Sprawy ogólne - 2025
Re: Sprawy ogólne - 2025
Dziś jedzie kolejna kolejka, nie ma tematu do wrzucenia składu...
ŻLF: 2019 2020 2021 2022 2023
Przecież jest 8 kolejka

Tabela zaktualizowana. Wyniki częściowe - podliczone. Niestety mamy sporo zaległości, głównie z uwagi na mecze Unii
Z twarzy podobny zupełnie do nikogo.
- bartek_1990
Za Taia Woffindena - Anders Rowe - Ostrów
We `ll keep the red flags flying high! UNITED!
Za kontuzjowanego Borowiaka ---> Marcel Kowolik (Wrocław )
Nie pamiętałem gdzie to wpisać więc w drafcie też wpisałem ;p
www.crumper-foto.net - moje foto boje
ZatwierdzamCrumper pisze: 26 cze 2025, 7:06 Za kontuzjowanego Borowiaka ---> Marcel Kowolik (Wrocław )
- bartek_1990
Za kontuzjowanego Piotra Pawlickiego - Michael Jepsen Jensen - Grudziądz
Zatwierdzambartek_1990 pisze: 30 cze 2025, 18:17 Za kontuzjowanego Piotra Pawlickiego - Michael Jepsen Jensen - Grudziądz
Za kontuzjowanego Piotra Świercz Krosno
Dobieram Jakub Wieszczak Krosno
ZatwierdzamRafi pisze: 06 lip 2025, 13:49 Za kontuzjowanego Piotra Świercz Krosno
Savage proszę o poprawę w skarbie kibica
Nicolai Klindt Rzeszów. zamiast Ostrowa...oraz dodanie meczów do 12 kolejki
Nicolai Klindt Rzeszów. zamiast Ostrowa...oraz dodanie meczów do 12 kolejki
Nie widzę tego zawodnika u nikogo więc za Tate Zischke u24 - Leszno ---> Fraser Bowes u24 - Tarnów
ZatwierdzamKoNiK pisze: 26 lip 2025, 2:02 Nie widzę tego zawodnika u nikogo więc za Tate Zischke u24 - Leszno ---> Fraser Bowes u24 - Tarnów
Prezesi,
Piszę wcześniej, nie znając jeszcze losów naszej Unii.
Moim zdaniem nawet w przypadku wycofania się Unii z rozgrywek, powinniśmy zgodnie z duchem sportu odjechać zarówno Play Off jak i Play Down zgodnie z zasadami przyjętymi przez Ekstraligę.
Jedynym rozwiązaniem byłoby wówczas zaliczanie zawodnikom z zespołów, które miały jechać Play Down - średniej meczowej w każdym meczu Play Down i Play Off. Bez połowy drużyn nie będziemy w stanie rywalizować, bo składy będą dziurawe, a dopisywanie średnich zdobyczy punktowych w skali całego sezonu - wydaje się najsprawiedliwsze.
Jeśli ktoś nie zgadza się z takim (ewentualnym) rozwiązaniem - proszę o komentarz wraz z podaniem alternatywnego rozwiązania sytuacji.
Piszę wcześniej, nie znając jeszcze losów naszej Unii.
Moim zdaniem nawet w przypadku wycofania się Unii z rozgrywek, powinniśmy zgodnie z duchem sportu odjechać zarówno Play Off jak i Play Down zgodnie z zasadami przyjętymi przez Ekstraligę.
Jedynym rozwiązaniem byłoby wówczas zaliczanie zawodnikom z zespołów, które miały jechać Play Down - średniej meczowej w każdym meczu Play Down i Play Off. Bez połowy drużyn nie będziemy w stanie rywalizować, bo składy będą dziurawe, a dopisywanie średnich zdobyczy punktowych w skali całego sezonu - wydaje się najsprawiedliwsze.
Jeśli ktoś nie zgadza się z takim (ewentualnym) rozwiązaniem - proszę o komentarz wraz z podaniem alternatywnego rozwiązania sytuacji.
- bartek_1990
Jeśli Unia wycofa się z rozgrywek to prawdopodobnie nie będzie play down bo i po co ? Play down mają na celu wyłonienie spadkowicza który wtedy byłby automatycznie znany. Jak chcesz wtedy odjechać fazę play down w zlf która w rzeczywistości nie odbyła by się?
No właśnie tak, jak to wyżej opisałem. Na koniec dnia - to Wy zdecydujecie, bo to Wasza rozgrywka. To jedynie propozycja.bartek_1990 pisze: 29 lip 2025, 17:26 Jeśli Unia wycofa się z rozgrywek to prawdopodobnie nie będzie play down bo i po co ? Play down mają na celu wyłonienie spadkowicza który wtedy byłby automatycznie znany. Jak chcesz wtedy odjechać fazę play down w zlf która w rzeczywistości nie odbyła by się?
Albo zakończyć po zasadniczej albo w tym wypadku zrobić wyjątek od reguły i Ci co mieli zawodników z Tarnowa wymieniają wg kolejności tabeli na innych zawodników spośród pierwszej 4. I tak dolna 4 nie rywalizuje z górną.
To jest również ciekawy pomysł!KoNiK pisze: 29 lip 2025, 23:23 Albo zakończyć po zasadniczej albo w tym wypadku zrobić wyjątek od reguły i Ci co mieli zawodników z Tarnowa wymieniają wg kolejności tabeli na innych zawodników spośród pierwszej 4. I tak dolna 4 nie rywalizuje z górną.
- bartek_1990
Wybacz savage że dopytam : tabela dzieli się na pół. I u nas w zlf i w rzeczywistości. Play down 4 najsłabszych prezesów rozumiem że rywalizuje tylko w meczach Play down czyli w układzie jakimś tam pomiędzy:; Tarnowem, Ostrowem, Łodzią i Poznaniem. Dodatkowo możliwość wyboru zawodników z ekstra zlf ale też z tej dolnej połówki - czy tak to wygląda? Powstaje draft uzupełniający, dobieramy zawodników z odpowiednich (wyżej wymienionych ekip) tak żeby jechać pełnym składem. Jeśli tak to wciąż nie rozumiem jak miałoby się odbyć play down w zlf w momencie gdy Tarnów, Ostrów, Poznań i Łódź kończą sezon i tych Play down nie jadą - akurat przez Unię ale to dla tej rozmowy nie ma znaczenia.
Jeśli popełniłem jakiś błąd logiczny w rozumowaniu to proszę o korektę mojego myślenia to na pewno wypowiem się w dalszej kolejności jak bym to widział
Jeśli popełniłem jakiś błąd logiczny w rozumowaniu to proszę o korektę mojego myślenia to na pewno wypowiem się w dalszej kolejności jak bym to widział
Jeśli mamy jechać na siłę to średnie są chyba najbardziej sprawiedliwym rozwiązaniem z tym, że zawodnicy Unii powinni mieć wtedy liczone 0 punktów, tak jak to się robi przy walkowerze. Natomiast nie wiem czy jest w ogóle sens to jechać na siłę, czy nie najlepiej będzie zakończyć to po prostu po rundzie zasadniczej, gdzie decydował sport, bo w play-down w takiej formie to już będzie decydował kalkulator.
ŻLF: 2019 2020 2021 2022 2023
- bartek_1990
Właśnie ja dlatego pytałem, jeśli pomysł ze średnimi sprowadza się do tego że po drafcie można pisać wyniki na podstawie średniej jakiejś tam to również nie jest to żadna jazda i zadecyduję kolejność wyboru draftu - każdy usortuje sobie zawodników po średniej i będzie wybierał. Sens tego żaden