Nowe wiadomości żużlowe

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
Wolly wolly

Re: Nowe wiadomości żużlowe

Post autor: Wolly wolly »

Greg-Tarnów pisze: 30 wrz 2020, 20:07 https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/90251 ... yl-kariere
Bech jeden z lepszych technicznie zawodników.Wielka szkoda bo mógł przy pełnym zaangażowaniu osiągnąć naprawdę wiele.
Pozdrawiam
Szkoda bo fajny zawodnik.Talent był ,tylko w sercu juz chyba coś pękło, powodzenia dla niego co kolwiek będzie robił!
One ticket to valhalla

Wolly wolly

Tak z innej beczki, ciekawe czy Crumpi to tylko takndla zabawy,czy faktycznie poważnie myśli o powrocie na "wielkie tory" bo widac ze ścigania się nie zapomniał..
One ticket to valhalla

ziggy

Post autor: ziggy »

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/90357 ... -przejdzie Wreszcie.Jak można jeździć w reprezentacji swojego kraju jednocześnie będąc "polakiem" w lidze?

misiekxxx

Post autor: misiekxxx »

ziggy pisze: 06 paź 2020, 19:17 https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/90357 ... -przejdzie Wreszcie.Jak można jeździć w reprezentacji swojego kraju jednocześnie będąc "polakiem" w lidze?
Podaj chociaż jeden przykład z tego roku kto jeździł jako Polak w lidze i swojej reprezentacji ??

ziggy

misiekxxx pisze: 07 paź 2020, 10:29
ziggy pisze: 06 paź 2020, 19:17 https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/90357 ... -przejdzie Wreszcie.Jak można jeździć w reprezentacji swojego kraju jednocześnie będąc "polakiem" w lidze?
Podaj chociaż jeden przykład z tego roku kto jeździł jako Polak w lidze i swojej reprezentacji ??
Jakby geniuszu nie zauważyłeś że dopiero teraz wchodzi przepis zabraniający tego.Czy Czugunow jadąc w GP we Wrocławiu jechał w barwach Polski czy Rosji?To mało że pozostał neutralny.Trofimow czy nawet Holta raprezentuje Polskę a nie swój kraj urodzenia.Jak ku*** np.Kułakow,Madsen czy Łaguta ma jeździć w lidze jako polak reprezentując inny kraj?Rozumiem Leona.Tu się ożenił,odrzucił obywatelstwa Rosji i Włoch,przepadły mu Igrzyska Olimpijskie i mimo to chce być Polakiem nie tylko kiedy mu to się finansowo opłaci.Sajfudinow postąpił uczciwie ,ma obywatelstwo ale czuje się ruskiem i nie aspiruje do startowania jako polak.

misiekxxx

ziggy pisze: 07 paź 2020, 19:35
misiekxxx pisze: 07 paź 2020, 10:29
Jakby geniuszu nie zauważyłeś że dopiero teraz wchodzi przepis zabraniający tego.Czy Czugunow jadąc w GP we Wrocławiu jechał w barwach Polski czy Rosji?To mało że pozostał neutralny.Trofimow czy nawet Holta raprezentuje Polskę a nie swój kraj urodzenia.Jak ku*** np.Kułakow,Madsen czy Łaguta ma jeździć w lidze jako polak reprezentując inny kraj?Rozumiem Leona.Tu się ożenił,odrzucił obywatelstwa Rosji i Włoch,przepadły mu Igrzyska Olimpijskie i mimo to chce być Polakiem nie tylko kiedy mu to się finansowo opłaci.Sajfudinow postąpił uczciwie ,ma obywatelstwo ale czuje się ruskiem i nie aspiruje do startowania jako polak.
Widzę, że posiadasz problemy czytania z zrozumieniem ale ok. Prosiłem chociaż o jeden przykład kto jeździł w tym roku tak jak twierdzisz jako Polak i w swojej reprezentacji.
A teraz odpowiem na twoje pytanie Gleb Czugunow jechał w GP w Wrocławiu jako Polak i cały ten rok startuje jako Polak i między innymi nie będzie startował w SON w Lublinie. Według ciebie ten przepis czego zabrania i kiedy wchodzi ten przepis ?? Kto niby pozostał neutralny i na jakiej podstawie sądzisz, że pozostał neutralny?. To w którym roku Holta czy Trofimow jeździli w jako Polacy i w swoich reprezentacjach? Rozumiem, że z tym Leonem wielkim którego rozumiesz to nie chodzi tobie o Leona Madsena. Artiom Łaguta też jest Polakiem tak jak i Emil i tak samo nie zamierzał startować jako Polak a co do uczciwości Emila to może nie pisz już takich pochwał bo nikt mu nic za to nie proponował i wcale by mnie nie zdziwiło gdyby np Apator lub inny klub dał Emilowi dodatkowe 500 tysięcy za sezon jak będzie startował jako Polak i nagle byś mu śpiewał Mazurka w GP. Póki co szlachetnie Emil i Artiom nie startowali jako Polacy bo nie mieli nic "ekstra za to".

ziggy

To że uwielbiasz przekręcac fakty to nie mój problem. https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ow/6ghx3yd W którym roku Holta uzyskał polskie obywatelstwo a w którym zaczął reprezentować nasz kraj?Czy Trofimow lub Czugunow mógłby startować jako polski młodzieżowiec jednocześnie reprezentując swój kraj urodzenia?Czy Czugunow startował pod polską flagą na plastronie we Wrocławiu jak inni nasi reprezetacji czy może nie?Kiedy odbył się mecz Polska -Rosja gdzie obywatele polscy startowali w reprezentacji Rosji?Jak chodzi o Emila to jednoznacznie wypowiedzial sie publicznie że będzie reprezetował Rosję.Na koniec
Wilfredo León Venero – polski siatkarz kubańskiego pochodzenia, grający na pozycji przyjmującego. Były reprezentant Kuby w latach 2007–2012, wicemistrz świata 2010. Od 24 lipca 2019 roku reprezentant Polski. Wikipedia
Data i miejsce urodzenia: 31 lipca 1993 27 lat, Santiago de Cuba, Kuba
Wzrost: 2,01 m
Żona: Małgorzata Leon (od 2016)
Obywatelstwo: kubańskie, polskie
Obecna drużyna: Sir Safety Perugia
Wcześniej:Zenit Kazań

misiekxxx

ziggy pisze: 08 paź 2020, 11:01 To że uwielbiasz przekręcac fakty to nie mój problem. https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ow/6ghx3yd W którym roku Holta uzyskał polskie obywatelstwo a w którym zaczął reprezentować nasz kraj?Czy Trofimow lub Czugunow mógłby startować jako polski młodzieżowiec jednocześnie reprezentując swój kraj urodzenia?Czy Czugunow startował pod polską flagą na plastronie we Wrocławiu jak inni nasi reprezetacji czy może nie?Kiedy odbył się mecz Polska -Rosja gdzie obywatele polscy startowali w reprezentacji Rosji?Jak chodzi o Emila to jednoznacznie wypowiedzial sie publicznie że będzie reprezetował Rosję.Na koniec
Wilfredo León Venero – polski siatkarz kubańskiego pochodzenia, grający na pozycji przyjmującego. Były reprezentant Kuby w latach 2007–2012, wicemistrz świata 2010. Od 24 lipca 2019 roku reprezentant Polski. Wikipedia
W przekręcaniu faktów to właśnie mistrze jesteś ty.

Po pierwsze Rune Holta uzyskał obywatelstwo w 2002 roku i od tego roku zaczął reprezentować Polskę jeżdżąc w GP i Drużynach. W tym roku ani Czugunov ani Trofimow nie mogli reprezentować innego kraju poza Polską która wybrali czugunov przed tym sezonem Trofimow wcześniej.
Kolejna sprawa świetny siatkarz który według ciebie męczennik bo stracił olimpiadę i coś tam bo wybrał Polskę z miłości i to twój przykład, że on coś stracił a pomyśl dobrze może cię nie zaboli czy Czugunow miał szansę w tym roku zostać Indywidualnym Mistrzem Świata Juniorów ??? No to właśnie przed sezonem poświęcił to gdy zdecydował się startować jako Polak.
Odnośnie meczu Polska-Rosja który z tych jak nazwałeś obywateli Polskich startujących dla Rosji w tym roku startował jako Polak ?? Artiom też się publicznie wypowiadał że nie będzie startował jako Polak jak i Emil.
I ja wiem, że publiczna ich wypowiedź mogła mało znaczyć gdyby dostali ofertę jak wymyślili w tym artykule czyli 500 tysięcy bo Emil w tamtym roku też publicznie deklarował, że będzie dwa lata w Unii Leszno a w tym roku jakie cyrki były z nim dopóki nie dostał tyle ile chciał?.
A i najlepsze mistrzu znawców brak flagi na plastronie numer 16 wild card w Wrocławiu według ciebie znaczy, że Czugunow startuje bez narodowości???
Jeżeli to twoja interpretacja to sorry bo jesteś mistrzem świata w interpretacji i przekręcaniu faktów. Proponuję zobaczyć powtórkę GP i jaka flaga była w tle Gleba przed i po biegu bo mi ona wyglądała na Polski a nie Rosji.

ziggy

misiekxxx pisze: 08 paź 2020, 14:01
ziggy pisze: 08 paź 2020, 11:01 To że uwielbiasz przekręcac fakty to nie mój problem. https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ow/6ghx3yd W którym roku Holta uzyskał polskie obywatelstwo a w którym zaczął reprezentować nasz kraj?Czy Trofimow lub Czugunow mógłby startować jako polski młodzieżowiec jednocześnie reprezentując swój kraj urodzenia?Czy Czugunow startował pod polską flagą na plastronie we Wrocławiu jak inni nasi reprezetacji czy może nie?Kiedy odbył się mecz Polska -Rosja gdzie obywatele polscy startowali w reprezentacji Rosji?Jak chodzi o Emila to jednoznacznie wypowiedzial sie publicznie że będzie reprezetował Rosję.Na koniec

Po pierwsze Rune Holta uzyskał obywatelstwo w 2002 roku i od tego roku zaczął reprezentować Polskę jeżdżąc w GP i Drużynach. W tym roku ani Czugunov ani Trofimow nie mogli reprezentować innego kraju poza Polską która wybrali czugunov przed tym sezonem Trofimow wcześniej.
Kolejna sprawa świetny siatkarz który według ciebie męczennik bo stracił olimpiadę i coś tam bo wybrał Polskę z miłości i to twój przykład, że on coś stracił a pomyśl dobrze może cię nie zaboli czy Czugunow miał szansę w tym roku zostać Indywidualnym Mistrzem Świata Juniorów ??? No to właśnie przed sezonem poświęcił to gdy zdecydował się startować jako Polak.
Odnośnie meczu Polska-Rosja który z tych jak nazwałeś obywateli Polskich startujących dla Rosji w tym roku startował jako Polak ?? Artiom też się publicznie wypowiadał że nie będzie startował jako Polak jak i Emil.
I ja wiem, że publiczna ich wypowiedź mogła mało znaczyć gdyby dostali ofertę jak wymyślili w tym artykule czyli 500 tysięcy bo Emil w tamtym roku też publicznie deklarował, że będzie dwa lata w Unii Leszno a w tym roku jakie cyrki były z nim dopóki nie dostał tyle ile chciał?.
A i najlepsze mistrzu znawców brak flagi na plastronie numer 16 wild card w Wrocławiu według ciebie znaczy, że Czugunow startuje bez narodowości???
Jeżeli to twoja interpretacja to sorry bo jesteś mistrzem świata w interpretacji i przekręcaniu faktów. Proponuję zobaczyć powtórkę GP i jaka flaga była w tle Gleba przed i po biegu bo mi ona wyglądała na Polski a nie Rosji.
To wyobraź sobie że Holta w lidze występował jako polak od 2002.r a w GP reprezentował Norwegię a pierwszy raz reprezentował Polskę w 2005.r.Co wspólnego z tematem ma to co sobie telewizja wymyśli i na jakim tle mnie pokaże?Ja nawet na facebook mogę być ponętną blondynką.Resztę pominę milczeniem.

misiekxxx

ziggy pisze: 08 paź 2020, 14:16
misiekxxx pisze: 08 paź 2020, 14:01

To wyobraź sobie że Holta w lidze występował jako polak od 2002.r a w GP reprezentował Norwegię a pierwszy raz reprezentował Polskę w 2005.r.Resztę pominę milczeniem.
Wyobraź sobie, że rok 2005 był 15 lat temu a ty twierdziłeś że w tym sezonie ktoś tak startował.
Dlaczego mistrzu ziggy nie odpowiedziałeś na proste pytanie do tej pory kto w tym sezonie co się skończył tak startował??
Wiesz nie chce mi się sprawdzać czy Holta sezony 2002 2003 2004 jeździł jako Polak czy Norweg bo to było ponad 15 lat temu od tamtego czasu trochę się przepisy zmieniały wiem że na podium był Mazurek a nie hymn Norwegii jak stał Rysio.

Najważniejsze dlaczego chcesz pominąć twoja interpretacje, że brak flagi na plastronie GP Wrocław Czugunowa to było bez narodowości dobrze cię zrozumiałem ???

ziggy

Tak.Od kiedy stojąc na podium Holcie grano mu mazurka?

misiekxxx

ziggy pisze: 08 paź 2020, 14:32 Tak.Od kiedy stojąc na podium Holcie grano mu mazurka?
A co jak został Mistrzem Polski to był hymn Norwegii
Jak w Drużynowym Pucharze Świata wygrali to był hymn Polski czy Polski i Norwegii??

Jarosławie dlaczego dalej nie odpowiedziałeś jak z tym Czugunowem w GP Wrocław było jaka to narodowości i jakie to flagi i gdzie widziałeś lub nie widziałeś i o czym to świadczyło??.

W GP dokładnie 8.05.2008 właśnie wtedy grano w Szwecji Mazurka Holcie

dziubb

Post autor: dziubb »

A tymczasem w MEP w Terenzano Kuba ładnie punktuje.

Greg-Tarnów

Post autor: Greg-Tarnów »

dziubb pisze: 17 paź 2020, 16:55 A tymczasem w MEP w Terenzano Kuba ładnie punktuje.
Piąty garnitur Polski wygrywa w Terenzano.Brawo Kuba.
Pozdrawiam
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.

ziggy

misiekxxx pisze: 08 paź 2020, 14:47
ziggy pisze: 08 paź 2020, 14:32 Tak.Od kiedy stojąc na podium Holcie grano mu mazurka?
A co jak został Mistrzem Polski to był hymn Norwegii
Jak w Drużynowym Pucharze Świata wygrali to był hymn Polski czy Polski i Norwegii??

Jarosławie dlaczego dalej nie odpowiedziałeś jak z tym Czugunowem w GP Wrocław było jaka to narodowości i jakie to flagi i gdzie widziałeś lub nie widziałeś i o czym to świadczyło??.

W GP dokładnie 8.05.2008 właśnie wtedy grano w Szwecji Mazurka Holcie
Przepraszam że padło na Ciebie.Ja jestem w stanie wyobraźić sobie murzyna (co w historii się zdarzyło)gotowego poświęcić życie za Polskę.Mam wnuczęta obywateli Polski ponieważ mimo że musiałem przywozić ich akty urodzenia ,tu tłumaczyć i płacić za to to co mi pierdzielisz że ktoś jest polakiem w celach biznesowych.Mam już dość i pewnie nie przystaję do rzeczywistości.Miałem w życiu szczęście i poprzednio byłem w szpitalu w 1967.r a teraz dwa razy w tym roku.https://www.facebook.com/patryk.cieszko ... 92914/?t=4

To mój ostatni wpis i możecie sobie wyjebać to w kosmos.To polityka czy realizm?

Wolly wolly

Redaktorowi Ostafinskiemu zdaje się podziękowano za pracę..
One ticket to valhalla

Awatar użytkownika
konri

Post autor: konri »

Wolly wolly pisze: 19 paź 2020, 22:30 Redaktorowi Ostafinskiemu zdaje się podziękowano za pracę..
Przenosi się do interii
ŻLF 2018 ŻLF 2023 ŻLF 2024

Wolly wolly

konri pisze: 20 paź 2020, 7:42
Wolly wolly pisze: 19 paź 2020, 22:30 Redaktorowi Ostafinskiemu zdaje się podziękowano za pracę..
Przenosi się do interii
Szkoda Interii ;)
One ticket to valhalla

misiek80

Post autor: misiek80 »

Wolly wolly pisze: 20 paź 2020, 9:31
konri pisze: 20 paź 2020, 7:42
Przenosi się do interii
Szkoda Interii ;)
Dokładnie tak ,jak tu kiedys pisalem ten człowiek potrafi tylko ludzi na siebie napuszczac. Portal WP w koncu poszedl po rozum do glowy i podziekowal temu słabiutkiemu pismakowi.Słyszalem ze zatrudnili Wojtka Krobera ,człowieka na poziomie ktorego artukuly czyta sie z lekkoscia i przyjemnoscia.Oby wrocili do korzeni bo byl to kiedys portal na poziomie.
Tak jak napisal Wolly ,szkoda Interii bo zeszmaca ja tak samo jak sportowe fakty.pozdrawiam

Awatar użytkownika
kibic86

Post autor: kibic86 »

Lepiej później niż wcale ,a i w telewizji go w tym sezonie nie widziałem , osobiście to bym to nawet w tygodniku galicyjskim nie zatrudnil

Awatar użytkownika
Kibic UT

Post autor: Kibic UT »

https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... gi/tgywtm4

Rację Nicki Pedersen ma tylko zapomniał o jednej najważniejszej rzeczy że zagraniczni zawodnicy jak i również Polscy jeżdża w innych ligach za pieniadze z Polski bo u nas dostaja kwoty liczone w tysiacach za podpis bo nigdzie indziej tak się nie płaci,Szwecja czy Anglia płaci za punkty nikt nie daje za sam podpis milion złotych takie fanaberie prezesów tylko u nas.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

vitia50

stare zdjęcie

Post autor: vitia50 »

Może ktoś coś wie na temat tego zdjęcia? https://www.facebook.com/baniowytarnow/ ... 8269908401

ziggy

Nie jestem pewien bo nie potrafię rozpoznać plastronów ale wydaje mi się że to wygrany mecz 3 ligi grupy południe ze Spartą II Wrocław 22.lipca 1957.r na otwarcie stadionu żużlowego.Ponieważ dwa pierwsze z Krakowem i Czeladzią jeździliśmy w Krośnie to mógłby to być też z Legią Krosno ale nie wydaje mi się bo liście jeszcze całkiem zielone a dzieci w krótkich spodenkach.Mecz składał się z 9 biegów.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2020, 19:45 przez ziggy, łącznie zmieniany 1 raz.

vitia50

Post autor: vitia50 »

Dzięki

Awatar użytkownika
de puta madre

Post autor: de puta madre »

2-gi po prawej zawodnik ma na plastronie '...OVIA' to moze Ostrovia Ostrów?
PO = PZPR
PiS = PPS

ODPOWIEDZ