To odpowiedz mi na pytanie.Skoro jeździliśmy z AMK Kraków,CWK Czeladź,Legią Krosno i drugą drużyną Sparty a Ostrovia oficjalnie powstała prawie 20 lat poźniej to jak to możliwe?Ja mogę się mylić i ubarwiać moje wspomnienia z dzieciństwa ale nie aż tak.20 lat później żużlowcy jak i stadion tak nie wyglądali.Nie jestem alfą i omegą i pewnie subiektywnie interpretuję pewne sytuacje ale fakty są nieubłagane.de puta madre pisze: 18 lis 2020, 12:05 2-gi po prawej zawodnik ma na plastronie '...OVIA' to moze Ostrovia Ostrów?
Nowe wiadomości żużlowe
Re: Nowe wiadomości żużlowe
A to nie przypadkiem jakieś zawody indywidualne? Widać, że każdy zawodnik ma na sobie inny plastron...
Z twarzy podobny zupełnie do nikogo.
Nie,zauważ ze zawodnik na pierwszym i trzecim torze ma jaskółkę.Poza tym wtedy nie było takich cyrków jak teraz i to było święto bo z Krosnem jeździliśmy pod koniec września a na meczu było około jak pisało Tempo 12000 kibiców.A co z naszym zakładem?Czekam na propozycje.Gdy kupowałem karnet to chciałem zapłacić za troje do pięcioro dzieciaków które na to nie stać.Ale z powodu RODO i niemożności uzyskania ich PESEL choć prosiłem i nie stawiałem żadnych warunków było to niemożliwe.Teraz podbijam stawkę.Kto z nas wygra kupuje 15 do 20 karnetów dla dzieciaków?Wiesz dlaczego?Sam stałem pod bramą i prosiłem żeby ktoś mnie zabrał na mecz udając mojego tatę.savage pisze: 18 lis 2020, 13:12 A to nie przypadkiem jakieś zawody indywidualne? Widać, że każdy zawodnik ma na sobie inny plastron...
Obok stadionu jest ośrodek opiekuńczo wychowawczy, może kupić karnety na ośrodek, Dużo tam młodzież których nie stać na wejściówki a są kibicami Unii, Ośrodek miałby też nagrodę za dobre sprawowanie.
-
Wolly wolly
Gdzieś to zdjęcie juz widziałem i Zyggy ma chyba rację ,pisało ze to pierwszy mecz Unii 1957 sparring ze Sparta
One ticket to valhalla
Daj mi namiary na priwat i sam to pilotuj.vitia50 pisze: 18 lis 2020, 14:38 Obok stadionu jest ośrodek opiekuńczo wychowawczy, może kupić karnety na ośrodek, Dużo tam młodzież których nie stać na wejściówki a są kibicami Unii, Ośrodek miałby też nagrodę za dobre sprawowanie.
-
Wolly wolly
Ja mogę ze dwa karnety zasponsorowac ,jakby cos było na poważnievitia50 pisze: 18 lis 2020, 14:38 Obok stadionu jest ośrodek opiekuńczo wychowawczy, może kupić karnety na ośrodek, Dużo tam młodzież których nie stać na wejściówki a są kibicami Unii, Ośrodek miałby też nagrodę za dobre sprawowanie.
One ticket to valhalla
Z karnetami to tylko mój pomysł, Jeśli ktoś chce sponsorować to dzwońcie do ośrodka. Cztery lata temu wchodząc na mecz spotkałem pod bramą chłopaka z szalikiem uni który chciał wejść na mecz ale nie miał kasy, kupiłem mu bilet, wtedy powiedział mi że jest kibicem unii z ośrodka Więcej nie spotkałem tego kibica.
Noż ku*** całe to forum.Każdy pyszczy ale jak przyjdzie do konkretów to rżnie głupa.To podaj chociaż numer.
-
Salvatore Savastano
ziggy pisze: 18 lis 2020, 15:31 Noż ku*** całe to forum.Każdy pyszczy ale jak przyjdzie do konkretów to rżnie głupa.To podaj chociaż numer.
14 621 89 34
Ziggy jest 21 wiek. Znalezienie tego numeru trwa 2 sekundy.
-
Wolly wolly
Dokładnie Ziggy masz rację.i tu nie chodzi o znalezienie numeruziggy pisze: 18 lis 2020, 15:31 Noż ku*** całe to forum.Każdy pyszczy ale jak przyjdzie do konkretów to rżnie głupa.To podaj chociaż numer.
One ticket to valhalla
Dzięki,może załatwione.To nie takie proste.Jesteśmy w kontakcie.Może klub zgodziłby się aby to było na okaziciela choć nie wiem jak to wygląda formalno prawnie i teraz to już nie odemnie zależy bo to mogą być różne osoby.Salvatore Savastano pisze: 18 lis 2020, 16:07ziggy pisze: 18 lis 2020, 15:31 Noż ku*** całe to forum.Każdy pyszczy ale jak przyjdzie do konkretów to rżnie głupa.To podaj chociaż numer.
14 621 89 34
Ziggy jest 21 wiek. Znalezienie tego numeru trwa 2 sekundy.
- de puta madre
Cytat ze strony www.zuzelend.com (ta sama informacja widnieje na Wikipedii) https://www.zuzelend.com/kl,23,arged-ma ... #klub_opis:ziggy pisze: 18 lis 2020, 12:52To odpowiedz mi na pytanie.Skoro jeździliśmy z AMK Kraków,CWK Czeladź,Legią Krosno i drugą drużyną Sparty a Ostrovia oficjalnie powstała prawie 20 lat poźniej to jak to możliwe?Ja mogę się mylić i ubarwiać moje wspomnienia z dzieciństwa ale nie aż tak.20 lat później żużlowcy jak i stadion tak nie wyglądali.Nie jestem alfą i omegą i pewnie subiektywnie interpretuję pewne sytuacje ale fakty są nieubłagane.de puta madre pisze: 18 lis 2020, 12:05 2-gi po prawej zawodnik ma na plastronie '...OVIA' to moze Ostrovia Ostrów?
"...W latach 1948-1952 w polskiej lidze żużlowej występował Klub Motocyklowy Ostrów. Próbę reaktywacji sportu żużlowego w Ostrowie podjęto w 1955, kiedy to w rozgrywkach wystartował nowy klub - Ostrovia Ostrów. Sekcja została jednak rozwiązana już po sezonie 1959."
Czyli jednak w 1957 istniał klub o nazwie Ostrovia Ostrów. Zdjęcie może pochodzic z meczu towarzyskiego, jakiegoś turnieju; nie musi to być mecz ligowy. Gośc zapytał, ja tam na plastronie widzę fragment napisu OVIA wiec skojarzenie poszło w tą stronę.
EDIT:
Jak widać Ostrovia istniała i nawet startowali w lidze:
http://www.speedwayw.pl/pl_1957.htm#dm2l
PO = PZPR
PiS = PPS
PiS = PPS
Przypuszczam, że może to być zdjęcie z meczu, który odbył się 4 maja 1958 r. pomiędzy Unią a Cracovią w ówczesnej III lidze. Gospodarzem tego spotkania była Cracovia, ale nie miała jeszcze wtedy gotowego stadionu, dlatego pojechali w Mościcach. Unia wygrała 54-21.
UNIA TARNÓW 1994 2004 2005 2012 2013 2014 2015 2016
I to jest to co lubię czyli rzeczowa dyskusja.Jak to w komunie wszystko co "ważne"było otwierane 22 lipca aby nie kojarzyło się z 11 listopada.Nasi trenowali w Rzeszowie i podkupili Romualda Iżewskiego.To jeden z konstruktorów motocykli FIS.Fedko,Iżewski,Stal.Ostrovia napewno nie startowała z nami w lidze.Pamięć jest zawodna i ja nie potrafię tego wykluczyć choć do otwarcia toru nie było tu zawodów.To były czasy gdy radio to był rarytas nie wspominając o telewizji której zwyczajnie nie było.Dlatego taki mecz to było święto,coś jak wtedy odpust w Tuchowie.Mogę się mylić ale nie pamiętam żadnych zawodów towarzyskich w tamtym roku.Może ktoś potrafi tak obrobić to zdjęcie aby można zobaczyć plastron.A może rację ma Zbiru?de puta madre pisze: 18 lis 2020, 23:02Cytat ze strony www.zuzelend.com (ta sama informacja widnieje na Wikipedii) https://www.zuzelend.com/kl,23,arged-ma ... #klub_opis:ziggy pisze: 18 lis 2020, 12:52To odpowiedz mi na pytanie.Skoro jeździliśmy z AMK Kraków,CWK Czeladź,Legią Krosno i drugą drużyną Sparty a Ostrovia oficjalnie powstała prawie 20 lat poźniej to jak to możliwe?Ja mogę się mylić i ubarwiać moje wspomnienia z dzieciństwa ale nie aż tak.20 lat później żużlowcy jak i stadion tak nie wyglądali.Nie jestem alfą i omegą i pewnie subiektywnie interpretuję pewne sytuacje ale fakty są nieubłagane.de puta madre pisze: 18 lis 2020, 12:05 2-gi po prawej zawodnik ma na plastronie '...OVIA' to moze Ostrovia Ostrów?
"...W latach 1948-1952 w polskiej lidze żużlowej występował Klub Motocyklowy Ostrów. Próbę reaktywacji sportu żużlowego w Ostrowie podjęto w 1955, kiedy to w rozgrywkach wystartował nowy klub - Ostrovia Ostrów. Sekcja została jednak rozwiązana już po sezonie 1959."
Czyli jednak w 1957 istniał klub o nazwie Ostrovia Ostrów. Zdjęcie może pochodzic z meczu towarzyskiego, jakiegoś turnieju; nie musi to być mecz ligowy. Gośc zapytał, ja tam na plastronie widzę fragment napisu OVIA wiec skojarzenie poszło w tą stronę.
Przepraszam że napadłem napadłem na Ciebie jak ostatni przyłup choć niczemu nie jesteś winny.Jednak wkurza mnie bezsilność.Już przed sezonem chciałem kupić dzieciakom karnety i się nie dało.Aktualnie jestem po rozmowach i też jest problem.Ktoś musi się opiekować tymi dzieciakami a poza tym chcą i słusznie żeby to nie były ciągle te same.Mają dzwonić do klubu.Jeżeli ktoś z klubu to czyta to jakoś to rozwiążcie bo czasu od cholery i trochę?Czy nie mogło by to być na ośrodek lub imiennie ale niezależnie kto wejdzie byle "sztuki" się zgadzały?Bo ja nie chce co mecz kupować biletów na konkretne osoby.Dogadajcie się.vitia50 pisze: 18 lis 2020, 15:09 Z karnetami to tylko mój pomysł, Jeśli ktoś chce sponsorować to dzwońcie do ośrodka. Cztery lata temu wchodząc na mecz spotkałem pod bramą chłopaka z szalikiem uni który chciał wejść na mecz ale nie miał kasy, kupiłem mu bilet, wtedy powiedział mi że jest kibicem unii z ośrodka Więcej nie spotkałem tego kibica.
Trochę zabolało jednak masz rację jest bezsilność. Niestety jestem pionkiem. Super że jest ktoś taki jak ty.
Kawałek historii i dobrego speedwaya odeszło bezpowrotnie
RIP Zenon
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/91142 ... w-w-histor
RIP Zenon
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/91142 ... w-w-histor
-
Wolly wolly
Zenon Plech wielki żużlowiec,wspaniały człowiek.Spoczywaj w Pokoju ambasadorze speedwaya...
-
Wolly wolly
Przepraszam, ze nie o żużlu, ale co za dzień..Plech i teraz Maradona...Dwie ikony w innych sportach i światach..
Idole młodości odchodzą bezpowrotnie..
Idole młodości odchodzą bezpowrotnie..
One ticket to valhalla
Szczakiel, Plech, Maradona, Gnatowski "Boczek" ... Czy ten rok może się już skończyć? 
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.
-
Wolly wolly
Dokładnie takie same odczucia...ams92 pisze: 25 lis 2020, 18:06 Szczakiel, Plech, Maradona, Gnatowski "Boczek" ... Czy ten rok może się już skończyć?![]()
One ticket to valhalla
-
Greg-Tarnów
Wielka strata dla światowego żużla.Pan Plech był bez wątpienia jednym z najwybitniejszych polskich żużlowców.
Tym co nie czytali polecam książkę Zenon Plech. W cieniu złota.Już niestety w czasie przeszłym ale to jest ciekawa lektura.
Barwna wesoła postać do tego sympatyczny kolega z toru i miły człowiek.Rodzinie i bliskim przekazuje wyrazy współczucia.
Pozdrawiam
Tym co nie czytali polecam książkę Zenon Plech. W cieniu złota.Już niestety w czasie przeszłym ale to jest ciekawa lektura.
Barwna wesoła postać do tego sympatyczny kolega z toru i miły człowiek.Rodzinie i bliskim przekazuje wyrazy współczucia.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 lis 2020, 21:41 przez Greg-Tarnów, łącznie zmieniany 1 raz.
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.
-
Salvatore Savastano
A tymczasem super duo zakochane w Tarnowie on fire !
Film i nóż wbity w Tarnów bo w co innego
https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... Id,4876755
Film i nóż wbity w Tarnów bo w co innego
https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... Id,4876755