Shirra moim skromnym zdaniem pokazał się świetnie. Pojechał w większości spotkań, czego nie można powiedzieć o Doncasterze. Kilka miesięcy temu przeglądałem programy z sezonu 1991 i najsłabszy mecz jaki pojechał to było 9 punktów. Zdobył z tego co pamiętam trzy albo cztery komplety, raz przeszkodził mu w tym defekt. Jak na tamte czasy w których zawodnicy zagraniczni byli z innego świata to robił furorę.
Moje drużyny wyglądają tak:
Zagraniczni:
1. Tony Rickardsson - nie trzeba pisać, wszyscy wiedzą
2. S. Wigg- jeden sezon ale zapadł w pamięci, debiut w Tarnowie w skórze klubowej, a potem ta słynna seledynowa, mecz o 11 to już legenda
3. L. Madsen - za finał z Gorzowem
4. L. Jedek- za sezon 1990 gdzie przejechaliśmy się po całej wtedy drugiej lidze.
5. Z. Schneiderwind - j. w. chociaż opony w Częstochowie mu nie zapomnę

6. M. Vaculik- szybko odkupił winy z juniorskich czasów i brał udział we wszystkich medalach DMP w ostatnich latach
7. G. Hancock-tutaj mam mieszane uczucia bo numer w Toruniu i sezon 2014, a konkretnie przeciągająca się kontuzja, ale jakby nie patrzeć medale dla Unii to też jego zasługa.
8. M. Shirra- miałem dylemat on czy Screen ale zdecydował fakt, że Nowozelandczyk mimo, że nie miał w sobie tyle fantazji na torze co Brytyjczyk to jednak do sezonu 1991 mam większy sentyment.
Polacy :
1.Tomasz Gollob- oglądać mojego ulubionego zawodnika w barwach Jaskółek to był zaszczyt. Jego widok wyjeżdżającego na próbę toru w sparingu z Wrocławiem w plastronie Unii to coś nie do opisania. Potem główny architekt dwóch DMP.
2.Jacek Rempała - na początku lat 90-tych ścisły top jeśli chodzi o polskich zawodników. Zdarzało się pokonać nawet profesora z Oxfordu. Gdyby nie kontuzja w 1994 pewnie na DMP nie musielibyśmy czekać do 2004.
3.Janusz Kołodziej- najlepszy wychowanek w historii, długo trzeba będzie czekać na kogoś kto będzie miał taki talent.
4. M.Cierniak- tu bardziej za czasy juniorskie i też za mecz w Rzeszowie o 11.
5.J.Kapustka- 1991 i Per Jonsson pokonany. Myślę, że mógł osiągnąć dużo więcej.
6 Grzegorz Rempała - tu mam mieszane uczucia, ale jednak był częścią medalowych drużyn, a i za czasów juniorskich dołożył trochę medali.
7.R.Kużdżał- zawsze gdy Kuku pojawiał się na torze to dużo się działo. Nigdy nie odpuszczał.
8.M. Janowski - dwa sezony, dwa medale DMP i kilka w kategorii juniorskiej.
Nie umieściłem w swojej drużynie Zygmunta Pytki ponieważ znaleźli się w niej zawodnicy, których oglądałem w akcji na żywo.
A z niewypałów do mojej drużyny nominuje :
1. K. Kasprzak - kapitan, dzięki któremu kibice mieli małe zniżki na ubezpieczenia (pamiętne, ile punktów zdobędzie tyle procent zniżki). Szkoda, że się cofnął.
2.K.Klecha - liczyłem na więcej po tym jak w barwach Polonii pomógł się nam utrzymać.
3. P. Hlib - tutaj miałem duże nadzieje, że chociaż trochę pomoże w zapełnieniu luki w formacji juniorskiej po Kołodzieju i Rempale.
4. D. Lampart - wiadomo
5. H. Stichauer - jeden z wynalazków.
6. P. Kildemand- chyba największy niewypał ostatniej dekady, najgorsze, że się na niego nabrano.
7.K.Doolan - o zgrozo ktoś taki jeździł w Ekstralidze.
8. Z. Lech - nasze "zbawienie" w 1996.