Według mnie stawki są chore i idzie to w zła stronę ale spoko musi zbankrutować parę klubów nie jeden najlepiej z sześć to wtedy może coś się zmieni.FANATYK ŻUŻLA pisze: 04 lip 2025, 21:27 Jason Doyle w 2 godziny tyle trwał mecz a w sumie to w 7 minut zarobił 240 tysięcy złotych , w tej ekstralidze to jednak potrzeba bogatych i hojnych sponsorów
Ekstraliga
Re: Ekstraliga
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.
Jeszcze jakby wygrali. A tu w dupe i księgowa ból głowy..FANATYK ŻUŻLA pisze: 04 lip 2025, 21:27 Jason Doyle w 2 godziny tyle trwał mecz a w sumie to w 7 minut zarobił 240 tysięcy złotych , w tej ekstralidze to jednak potrzeba bogatych i hojnych sponsorów
Gdyby włókniarz wygrał 60:30 to może mogła by mieć ból głowy.Loki pisze: 04 lip 2025, 21:34Jeszcze jakby wygrali. A tu w dupe i księgowa ból głowy..FANATYK ŻUŻLA pisze: 04 lip 2025, 21:27 Jason Doyle w 2 godziny tyle trwał mecz a w sumie to w 7 minut zarobił 240 tysięcy złotych , w tej ekstralidze to jednak potrzeba bogatych i hojnych sponsorów
Dikladnie czewa jechała by w pełni składzie wynik byłby podobny lub nawet lepszy punkty by się rozłożyły i wyszło by na to samo..ecs pisze: 04 lip 2025, 22:30Gdyby włókniarz wygrał 60:30 to może mogła by mieć ból głowy.Loki pisze: 04 lip 2025, 21:34Jeszcze jakby wygrali. A tu w dupe i księgowa ból głowy..FANATYK ŻUŻLA pisze: 04 lip 2025, 21:27 Jason Doyle w 2 godziny tyle trwał mecz a w sumie to w 7 minut zarobił 240 tysięcy złotych , w tej ekstralidze to jednak potrzeba bogatych i hojnych sponsorów
To co? Lebiedew hat-trick? Po meczach z Bydgoszczą/Lesznem?
No i idąc logika forumową Doylowi zapałcili z nawiązka na przyszły rok
No i idąc logika forumową Doylowi zapałcili z nawiązka na przyszły rok
-
Salowy Choroszcz
Możemy mieć dwóch spadkowiczów z ekstraligi. Bydgoszcz czy Leszno nie są bez szans w barażu. A moim zdaniem będą nawet lekkim faworytem. Gorzów słabiuteńki. Jak już tam cienki Hansen biegi wygrywa to mogą się pakować..
A ja bym nie powiedział. Zderzenie z takim Gorzowem może nie być łatwe dla Bydgoszczy. Bo zakładam, że to jednak Gorzów wygra dwumecz z Rybnikiem. Z drugiej strony, fajnie, że będzie ten baraż. A Gorzowowi przydałoby się ostudzenie głów ligę niżej.Salowy Choroszcz pisze: 01 wrz 2025, 7:05 Możemy mieć dwóch spadkowiczów z ekstraligi. Bydgoszcz czy Leszno nie są bez szans w barażu. A moim zdaniem będą nawet lekkim faworytem. Gorzów słabiuteńki. Jak już tam cienki Hansen biegi wygrywa to mogą się pakować..
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.
Do jest dość optymistyczny scenariusz jeśli będzie nim Gniezno, żeby się nie okazało że nie będzie żadnego rywalaams92 pisze: 01 wrz 2025, 9:15A ja bym nie powiedział. Zderzenie z takim Gorzowem może nie być łatwe dla Bydgoszczy. Bo zakładam, że to jednak Gorzów wygra dwumecz z Rybnikiem. Z drugiej strony, fajnie, że będzie ten baraż. A Gorzowowi przydałoby się ostudzenie głów ligę niżej.Salowy Choroszcz pisze: 01 wrz 2025, 7:05 Możemy mieć dwóch spadkowiczów z ekstraligi. Bydgoszcz czy Leszno nie są bez szans w barażu. A moim zdaniem będą nawet lekkim faworytem. Gorzów słabiuteńki. Jak już tam cienki Hansen biegi wygrywa to mogą się pakować..Tak czy owak, żadna z drużyn naszym rywalem za rok nie będzie
Na pocieszenie, być może będzie nim ponownie Gniezno xD
- hipermarkeciarz
Obawiam się, że na Zbylitowskiej najbliższe emocje to zaplecze kadry juniorów.
Odrzuć swe obawy, Unia na pewno przystąpi do rozgrywek. Z jakim składem i budżetem przekonamy się niedługo.hipermarkeciarz pisze: 01 wrz 2025, 10:15 Obawiam się, że na Zbylitowskiej najbliższe emocje to zaplecze kadry juniorów.
Tarnów moim miastem, Unia moim klubem...
Oby tylko jechać normalnie a nie jak przez ostatnie lata.
dokładnie wyprostować ten sezon i jechac składem na miare możliwości finansowych , moze nie bedzie walki o awnas ,ale zawzze mozna spóścić bęcki takiemu gnieznu
Dajcie spokój......
Ja kolejny raz sie nie nabiorę
,,normalnie,, to my jeździmy od dekady , każdy widzi jak ta normalność wygląda....
W zasadzie wszyscy chyba pogodzeni juz ze spadkiem , ale juz snują plany rodzącej sie potęgi. 2-3 lata przemęczymy w tej trzeciej lidze nikt juz nie będzie pamiętał sezonu 2025 i znów będziemy żyć marzeniami awansu ligę wyzej..
Tylko zapamiętajcie sobie jedno i weźcie sobie to do serca
Z tymi samymi ludźmi u władzy nie zmieni sie NIC bedzie takie gowno srom i kał jaki jest od 10 lat ....
I byc moze będziemy jeździć w tej 3 lidze balansując od 4 do 6 miejsca ..
Jesli kogoś taki zuzel interesuje to gitara.
Ja kolejny raz sie nie nabiorę
,,normalnie,, to my jeździmy od dekady , każdy widzi jak ta normalność wygląda....
W zasadzie wszyscy chyba pogodzeni juz ze spadkiem , ale juz snują plany rodzącej sie potęgi. 2-3 lata przemęczymy w tej trzeciej lidze nikt juz nie będzie pamiętał sezonu 2025 i znów będziemy żyć marzeniami awansu ligę wyzej..
Tylko zapamiętajcie sobie jedno i weźcie sobie to do serca
Z tymi samymi ludźmi u władzy nie zmieni sie NIC bedzie takie gowno srom i kał jaki jest od 10 lat ....
I byc moze będziemy jeździć w tej 3 lidze balansując od 4 do 6 miejsca ..
Jesli kogoś taki zuzel interesuje to gitara.
Jak Unia pojedzie w KLŻ to taki składzik prosze
Artur Mroczka
Rasmus Karlsson u24
Matic Ivacic
Dawid Rempała (ostatnie mecze kozak)
Josh Pickering
Jan Heleniak
Wychowanek
Zoltan Lovas
Artur Mroczka
Rasmus Karlsson u24
Matic Ivacic
Dawid Rempała (ostatnie mecze kozak)
Josh Pickering
Jan Heleniak
Wychowanek
Zoltan Lovas
Zanim sprawy sie "wyprostują " a zadłużenia i cały syf w okół znikną,to miejmy nadzieję że ci mniejsi sponsorzy którzy zostali naciągnięci a mówiąc wprost -wychujani na pieniądze pójdą z tym do sądu i odzyskają swój wkład.No chyba że myślicie że te pieniążki się rozpłynęły w powietrzu 
Widzę że już tu się zaczyna robić cieszmy się że żużel mamy,ta sama RN ci sami ludzi,dalej będzie to samo nikt nie pozwoli na zmianę czego kolwiek,jak ktoś nadal wierzy to powodzenia,ja już dziękuję od października zeszłego roku,bagno i więcej mułu.
Zrób sobie przerwę od forum do stycznia i wyjdzie to Ci tylko na lepsze. Jako moderator napiszę Ci że pierdolisz i wlewasz tu tyle zamętu że szlag trafia wielu ludzi. Dopinasz się do pewnego grona forumowiczów którzy jadą z licznikiem postów aby tylko powielać to samo. Śmieszne...Pinio pisze: 01 wrz 2025, 22:39 Widzę że już tu się zaczyna robić cieszmy się że żużel mamy,ta sama RN ci sami ludzi,dalej będzie to samo nikt nie pozwoli na zmianę czego kolwiek,jak ktoś nadal wierzy to powodzenia,ja już dziękuję od października zeszłego roku,bagno i więcej mułu.
Według Ciebie już jest wszystko w dupie i przecież nic się nie da i nic nie można układać na nowo bo gówna nie ma kto posprzątać?! A może ma ktoś ochotę i pieniądze żeby to zrobić?
Ps. To co się działo od początku roku absolutnie nie popieram. Dzisiaj powinniśmy się cieszyć ligowym bytem ale jest jak jest. Tobie i podobnym ulży jak Tarnów zniknie z mapy żużlowej. Przecież tylko u nas takie problemy...
Popytaj w Opolu, Częstochowie, Pile, Krakowie, Gorzowie, Poznaniu itd. jak tam z terminowymi wypłatami ...
Takim jak Ty w sumie na rękę napierdalać bo kiedy niby napisałeś coś pozytywnego o swoim klubie?
Nie pasuje że jest tylko żużel w Tarnowie? Masz wybór. Rzeszów, Krosno blisko a i forum możesz zmienić. Wyjdzie to wszystkim na korzyść
yO!
1. Zauważ że nie pisze co pięć minut lub co godzinę jak co niektórzy,to jest forum czy kółko wzajemnej adoracji?i nie nie zrobię sobie przerwy bo i po co?jak chcesz to mnie zbanuj lub dodaj jako wróg,to już jest całkowicie głupia opcja,dodając wszystkich którzy piszą coś źle lub zostali oszukani,zrobisz sobie tylko swoje kółko wzajemnej adoracji,będzie pisane tylko dobrze.Smieszne to jest to że Ty nadal uparcie wierzysz.Ja i wielu innych przejrzeliśmy na oczy,nawet paru było jak ty twardymi zapaleńcami co też jechali po mnie wziolem to na klatę i szacun im za to że otworzyli oczy,nie piję do nikogo.Młynar pisze: 01 wrz 2025, 23:04Zrób sobie przerwę od forum do stycznia i wyjdzie to Ci tylko na lepsze. Jako moderator napiszę Ci że pierdolisz i wlewasz tu tyle zamętu że szlag trafia wielu ludzi. Dopinasz się do pewnego grona forumowiczów którzy jadą z licznikiem postów aby tylko powielać to samo. Śmieszne...Pinio pisze: 01 wrz 2025, 22:39 Widzę że już tu się zaczyna robić cieszmy się że żużel mamy,ta sama RN ci sami ludzi,dalej będzie to samo nikt nie pozwoli na zmianę czego kolwiek,jak ktoś nadal wierzy to powodzenia,ja już dziękuję od października zeszłego roku,bagno i więcej mułu.
Według Ciebie już jest wszystko w dupie i przecież nic się nie da i nic nie można układać na nowo bo gówna nie ma kto posprzątać?! A może ma ktoś ochotę i pieniądze żeby to zrobić?
Ps. To co się działo od początku roku absolutnie nie popieram. Dzisiaj powinniśmy się cieszyć ligowym bytem ale jest jak jest. Tobie i podobnym ulży jak Tarnów zniknie z mapy żużlowej. Przecież tylko u nas takie problemy...
Popytaj w Opolu, Częstochowie, Pile, Krakowie, Gorzowie, Poznaniu itd. jak tam z terminowymi wypłatami ...
Takim jak Ty w sumie na rękę napierdalać bo kiedy niby napisałeś coś pozytywnego o swoim klubie?
Nie pasuje że jest tylko żużel w Tarnowie? Masz wybór. Rzeszów, Krosno blisko a i forum możesz zmienić. Wyjdzie to wszystkim na korzyść
yO!
2.wedlug mnie z tą samą Rada nadzorcza będzie to samo nic innego,kto wejdzie w to bagno z kasa po tym co się wylało możesz mi to przypomnieć jak będzie dobrze,odszczekam to,według mnie w tym momecie jest smród wielki,można to zbudować na nowo ale nie z tymi ludźmi,jak oni nawet nie wiedzą co się w klubie dzieje bo są na wakacjach a mają decydujący głos w RNwielu tu pisało że będzie dobrze w październiku i mieli odszczekać i co?nic zapomnieli,kilku się odważyło i chwała im za to bo mają Jaja,szacunek im za to bo nie chowają głowy w piasek jak co poniektórzy.
3.Tak Ja,Greg,kibic Unia Tarnów,Shrek i wielu jeszcze którzy byli w październiku wielce przekonani co do prezesa i całej otoczki,otworzyli oczy po tym co się wydarzyło,nie popierałem tego już od dawna jak możesz zauważyć,jak już wcześniej pisałem to że mieszkam za granicą nie znaczy że nie mam kontaktów w Tarnowie,o dochodziły mnie słuchy że coś jest na rzeczy,ale nie jestem taka osoba co by pisać newsy.jesli tego nie popierasz to po co się tak denerwujesz,albo w prawo albo w lewo,weź coś wybierz o tylenoe popierasz ale chcesz,nie chcę żeby Unia zniknęła z mapy Polski to jest tylko twoje zdanie,chcę żeby too był normalny klub,prowadzony przez normalnych ludzi z pasją z miłością do żużla,a nie tylko pod siebie a zawodnicy h….,jak dostaną to ok jak nie to te ok.
4,5 Nie interesują mnie inne kluby,wali mnie to czy tam płacą czy nie,wiem że też nie płac ale nikt nie robi takiego pośmiewiska jak z nas,jestem rodowitym Tarnowianinem,i mam gdzieś Rzeszów,Krosno i resztę,jak bym chciał zmienić forum to bym to zrobił nic Tobie do tego moja wola,i nie wiem czy to będzie wszystkim na dobre,może tobie,jak można być tak szczęśliwym jak ty jak w koło klubu jest taki syf,ach zapomniałe mamy się cieszyć tą popelina co na fundują,widzisz tak samo Ty możesz jechać do Krosna Rzeszy tam jest tak dobrze teraz też jest żużel,i tylko dobrze piszą że kasa się zgadza,tam będziesz szczęśliwy nie zobaczysz nas tam na forum.
Wszędzie są problemy ale to co się u nas odjebanilo,to już totalne dno dna,obiecanki cacanki a ty im dalej brawo bijesz,twoja wola,możesz,masz prawo jak ci to pasuje,ja nie muszę,może zrobisz oddzielną sekcje na forum,napierdalaczy i zapaleńców żużlowych cieszących się z okłamanych i kochających kłamstwa kibiców,wtedy nikt nikomu w drogę nie będzie w chodził ani czytał tych złych komentarzy.
Jak chcesz to mi walnij bana,ale nie pisze kłamstw,nie obrażam nikogo,byli tutaj gorsi odemnie i nic im nie robiłeś,obrażali się wyzywali na wzajem było ok.
Sory za ortografie jak by coś ale na codzień używam języka Angielskiego i wszystko mam w telefonie po Angielsku.
A tak na przyszłość nie mów nikomu co ma robić i jak pisać,bo to wola każdego i nikt nie musi cię słuchać.
Pozdrawiam.
Ludzie ale po co te nerwy? Co będzie to będzie. Ja też już straciłem wiarę w to że coś się zmieni ale poczekajmy, my nie mamy na to żadnego wpływu. Ja bym tylko chciał dać szansę Lewandowskiemu, gość jako jedyny w radzie ma na tyle kasy że może sam utrzymać klub nawet w elidze. W radzie jest stosunkowo nie długo, a i jak odszedł Góral to i zawodnicy zaczęli dostawać jakieś pieniądze systematycznie i trener też. Może akurat powoli się coś zmieni?
- hipermarkeciarz
Zazwyczaj popieram takie tonowanie nastrojów, o które apelujesz, natomiast obecnie w Tarnowie jest "nieco" inaczej. To nie jest tak, że mamy pewien problem sportowo - finansowy i grozi nam spadek; tutaj obserwujemy lawinę gdzie z DMP 2012 zjeżdżamy regularnie stając się memem i niewiarygodnym do szpiku kości klubem. To nie jest jakiś kryzys, który zniwelują dwie mądre decyzje i nowy prezes. To jest zaoranie żużla w Tarnowie do zera, a w zamian dostajemy kolejną, mglistą i nieprawdziwą informację.Roro pisze: 02 wrz 2025, 6:14 Ludzie ale po co te nerwy? Co będzie to będzie. Ja też już straciłem wiarę w to że coś się zmieni ale poczekajmy, my nie mamy na to żadnego wpływu.
Jest granica pomiędzy wiarą i spokojem a patologią tak samo jak jest różnica pomiędzy wyjściem na piwo z kolegami a alkoholizmem. Używając powyższej analogii my jesteśmy alkoholikiem, który wynosi z domu rzeczy by się napić, ale twierdzi, że od jutra nie będzie pił. Uwierzyłbyś?
No właśnie.
Co nie zmienia faktu, że niektórzy, jak pinio są wyjątkowo męczący.
Weź se tam chłopie zrób medal z ziemniaka, przypnij i nos z dumą bo się sprawdziło co pisałeś. 1345 post o tym żebyśmy otworzyli oczy. Smutne życie masz.
Weź se tam chłopie zrób medal z ziemniaka, przypnij i nos z dumą bo się sprawdziło co pisałeś. 1345 post o tym żebyśmy otworzyli oczy. Smutne życie masz.
- the_naturat
panowie, temat to: Ekstraliga.
Nie róbcie śmietnika, o Unii piszcie w temacie do tego przeznaczonym. To chyba nie przekracza waszych umiejętności poznawczych.
Nie róbcie śmietnika, o Unii piszcie w temacie do tego przeznaczonym. To chyba nie przekracza waszych umiejętności poznawczych.
Oj nie mam smutnego życia,a medal może sobie ze złota zrobię.j-rules pisze: 02 wrz 2025, 7:27 Co nie zmienia faktu, że niektórzy, jak pinio są wyjątkowo męczący.
Ja też przed sezonem byłem huuuraoptymista , w końcu bedzie dobrze , będzie lepiej... ale po tym co zobaczyłem w tym roku coś sie skończyło coś pękło.
I tak jak jedni maja prawo pisać w kółko ze będzie lepiej tak drudzy maja prawo narzekać do usranej śmierci , a jak komuś coś nie pasi .... to jest opcja blokuj
Ja jestem przekonany ze z tymi samymi patałachami u władzy nic dobrego nie będzie a czas pokaże kto z Nas miał rację
I tak jak jedni maja prawo pisać w kółko ze będzie lepiej tak drudzy maja prawo narzekać do usranej śmierci , a jak komuś coś nie pasi .... to jest opcja blokuj
Ja jestem przekonany ze z tymi samymi patałachami u władzy nic dobrego nie będzie a czas pokaże kto z Nas miał rację
Pisałem juz wielokrotnie ze z tą Radą Nadzorczą nic nie ośiągniemy , jedyna nadzieja to NOWY KLUB nowe władze , ale znając tarnowskie realia to dalej będziemy pośmiewiskiem całej sportowej Polski pod przewodnictwem niezniszczalnej Rady Nadzorczej .