Startowali z "Jaskółką" na plastronie...

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
Awatar użytkownika
Loramski_84

Re: Startowali z "Jaskółką" na plastronie...

Post autor: Loramski_84 »

savage pisze: 01 gru 2020, 9:17 Jeeeezu, jak mogłem zapomnieć o Świderskim?! Przecież to ścisły TOP niewypałów w Tarnowie podczas mojego kibicowania!

ziggy - Mitcha po prostu lubiłem. Podobnie jak Handberga, którego brązowy IMŚ w czasach jazdy w Tarnowie niesamowicie mnie ucieszył. To był rok 92 albo 93 (nie wspomagam się teraz Wikipedią). Potem w Tarnowie pojawił się młody Szwed w różowych kewlarze, który na zawsze zmienił światowy speedway, a my mogliśmy oglądać początek wspaniałej drogi jednego z najlepszych żużlowców w historii, który w 1994 roku po dodatkowym biegu w Vojens wjechał piką pod łokieć Nielsena i zdobył pierwszy tytuł IMŚ.

Oglądałem to wówczas z wypiekami na twarzy i okładem wokół twarzy z powodu potwornego bólu zęba - to łączyło mnie z Tomasze Gollobem, który ten bieg również oglądał z okładem na podbitym przez Boyce'a oku ;)
Pozdrawiam,
To nie te same zawody.W Vojens był ostatni finał jednodniowy o którym piszesz.Byl wtedy potężny dzwoń Golloba na 1 wirazu.Tomek dostał strzała juz w cyklu Grand Prix a miało to miejsce chyba w Hackney na nieistniejącym już stadionie.

Awatar użytkownika
kibic86

Post autor: kibic86 »

Loramski_84 pisze: 02 gru 2020, 6:51
savage pisze: 01 gru 2020, 9:17 Jeeeezu, jak mogłem zapomnieć o Świderskim?! Przecież to ścisły TOP niewypałów w Tarnowie podczas mojego kibicowania!

ziggy - Mitcha po prostu lubiłem. Podobnie jak Handberga, którego brązowy IMŚ w czasach jazdy w Tarnowie niesamowicie mnie ucieszył. To był rok 92 albo 93 (nie wspomagam się teraz Wikipedią). Potem w Tarnowie pojawił się młody Szwed w różowych kewlarze, który na zawsze zmienił światowy speedway, a my mogliśmy oglądać początek wspaniałej drogi jednego z najlepszych żużlowców w historii, który w 1994 roku po dodatkowym biegu w Vojens wjechał piką pod łokieć Nielsena i zdobył pierwszy tytuł IMŚ.

Oglądałem to wówczas z wypiekami na twarzy i okładem wokół twarzy z powodu potwornego bólu zęba - to łączyło mnie z Tomasze Gollobem, który ten bieg również oglądał z okładem na podbitym przez Boyce'a oku ;)
Pozdrawiam,
To nie te same zawody.W Vojens był ostatni finał jednodniowy o którym piszesz.Byl wtedy potężny dzwoń Golloba na 1 wirazu.Tomek dostał strzała juz w cyklu Grand Prix a miało to miejsce chyba w Hackney na nieistniejącym już stadionie.

Dokładnie tak jak piszesz Gollob po dzwonię był ostatni , a Swist 15 .Boyce wywalczył brąz i był to ostatni finał jednodniowy.

Toudi12

Post autor: Toudi12 »

Wywiad z Arturem Czaja , który bardzo miło wypowiada się o startach w Unii 🙂 , szkoda że nie jeździ już może nadal był by u nas i by śmigał aż miło .

dziubb

Post autor: dziubb »

Toudi12 pisze: 30 kwie 2021, 22:56 Wywiad z Arturem Czaja , który bardzo miło wypowiada się o startach w Unii 🙂 , szkoda że nie jeździ już może nadal był by u nas i by śmigał aż miło .
Poprosimy o link.

Toudi12

Post autor: Toudi12 »

Niestety nie mam linka , wywiad był na Eleven .

wejss

Post autor: wejss »

Nikt dziś nie podjął tematu dnia a było ciekawie. Mieliśmy zacnych gości w mieście. Staszek Burza, Rafał Dobrucki, Adam Skórnicki, prezes GKSŻ Piotr Szymański.

Więcej tutaj:

https://www.espeedway.pl/news,debiut_zu ... 14,12.html

i tutaj:

https://starnowa.tv/znamy-sklad-repreze ... ski-na-ms/

Przygódzki OLE !

Post autor: Przygódzki OLE ! »

widze ze na poczatku czesto i gesto jest wspominany pan Krznaric,oj nie jedna Rakijke sie ze Zlatkiem opierrrrdolilo..zloty chop

Robert Jucha

Post autor: Robert Jucha »

Grzeje wlasnie final MDPM z Wroclawia,gdy mielismy zloto i coz....wiem,ze gorzala,wiem ze tzw niesportowy tryb zycia ale moze ktos nawinac co sie stalo z Jachymem?(bez niego tego medalu by nie bylo).Brak wywiadow,brak jakichkolwiek informacji.Na grobonecie mam sprawadzac?Ciekawy zawodnik,ktory ot tak zgasl jak swieczka...

Al Bano

Post autor: Al Bano »

A Jachym żyje? Gdzieś mi się obiło kilka lat temu że był zszedł. Z Jachymem najlepsze było jak poszedł do Bydgoszczy jako panaceum na ich wieczne kłopoty juniorskie. Skumplowal się tam z takim Pietschem (tragiczny zuzlowiec) i razem garowali że hoho.

Awatar użytkownika
Yoda

Post autor: Yoda »

Jachym fajnie wyglądał w Machowej. Coś tam jechał. A potem słuch o nim zaginął. Nawet nie wiedziałem że wylądował w Bydgoszczy.

Awatar użytkownika
konri

Post autor: konri »

Yoda pisze: 13 lip 2021, 10:06 Jachym fajnie wyglądał w Machowej. Coś tam jechał. A potem słuch o nim zaginął. Nawet nie wiedziałem że wylądował w Bydgoszczy.
Jachym wyjechał do UK, gdzie pracuje.
ŻLF 2018 ŻLF 2023 ŻLF 2024

Greg-Tarnów

Post autor: Greg-Tarnów »

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/96201 ... urnieju-po
Dzięki Bjarne za trzy lata z Jaskółką na plastronie.Mecz z Toruniem sezon 2010 w Mościcach i wygrana 49:41.
Do dziś to spotkanie pamiętam właśnie ze względu na jazdę Duńczyka.Bjarne w tym meczu zrobił 11+1 (2*,1,3,2,3)
jechał wtedy jak natchniony jakby się z drugim Pedersenem zamienił kevlarami hahaha
Pozdrawiam
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.

Awatar użytkownika
Kibic1986

Post autor: Kibic1986 »

fragment wywiadu z Tungatem
Ostatni sezon nie był dla pana tak dobry jak poprzedni w Orle Łódź. Czemu?
Przede wszystkim podjąłem najgorszą możliwą decyzję, jaką były przenosiny do Unii Tarnów i to był główny powód mojej słabszej postawy. Nie chcę już myśleć o poprzednim sezonie, nie stałem na dobrym poziomie pod względem finansowym - musiałem prosić o pieniądze, a takie sytuacje zawsze zostają z tyłu głowy. To chyba wiele wyjaśnia

zobaczymy czy w profesjonalnym klubie ,bedzie znow tak latał jak 2 lata wczesniej ,ja w to watpie

dziubb

Post autor: dziubb »

Bogusław Nowak. Legenda. Jeśli ktoś zechce wesprzeć, podaję link: https://zrzutka.pl/caxg98

Awatar użytkownika
ams92
Kontakt:

Post autor: ams92 »

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10635 ... -wiezienia

Trochę jak przypadek Janczyka w piłce. ;)
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.

Awatar użytkownika
Why So Serious

Post autor: Why So Serious »

Witam, mam pytanie do forumowiczów. Czy ma ktoś jakiekolwiek informacje, co się dzieje z Wiktorem Kułakowem?

Al Bano

Post autor: Al Bano »

Albo zwinęli go na wojnę albo uciekł do Turcji. Jeszcze w 22r rozpaczliwie się starał o paszport PL

Awatar użytkownika
SerVaV

Post autor: SerVaV »

Kułakow jeździ w Rosji, niedawno miał dość przykry upadek.

Pamięta ktoś Steve'a Boxalla? Miał epizod w Unii na zasadzie "może wypali". Właśnie po raz drugi w jego organizmie wykryto kokainę. Efekt jest taki, że został zawieszony na 4 lata w prawach zawodnika.

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10896 ... to-kokaine

Awatar użytkownika
konri

Znaczy miał kontrakt ale nigdy nie pojechał

Awatar użytkownika
Kibic1986

Post autor: Kibic1986 »

Szkoda Wiktora bo mial papiery na jazde i podobnie jak Artiom wskoczył na najwyzszy poziom bedac zawodnikiem Unii

TKF

Post autor: TKF »

19 grudnia swoje okrągłe 50 urodziny obchodził nasz wychowanek Mirek Cierniak .Wszystkiego co najlepsze spełnienia marzeń 100 lat życzymy!

Awatar użytkownika
andre

Post autor: andre »

Dziś urodziny obchodzi Bjerre. Na instagramie jego i Nickiego Pedersena jest zdjęcie gdy startowali w Tarnowie.

Awatar użytkownika
Kibic UT

Post autor: Kibic UT »

https://sport.interia.pl/zuzel/news-nie ... Id,7643824

Wielka strata a często był widziany na meczach Jaskółek.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

Awatar użytkownika
konri

Człowiek, który dał podwaliny pod nasz klub w latach '90 i jego sukcesy jako jeżdżący trener. Potem mimo ograniczeń cały czas był w jakiś sposób związany z Unią i Stal Gorzów. Niech spoczywa w pokoju...

Greg-Tarnów

Post autor: Greg-Tarnów »

Bardzo smutna wiadomość ogromna strata, świetny żużlowiec i fenomenalny człowiek.Nasza Jaskółka.
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.

ODPOWIEDZ