie nie do ruszenia, to firma jak każda inna. Tego według mnie nikt nie ruszy.
Wieko od trumny już domknięte, trumna w dole, czekamy tylko na zasypanie. . .
Gorzej jak nieboszczyk zastuka od spodu. 
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.
Kiedy znicze można pod klubem zostawić?
-
FANATYK ŻUŻLA
Dzisiaj ładna pogoda to można
-
Kibic UT 1977
Rok założenia 1957, rok upadku…
Z każdym dniem coraz więcej długów nie ma żadnych szans aby Unia wystartowała ,chyba że przyjdzie szejk z dużą kasą.
A do czego Ci szejk potrzebny ? Nawet umowy z miastem nie ma na dzierżawę stadionu. Kilkukrotnie w tygodniu przejeżdżałem obok stadionu, stadion zamknięty na 4 spusty. NIE POJEDZIEMY W LIDZE, tyle w temacie.
-
krystian1993
ciekawe kiedy łaskawie poinformują co dalej bo to czekanie jest już denerwujące
Nikt Cię nie będzie informował, skoro nikogo w klubie nie ma. 20 marca dostaniesz info od PZM, że licencji nie ma. Pytanie teraz, kto może, albo kto musi/lub nie musi złożyć wniosek o upadłość. To już pytanie do osób, które siedzą w takich sprawach.
Na jazdę w lidze nie ma co liczyć. Limit "szczęścia" został już wyczerpany. Brak licencji nie oznacza upadku spółki. Pytanie kiedy zarząd ogłosi jej upadłość.
A co nas obchodzi czy żssa upadnie czy nie. Ważne, żeby nie była podmiotem prowadzącym drużynę żużlową Tarnowa w 2027. Ważne żeby nie dzierżawiła obiektu od miasta.
-
FANATYK ŻUŻLA
jak się komuś wydaje że jak teraz nie pojedziemy to za rok wystartujemy powiedzmy od zera to może być w błędzie ,bliżej do tego że czeka nas taka sytuacja jak w Śląsku Świętochłowice kilkanaście lat bez żużla to najbardziej realny scenariusz
Ja myślę że lepiej już kilka lat bez ligi w Tarnowie niż takie cyrki jak są obecnie.
Ale wydaje mi się że jednak ktoś się może znaleźć kto zdecyduje się to reaktywować od podstaw ja zdrowych fundamentach.
Ale wydaje mi się że jednak ktoś się może znaleźć kto zdecyduje się to reaktywować od podstaw ja zdrowych fundamentach.
Pytanie brzmi: "Czy żużel można zbudować od podstaw i na zdrowych fundamentach?"Roro pisze: 02 mar 2026, 9:06 Ja myślę że lepiej już kilka lat bez ligi w Tarnowie niż takie cyrki jak są obecnie.
Mam co do tego niemałe wątpliwości niestety.
Z twarzy podobny zupełnie do nikogo.
Zobaczymy jak to będzie. Jak Wisła złoży ten wniosek do takie czy gdzieś tam w sprawie Śląska Wrocław to w polskim sporcie zajdą ogromne zmiany jak okaże się że kluby będą płaciły kary za pomoc samorządów.
To jeszcze potrwa ze 2-3 lata.
Jeszcze musi się znaleźć odważny ze srodowiska żuzlowego, który to zaskarży. Ten ktoś może miec do konca życia etykiete grabarza żużla, więc nie brałbym tego za pewnik.
Jeszcze musi się znaleźć odważny ze srodowiska żuzlowego, który to zaskarży. Ten ktoś może miec do konca życia etykiete grabarza żużla, więc nie brałbym tego za pewnik.