U Lewandowskiego też pewnie byli, co nie ?
Unia Tarnów 2026
Re: Unia Tarnów 2026
A tak zmieniając trochę wątek, jeśli ktoś ma jeszcze nadzieję, że po wizycie CBA w klubie i mieszkaniach pewnych osób, zabezpieczeniu przez nich nośników danych, komputerów etc, wystąpimy w lidze to proszę zmieńcie dilera. Stadion zamknięty na łańcuchy z każdej strony, liga startuje za 1,5 miesiąca. Moim zdaniem nie ma żadnych szans na start w lidze, a tym bardziej po akcji z CBA.
Sam zmień dilera ,.już od dawna wiadomo że nic z tego nie będzie , przykre...Lysy88PL pisze: 20 lut 2026, 23:52 A tak zmieniając trochę wątek, jeśli ktoś ma jeszcze nadzieję, że po wizycie CBA w klubie i mieszkaniach pewnych osób, zabezpieczeniu przez nich nośników danych, komputerów etc, wystąpimy w lidze to proszę zmieńcie dilera. Stadion zamknięty na łańcuchy z każdej strony, liga startuje za 1,5 miesiąca. Moim zdaniem nie ma żadnych szans na start w lidze, a tym bardziej po akcji z CBA.
U Lewandowskiego też pewnie byli, co nie ?![]()
- hipermarkeciarz
Myślę, że Unia Tarnów SSA realnie już nie istnieje, jej żywot jest tylko teoretyczny do czasu ogłoszenia upadku czyli niebawem i dobrze- pacjent podłączony do kroplówki jednak nie rokuje.
Rok przerwy, podczas ktorego zobaczymy, jak to jest z tymi mitycznymi sponsorami i działaczami, których ponoć nie brakuje, tylko obecny twór jest dla nich nieakceptowalny i czy w 2027 będzie tutaj nowy klub z ludźmi, którzy kochają zuzel, a nie kochają pieniądze, które z żużla można wyciągnąć.
Żal tylko takich ludzi jak Staszek czy choćby Adam Gomółka, no ale cóż...
Rok przerwy, podczas ktorego zobaczymy, jak to jest z tymi mitycznymi sponsorami i działaczami, których ponoć nie brakuje, tylko obecny twór jest dla nich nieakceptowalny i czy w 2027 będzie tutaj nowy klub z ludźmi, którzy kochają zuzel, a nie kochają pieniądze, które z żużla można wyciągnąć.
Żal tylko takich ludzi jak Staszek czy choćby Adam Gomółka, no ale cóż...
- the_naturat
Powtórzę to co kiedyś napisałem: jeżeli są Ci mityczni sponsorzy, którzy zostawią pieniądze na klub, zdrowy klub prowadzony normalnie, to załóżcie szkółkę. Niech młodzi jeżdżą rok. Jak kiedyś ma wrócić klub, to musimy miec wyszkoloną młodzież, która przejedzie 4 kółka.
Ten twór Lewndowskiego umarł parę miesięcy temu, niestety.
Ten twór Lewndowskiego umarł parę miesięcy temu, niestety.
- Cisza przed Burzą
Mam nadzieje że chociaż jakieś treningi będą i będą się zjeżdżać zawodnicy i amatorzy żeby coś pojeździć a nie że cały rok będzie stadion zamknięty jeśli Unia nie ruszy ( tu już nie trzeba cudu tylko jakiejś metafizyki by sie to stało ) Żeby nie było że po remoncie toru stadion pusty stał będzie i zarastał
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... ci/rt7rtts.
Wszyscy już postawili krzyżyk nad Unią
PZM się kompromituje dając nam licencję powinni jej nie dać i dać klubowi po prostu umrzeć, a nie szopka dalej trwa a klub wraz historią jest skazany na śmieszność.fan ut pisze: 21 lut 2026, 12:08 https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... ci/rt7rtts.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.
- bartek_1990
Proszę bardzo:Kibic UT pisze: 20 lut 2026, 17:29Pokaż mi dyscyplinę gdzie jeden zawodnik ma 10 klubów jak nie więcej w karierzeKibic UT 1977 pisze: 20 lut 2026, 16:21 W którym zawodowym sporcie zespołowym grają wychowankowie? Przeważnie są to najemnicy. Niestety. Nawet na igrzyskach w łyżwiarstwie medal dla Polski zdobył zawodnik urodzony poza naszym krajem. Takie czasy.![]()
ja już się pogubiłem w tych składach
![]()
![]()
1) Piłka nożna:
Sebastián Abreu (Urugwaj) - 31-34 klubów w karierze
John Burridge (Anglia) - 29 klubów w karierze
Lutz Pfannenstiel (Niemcy) - 25 klubów w karierze
Nicolas Anelka (Francja) - 13 klubów w karierze
Christian Vieri (Włochy) - 12 klubów w karierze
Robbie Keane (Irlandia) - 10 klubów w karierze
Adrian Mutu (Rumunia), Craig Bellamy (Walia), Marcus Bent (Anglia) - ponad 10 klubów w karierze
2) Hokej:
Mike Sillinger - 12 klubów w karierze
Derick Brassard - ponad 10 klubów w karierze
Lee Stempniak - 10 klubów w karierze
Dominic Moore - 10 klubów w karierze
Jaromír Jágr - 9 klubów w karierze
Olli Jokinen - 10 klubów w karierze
3) Koszykówka
Ish Smith - ponad 13 klubów w karierze
Kevin Ollie - 15 klubów w karierze
Joe Smith, Jim Jackson, Tony Massenburg, Chucky Brown - po 12 klubów w karierze
Garrett Temple - 12 klubów w karierze
Vince Carter - 8 klubów w karierze
To tylko przykłady. Więcej czasu zajęło mi pisanie tego posta niż szukanie tych "niemożliwych do ustalenia bo przecież nieistniejących" informacji.
Nie rozumiem i nigdy nie rozumiałem tego płaczu pt. "najemnicy". Idziesz tam gdzie płacą Ci najwięcej. Rozumiem, że jakbyś miał do wyboru dwie prace w których miałbyś robić to samo tylko jedna byłaby dla firmy X a druga dla firmy Y to nie wybrałbyś tej, gdzie płaciliby Ci wiecej? W imię czego byś tak postąpił? Może i to byłoby by szlachetne ale czy zarazem mądre? Ja bym poszedł tam, gdzie dostałbym więcej - proste, logiczne, nie wymagające dodatkowych wyjaśnień.
Ciekawe, czy jakby Unia Tarnów walczyła o podium DMP (w miare regularnie dajmy na to) to mielibyśmy takie same problemy - czyli płacz nad tym, czy wymieniając skład na lepszy przypadkiem nie przekraczamy już tej "najemniczej" granicy
We `ll keep the red flags flying high! UNITED!
Patrz ile ci to zajęło bo to jakieś znikome przypadki zmiany barw klubowych, generalnie nie jest to tak powszechne jak w żużlu gdzie zawodnik potrafi wrócić do danego klubu gdzie już jeździł, moje zdanie na temat żużla nie jest podyktowane sytuacją Unii Tarnów życzę by ten klub kiedyś jechał ponownie o medale, dla mnie to prostu cyrk objazdowy i mam prawo tak twierdzić, ale tobie nie zabraniam się tą dyscypliną interesować, w żużlu jeszcze dobrze sezon się nie zacznie a dany zawodnik jest już w innym klubie i kupczenie meczami oczywiście dowodów na to nie ma, ale można się domyślić to jakiś absurdów dochodziło, i zrozum że w żużlu miasta i samorządy utrzymują tą dyscyplinę właśnie w tym jest cały problem prywatny sponsor niech sobie płaci gówno mnie to obchodzi, tyle że prywatni sponsorzy już tak się nie garnął by ładować w to kasę większości miasta dotują bez opamiętania Grudziądz, Rybnik, to tylko nieliczny przykład, jeszcze wyrzucenie Rosjan to kolejna głupota nie mająca nic wspólnego humanitaryzmem tylko z hipokryzją bo gdyby patrzeć na państwa które wszczynają konflikty, wojny to USA dawno powinno być wywalone ze wszystkich sportów, o Izraelu to już w ogóle szkoda pisać na pewno jazda Rosjan obniżyła by znacząco koszty z tym że obecnym zawodnikom to jest na rękę że ich nie ma więcej kasy dla nich bo nie masz pola manewru.bartek_1990 pisze: 21 lut 2026, 13:06Proszę bardzo:Kibic UT pisze: 20 lut 2026, 17:29Pokaż mi dyscyplinę gdzie jeden zawodnik ma 10 klubów jak nie więcej w karierzeKibic UT 1977 pisze: 20 lut 2026, 16:21 W którym zawodowym sporcie zespołowym grają wychowankowie? Przeważnie są to najemnicy. Niestety. Nawet na igrzyskach w łyżwiarstwie medal dla Polski zdobył zawodnik urodzony poza naszym krajem. Takie czasy.![]()
![]()
![]()
1) Piłka nożna:
Adrian Mutu (Rumunia), Craig Bellamy (Walia), Marcus Bent (Anglia) - ponad 10 klubów w karierze
2) Hokej:
3) Koszykówka
To tylko przykłady. Więcej czasu zajęło mi pisanie tego posta niż szukanie tych "niemożliwych do ustalenia bo przecież nieistniejących" informacji.
Nie rozumiem i nigdy nie rozumiałem tego płaczu pt. "najemnicy". Idziesz tam gdzie płacą Ci najwięcej. Rozumiem, że jakbyś miał do wyboru dwie prace w których miałbyś robić to samo tylko jedna byłaby dla firmy X a druga dla firmy Y to nie wybrałbyś tej, gdzie płaciliby Ci wiecej? W imię czego byś tak postąpił? Może i to byłoby by szlachetne ale czy zarazem mądre? Ja bym poszedł tam, gdzie dostałbym więcej - proste, logiczne, nie wymagające dodatkowych wyjaśnień.
Ciekawe, czy jakby Unia Tarnów walczyła o podium DMP (w miare regularnie dajmy na to) to mielibyśmy takie same problemy - czyli płacz nad tym, czy wymieniając skład na lepszy przypadkiem nie przekraczamy już tej "najemniczej" granicyJa niesamowicie trzymam kciuki (chociaż wiem, że to się nie wydarzy) aby kiedyś Unia Tarnów pojechała składem złożonym z samych wychowanków. Takich jak aktualnie mamy. Prze wspaniałe i górnolotne hasła pt." dajmy jechać młodym, niech walczą, niech się uczą, może i można przegrywać do 25 każdy mecz ale swój to swój - itp" - ciekaw jestem jak długo by to potrwało, jak długo by to przetrwało oraz ilu realnie kibiców by taki speedway zgromadził na stadionach. Oczywiście w perspektywie całego sezonu o ile taki twór cały sezon ligowy by dojechał. No i rzecz jasna - czy komuś, kto to wymyślił i na to łoży: czy taki biznes by się spiął?
- bartek_1990
Już Ci pisałem ile mi to zajęło ale skoro wiesz lepiejKibic UT pisze: 21 lut 2026, 13:20Patrz ile ci to zajęło bo to jakieś znikome przypadki zmiany barw klubowych, generalnie nie jest to tak powszechne jak w żużlu gdzie zawodnik potrafi wrócić do danego klubu gdzie już jeździł, moje zdanie na temat żużla nie jest podyktowane sytuacją Unii Tarnów życzę by ten klub kiedyś jechał ponownie o medale, dla mnie to prostu cyrk objazdowy i mam prawo tak twierdzić, ale tobie nie zabraniam się tą dyscypliną interesować, w żużlu jeszcze dobrze sezon się nie zacznie a dany zawodnik jest już w innym klubie i kupczenie meczami oczywiście dowodów na to nie ma, ale można się domyślić to jakiś absurdów dochodziło, i zrozum że w żużlu miasta i samorządy utrzymują tą dyscyplinę właśnie w tym jest cały problem prywatny sponsor niech sobie płaci gówno mnie to obchodzi, tyle że prywatni sponsorzy już tak się nie garnął by ładować w to kasę większości miasta dotują bez opamiętania Grudziądz, Rybnik, to tylko nieliczny przykład, jeszcze wyrzucenie Rosjan to kolejna głupota nie mająca nic wspólnego humanitaryzmem tylko z hipokryzją bo gdyby patrzeć na państwa które wszczynają konflikty wojny to USA dawno powinno być wywalone ze wszystkich sportów, o Izraelu to już w ogóle szkoda pisać na pewno jazda Rosjan obniżyła by znacząco koszty z tym że obecnym zawodnikom to jest na rękę że ich nie ma więcej kasy dla nich bo nie masz pola manewru.bartek_1990 pisze: 21 lut 2026, 13:06Proszę bardzo:Kibic UT pisze: 20 lut 2026, 17:29
Pokaż mi dyscyplinę gdzie jeden zawodnik ma 10 klubów jak nie więcej w karierze![]()
![]()
![]()
1) Piłka nożna:
2) Hokej:
3) Koszykówka
Ciekawe, czy jakby Unia Tarnów walczyła o podium DMP (w miare regularnie dajmy na to) to mielibyśmy takie same problemy - czyli płacz nad tym, czy wymieniając skład na lepszy przypadkiem nie przekraczamy już tej "najemniczej" granicyJa niesamowicie trzymam kciuki (chociaż wiem, że to się nie wydarzy) aby kiedyś Unia Tarnów pojechała składem złożonym z samych wychowanków. Takich jak aktualnie mamy. Prze wspaniałe i górnolotne hasła pt." dajmy jechać młodym, niech walczą, niech się uczą, może i można przegrywać do 25 każdy mecz ale swój to swój - itp" - ciekaw jestem jak długo by to potrwało, jak długo by to przetrwało oraz ilu realnie kibiców by taki speedway zgromadził na stadionach. Oczywiście w perspektywie całego sezonu o ile taki twór cały sezon ligowy by dojechał. No i rzecz jasna - czy komuś, kto to wymyślił i na to łoży: czy taki biznes by się spiął?
Chciałeś żeby Ci podać przykłady - podałem. Oczywiście klasycznie nie da Ci się nic udowodnić, jeśli twierdzisz że są to znikome przypadki to ja nie mam pytań więcej
Oczywiście musiałeś też widzę wplątać w to wszytko kwestie sponsorowania tego sportu przez miasta, kiedy to temat dotyczył stricte kwestii najemników czy nie najemników. Polecam wypisać się z bycia kibicem, fanem, oglądaczem albo zwyczajnie zainteresowanym tym sportem - tyle problemów zniknie Ci naraz że aż w szoku będziesz:)
We `ll keep the red flags flying high! UNITED!
Widzę, że na końcu dałeś kropkę (tak, dotrwałem do końca). Czyli jednak wiesz o istnieniu takiego znaku. Czasem nawet dajesz przecinki. A mimo to zbudowałes najdłuższe zdanie w internecie.Kibic UT pisze: 21 lut 2026, 13:20Patrz ile ci to zajęło bo to jakieś znikome przypadki zmiany barw klubowych, generalnie nie jest to tak powszechne jak w żużlu gdzie zawodnik potrafi wrócić do danego klubu gdzie już jeździł, moje zdanie na temat żużla nie jest podyktowane sytuacją Unii Tarnów życzę by ten klub kiedyś jechał ponownie o medale, dla mnie to prostu cyrk objazdowy i mam prawo tak twierdzić, ale tobie nie zabraniam się tą dyscypliną interesować, w żużlu jeszcze dobrze sezon się nie zacznie a dany zawodnik jest już w innym klubie i kupczenie meczami oczywiście dowodów na to nie ma, ale można się domyślić to jakiś absurdów dochodziło, i zrozum że w żużlu miasta i samorządy utrzymują tą dyscyplinę właśnie w tym jest cały problem prywatny sponsor niech sobie płaci gówno mnie to obchodzi, tyle że prywatni sponsorzy już tak się nie garnął by ładować w to kasę większości miasta dotują bez opamiętania Grudziądz, Rybnik, to tylko nieliczny przykład, jeszcze wyrzucenie Rosjan to kolejna głupota nie mająca nic wspólnego humanitaryzmem tylko z hipokryzją bo gdyby patrzeć na państwa które wszczynają konflikty, wojny to USA dawno powinno być wywalone ze wszystkich sportów, o Izraelu to już w ogóle szkoda pisać na pewno jazda Rosjan obniżyła by znacząco koszty z tym że obecnym zawodnikom to jest na rękę że ich nie ma więcej kasy dla nich bo nie masz pola manewru.bartek_1990 pisze: 21 lut 2026, 13:06Proszę bardzo:Kibic UT pisze: 20 lut 2026, 17:29
Pokaż mi dyscyplinę gdzie jeden zawodnik ma 10 klubów jak nie więcej w karierze![]()
![]()
![]()
1) Piłka nożna:
2) Hokej:
3) Koszykówka
Oczywiście, że żużel jest cyrkiem objazdowym, ale też jest kilka klubików na krzyż więc nic dziwnego, że się tym szachuje. Ogromna kasa, coś czego nie było w tej dyscyplinie kiedyś, kiedy kluby jeździły wychowankami. Tamtego żużla, tamtego sportu nie ma i nie będzie.
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.
nie rozumiem tych spin ze zuzel sport niszowymcyrk objazdowy
Wszyscy go kochamy na nim sie wychowalismy i wielu z nas oglada relacje telewizyjne z meczów
Jedyne co mnie w zuzlu nudzi to cykl gp ktory stał sie marketingową papką z podnietą Zmarzlikiem. Dla mnie cykl gp to byl wtedy jak Tomek walczył z wiatrakami
Wszyscy go kochamy na nim sie wychowalismy i wielu z nas oglada relacje telewizyjne z meczów
Jedyne co mnie w zuzlu nudzi to cykl gp ktory stał sie marketingową papką z podnietą Zmarzlikiem. Dla mnie cykl gp to byl wtedy jak Tomek walczył z wiatrakami
O to to to, jeszcze jakby "ruscy" jechali w GP byłoby ciekawiej. Dla mnie jeden tytuł Golloba jest więcej wart niż kilka tytułów Zmarzlika.sensowny pisze: 21 lut 2026, 16:08 nie rozumiem tych spin ze zuzel sport niszowymcyrk objazdowy
Gollob miał charyzmę jakiej nie ma żaden zawodnik.sensowny pisze: 21 lut 2026, 16:08 nie rozumiem tych spin ze zuzel sport niszowymcyrk objazdowy
Miał też swoje demony jak mało który.
Spina na zmarzlika jest niezrozumiała. Owszem, nie ma najgroźniejszych rywali, ale to nie zmienia całokształtu jego wizerunku czyli 300 procentowej profeski
BZ to marka, w żużlowym świecie nazwisko otwierające każde drzwi, wart najwyższych kontraktów. I akurat on nie zmienia klubów jak rękawiczki.
To że gp jest nudne to nie jego wina, tylko debili organizatorów.
Ostatnie pasjonujące cykle GP były pasjonujące za sprawą Bartosza.
Żywa legenda.
Spina na zmarzlika jest niezrozumiała. Owszem, nie ma najgroźniejszych rywali, ale to nie zmienia całokształtu jego wizerunku czyli 300 procentowej profeski
BZ to marka, w żużlowym świecie nazwisko otwierające każde drzwi, wart najwyższych kontraktów. I akurat on nie zmienia klubów jak rękawiczki.
To że gp jest nudne to nie jego wina, tylko debili organizatorów.
Ostatnie pasjonujące cykle GP były pasjonujące za sprawą Bartosza.
Żywa legenda.
- hipermarkeciarz
Raczej motywację 101% i dążenie do celu pomimo ogromu kłód rzuconych pod nogi - Tomek był brzydkim kaczątkiem, którego nie chciano na salonach, do tego przepaść finansowo - technologiczna, zmowy tunerów itp.
W czasach Golloba czołowi obcokrajowcy wyglądali jak z kosmosu, mieli sprzęt odstający od biednej Polski - taki Rickardsson to z kilometra było widać, że chłop reprezentuje inna jakość. Teraz taki Zmarzlik w GP jest właśnie takim Rickardssonem i nie żebym negował jego talent, ale czasem nawet w GP mija chłopów jak tyczki i nie powiecie mi że to dzięki bajecznej technice a nie dlatego, że ma pod tyłkiem rakietę.
Gollob jest najlepszym polskim zuzlowcem ever i basta, nawet nie oceniam jazdy parą
Na Golloba wstawali ludzie wielu moich znajomych którzy mają gdzieś żużel gp oglądali bo Gollob, to jak Andrzej Gołota przegrywał walki ale ludzie stawali oglądać trzeba mieć tą charyzmę.hipermarkeciarz pisze: 21 lut 2026, 18:14Raczej motywację 101% i dążenie do celu pomimo ogromu kłód rzuconych pod nogi - Tomek był brzydkim kaczątkiem, którego nie chciano na salonach, do tego przepaść finansowo - technologiczna, zmowy tunerów itp.
W czasach Golloba czołowi obcokrajowcy wyglądali jak z kosmosu, mieli sprzęt odstający od biednej Polski - taki Rickardsson to z kilometra było widać, że chłop reprezentuje inna jakość. Teraz taki Zmarzlik w GP jest właśnie takim Rickardssonem i nie żebym negował jego talent, ale czasem nawet w GP mija chłopów jak tyczki i nie powiecie mi że to dzięki bajecznej technice a nie dlatego, że ma pod tyłkiem rakietę.
Gollob jest najlepszym polskim zuzlowcem ever i basta, nawet nie oceniam jazdy parą![]()
- hipermarkeciarz
Pól Polski go nienawidziło, a w zestawie z razem z bratem i starym to pewnie 99% Polski, więc nie wiem, czy to akurat jest charyzma
Ludzie stawali na GP dawał emocje pamiętam jak zdobywał mistrzostwo świata, człowiek się wzruszył nikt tak jak on nie zasługiwał na to.hipermarkeciarz pisze: 21 lut 2026, 19:05 Pól Polski go nienawidziło, a w zestawie z razem z bratem i starym to pewnie 99% Polski, więc nie wiem, czy to akurat jest charyzma![]()
Po ostatnich wydarzeniach nadziei na żużel w wydaniu ligowym w sezonie 2026 nie widzę.
Ciekawe czy na z rozwiązaniem będziemy czekać do 20 marca, czy ktoś pójdzie po rozum do głowy wcześniej.
Ciekawe czy na z rozwiązaniem będziemy czekać do 20 marca, czy ktoś pójdzie po rozum do głowy wcześniej.
Dajcie spokój obecną stawka gp w porównaniu z z 2000 + to jak porównanie wagi ciężkiej w boksie z lat 90/00 a obecnej. Raz na parę lat wyskoczy jeden Kurtz i tyle , a wtedy to był szereg zawodników walczących o medale i nasz Tomek sprzętowo lata świetlne za nimi , dlatego ten jego jeden medal cenie bardziej niż te 6 Zmarzlika ,który sprzętowo jest w zupełnie odwrotnej sytuacji...
A już chciałem cytować wypowiedź pewnego użytkownika tego forum w kwestii używania interpunkcji, a tu masz - ktoś mnie uprzedził :-)ams92 pisze: 21 lut 2026, 14:03Widzę, że na końcu dałeś kropkę (tak, dotrwałem do końca). Czyli jednak wiesz o istnieniu takiego znaku. Czasem nawet dajesz przecinki. A mimo to zbudowałes najdłuższe zdanie w internecie.Kibic UT pisze: 21 lut 2026, 13:20Patrz ile ci to zajęło bo to jakieś znikome przypadki zmiany barw klubowych, generalnie nie jest to tak powszechne jak w żużlu gdzie zawodnik potrafi wrócić do danego klubu gdzie już jeździł, moje zdanie na temat żużla nie jest podyktowane sytuacją Unii Tarnów życzę by ten klub kiedyś jechał ponownie o medale, dla mnie to prostu cyrk objazdowy i mam prawo tak twierdzić, ale tobie nie zabraniam się tą dyscypliną interesować, w żużlu jeszcze dobrze sezon się nie zacznie a dany zawodnik jest już w innym klubie i kupczenie meczami oczywiście dowodów na to nie ma, ale można się domyślić to jakiś absurdów dochodziło, i zrozum że w żużlu miasta i samorządy utrzymują tą dyscyplinę właśnie w tym jest cały problem prywatny sponsor niech sobie płaci gówno mnie to obchodzi, tyle że prywatni sponsorzy już tak się nie garnął by ładować w to kasę większości miasta dotują bez opamiętania Grudziądz, Rybnik, to tylko nieliczny przykład, jeszcze wyrzucenie Rosjan to kolejna głupota nie mająca nic wspólnego humanitaryzmem tylko z hipokryzją bo gdyby patrzeć na państwa które wszczynają konflikty, wojny to USA dawno powinno być wywalone ze wszystkich sportów, o Izraelu to już w ogóle szkoda pisać na pewno jazda Rosjan obniżyła by znacząco koszty z tym że obecnym zawodnikom to jest na rękę że ich nie ma więcej kasy dla nich bo nie masz pola manewru.bartek_1990 pisze: 21 lut 2026, 13:06
Proszę bardzo:
1) Piłka nożna:
2) Hokej:
3) Koszykówka
![]()
Oczywiście, że żużel jest cyrkiem objazdowym, ale też jest kilka klubików na krzyż więc nic dziwnego, że się tym szachuje. Ogromna kasa, coś czego nie było w tej dyscyplinie kiedyś, kiedy kluby jeździły wychowankami. Tamtego żużla, tamtego sportu nie ma i nie będzie.
-
Greg-Tarnów
Poloniści od Miodka co ma interpunkcja i ortografia wspólnego z patologicznym sportem w Tarnowie??? lepiej się czujecie że to napisaliście
szykujcie się na maszkarony bo to wam zostało w potężnym mieście kwaśnego.
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.
Kurde, chyba powinieneś zmienić nick na Greg-jakies inne miasto
-
Greg-Tarnów
Tylko tutaj nie mogę
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.