Nowe wiadomości żużlowe

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
ziggy

Re: Nowe wiadomości żużlowe

Post autor: ziggy »

de puta madre pisze: 18 lis 2020, 12:05 2-gi po prawej zawodnik ma na plastronie '...OVIA' to moze Ostrovia Ostrów?
To odpowiedz mi na pytanie.Skoro jeździliśmy z AMK Kraków,CWK Czeladź,Legią Krosno i drugą drużyną Sparty a Ostrovia oficjalnie powstała prawie 20 lat poźniej to jak to możliwe?Ja mogę się mylić i ubarwiać moje wspomnienia z dzieciństwa ale nie aż tak.20 lat później żużlowcy jak i stadion tak nie wyglądali.Nie jestem alfą i omegą i pewnie subiektywnie interpretuję pewne sytuacje ale fakty są nieubłagane.

Awatar użytkownika
savage
Moderator

Post autor: savage »

A to nie przypadkiem jakieś zawody indywidualne? Widać, że każdy zawodnik ma na sobie inny plastron...
Z twarzy podobny zupełnie do nikogo.

ziggy

savage pisze: 18 lis 2020, 13:12 A to nie przypadkiem jakieś zawody indywidualne? Widać, że każdy zawodnik ma na sobie inny plastron...
Nie,zauważ ze zawodnik na pierwszym i trzecim torze ma jaskółkę.Poza tym wtedy nie było takich cyrków jak teraz i to było święto bo z Krosnem jeździliśmy pod koniec września a na meczu było około jak pisało Tempo 12000 kibiców.A co z naszym zakładem?Czekam na propozycje.Gdy kupowałem karnet to chciałem zapłacić za troje do pięcioro dzieciaków które na to nie stać.Ale z powodu RODO i niemożności uzyskania ich PESEL choć prosiłem i nie stawiałem żadnych warunków było to niemożliwe.Teraz podbijam stawkę.Kto z nas wygra kupuje 15 do 20 karnetów dla dzieciaków?Wiesz dlaczego?Sam stałem pod bramą i prosiłem żeby ktoś mnie zabrał na mecz udając mojego tatę.

vitia50

Post autor: vitia50 »

Obok stadionu jest ośrodek opiekuńczo wychowawczy, może kupić karnety na ośrodek, Dużo tam młodzież których nie stać na wejściówki a są kibicami Unii, Ośrodek miałby też nagrodę za dobre sprawowanie.

Wolly wolly

Post autor: Wolly wolly »

Gdzieś to zdjęcie juz widziałem i Zyggy ma chyba rację ,pisało ze to pierwszy mecz Unii 1957 sparring ze Sparta
One ticket to valhalla

ziggy

vitia50 pisze: 18 lis 2020, 14:38 Obok stadionu jest ośrodek opiekuńczo wychowawczy, może kupić karnety na ośrodek, Dużo tam młodzież których nie stać na wejściówki a są kibicami Unii, Ośrodek miałby też nagrodę za dobre sprawowanie.
Daj mi namiary na priwat i sam to pilotuj.

Wolly wolly

vitia50 pisze: 18 lis 2020, 14:38 Obok stadionu jest ośrodek opiekuńczo wychowawczy, może kupić karnety na ośrodek, Dużo tam młodzież których nie stać na wejściówki a są kibicami Unii, Ośrodek miałby też nagrodę za dobre sprawowanie.
Ja mogę ze dwa karnety zasponsorowac ,jakby cos było na poważnie
One ticket to valhalla

vitia50

Z karnetami to tylko mój pomysł, Jeśli ktoś chce sponsorować to dzwońcie do ośrodka. Cztery lata temu wchodząc na mecz spotkałem pod bramą chłopaka z szalikiem uni który chciał wejść na mecz ale nie miał kasy, kupiłem mu bilet, wtedy powiedział mi że jest kibicem unii z ośrodka Więcej nie spotkałem tego kibica.

ziggy

Noż ku*** całe to forum.Każdy pyszczy ale jak przyjdzie do konkretów to rżnie głupa.To podaj chociaż numer.

Salvatore Savastano

Post autor: Salvatore Savastano »

ziggy pisze: 18 lis 2020, 15:31 Noż ku*** całe to forum.Każdy pyszczy ale jak przyjdzie do konkretów to rżnie głupa.To podaj chociaż numer.

14 621 89 34

Ziggy jest 21 wiek. Znalezienie tego numeru trwa 2 sekundy.

Wolly wolly

ziggy pisze: 18 lis 2020, 15:31 Noż ku*** całe to forum.Każdy pyszczy ale jak przyjdzie do konkretów to rżnie głupa.To podaj chociaż numer.
Dokładnie Ziggy masz rację.i tu nie chodzi o znalezienie numeru
One ticket to valhalla

ziggy

Salvatore Savastano pisze: 18 lis 2020, 16:07

14 621 89 34

Ziggy jest 21 wiek. Znalezienie tego numeru trwa 2 sekundy.
Dzięki,może załatwione.To nie takie proste.Jesteśmy w kontakcie.Może klub zgodziłby się aby to było na okaziciela choć nie wiem jak to wygląda formalno prawnie i teraz to już nie odemnie zależy bo to mogą być różne osoby.

Awatar użytkownika
de puta madre

Post autor: de puta madre »

ziggy pisze: 18 lis 2020, 12:52
de puta madre pisze: 18 lis 2020, 12:05 2-gi po prawej zawodnik ma na plastronie '...OVIA' to moze Ostrovia Ostrów?
To odpowiedz mi na pytanie.Skoro jeździliśmy z AMK Kraków,CWK Czeladź,Legią Krosno i drugą drużyną Sparty a Ostrovia oficjalnie powstała prawie 20 lat poźniej to jak to możliwe?Ja mogę się mylić i ubarwiać moje wspomnienia z dzieciństwa ale nie aż tak.20 lat później żużlowcy jak i stadion tak nie wyglądali.Nie jestem alfą i omegą i pewnie subiektywnie interpretuję pewne sytuacje ale fakty są nieubłagane.
Cytat ze strony www.zuzelend.com (ta sama informacja widnieje na Wikipedii) https://www.zuzelend.com/kl,23,arged-ma ... #klub_opis:

"...W latach 1948-1952 w polskiej lidze żużlowej występował Klub Motocyklowy Ostrów. Próbę reaktywacji sportu żużlowego w Ostrowie podjęto w 1955, kiedy to w rozgrywkach wystartował nowy klub - Ostrovia Ostrów. Sekcja została jednak rozwiązana już po sezonie 1959."

Czyli jednak w 1957 istniał klub o nazwie Ostrovia Ostrów. Zdjęcie może pochodzic z meczu towarzyskiego, jakiegoś turnieju; nie musi to być mecz ligowy. Gośc zapytał, ja tam na plastronie widzę fragment napisu OVIA wiec skojarzenie poszło w tą stronę.

EDIT:
Jak widać Ostrovia istniała i nawet startowali w lidze:

http://www.speedwayw.pl/pl_1957.htm#dm2l
PO = PZPR
PiS = PPS

Awatar użytkownika
Zbiru

Post autor: Zbiru »

Przypuszczam, że może to być zdjęcie z meczu, który odbył się 4 maja 1958 r. pomiędzy Unią a Cracovią w ówczesnej III lidze. Gospodarzem tego spotkania była Cracovia, ale nie miała jeszcze wtedy gotowego stadionu, dlatego pojechali w Mościcach. Unia wygrała 54-21.
UNIA TARNÓW 1994 2004 2005 2012 2013 2014 2015 2016

ziggy

de puta madre pisze: 18 lis 2020, 23:02
ziggy pisze: 18 lis 2020, 12:52
Cytat ze strony www.zuzelend.com (ta sama informacja widnieje na Wikipedii) https://www.zuzelend.com/kl,23,arged-ma ... #klub_opis:

"...W latach 1948-1952 w polskiej lidze żużlowej występował Klub Motocyklowy Ostrów. Próbę reaktywacji sportu żużlowego w Ostrowie podjęto w 1955, kiedy to w rozgrywkach wystartował nowy klub - Ostrovia Ostrów. Sekcja została jednak rozwiązana już po sezonie 1959."

Czyli jednak w 1957 istniał klub o nazwie Ostrovia Ostrów. Zdjęcie może pochodzic z meczu towarzyskiego, jakiegoś turnieju; nie musi to być mecz ligowy. Gośc zapytał, ja tam na plastronie widzę fragment napisu OVIA wiec skojarzenie poszło w tą stronę.
I to jest to co lubię czyli rzeczowa dyskusja.Jak to w komunie wszystko co "ważne"było otwierane 22 lipca aby nie kojarzyło się z 11 listopada.Nasi trenowali w Rzeszowie i podkupili Romualda Iżewskiego.To jeden z konstruktorów motocykli FIS.Fedko,Iżewski,Stal.Ostrovia napewno nie startowała z nami w lidze.Pamięć jest zawodna i ja nie potrafię tego wykluczyć choć do otwarcia toru nie było tu zawodów.To były czasy gdy radio to był rarytas nie wspominając o telewizji której zwyczajnie nie było.Dlatego taki mecz to było święto,coś jak wtedy odpust w Tuchowie.Mogę się mylić ale nie pamiętam żadnych zawodów towarzyskich w tamtym roku.Może ktoś potrafi tak obrobić to zdjęcie aby można zobaczyć plastron.A może rację ma Zbiru?

ziggy

vitia50 pisze: 18 lis 2020, 15:09 Z karnetami to tylko mój pomysł, Jeśli ktoś chce sponsorować to dzwońcie do ośrodka. Cztery lata temu wchodząc na mecz spotkałem pod bramą chłopaka z szalikiem uni który chciał wejść na mecz ale nie miał kasy, kupiłem mu bilet, wtedy powiedział mi że jest kibicem unii z ośrodka Więcej nie spotkałem tego kibica.
Przepraszam że napadłem napadłem na Ciebie jak ostatni przyłup choć niczemu nie jesteś winny.Jednak wkurza mnie bezsilność.Już przed sezonem chciałem kupić dzieciakom karnety i się nie dało.Aktualnie jestem po rozmowach i też jest problem.Ktoś musi się opiekować tymi dzieciakami a poza tym chcą i słusznie żeby to nie były ciągle te same.Mają dzwonić do klubu.Jeżeli ktoś z klubu to czyta to jakoś to rozwiążcie bo czasu od cholery i trochę?Czy nie mogło by to być na ośrodek lub imiennie ale niezależnie kto wejdzie byle "sztuki" się zgadzały?Bo ja nie chce co mecz kupować biletów na konkretne osoby.Dogadajcie się.

vitia50

Trochę zabolało jednak masz rację jest bezsilność. Niestety jestem pionkiem. Super że jest ktoś taki jak ty.

Awatar użytkownika
Yoda

Post autor: Yoda »

Kawałek historii i dobrego speedwaya odeszło bezpowrotnie
RIP Zenon

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/91142 ... w-w-histor

Wolly wolly

Zenon Plech RIP Mistrzu.
One ticket to valhalla

misiek80

Post autor: misiek80 »

Zenon Plech wielki żużlowiec,wspaniały człowiek.Spoczywaj w Pokoju ambasadorze speedwaya...

Wolly wolly

Przepraszam, ze nie o żużlu, ale co za dzień..Plech i teraz Maradona...Dwie ikony w innych sportach i światach..😥
Idole młodości odchodzą bezpowrotnie..
One ticket to valhalla

Awatar użytkownika
ams92
Kontakt:

Post autor: ams92 »

Szczakiel, Plech, Maradona, Gnatowski "Boczek" ... Czy ten rok może się już skończyć? :/
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.

Wolly wolly

ams92 pisze: 25 lis 2020, 18:06 Szczakiel, Plech, Maradona, Gnatowski "Boczek" ... Czy ten rok może się już skończyć? :/
Dokładnie takie same odczucia...
One ticket to valhalla

Greg-Tarnów

Post autor: Greg-Tarnów »

Wielka strata dla światowego żużla.Pan Plech był bez wątpienia jednym z najwybitniejszych polskich żużlowców.
Tym co nie czytali polecam książkę Zenon Plech. W cieniu złota.Już niestety w czasie przeszłym ale to jest ciekawa lektura.
Barwna wesoła postać do tego sympatyczny kolega z toru i miły człowiek.Rodzinie i bliskim przekazuje wyrazy współczucia.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 lis 2020, 21:41 przez Greg-Tarnów, łącznie zmieniany 1 raz.
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.

Salvatore Savastano

Post autor: Salvatore Savastano »

A tymczasem super duo zakochane w Tarnowie on fire !

Film i nóż wbity w Tarnów bo w co innego :mrgreen:

https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... Id,4876755

ODPOWIEDZ