Sprawy ogólne - 2025
Re: Sprawy ogólne - 2025
To jest Panowie Wasza rozgrywka. Pomyślałem po prostu że trochę szkoda kończyć wcześniej jeśli nie będzie play down Nie prawdziwej lidze.
Z twarzy podobny zupełnie do nikogo.
- bartek_1990
Pytanie klucz: jedziemy play down w oparciu tylko o zespoły jadące Play down czy w oparciu o całość - czyli o górna czwórkę drużyn również?
We `ll keep the red flags flying high! UNITED!
Jako, że jestem obecnie głównym kandydatem do spadku to pragnę zaznaczyć, że rada nadzorcza zespołu Znudzeni Sukcesami jest oddana klubowi i są wypłacalni, więc wolałbym, aby playdown w żlf był objechany jak należy 
Opcja z braniem średnich pod uwagę przy liczeniu wyniku jest dla mnie z zasady słaba. Fajne jest to, że każda kolejka to niewiadoma, a jak część zawodników ma przypisane punkty już przed meczem to trochę psuje, według mnie, zabawę.
Opcja z dobraniem zawodników tarnowskich jest fajna, ale tak jak bartek zauważył - jeśli Unia nie pojedzie to wszystkie cztery drużyny nie pojadą. Więc może w tej sytuacji zrobić coś na zasadzie draftu przed playoffami z zeszłego roku? Zawodnicy z pierwszej czwórki (i z eligi) zostają u każdego, a później tradycyjnym draftem dobieramy wolnych zawodników do określonego limitu
Opcja z braniem średnich pod uwagę przy liczeniu wyniku jest dla mnie z zasady słaba. Fajne jest to, że każda kolejka to niewiadoma, a jak część zawodników ma przypisane punkty już przed meczem to trochę psuje, według mnie, zabawę.
Opcja z dobraniem zawodników tarnowskich jest fajna, ale tak jak bartek zauważył - jeśli Unia nie pojedzie to wszystkie cztery drużyny nie pojadą. Więc może w tej sytuacji zrobić coś na zasadzie draftu przed playoffami z zeszłego roku? Zawodnicy z pierwszej czwórki (i z eligi) zostają u każdego, a później tradycyjnym draftem dobieramy wolnych zawodników do określonego limitu
W skrócie - to jest bardzo hipotetyczna sytuacja, choć nie niemożliwa (jak wiemy). Moim zdaniem, uczciwie byłoby odjechać Play Down, tak jak to powinno być w normalnej lidze. Czy średnie, czy dodatkowy draft - to już ustawię tak, jak Wy wolicie.
Nie biorę udziału w tych rozgrywkach, ale patrząc pod kątem atrakcyjności rozgrywki - pomyślałem, że szkoda byłoby kończyć po zasadniczej, skoro terminarz przewiduje osobną rywalizację o awans i utrzymanie
Nie biorę udziału w tych rozgrywkach, ale patrząc pod kątem atrakcyjności rozgrywki - pomyślałem, że szkoda byłoby kończyć po zasadniczej, skoro terminarz przewiduje osobną rywalizację o awans i utrzymanie
Tabela zaktualizowana, wszystkie poprawki w kolejce 13 naniesione. Wielkie emocje czekają nas w ten weekend 
- bartek_1990
E tam emocje w weekend. Emocje to będą jutro na Unii - czy wyjdziemy z 30 czy też nie, czy Kołodziej pojedzie 2 x czy może aż 3 a przede wszystkim emocje to będą w Play Down - nie wyobrażam sobie żebyśmy mieli nie objechać tejże fazy niezależnie od tego czy poziom szamba w Tarnowie będzie pod samo wieko czy też może się już przeleje i rozlejesavage pisze: 06 sie 2025, 9:29 Tabela zaktualizowana, wszystkie poprawki w kolejce 13 naniesione. Wielkie emocje czekają nas w ten weekend![]()
Słusznie! Od czwartku zaczynami wielkie, żużlowe i ŻLF-owe świętobartek_1990 pisze: 06 sie 2025, 10:08 E tam emocje w weekend. Emocje to będą jutro na Unii - czy wyjdziemy z 30 czy też nie, czy Kołodziej pojedzie 2 x czy może aż 3 a przede wszystkim emocje to będą w Play Down - nie wyobrażam sobie żebyśmy mieli nie objechać tejże fazy niezależnie od tego czy poziom szamba w Tarnowie będzie pod samo wieko czy też może się już przeleje i rozleje![]()
Za kontuzjowanego wczoraj Frederika Jakobsena dobieram: Brady Kurtz (Wrocław)
ŻLF: 2019 2020 2021 2022 2023
ZatwierdzamPrzemczaN pisze: 07 sie 2025, 10:55 Za kontuzjowanego wczoraj Frederika Jakobsena dobieram: Brady Kurtz (Wrocław)
Zakończyliśmy sezon zasadniczy. Poniżej tabela:

Od razu wyjaśniam - tabelę stworzyłem zgodnie z zasadami PGE Ekstraligi, w więc przy takiej samej ilości dużych punktów, o miejscu w tabeli decydowały punkty biegowe z meczów bezpośrednich.
I tak w przypadku drużyn: Gumisie Tarnów, Kojoty Tarnów, Znudzeni Sukcesami, punkty z meczów bezpośrednich wyglądają następująco:
1. Gumisie Tarnów 10
2. Kojoty Tarnów 3
3. Znudzeni Sukcesami -13
W przypadku Seta Team i Tengtools Speedway:
1. Seta Team +34
2. Tengtools Speedway -34
A zatem: drużyna Crazy Outsiders wybiera sobie teraz rywala w fazie Play Off, a Znudzeni Sukcesami w fazie play down.

Od razu wyjaśniam - tabelę stworzyłem zgodnie z zasadami PGE Ekstraligi, w więc przy takiej samej ilości dużych punktów, o miejscu w tabeli decydowały punkty biegowe z meczów bezpośrednich.
I tak w przypadku drużyn: Gumisie Tarnów, Kojoty Tarnów, Znudzeni Sukcesami, punkty z meczów bezpośrednich wyglądają następująco:
1. Gumisie Tarnów 10
2. Kojoty Tarnów 3
3. Znudzeni Sukcesami -13
W przypadku Seta Team i Tengtools Speedway:
1. Seta Team +34
2. Tengtools Speedway -34
A zatem: drużyna Crazy Outsiders wybiera sobie teraz rywala w fazie Play Off, a Znudzeni Sukcesami w fazie play down.
Wybieram Gumisie Tarnów.
Dodatkowo wrzucam zasady rozgrywania PO:
1. Pierwsze rundy (półfinały PO i półfinały PD) jedziemy tymi samymi składami, co w trakcie sezonu.
2. Na rundę finałową (finał I ligi i dwumecz przegranych PD) - zrobimy draft finałowy, według zasad z lat poprzednich: Prezesi drużyn, które będą walczyły i awans i utrzymanie zostawiają przed dwumeczem po 3 zawodników z obecnego składu, a resztę wybierać będziemy według kolejności w tabeli sezonu zasadniczego w systemie 1-2-1-2-1...
1. Pierwsze rundy (półfinały PO i półfinały PD) jedziemy tymi samymi składami, co w trakcie sezonu.
2. Na rundę finałową (finał I ligi i dwumecz przegranych PD) - zrobimy draft finałowy, według zasad z lat poprzednich: Prezesi drużyn, które będą walczyły i awans i utrzymanie zostawiają przed dwumeczem po 3 zawodników z obecnego składu, a resztę wybierać będziemy według kolejności w tabeli sezonu zasadniczego w systemie 1-2-1-2-1...
Wybieram zespół Polski Ład
Panowie - BARDZO PILNY TEMAT
Niestety - terminarz przez przełożony mecz Unii w Poznaniu, ułożył się nam fatalnie, otóz:
W następny weekend (05.09-07.09) jadą następujące mecze:
FINAŁ 2 Metalkas Ekstraligi
Połfinał Ekstraligi (drugie mecze)
Rewanż Play down (przełożony Poznań - Tarnów)
Z uwagi na fakt, że po zakończonych półfinałach PO i PD ma być draft (każdy zostawia 3 zawodników i reszta jest wybierana) - nie jesteśmy w stanie odjechać sezonu w sposób normalny.
Opcje widzę następujące:
1. Podliczamy według średnich punktowych z tabeli statystyk Ekstraligi (średnich zdobytych punktów w meczu)
2. Podliczamy wyniki szczątkowe obecne i zamykamy kolejkę
3. Jedziemy kolejkę normalnie, a następnie robimy draft i oba mecze: finał PO i finał PD podliczamy z jednego meczu finałowego 2 Metalkas Ekstraligi + finał PD normalnie + Ekstraliga normalnie
Jeżeli ktoś ma propozycje - jak rozwiązać powyższy problem - dajcie znać jak najszybciej.
Proszę o aktywne śledzenie tego tematu - czasu nie ma wiele, a ewentualny draft musi ruszyć na dniach...
Pozdro
Niestety - terminarz przez przełożony mecz Unii w Poznaniu, ułożył się nam fatalnie, otóz:
W następny weekend (05.09-07.09) jadą następujące mecze:
FINAŁ 2 Metalkas Ekstraligi
Połfinał Ekstraligi (drugie mecze)
Rewanż Play down (przełożony Poznań - Tarnów)
Z uwagi na fakt, że po zakończonych półfinałach PO i PD ma być draft (każdy zostawia 3 zawodników i reszta jest wybierana) - nie jesteśmy w stanie odjechać sezonu w sposób normalny.
Opcje widzę następujące:
1. Podliczamy według średnich punktowych z tabeli statystyk Ekstraligi (średnich zdobytych punktów w meczu)
2. Podliczamy wyniki szczątkowe obecne i zamykamy kolejkę
3. Jedziemy kolejkę normalnie, a następnie robimy draft i oba mecze: finał PO i finał PD podliczamy z jednego meczu finałowego 2 Metalkas Ekstraligi + finał PD normalnie + Ekstraliga normalnie
Jeżeli ktoś ma propozycje - jak rozwiązać powyższy problem - dajcie znać jak najszybciej.
Proszę o aktywne śledzenie tego tematu - czasu nie ma wiele, a ewentualny draft musi ruszyć na dniach...
Pozdro
W zasadzie można zaryzykować, że znamy już finalistów PO i jednego uczestnika finału PD. W zasadzie został jeden mecz "na styku": Polski Ład vs Znudzeni Sukcesami.
Teoretycznie moglibyśmy zatem zrobić:
Draft finałowy już od dziś, a draft na finał PD z opcją, że zawodnikom biorącym udział w finale 2ME policzymy punkty z jednego meczu na oba mecze ŻLF, a pozostali (ekstraliga i 2ME PD) będą liczeni normalnie.
Potrzebuję tylko Waszych opinii.
Teoretycznie moglibyśmy zatem zrobić:
Draft finałowy już od dziś, a draft na finał PD z opcją, że zawodnikom biorącym udział w finale 2ME policzymy punkty z jednego meczu na oba mecze ŻLF, a pozostali (ekstraliga i 2ME PD) będą liczeni normalnie.
Potrzebuję tylko Waszych opinii.
Dostosuje się. Draft teraz spoko. Większość wyników znana.nawet ten rewanż w Poznaniu wiadomo już od dawna jak się skończy
.
Co do punktacji z jednego meczu to mam tylko obawę że handicap będzie miał zespół który ma więcej zawodników gospodarzy.
Jak mówiłem dostosuje się.
Co do punktacji z jednego meczu to mam tylko obawę że handicap będzie miał zespół który ma więcej zawodników gospodarzy.
Jak mówiłem dostosuje się.
www.crumper-foto.net - moje foto boje
Jak dla mnie draft o utrzymanie powinny robic zespoły Tengtools i Znudzeni Sukcesami+Polski Ład.
Sytuacja nietypowa wiec awizowany skład podadzą 3 drużyny przy czym w niedziele bedzie wiadome ktora nie bierze udziału w PD.
Myślę ze w walce o awans tez juz raczej pozamiatane i tutaj mogę z Crumperem przeprowadzać draft.
Bydgoszc-Leszno
Tarnow-Lodz
Z PGEE tez wiemy kto pojedzie o medale i utrzymanie:
Torun
Lublin
Grudziad
Wroclaw
Gorzów
Rybnik
Wiec wiemy jakich zawodników mamy dostępnych
Sytuacja nietypowa wiec awizowany skład podadzą 3 drużyny przy czym w niedziele bedzie wiadome ktora nie bierze udziału w PD.
Myślę ze w walce o awans tez juz raczej pozamiatane i tutaj mogę z Crumperem przeprowadzać draft.
Bydgoszc-Leszno
Tarnow-Lodz
Z PGEE tez wiemy kto pojedzie o medale i utrzymanie:
Torun
Lublin
Grudziad
Wroclaw
Gorzów
Rybnik
Wiec wiemy jakich zawodników mamy dostępnych
Ewentualnie nad czym można sie pochylić to liczebność kadry na te mecze zeby byla jednak w okolicach 15 zawodników i w teorii jakby zdarzyl sie cud to można dobrać juz akonto zawodników z Poznania zamiast Tarnowa 
- bartek_1990
tylko 3 osobowy draft wchodzi w gre jeśli chodzi o PD. Jeden z nas zrobi ten draft na darmo po prostu ale dowiemy się tego na bieżąco.
Dobra, zrobimy 3 osoby draft PD, a draft finałowy wystartuje dzisiaj w odpowiednim temacie.
Jeśli chodzi o draft do PD, założę grupy na messenger, bo mam Was wszystkich w znajomych.
Jeśli chodzi o draft do PD, założę grupy na messenger, bo mam Was wszystkich w znajomych.
- bartek_1990
Zrób 2 niezależne drafty ja i szotek, znudzeni + szotek. Ja nie muszę wiedzieć jaki skład wybrali znudzeni, znudzeni nie muszą wiedzieć jaki skład wybrałem ja.
Panowie,
Dziękuję za wspólny sezon: za sprawną współpracę, konsultacje i ogromne emocje!
Ostateczna tabela jest już w odpowiednim wątku.
Spokojnej zimy i widzimy się w lutym
Dziękuję za wspólny sezon: za sprawną współpracę, konsultacje i ogromne emocje!
Ostateczna tabela jest już w odpowiednim wątku.
Spokojnej zimy i widzimy się w lutym
Dzięki wszystkim za sezon i Tobie savage za prowadzenie ligi. Do zobaczenia w przyszłym roku 
Ja również dziękuję za sezon pozdrawiam i do przyszłego roku...