Sebastian Ułamek

Awatar użytkownika
maly1965

Sebastian Ułamek

Post autor: maly1965 »

Dzis Seba byl dzis na meczu w Czestochowie.
Wygladal dosc dobrze.
Chyba Mu juz lepiej.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez maly1965, łącznie zmieniany 1 raz.
Bracia R. rece precz od Unii.
-
http://okiem-malego.blogspot.com

foka

Re: Sebastian Ułamek

Post autor: foka »

lubie Ulamka. zawsze go lubilem (to jest chyba postac w zuzlu ktora nie daje sie nielubic) i kibicowalem. pamietam jak wchodzil w zuzel jako junior w parze z Osumkiem. ciesze sie ze walczy z nami o awans do e-ligi ale mam przeczucie ze to bedzie jednoroczny romans i Seba wroci do Czewy. tak czy inaczej niech wraca do zdrowia, Unii i GP.

DeCo

Post autor: DeCo »

Mi osobiscie wydaje sie ze Seba nie odejdzie po tym sezonie! I ze zostanie u nas choćby na jeszcze jeden sezon ale to tylko takie przypuszczenia, pożyjemy zobaczymy.

Awatar użytkownika
kaka
Administrator

Post autor: kaka »

Również mi się wydaje, że Sebastian jednak do Częstochowy po awansie nie wróci. Bo powiedzmy sobie otwarcie, czego mu tutaj u nas brakuje? Azoty wzięły go pod swoje skrzydła, a co za tym idzie z wypłacalnością pieniędzy nie ma najmniejszego problemu. Kolejna sprawa to dobre stosunki z naszym zarządem. Wiem, że przy samych wygranych łatwo o dobry nastrój, jednak konfliktów żadnych nie ma. Warto też dodać relacje z kibicami. Ułamek dzięki swojemu otwarciu zyskuje sobie coraz większe grono sympatyków. Podsumowując: duża kasa, zero problemów z zarządem, kibice go lubią - wszystko czego żużlowiec mógłby tylko sobie zażyczyć ;-)

kas!Unia

Post autor: kas!Unia »

O tak Sebastian co do kontaktów z kibicami to powiem,że bardzo miło mnie zaskoczył. Osobiście na początu sezonu wydawalo mi się, że owszem sympatyczny jest ale po wygranym meczu wyjdzie do kibiców z całą grupa pomacha (bo tak wypada) i zawinie sie spowrotem do parkingu a tu miła niespodzianka;) Oby został z nami.

Awatar użytkownika
Jaskułek
Kontakt:

Post autor: Jaskułek »

kas!Unia pisze:Oby został z nami.
Oby, oby :-) W tym momencie trudno to przewidzieć, jednak wydaje się, że wszystko zmierza w dobrym kierunku, aby Seba pozostał z nami również na kolejny sezon. Ciekawi mnie fakt, czy odczuwa on jakiś mały żal do działaczy z Częstochowy, po tym, jak w ekipie pod Jasną Górą, postawiono na siłę obcokrajowców, natomiast jemu kazano szukać nowego pracodawcy...

speedway fan

Post autor: speedway fan »

Ja natomiast mam mieszane uczucia co do pozostania Seby w Tarnowie. Jak narazie z tego co wiemy nie ma zadnych poslizgow z wyplacniem pieniedzy, co jest napewno bardzo wazne. Sadze, ze w Czestochowie beda mieli juz dosc Nickiego i zrezygnuja z jego uslug. Zrobi sie wolne miejsce dla Ulamka. Wydaje mi sie, ze jesli Unia przedstawi podobe warunki wspolpracy jak Wlokniarz to moze wybrac on wlasnie Czewe. Natomiast przy duzo korzystnieszej ofercie Seba powinien przedluzyc kontrakt z Unia. Sa to tylko moje przemyslenie..... Ja uwazam, ze kazdy zawodnik wolal by jechac w swoim rodzinnym klubie, gdyz jest napewno bardziej przywiazany oraz ma blizej. Pozyjemy, zobaczymy ;-)
JANUSZ KOŁODZIEJ IMP 2005, 2010

Awatar użytkownika
d-jarek

Post autor: d-jarek »

Zawsze miałem o Sebie neutralne zdanie, tyle mówiło się że jest konfliktowy...Jednak odkąd jest w Unii całkowicie inaczej widzę tego zawodnika. Nie dość, że nie robi żadnych jazd, atmosfera w drużynie jest dobra, a do tego jest otwarty na kibiców. Owszem niczego mu u nas nie brakuje i chętnie zobaczyłbym Go w plastronie z Jaskółką w E-lidze

DeVil162

Post autor: DeVil162 »

Jeżeli Seba odpadnie z cyklu GP to ciężko go będzie zatrzymać w Tarnowie , bo wtedy będzie mógł wrócić do Czewy a tak go przyjmą z otwartymi ramionami. Jeżeli się utrzyma no to będą większe szanse ;) Chyba że Greg albo Nicki odejdzie z Czewy.

Awatar użytkownika
PrzemczaN

Post autor: PrzemczaN »

Na razie takie spekulacje nie mają za bardzo sensu. Dopiero po sezonie będzie wiadomo coś więcej, kiedy będzie można bardziej realnie ocenić kondycje finansową poszczególnych klubów. Można zrobić sobie taki dream team, Greg, Nicki, Ułamek spoza GP, nieźli juniorzy, do tego taki Richarson - ale kto to potem udźwignie? Myślę, że Seba zaaklimatyzował się w naszej drużynie, także gdyby dostał godziwe warunki to pewnie nie byłoby problemu, ale tu wszystko zależy od kasy.
ŻLF: 2019 2020 2021 2022 2023

Awatar użytkownika
WaluS

Post autor: WaluS »

Ja obserwując obecną sytuację Częstochowy, gdzie Maślanka nawołuje kibiców do przychodzenia na mecze, te jego narzekania że kilka meczy w tygodniu uszczupla kasę klubową, uświadamia mi że w Czewie sytuacja nie jest za wesoła.

Seba jak wyczuje pismo nosem, że w Tarnowie ma pewną kasę i w sumie nie tak daleko od rodzinnego miasta, to może zdecydować sie na podpisanie kontraktu na kolejny sezon.
Ja zawsze ceniłem talent Sebastiana i w przeciwieństwie do na szczęście nielicznych kibiców tarnowskiej Unii, byłem za tym aby jeździł z "Jaskółką" na plastronie i oby w przyszłym sezonie też reprezentował naszą drużynę.

FlesChu

Post autor: FlesChu »

Wbrew wcześniejszym deklaracjom, Sebastian Ułamek nie wystąpi w meczu ligowym Unii Tarnów z Lokomotiv Daugavpils. „Seba” ciągle jeszcze nie jest w pełni sprawny po kontuzji łopatki, najbliższymi zawodami, w jakich wystąpi będzie, więc Grand Prix Łotwy. Obecnie, zawodnik eSpeedway Team przechodzi jeszcze pewne zabiegi rehabilitacyjne, a jutro wyjeżdża już na pierwszy trening.

Start w Daugavpils byłby świetnym przetarciem przed zbliżającą się Grand Prix Łotwy. Niestety, mimo szczerych chęci, Sebastian musiał odpuścić najbliższy mecz ligowy „Jaskółek” - Bardzo chciałem wystąpić w meczu ligowym w Daugavpils, jednak niestety okazało się to niemożliwe - mówi Sebastian. - Lekarze przewidują dłuższą przerwę w startach. Wspólnie z menadżerem Robertem Jabłońskim oraz całym moim teamem doszliśmy do wniosku, że odpuścimy sobie zawody ligowe na Łotwie i skupimy się tylko na przygotowaniach do Grand Prix. Nie czułbym się na siłach, aby już teraz zacząć poważne ściganie - dodaje.

Mimo, iż start w meczu ligowym jest wykluczony, „Seba” intensywnie przygotowuje się do powrotu na tor - Obecnie przechodzę jeszcze pewne zajęcia rehabilitacyjne. Ciągle jeszcze, ten kontuzjowany bark jest osłabiony, mam zanik mięśnia i musze się skupić na obudowie masy mięśniowej. W między czasie przygotowujemy się już do wyjazdu na tor. Ciężko pracuje nad tym by powrócić do pełni formy. Z tygodnia na tydzień jest co raz lepiej - twierdzi Sebastian.

Zawodnik eSpeedway Team chce odbyć już pierwsze treningi - Jutro wyjeżdżam na tor. W Częstochowie odjadę pierwsze kółka, zobaczymy jak mi idzie na motocyklu. Powoli muszę się przyzwyczajać do rywalizacji na torze tak, aby na Grand Prix Łotwy być już w pełni sprawnym - zakończył Ułamek.

za www.espeedway.pl

Pytek

Post autor: Pytek »

Bardzo rozsadna decyzja. Nic na sile, w koncu na Lotwe jedziemy bo tak wypada. Zbieraj sie spokojnie do kupy.

FlesChu

Post autor: FlesChu »

Tez jestem tego samego zdania co Pytek po co ma sie narazac na odnowienie kontuzji. Wracaj do nas !

DeCo

Post autor: DeCo »

Seba podjął jak najbardziej słuszną decyzje! Tor w Daugavpils jest trudny i lepiej nie ryzykowac odnowienia kontuzji przeciez przed nami runda PO. Jednak na pewno nie była to łatwa decyzja ponieważ startującw meczu na Łotwie Seba mógł troszeczke lepiej poznac tor. Ale mimo wszystko ciesze sie że podjął jak najbardziej słuszną decyzje!!
Mam nadzieje że Seba będzie prezentował świetną formę i nie będzie śladu po tej nieszczęsnej kontuzji.

DeVil162

Chociaż Jankes mógłby wystawić Sebe pod numerem 8 ;-) Seba wyjechał by na jeden bieg sprawdzić tor przed GP i już by wiecej nie wyjezdzał

Awatar użytkownika
Jaskułek
Kontakt:

Post autor: Jaskułek »

DeVil162 pisze:Chociaż Jankes mógłby wystawić Sebe pod numerem 8 ;-) Seba wyjechał by na jeden bieg sprawdzić tor przed GP i już by wiecej nie wyjezdzał
No i co by mu to dało?? Bo uważam, że nic. Żeby dobrze zapoznać się z torem, potrzeba na to znacznie więcej, niż jeden bieg. Szkoda jego sił. A tor i tak będzie z goła odmiennie przygotowany na GP, za sprawą Olsena. Po za tym, przed GP i tak będzie trening, a więc kolejna szansa, na to by lepiej spasować motocykle...

DeVil162

No też prawda ;) ale mógłby po meczu tez zrobić kilka kółek :) bez ryzyka

Awatar użytkownika
WaluS

Post autor: WaluS »

Trudno mi powiedzieć ile w tej wypowiedzi kurtuazji, a ile prawdy. Jedno jest pewne, Seba potrafi sobie zjednać kibiców.

Czy Sebastian Ułamek pozostanie z „biało-niebieskimi”? -Na pewno chciałbym pozostać w Tarnowie. Podoba mi się atmosfera i współpraca z kibicami. Jestem zaskoczony postawą naszych fanów. Rzadko się zdarza, aby tak duża grupa jeździła na wyjazdy i wspierała swoich zawodników. Oczywiście w meczach na własnym torze to wsparcie jest jeszcze większe. Można tylko się domyślać, co będzie się działo, gdy awansujemy do Speedway Ekstraligi. Kibice w Tarnowie są wspaniali - zakończył Ułamek.

No i po awansie do ekstraligi, Sebastian mógłby być mocnym punktem zespołu.
Poniżej cały wywiad z Ułamkiem.

http://espeedway.pl/news,sebastian_ulam ... 85,12.html

Awatar użytkownika
Lizard King

Post autor: Lizard King »

Ulamek to chyba taki sam przypadek jak z Gollobami, najpierw rozne reakcje, potem dystans, pyatnia czy bezie umieral za Tarnow, a potem....to juz kazdy wie
osobiscie nie przepadalem za Ulamkiem, dopoki nie dal sie poznac jako zawodnik Unii umiejacy zjednac sobie kibicow, moze to tylko na pokaz, ale pokazuje ze nie jest najemnikiem, tylko czescia druzyny....
mam nadzieje, ze zostanie na nastepny sezon

Awatar użytkownika
Pichu

Post autor: Pichu »

Cóż, jakby nie robił nic, tylko przyjeżdżał na mecz, robił punkty, do skarbnika i sru na następne zawody, to by było gadanie że ma w dupie kibiców, że jest złotówa etc. Natomiast gdy stara się zbliżyć do kibiców, to że pod publiczkę etc. I tak źle i tak nie dobrze. Seba jest po prostu Profesjonalistą, wie co jest ważne, co nie. I nie sądzę, by chciało mu się po każdym meczu wykonywać takie gesty w stronę kibiców tylko i wyłącznie pod publikę. Raz czy dwa tak, ale nie po każdym meczu. Ja tam wierzę i chciałbym, by Seba został u Nas.

Awatar użytkownika
ams92
Kontakt:

Post autor: ams92 »

Jestem tego samego zdania co Pichu. Publika swoją drogą, media itd. ale myślę, że Seba związał się z Unią, z zawodnikami, kibicami itd. Również uważam, że powinien zostać na kolejny sezon, bo może stanowić silną część dla naszego zespoły. Jakby nie było jest to zawodnik cyklu GP, przynajmniej na ten rok.
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.

Awatar użytkownika
maly1965

Post autor: maly1965 »

Ciekawa ta Liga dunska Ulamek na 37 pkt. zdobytych przez zespol zdobywa 24.
Szkoda ze tak u Nas nie mozna.
Ciekawie by bylo.
A tak naprawde to jest robienie "jaj z pogrzebu" a nie zuzel.

Na nic zdały się 24 punkty zdobyte dzisiaj przez zawodnika eSpeedway Team Sebastiana Ułamka, gdyż jego zespół Fjelsted SK przegrał na swoim torze z Holstebro SK 37:48, w meczu DSL. 14 punktów dla zwycięzców zdobył Kenni Larsen. Punkt bonusowy zapisano na koncie zespołu Holstebro.

Goście wygrali dzięki czwórce zawodników, którzy uzyskali dwucyfrowy wynik. Więcej można było się spodziewać po Mateju Ferjanie, który zdobył dziesięć punktów. Bohaterami zespołu byli dwaj młodzi Duńczycy - Kenni Larsen oraz Tommy Pedersen.

Do niecodziennych sytuacji doszło w dziewiątym i dziesiątym biegu, gdy oba kończyło zaledwie dwóch zawodników. W pierwszym z nich dwójka zawodników zostaje wykluczonych za przekroczenie limitu dwóch minut, a w drugim dwójka zawodnika gospodarzy upadła na tor i nie kontynuowała jazdy.

Fjelsted:
1. Sebastian Ułamek (3,3,6!,3,3,3,3) 24
2. Peter Kildemand (w,2,u,1,3,2*,0) 8+1
3. Rene Bach (1,1,1,d,w/2,d) 3
4. Nicki Barrett (0,1,0,-,u,1) 2
5. Jeppe Schmidt (0,-,-,u,0) 0

zrodlo.espeedway.pl
Bracia R. rece precz od Unii.
-
http://okiem-malego.blogspot.com

Awatar użytkownika
bartek_1990

Post autor: bartek_1990 »

maly1965 pisze:Szkoda ze tak u Nas nie mozna.
Tylko zauważ z jakimi kelnerami Ułamek tam jeździ. U nas to by była głęboka 2 liga. Jednak mimo wszystko cieszy taki występ bo na pewno świetnie działa na morale a i stratny finansowo tez Ułamek nie będzie :)
We `ll keep the red flags flying high! UNITED!

rekord_toru

Post autor: rekord_toru »

Żywo zainteresowany jestem pojedynkiem w Rzeszowie. Nie ukrywam, że chciałbym aby żużlowcy Marmy-Hadykówki odrobili straty z pierwszego meczu i awansowali do finału play-off pierwszej ligi. W innym wypadku (jeśli to Lokomotiv znajdzie się w finale – dop. red.) będziemy mieć spory „ból głowy”. Dzień przed finałem zaplanowane jest Grand Prix Słowenii i będę musiał pokonać niebotyczną odległość z Krsko do Daugavpils - mówi Sebastian Ułamek

Niestety wynik z pierwszego meczu jest mocno niekorzystny dla „Żurawi” tak więc z dużą dozą prawdopodobieństwa można obstawiać finał z Łotyszami. Wspólnie z moim teamem postanowiliśmy, iż część ekipy pojedzie do Daugavpils, a pozostała grupa uda się ze mną na Słowenię. Ciągle pozostaje natomiast problem mojej osoby. Jest co prawda połączenie lotnicze z Rygą, jednak samolot ląduje tam zbyt późno i nie zdążyłbym na nasz pojedynek - przyznaje zawodnik.

Czy w takim razie Ułamka może zabraknąć w pojedynku finałowym z Lokomotivem? - Jest jeszcze jedno rozwiązanie. Prywatny przewoźnik z Bielsko-Białej może zabrać mnie do Daugavpils. Jednak koszty tego przedsięwzięcia są całkiem spore, dlatego liczę na pomoc ze strony klubu. Wszystko powinno się wyjaśnić już wkrótce - zapowiada „Seba”.

O tym i o jeździe w Szwecji i w Danii: http://espeedway.pl/news,napiety_kalend ... 69,12.html

Zablokowany