Startowali z "Jaskółką" na plastronie...

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
Awatar użytkownika
kibic86

Re: Startowali z "Jaskółką" na plastronie...

Post autor: kibic86 »

Wolly wolly pisze: 22 lis 2020, 15:38 Każdy kreuje drużynę jak mu sie widzi,jak dla Roberta jest w niej miejsce dla Mikuty i Wnekowicza to jest ok. ;) Kibic86 drużyna zmarnowanych talentow 😁😁 lubię to! Pewno każda zacznie sie od M.Rempała, ja dodam od siebie Pawłów, Jachyma i Swierzba..

Zależy co kto rozumie pod pojęciem " zmarnowany talent ". Mimo wszystko ciężko będzie złożyć drużynę z nich.Osobidcie nie pamiętam ani Jachyma ,ani Swierzba więc się nie wypowiadam. I tak jak napisałeś największym w historii naszego klubu jest napewno Balans bo miał wszystko by zostać topowym zawodnikiem co najmniej w kraju. Jeśli miałbym kogoś jeszcze wymienić to w następnej kolejności Cierniak A potem Mikuta.
Reszta jak choćby Kuzdzal czy Rempalowie nie wykorzystali pełni swojich możliwości, ale nie można powiedzieć że się zmarnowali bo po przejściu w wiek seniora jakiś tam poziom trzymali.

Cyna

Post autor: Cyna »

Jeśli chodzi o zawodników krajowych, którzy reprezentowali Unie to widzę to tak:

1. Z.Pytko - nie widziałem, ale historia tarnowskiego żużla
2. M.Wardzała - pamiętam z toru jak przez mgłę, ale z pewnością biorąc pod uwagę całokształt znaczącą postać w historii żużla na Unii
3. T.Gollob - za pewne wrześniowe popołudnie 2004, gdzie jechaliśmy o złoto z Wrocławiem
4. J.Kolodziej - całokształt twórczości
5. J.Rempała - za kewlar z napisem 'Bożena" i wspomnienie barwnych lat 90- tych
6. R.Kużdżał - za 92 rok i 47-42 z Rzeszowem, kiedy skopal Ślączke, jeden z lepszych meczy jakie widziałem
7. J.Kapustka - za wygrany bieg z Perem Jonssonem po ktorym wypełniony stadion oszalał, niezapomniana chwila
8. S.Burza - za determinacje, wolę walki i wspomnienie smutniejszych lat w historii Unii, gdzie przyszło Nam walczyć na 2 ligowych torach.

Długo się zastanawiałem czy pod 8 nie wstawić Mirka Cierniaka, który bądź co bądź był ważnym ogniwem np. w srebrnym sezonie 94. Cień jednak jak dla mnie kładzie 96 rok i mecz z Rzeszowem, po którym mam traumę do dziś.

Stranierii:

1. Tony Rickardsson - nie wymaga komentarza. Ten jego dom na kółkach i 94 rok, ech super to były czasy
2. S.Wigg - za "godzinę 11"
3. L.Madsen - taki prywatny sentyment do tego gościa i duży wkład w sukcesy po 2010 roku
4. M.Vaculik - bo w parze z tym wyżej idealnie pasuje A po drugie taki trochę "nasz".
5. M. Shirra - miłe wspomnienie kolorowych lat 90 tych
6. G.Hamberg - trochę niedoceniany, ale swego czasu robił dobra robotę
7. L. Jedek - jeden z pierwszych obcokrajowców, dobrze go wspominam
8. S.Darkin - za to, że wycieczka do Gdańska w 2003 roku zakończyła się wspaniałym wspomniem i punktem zwrotnym w historii żużla w Tarnowie.

Wolly wolly

Post autor: Wolly wolly »

Cyna, fantastyczne!👏👏👍💪
One ticket to valhalla

wejss

Post autor: wejss »

Cyna świetny wpis. Cierniak w 96 i mecz z Rzeszowem śni mi się do dziś.

ziggy

Post autor: ziggy »

1.Pytko 2.Chorabik 3.M.Wardzała.4.B.Nowak 5.Kapustka 6.J.Rempała.7.Kużdżał 8.Kołodziej.Kierowałem się rokiem debiutu a nie zasługami.Stranieri:1.Rickardsson 2.Vaculik 3.Madsen 4.Bierre 5.Ljung 6 Hancock 7.Wigg 8.T.Gollob.Wiem że rozpętam tym burzę ale tak to widzę.Przyszedł w pakiecie z bratem a jego kontrakt był wyższy od pozostałych polskich zawodników razem wziętych i po wycofaniu się Trzebini nie było tematu.Jeżeli nie to A.Łaguta.

Wolly wolly

ziggy pisze: 22 lis 2020, 20:20 1.Pytko 2.Chorabik 3.M.Wardzała.4.B.Nowak 5.Kapustka 6.J.Rempała.7.Kużdżał 8.Kołodziej.Kierowałem się rokiem debiutu a nie zasługami.Stranieri:1.Rickardsson 2.Vaculik 3.Madsen 4.Bierre 5.Ljung 6 Hancock 7.Wigg 8.T.Gollob.Wiem że rozpętam tym burzę ale tak to widzę.Przyszedł w pakiecie z bratem a jego kontrakt był wyższy od pozostałych polskich zawodników razem wziętych i po wycofaniu się Trzebini nie było tematu.Jeżeli nie to A.Łaguta.
No i super ,ale mimo wszystko pamiętam ze Tomek jeździł z polską licencją😉
One ticket to valhalla

ziggy

Oczywiście że tak ale o ile wcześniej w Poloni przejeździł wiele lat na w miarę porównywalnych do zawodników krajowych warunkach to przyszedł do nas na warunkach porównywalnych do Rickardssona i dodatkowo ze zobowowiązaniem sponsorowania mu cyklu GP.Obecnie warunki się wyrównały bo i sprzęt i osiągnięcia najlepszych polskich zawodników są podobne ale wtedy to jednak stranieri mieli status gwiazd.Rickardsson miał już chyba cztery tytuły.Dlatego napisałem że to kontrowersyjne bo jego olbrzymich osiągnięć nie neguję.Sytuacja była podobna do obecnej Zmarzlika.Też uważam że aż takie przepłacanie nie służy żużlowi.

Greg-Tarnów

Post autor: Greg-Tarnów »

Cyna super wpis :) ziggy fajne zestawienie ;)
Wolly wolly miałeś ciekawy pomysł z tą zabawą ;)
Pozdrawiam
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.

misiekxxx

Post autor: misiekxxx »

wejss pisze: 22 lis 2020, 19:50 Cyna świetny wpis. Cierniak w 96 i mecz z Rzeszowem śni mi się do dziś.
Ten mecz miał więcej takich dziwnych sytuacji.

Nie broniąc Cierniaka szkoda że tylko z niego zrobili kozła ofiarnego bo nie pojechał.

Kto bronił pozostałym wygrać z Rzeszowem ???

Jak w tym meczu pojechał nasz krajowy lider ???

Na czym jechał w tym meczu ???

Czy nie dziwnym było, że na Grzegorza motorze startowali też inni z Rzeszowa a przed tym meczem serwis mu robił "znany tuner na nasz tor?"

Wolly wolly

misiekxxx pisze: 23 lis 2020, 21:30
wejss pisze: 22 lis 2020, 19:50 Cyna świetny wpis. Cierniak w 96 i mecz z Rzeszowem śni mi się do dziś.

Nie broniąc Cierniaka szkoda że tylko z niego zrobili kozła ofiarnego bo nie pojechał.

Czy nie dziwnym było, że na Grzegorza motorze startowali też inni z Rzeszowa a przed tym meczem serwis mu robił "znany tuner na nasz tor?"
Z tego co pamiętam to było coś z Kużdżała silnikami ,odebrał je w ten sam dzień przed meczem, nie było czasu nawet ich przetestować, w meczu okazało się że nie da się na tym torze na nich jechac.w ogóle ten sezon był masakryczny pod wieloma względami, 40 lecie klubu, miał przyjść Świst i medal, przyszedł Lech i był spadek..A klubem szargała totalna wojna domowa..
One ticket to valhalla

Salvatore Savastano

Post autor: Salvatore Savastano »

Bardzo ciekawe zestawienia proponujecie. To może teraz czas na podróż w drugą stronę ? Zaprezentujcie swoją '' Bandę Chuja ''

Moja Banda Chuja:

1.Latosinski
2.Kaczor
3.Forgac
4.Wawrzonek
5.Doolan
6.Szustak
7.Stós (Kapitan)

Trener: Mikuta
Specjalista od PR: Hynek

Awatar użytkownika
kibic86

Post autor: kibic86 »

Salvatore Savastano pisze: 24 lis 2020, 15:24 Bardzo ciekawe zestawienia proponujecie. To może teraz czas na podróż w drugą stronę ? Zaprezentujcie swoją '' Bandę Chuja ''

Moja Banda Chuja:

1.Latosinski
2.Kaczor
3.Forgac
4.Wawrzonek
5.Doolan
6.Szustak
7.Stós (Kapitan)

Trener: Mikuta
Specjalista od PR: Hynek
Czyli że niewypały?😋

1.Kasprzak
2.Lech
3.A.Dryml
4.Drabik
5.Kildemand
6.Głuchy
7.Ivanow
8.Klecha

misiekxxx

Post autor: misiekxxx »

Wolly wolly pisze: 24 lis 2020, 15:04
misiekxxx pisze: 23 lis 2020, 21:30

Z tego co pamiętam to było coś z Kużdżała silnikami ,odebrał je w ten sam dzień przed meczem, nie było czasu nawet ich przetestować, w meczu okazało się że nie da się na tym torze na nich jechac.w ogóle ten sezon był masakryczny pod wieloma względami, 40 lecie klubu, miał przyjść Świst i medal, przyszedł Lech i był spadek..A klubem szargała totalna wojna domowa..
Całe nieszczęście zaczęło się od niskiej kwoty transferowej Grzegorza i odejście do Rzeszowa.
A w tym meczu nie tylko właśnie kuku miał cyrki z silnikami bo i Jacek z tego co pamiętam startował na motorze Tonego.

Awatar użytkownika
savage
Moderator

Post autor: savage »

Zawodnicy polscy (układ zgodnie z tabelą biegową z poprzednich sezonów) - tylko ci, których miałem przyjemność oglądać na żywo w barwach Jaskółek.

1. Janusz Kapustka
2. Robert Kużdżał
3. Janusz Kołodziej
4. Jacek Rempała
5. Tomasz Gollob
6. Mirek Cierniak (z czasów juniorskich)
7. Marcin Rempała (z czasów juniorskich)
8. Maciej Janowski

Zagraniczni:

1. Tony Rickardsson
2. Gert Handberg
3. Leon Madsen
4. Martin Vaculik
5. Simon Wigg
6. A. Łaguta
7. Peter Karlsson
8. Mitch Shirra

Niewypały:

1. Kildemand
2. Wawrzonek
3. Kasprzak
4. Lampart
5. Doolan

I osobna nagroda - najlepszej Jaskółki w historii tarnowskiego żużla oczywiście; Janusz Kołodziej.

Super zabawa :)
Z twarzy podobny zupełnie do nikogo.

Heniol

Post autor: Heniol »

A ja pobawie się w skład z Naszych byłych zawodników zgodny z przepisami na rok 2021.
Asy
1. T.Gollob
2. M.Janowski u-24 (startując drugi sezon w Unii miał 22 lata)
3. J. Kołodziej
4. M.Vaculik
5. T.Rickardsson
6. K. Rempała
7. M. Cierniak
Asów nie trzeba przedstawiać
Ku..asy
1. K. Kasprzak - za całkoształt
2. D. zbłądziłem Lampart (u 24) - wiadome
3. S. Ułamek - za bycie zawodnikiem krawężnikiem, trenerem, menadżerem, toromistrzem
4. P. Kildemand - w sumie tutaj wiecej winy naszego prezesa
5. S. Drabik - transfer byłby udany pod warunkiem udziału w lidze oldboyów
6. P. Hlib - dużo hałasu, efekt znikomy
7. T. Kostro - nie miałem już kogo wpisać

ziggy

savage pisze: 30 lis 2020, 13:03 Zawodnicy polscy (układ zgodnie z tabelą biegową z poprzednich sezonów) - tylko ci, których miałem przyjemność oglądać na żywo w barwach Jaskółek.

1. Janusz Kapustka
2. Robert Kużdżał
3. Janusz Kołodziej
4. Jacek Rempała
5. Tomasz Gollob
6. Mirek Cierniak (z czasów juniorskich)
7. Marcin Rempała (z czasów juniorskich)
8. Maciej Janowski

Zagraniczni:

1. Tony Rickardsson
2. Gert Handberg
3. Leon Madsen
4. Martin Vaculik
5. Simon Wigg
6. A. Łaguta
7. Peter Karlsson
8. Mitch Shirra

Niewypały:

1. Kildemand
2. Wawrzonek
3. Kasprzak
4. Lampart
5. Doolan

I osobna nagroda - najlepszej Jaskółki w historii tarnowskiego żużla oczywiście; Janusz Kołodziej.

Super zabawa :)
Wigga sam umieściłem za Rzeszów ale pamiętam też walkower w Lublinie.Natomiast zupełnie nie rozumiem Shirry.Owszem fajnie ale nie nadzwyczajnie się pokazał ale po sezonie poszedł do Machowej kiedy Rolnicki rozebrał pół drużyny.G.Rempała,Shirra,Tronina,Styczyński,Jachym,Bykiewicz.Może i mam demencje starczą ale pamiętliwy bywam.

bako

Post autor: bako »

Shirra moim skromnym zdaniem pokazał się świetnie. Pojechał w większości spotkań, czego nie można powiedzieć o Doncasterze. Kilka miesięcy temu przeglądałem programy z sezonu 1991 i najsłabszy mecz jaki pojechał to było 9 punktów. Zdobył z tego co pamiętam trzy albo cztery komplety, raz przeszkodził mu w tym defekt. Jak na tamte czasy w których zawodnicy zagraniczni byli z innego świata to robił furorę.

Moje drużyny wyglądają tak:

Zagraniczni:
1. Tony Rickardsson - nie trzeba pisać, wszyscy wiedzą
2. S. Wigg- jeden sezon ale zapadł w pamięci, debiut w Tarnowie w skórze klubowej, a potem ta słynna seledynowa, mecz o 11 to już legenda
3. L. Madsen - za finał z Gorzowem
4. L. Jedek- za sezon 1990 gdzie przejechaliśmy się po całej wtedy drugiej lidze.
5. Z. Schneiderwind - j. w. chociaż opony w Częstochowie mu nie zapomnę 😉
6. M. Vaculik- szybko odkupił winy z juniorskich czasów i brał udział we wszystkich medalach DMP w ostatnich latach
7. G. Hancock-tutaj mam mieszane uczucia bo numer w Toruniu i sezon 2014, a konkretnie przeciągająca się kontuzja, ale jakby nie patrzeć medale dla Unii to też jego zasługa.
8. M. Shirra- miałem dylemat on czy Screen ale zdecydował fakt, że Nowozelandczyk mimo, że nie miał w sobie tyle fantazji na torze co Brytyjczyk to jednak do sezonu 1991 mam większy sentyment.

Polacy :
1.Tomasz Gollob- oglądać mojego ulubionego zawodnika w barwach Jaskółek to był zaszczyt. Jego widok wyjeżdżającego na próbę toru w sparingu z Wrocławiem w plastronie Unii to coś nie do opisania. Potem główny architekt dwóch DMP.
2.Jacek Rempała - na początku lat 90-tych ścisły top jeśli chodzi o polskich zawodników. Zdarzało się pokonać nawet profesora z Oxfordu. Gdyby nie kontuzja w 1994 pewnie na DMP nie musielibyśmy czekać do 2004.
3.Janusz Kołodziej- najlepszy wychowanek w historii, długo trzeba będzie czekać na kogoś kto będzie miał taki talent.
4. M.Cierniak- tu bardziej za czasy juniorskie i też za mecz w Rzeszowie o 11.
5.J.Kapustka- 1991 i Per Jonsson pokonany. Myślę, że mógł osiągnąć dużo więcej.
6 Grzegorz Rempała - tu mam mieszane uczucia, ale jednak był częścią medalowych drużyn, a i za czasów juniorskich dołożył trochę medali.
7.R.Kużdżał- zawsze gdy Kuku pojawiał się na torze to dużo się działo. Nigdy nie odpuszczał.
8.M. Janowski - dwa sezony, dwa medale DMP i kilka w kategorii juniorskiej.

Nie umieściłem w swojej drużynie Zygmunta Pytki ponieważ znaleźli się w niej zawodnicy, których oglądałem w akcji na żywo.

A z niewypałów do mojej drużyny nominuje :
1. K. Kasprzak - kapitan, dzięki któremu kibice mieli małe zniżki na ubezpieczenia (pamiętne, ile punktów zdobędzie tyle procent zniżki). Szkoda, że się cofnął.
2.K.Klecha - liczyłem na więcej po tym jak w barwach Polonii pomógł się nam utrzymać.
3. P. Hlib - tutaj miałem duże nadzieje, że chociaż trochę pomoże w zapełnieniu luki w formacji juniorskiej po Kołodzieju i Rempale.
4. D. Lampart - wiadomo
5. H. Stichauer - jeden z wynalazków.
6. P. Kildemand- chyba największy niewypał ostatniej dekady, najgorsze, że się na niego nabrano.
7.K.Doolan - o zgrozo ktoś taki jeździł w Ekstralidze.
8. Z. Lech - nasze "zbawienie" w 1996.

Wolly wolly

Zdenek Schneiderwind to był przekręt, pamiętam ze opuścił trochę sezonu,bo ponoć wspinał się na jabłoń, spadł i połamał obie ręce... Panowie Savage i Bako wasze składy Super 👏💪
One ticket to valhalla

Awatar użytkownika
andre

Post autor: andre »

Do niewypałów można dopisać Świderskiego za rok 2018

Awatar użytkownika
Kibic UT

Post autor: Kibic UT »

Tomasz Jędrzejak kto wtedy wpadł na pomysł by takiego zawodnika kupować na Tarnowski beton,jeździć potrafił ale na bardziej przyczepnych torach u nas też okazał się transferowym niewypałem.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

dziubb

Post autor: dziubb »

andre pisze: 30 lis 2020, 19:48 Do niewypałów można dopisać Świderskiego za rok 2018
2016

Awatar użytkownika
savage
Moderator

Post autor: savage »

Jeeeezu, jak mogłem zapomnieć o Świderskim?! Przecież to ścisły TOP niewypałów w Tarnowie podczas mojego kibicowania!

ziggy - Mitcha po prostu lubiłem. Podobnie jak Handberga, którego brązowy IMŚ w czasach jazdy w Tarnowie niesamowicie mnie ucieszył. To był rok 92 albo 93 (nie wspomagam się teraz Wikipedią). Potem w Tarnowie pojawił się młody Szwed w różowych kewlarze, który na zawsze zmienił światowy speedway, a my mogliśmy oglądać początek wspaniałej drogi jednego z najlepszych żużlowców w historii, który w 1994 roku po dodatkowym biegu w Vojens wjechał piką pod łokieć Nielsena i zdobył pierwszy tytuł IMŚ.

Oglądałem to wówczas z wypiekami na twarzy i okładem wokół twarzy z powodu potwornego bólu zęba - to łączyło mnie z Tomasze Gollobem, który ten bieg również oglądał z okładem na podbitym przez Boyce'a oku ;)

Ajjj fajny temat nam się zrobił, choć ten wpis tu już bardziej "żużlowych wspomnień czar..." Mimo, że każdy ma tendencję do tego, aby gloryfikować swoje "dawne czasy", to ciężko byłoby komukolwiek przekonać mnie, że dzisiejszy (światowy) żużel jest lepszy od tego z czasów: Nielsena, Rickardssona, Lorama, Ermolenki, Hammila, Golloba, Knudsena, Gustafssona, Havelocka, Screena młodych: Crumpa, Hancocka i Adamsa - sam fakt, że wymieniona przeze mnie czołówka zawodników z połowy lat 90 zawiera tylko jednego Polaka.

Pozdrawiam,
Z twarzy podobny zupełnie do nikogo.

ziggy

savage pisze: 01 gru 2020, 9:17 Jeeeezu, jak mogłem zapomnieć o Świderskim?! Przecież to ścisły TOP niewypałów w Tarnowie podczas mojego kibicowania!

ziggy - Mitcha po prostu lubiłem. Podobnie jak Handberga, którego brązowy IMŚ w czasach jazdy w Tarnowie niesamowicie mnie ucieszył. To był rok 92 albo 93 (nie wspomagam się teraz Wikipedią). Potem w Tarnowie pojawił się młody Szwed w różowych kewlarze, który na zawsze zmienił światowy speedway, a my mogliśmy oglądać początek wspaniałej drogi jednego z najlepszych żużlowców w historii, który w 1994 roku po dodatkowym biegu w Vojens wjechał piką pod łokieć Nielsena i zdobył pierwszy tytuł IMŚ.

Oglądałem to wówczas z wypiekami na twarzy i okładem wokół twarzy z powodu potwornego bólu zęba - to łączyło mnie z Tomasze Gollobem, który ten bieg również oglądał z okładem na podbitym przez Boyce'a oku ;)

Ajjj fajny temat nam się zrobił, choć ten wpis tu już bardziej "żużlowych wspomnień czar..." Mimo, że każdy ma tendencję do tego, aby gloryfikować swoje "dawne czasy", to ciężko byłoby komukolwiek przekonać mnie, że dzisiejszy (światowy) żużel jest lepszy od tego z czasów: Nielsena, Rickardssona, Lorama, Ermolenki, Hammila, Golloba, Knudsena, Gustafssona, Havelocka, Screena młodych: Crumpa, Hancocka i Adamsa - sam fakt, że wymieniona przeze mnie czołówka zawodników z połowy lat 90 zawiera tylko jednego Polaka.

Pozdrawiam,
Wiem że każdy z nas ma swoją pamięć i preferencje a to tylko przednia zabawa i mógłbym jeszcze paru którzy zapadli mi w pamięć dołożyć.Ja patrzę jednak bardziej na to jak niewątpliwe zasługi i osiągniecia indywidualne wpłynęły na los drużyny w perspektywie czasu.Mówiąc wprost co mi z najpiękniejszych nawet wspomnień skoro pozostaną tylko wspomnieniami?Widzisz chyba różnicę między wpływem Adamsa czy Knudsena na losy swych drużyn a np. Havelocka,Screena czy Ermolenki.Analogicznie byłem kiedy nieznany w 88.r Gollob przyjechał do nas z Polonią.Wyjechał na próbe toru po czym rozstawiał naszych po kątach.I przez całe lata prócz 89 gdy po starciu z Nieścierukiem przeniósł się na rok do Wybrzeża(też milicyjnego klubu) startował w swoim klubie.Dopiero przenosząc się do nas dostał niewyobrażalne na ówczesne a nawet dzisiejsze czasy pieniądze.I zaczęła się spirala żądań która trwa do dziś i niszczy dyscyplinę.

Przemek82

Post autor: Przemek82 »

Myślałem chwilę nad swoją listą a raczej nad jej skatalogowaniem. Historię żużla w Tarnowie podzielilbym na 3 epoki. PRL, 7 lat tłustych i 7 chudych oraz Unii Europejskiej. Historia Polski mocno oddzialywala na rodzimy zuzel.

1956-1988

1. Z. Pytko
2.M.Wardzała
3.B.Nowak
4.S.Chorabik
5.Kaminski
6. E. Błaszak
7.S. Kępowicz.
8. Z. Vaculik.

Większość tego okresu nie pamiętam, ale sporo znam z opowiadań osób starszych. Pytko był w Tarnowie kimś wyjątkowym, wielką gwiazdą jak na tamte czasy. Wardzała wypełnił po nim pustkę jako lider w czasach stagnacji. Dobry człowiek ale jako zawodnik bez fajerwerków. Nowak to gwiazda z Gorzowa, powiew lepszych czasów. Niewatpliwie lider i gwiazda. Ta trójka wyróżnia się w tamtym przedziale czasowym. Nie miałem pomysłu na numer 8 ale przypominam sobie czasy test meczów z Preglejka Zarnowica, których cel był zupełnie inny. Patologią tamtych lat było zakupywanie sprzętu przez PZM a potem rozdzielanie go pomiędzy kluby. Najlepsze silniki i motocykle dostawały kluby gwardyjskie, górnicze i te które miały znajomości. Pomimo że Unia dysponowała nie złymi zawodnikami i zasobnym portfelem to nie miała sprzętu ani możliwości zakupu. Nie było oczywiście dostępu do angielskich weslake i cała Polska jeździła na czeskich Jawach. I tak Czechosłowaccy zawodnicy z Żarnowicy przyjeżdżali że swoim sprzętem i musieli wyjechać ze swoim gdyż numery silników były spisywane, natomiast wnętrzności zostawały w Tarnowie, stąd też jako ósemka starszy Vaculik który wielkim przyjacielem był.

1989-2002

1.J.Rempała
2.T Rickardsson
3.J.Kapustka
4 S Wigg
5.R.Wardzała
6.S.Burza.
7.M Shirra
8.k.Mikuta

Zmiana systemu w kraju z biegła się z dramatycznymi kontuzjami liderów czyli Nowaka i Blaszaka i nastanie Ery młodych talentów wraz z możliwością zatrudniania obcokrajowców. Czarno biały żużel wszedł w erę kolorowych kombinezonów. To było 7 lat euforii i 7 lat ,,wielkiej smuty".

2003-2020

1.J.Kolodziej
2.T.Gollob
3.T.Rickardsson
4.M.Vaculik.
5.L.Madsen
6.M.Rempała
7.K.Rempała
8.P.Ljung

Czasy największych sukcesów. Czasy Trzebini i uwolnienia rynku dla obcokrajowców oraz koniec przywiązania Polaków do klubów. Koniec listy transferowej i chorendalnych kwot skończył erę niewolnictwa ale powstał problem wedrowania zawodników i tym samym utracili status lokalnych gwiazd, matadorow których podziwialy lokalne społeczności.

bako

Post autor: bako »

dziubb pisze: 30 lis 2020, 21:32
andre pisze: 30 lis 2020, 19:48 Do niewypałów można dopisać Świderskiego za rok 2018
2016
Chwilę się nad nim zastanawialem, jednak o nie umieszczeniu go w składzie niewypałów przesądził fakt, że jednak w 2009 jego transfer wypalił.

ODPOWIEDZ