Masz rację Greg klasa człowiek i świetny żużlowiec, świat zuzlowy stał się uboższy dzisaj..Greg-Tarnów pisze: 25 lis 2020, 19:52 Wielka strata dla światowego żużla.Pan Plech był bez wątpienia jednym z najwybitniejszych polskich żużlowców.
Tym co nie czytali polecam książkę Zenon Plech. W cieniu złota.Już niestety w czasie przeszłym ale to jest ciekawa lektura.
Barwa wesoła postać do tego sympatyczny kolega z toru i miły człowiek.Rodzinie i bliskim przekazuje wyrazy współczucia.
Pozdrawiam
Nowe wiadomości żużlowe
-
Wolly wolly
Re: Nowe wiadomości żużlowe
One ticket to valhalla
Cytat roku: "warto jeść żużel mniejszą łyżeczką". Smacznego, redaktorze.Salvatore Savastano pisze: 25 lis 2020, 20:20 A tymczasem super duo zakochane w Tarnowie on fire !
Film i nóż wbity w Tarnów bo w co innego![]()
https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... Id,4876755
A ja z tym artykułem się zgadzam.Będąc na miejscu Barona którego uważam za chyba najlepszego obecnie trenera w polsce też czuł bym się jakbym dostał w pysk.Jaki trzeba mieć szacunek wśród gwiazd żeby zrezygnowały z zarobku rezygnując z przysługujących im biegów na rzecz przyszłości zespołu.dziubb pisze: 25 lis 2020, 22:34Cytat roku: "warto jeść żużel mniejszą łyżeczką". Smacznego, redaktorze.Salvatore Savastano pisze: 25 lis 2020, 20:20 A tymczasem super duo zakochane w Tarnowie on fire !
Film i nóż wbity w Tarnów bo w co innego![]()
https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... Id,4876755
Następny wyrwał jedno zdanie z artykułu i pierdoli głupoty bo napisał to Ostaf.To gdzie przywiązanie do klubu skoro ten klub cię pożąda?Żal mi Mateusza ale rozumiem że chce się rozwijać w lepszym obecnie klubie wśród lepszych zawodników a oni?Niech wszystko pierdolnie byle się jeszcze teraz nachapać.Prezesi łącznie z GKSŻ i PZM to nam zgotowali a niektórzy "zawodnicy" a raczej hieny bezlitośnie to wykorzystują.
No niestety, tu nie ma sentymentów. Mało zawodników, dużo pieniędzy i mamy to, co mamy. Zresztą brak sentymentów działa też w drugą stronę. Jeden, dwa sezony słabsze i wylatujesz, mimo że jesteś w zespole parę lat. Wystarczy się rozejrzeć. Mamy takie reguły gry i koniec. A jedzenie żużla i tak mnie śmieszy i nic tego nie zmieni. Zwłaszcza łyżeczką.
-
Wolly wolly
Z tego co pamiętam Ziggy to za Barana w Unii seniorzy oddawali biegi młodym....Jaki trzeba mieć szacunek wśród gwiazd żeby zrezygnowały z zarobku rezygnując z przysługujących im biegów na rzecz przyszłości zespołu.
One ticket to valhalla
Możesz mi wskazać takie przypadki?I nie interesują mnie pojedyncze biegi kiedy młody jechał w nominowanych z urzędu i tylko jeden bo poprostu miał więcej zdobytych punktów.Albo się wygłupiasz albo mnie prowokujesz.Uściślę więc.Obaj byli świadomie prowadzeni przez lata.Dostawali dodatkowe szanse i w trakcie meczu gdy komuś akurat nie szło ale też w wielu biegach nominowanych niejednokrotnie jako para gdy tylko mecz był rozstrzygnięty jak również w drugiej lidze co mnie irytowało.A teraz okazało się że przywiązania do klubu uczy ich Lidsey któremu nic nie zagwarantowano.Chłopak który rzucił całe swoje życie,przelecial pół świata i też mógłby szukać większej kasy gdzie indziej bo dobrych U24 najzwyczajniej brak.A tak to klub musiał kupić Doyle i zostawić Szlauderbacha, który pewnie poszedłby na wypożyczenie lub zmienił klub.Ja najbardziej pamiętam jak Baran wywalił Michelsena.Wolly wolly pisze: 26 lis 2020, 19:04Z tego co pamiętam Ziggy to za Barana w Unii seniorzy oddawali biegi młodym....Jaki trzeba mieć szacunek wśród gwiazd żeby zrezygnowały z zarobku rezygnując z przysługujących im biegów na rzecz przyszłości zespołu.
2017ziggy pisze: 26 lis 2020, 21:25Możesz mi wskazać takie przypadki?I nie interesują mnie pojedyncze biegi kiedy młody jechał w nominowanych z urzędu i tylko jeden bo poprostu miał więcej zdobytych punktów.Albo się wygłupiasz albo mnie prowokujesz.Uściślę więc.Obaj byli świadomie prowadzeni przez lata.Dostawali dodatkowe szanse i w trakcie meczu gdy komuś akurat nie szło ale też w wielu biegach nominowanych niejednokrotnie jako para jak również w drugiej lidze co mnie irytowało.A teraz okazało się że przywiązania do klubu uczy ich Lidsey któremu nic nie zagwarantowano.Chłopak który rzucił całe swoje życie,przelecial pół świata i też mógłby szukać większej kasy gdzie indziej bo dobrych U24 najzwyczajniej brak.A tak to klub musiał kupić Doyle i zostawić Szlauderbacha, który pewnie poszedłby na wypożyczenie lub zmienił klub.Ja najbardziej pamiętam jak Baran wywalił Michelsena.Wolly wolly pisze: 26 lis 2020, 19:04Z tego co pamiętam Ziggy to za Barana w Unii seniorzy oddawali biegi młodym....Jaki trzeba mieć szacunek wśród gwiazd żeby zrezygnowały z zarobku rezygnując z przysługujących im biegów na rzecz przyszłości zespołu.
Tarnów v.s Rzeszów
Tarnów v.s Bydgoszcz
Daugavpils v.s Tarnów
Piła v.s Tarnów
Bydgoszcz v.s Tarnów
2015
Tarnów v.s ZG
Lata 2018, 2019 i 2020 nie było okazji wprowadzać młodych na siłę, bo mecze były na styku i trzeba było robić ewentualną przewagę na bonusa.
ŻLF 2018 ŻLF 2023 ŻLF 2024
-
Wolly wolly
Ziggy widomo ze i trochę prowokuje,i trochę robię
jaja,prawdą jednak jest, że kiedy była taka,możliwość to i za trenera Barana biegi były oddawane młodym(sezon 2017, chyba ze 3 razy) w ogóle ten zwyczaj to nie jest jakis strasznie szlachecki i wymagający jakiegoś ogromnego respektu przed trenerem, to się zdarza dość często przy większej różnicy punktów, a Janek Kołodziej jest z tego znany..Tak reasumując, to co się nie podoba, ze Kubera i Smektala dostali kontrakty życia i odeszli z Leszna? A ty co bys zrobił?
Ps Dzięki Konri wiedziałem ze były takie sytuację ale w pamięci, mialem tylko te co napisalem,a ty przytaczasz je wszystke.
jaja,prawdą jednak jest, że kiedy była taka,możliwość to i za trenera Barana biegi były oddawane młodym(sezon 2017, chyba ze 3 razy) w ogóle ten zwyczaj to nie jest jakis strasznie szlachecki i wymagający jakiegoś ogromnego respektu przed trenerem, to się zdarza dość często przy większej różnicy punktów, a Janek Kołodziej jest z tego znany..Tak reasumując, to co się nie podoba, ze Kubera i Smektala dostali kontrakty życia i odeszli z Leszna? A ty co bys zrobił?
Ps Dzięki Konri wiedziałem ze były takie sytuację ale w pamięci, mialem tylko te co napisalem,a ty przytaczasz je wszystke.
One ticket to valhalla
Żeby nie odpowiadać każdemu z osobna.Owszem kontrakty życia.Nawet pomijając wdzięczność i gwarancję baraży a nie jeździli za frytki to przyszłość pokaże czy wyjdą na tym dobrze zostawiając klub z dwoma polakami i ewentualnie Szlauderbachem w odwodzie.Myślę że nieprędko im to w Lesznie wybaczą.Odnośnie meczy.W 2015 Koza pojechał za Kołodzieja ale tylko on.W 2017 Rolnicki w dwu lub trzech z tych meczy i tak by jechał z urzędu ponieważ zdobył więcej punktów niż inni pretendenci do nominowanych,coś jak Mati.A cały sens mojej wypowiedzi dotyczył przywiązania do klubu i lojalności w stosunku do ludzi którzy zrobili wszystko by Ci się w życiu powiodło a nie dotyczył porównania Barona z Baranem bo i nie ma co porównywać.
Sam sobie odpowiedziałeś z tym dawaniem szans juniorowi to nie Baron Baran czy inny menago daje tylko od dawna właśnie Janusz Kołodziej oddaje biegi dla juniorów i nie ważne czy u nas czy w Lesznie tam gdzie jeździ to oddaje biegi dla juniorów.ziggy pisze: 26 lis 2020, 23:15 Żeby nie odpowiadać każdemu z osobna.Owszem kontrakty życia.Nawet pomijając wdzięczność i gwarancję baraży a nie jeździli za frytki to przyszłość pokaże czy wyjdą na tym dobrze zostawiając klub z dwoma polakami i ewentualnie Szlauderbachem w odwodzie.Myślę że nieprędko im to w Lesznie wybaczą.Odnośnie meczy.W 2015 Koza pojechał za Kołodzieja ale tylko on.W 2017 Rolnicki w dwu lub trzech z tych meczy i tak by jechał z urzędu ponieważ zdobył więcej punktów niż inni pretendenci,coś jak Mati.
Zobacz ile w tym roku nominowanych dla Kubery oddali inni seniorzy ile takich biegów dostał od kapitana Piotrusia ?
-
fertilizer
Od sezonu 2023 taśma podczas meczów ligowych będzie musiała znajdować się między 30 a 35 centymetrem. Takie parametry założono, biorąc pod uwagę nierówności toru.
Co wy na to?
Co wy na to?
"It ain't over 'til it's over."
Yogi Berra
Yogi Berra
Przed każdym wyścigiem będzie mierzone taśmą metrówką? Mam nadzieję!fertilizer pisze: 05 lut 2023, 9:58 Od sezonu 2023 taśma podczas meczów ligowych będzie musiała znajdować się między 30 a 35 centymetrem. Takie parametry założono, biorąc pod uwagę nierówności toru.
Co wy na to?
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.
-
fertilizer
Wymiary opony dla przedniego koła to 2.75- 23 co daje nam ok 39cm plus grubość opony ( nie znam wymiaru zewnetrznego opony ) przyjmuje 10cm.Tak więc wymiar połowy wysokości przedniego koła to ok 50cm, a taśma maszyny startowej ustawiona zostaje ok 18cm poniżej.
Podejrzewam, że zawodnicy będą kopać głębsze dołki na starcie.
Podejrzewam, że zawodnicy będą kopać głębsze dołki na starcie.
"It ain't over 'til it's over."
Yogi Berra
Yogi Berra
Powinien być start na deskę, jak czasem w motocrossie, że wręcz można napierać i jak deska opada to sru do przodu, wtedy będzie sprawiedliwie. Ale szczerze to te najazdy w taśmę z lat 80tych miały swój urok. To była taktyka. A wykluczenie tylko za zerwanie gumki
Kryterium asów w Bydgoszczy nawet ujdzie coś tam się działo, ale obłuda dziennikarzy tfu tego całego środowiska rzygam 
nagle Artiom spoko wcześniej opluwany jak większość Rosjan, wszyscy Rosjanie powinni wrócić i jeździć walczaki na torze przynajmniej nudą nie wieje.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.
Cuchnące onuce nie powinny być dopuszczone do startu w Polsce. Łącznie z tymi z kupionymi obywatelstwami. Nawet jak by jeździł jeden z drugim w Unii to totalna ignorka
Masz wyprany mózg pisowska propagandą która tworzy UkraPolin gdzie inflacja cały czas w górę gdzie Ukrainiec ma lepiej niż Polak, gdzie polski podatnik utrzymuje ten twór karetki które ten nierząd przekazał na Ukrainę są na OLX ukraińskim wystawioneAl Bano pisze: 28 mar 2023, 20:48 Cuchnące onuce nie powinny być dopuszczone do startu w Polsce. Łącznie z tymi z kupionymi obywatelstwami. Nawet jak by jeździł jeden z drugim w Unii to totalna ignorka
Podeslij link do tego ukraińskiego olxa z karetka
Zacznij chłopie leczenie jak najszybciej. Choroba psychiczna postępuje u ciebie bardzo szybko. Poglądy identyczne jak filmiki z profilu Berkowicza, żenada
TVP pis niszczy mózg ale jak ktos ma syf zamiast niego to sprawa załatwiona ,Idż kaszanie do ratusza i zobacz na swoje rozwijające sie miasto hahaha.Zamiast pisać o onucach i ruskich trollach ,marsza na front za wolną Upadlinę.Al Bano pisze: 29 mar 2023, 7:14 Zacznij chłopie leczenie jak najszybciej. Choroba psychiczna postępuje u ciebie bardzo szybko. Poglądy identyczne jak filmiki z profilu Berkowicza, żenada
shrek pisze: 29 mar 2023, 8:45TVP pis niszczy mózg ale jak ktos ma syf zamiast niego to sprawa załatwiona ,Idż kasztanie do ratusza i zobacz na swoje rozwijające sie miasto hahaha.Zamiast pisać o onucach i ruskich trollach ,marsza na front za wolną Upadlinę.Al Bano pisze: 29 mar 2023, 7:14 Zacznij chłopie leczenie jak najszybciej. Choroba psychiczna postępuje u ciebie bardzo szybko. Poglądy identyczne jak filmiki z profilu Berkowicza, żenada
Artiom pozamiatał po powrocie ,Zmarzlok jakis taki sztywny dzieciar i żona zrobiły swoje ,obcieli mu jaja.
jak nie o kościele to o ukrainie w tv to samo na okrągło rzygac sie chce ....
Inteligenci z centrali przełozayli final mppk w juzkolandi ,tylko zapomnieli zajrzec na prognoze pogody ,ze tam byc o wiele gorsza niz ta w piatek ,szacun
Inteligenci z centrali przełozayli final mppk w juzkolandi ,tylko zapomnieli zajrzec na prognoze pogody ,ze tam byc o wiele gorsza niz ta w piatek ,szacun
Rzygać się chce że żużel w tym cyrku uczestniczy Rosjan wyje...zakały dziennikarskie robili zadymę teraz taka kutwa jedna z drugą jak dryła z kutką przychodzi i pierdo...coś o Artiomie, powtórzę to USA bombarduje Syrię ludzie tam giną gdzie jest świat pierdolo..hipokryzja im wolno wszystko sportowcy sobie grają gdzie chcą, ogólnie cały żużel to banda hipokrytów nie ma tam żadnej przyjaźni każdy patrzy na siebie tylko głupie fałszywe uśmieszki.Kibic1986 pisze: 29 mar 2023, 9:43 jak nie o kościele to o ukrainie w tv to samo na okrągło rzygac sie chce ....
-
Greg-Tarnów
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10530 ... ami-pojawi
Oby jak najszybciej doszło do szybkiego pierdolnięcia. Kołodziej,Dudek,Zmarzlik i tak dalej mogą pracować i jeździć.
Pozdrawiam
Oby jak najszybciej doszło do szybkiego pierdolnięcia. Kołodziej,Dudek,Zmarzlik i tak dalej mogą pracować i jeździć.
Pozdrawiam
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.