Al Bano pisze: 08 mar 2026, 21:14
A kto powiedział że są źli? Z tych wymienionych znam dobrze i lubię 2 kolejnych 2 znam na cześć. Jakie to ma powiązanie z tym o czym piszemy? Że jeśli ktoś kiedyś grał w Unii to ma rządzić klubem? No, były takie układy swego czasu w tym klubie, ale to taka raczej patologia przyznaj i raczej mało dobrego z tego układu szatni dla klubu wynikało.
PS: dlaczego obrażasz ciągle czarnoskórych graczy Unii? Nie wiesz że zachowania rasistowskie nie uchodzą piłkarzom (czy nawet byłym piłkarzom) i można mieć o to sporo prawnych kłopotów?
Nie wiem z kogo chcesz robić idiotę ale robisz go z siebie. Taki makaron to możesz na uszy nawijać tym młodzikom których macie w klubie.Wszystkich lubicie ale sposób w jaki żegnaliścir byłych wieloletnich zawodników to jest kpina. Zainteresowanych odsyłam do komentarzy małżonki Szymona Adamskiego.
Nie strasz mnie tutaj paragrafami i sądem żadnych murzynów nie obrażam.
od razu mowie oglądałem na YouTube 0-0.Gra w przewadze przez dłuższy czas. Strasznie się oglądało ten mecz bez ładu-bez składu. nasuwa mi się pytanie, miała być akademia i mieliśmy mieć juniorów. a sprowadzamy zawodników młodych i taki którzy za pół roku już będą gdzie indziej . gdzie został porzucony pomysł akademii? a przybywają kolejny opaleni zawodnicy i wypożyczani są z innych klubów ?
Już masz napisane że szanse dostali zawodnicy z akademii.
W pierwszym składzie 4 wychowanków, wszyscy rocznik 2007 więc podopieczni najpierw Jamroga a później Wegrzyna. Nie muszę chyba wspominać że ww trenerów już nie ma w klubie.
Chyba że zawodnicy z akademii to już czarnoskórzy imigranci? Słyszałem że w każdej klasie w SMS jest już taki zawodnik. Nowa koncepcja? Ciekawy pomysł…
Szukają kogoś od mediów.. co z panią która zekomo się uczy i mieliśmy dawać swoje pomysły żeby się poprawiła? Jak zwykle kłamstwa. Po raz 10 szukanie kogoś od mediów ten post jest już żałosny. Nawet głupich 100 zł nie chcą dać to nie ma się co dziwić. Lepiej sprowadzać najemników za 5000 miesięcznie którzy nic nie dają temu zespołowi. Szukaja ucznia lub studenta więc pewnie dobrze znany wolontariat. Nikt tego solidnie za darmo nie zrobi!!!! Nawet 500 zł nie dacie na media żałośni ludzie.
Dodatkowo:
Igor Matyjewicz czerwona
Jaworski zmiana
Padło zmiana w końcówce
Został tylko Gala
Nie wszedł żaden wychowanek z akademii
Mecz więc kończyliśmy z jednym wychowankiem akademii na boisku.
Do tych wypowiedzi przydałby sie jakiś regularny demagog.
Odnośnie meczu to uważam , że punkt trzeba szanować choć Kalwarianka to zespół z którym zdobyliśmy 3 pkt w poprzedniej rundzie. Meczu nie widziałem więc nie będę oceniał wydarzeń boiskowych. Czekam na mecz Hutnikiem II bo tu pomyłki nie może być.
Nie będę cytować wpisów Al Bano bo z każdym kolejnym przecieram oczy. Poproszę tylko tych co mają takie informacje o info w którym roku władzę w klubie przejęły osoby , które do tej pory go prowadzą ? ( pewnie Al posiada takie info ) Następnie łatwo policzymy ile przez ten okres Klub zanotował awansów i spadków , z informacją posłuży też strona laczynaspilka.pl by ocenić stan naszej akademii i czy nasz sms podniósł poziom szkolenia ?
Panowie Szklarz i Matyjewicz władze w Unii przejęli w lutym 2018 roku po rezygnacji Małgorzaty Mękal. Wtedy Szklarz został wybrany prezesem klubu a Matyjewicz wcześniej już członek rady klubu został przewodniczącym tejże rady.
Każdy z nas ma dobrze wyrobione zdanie o tych Panach po 8 latach ich rządów w Unii.
Szanowny GPT. Od tego czasu zanotowano jeden spadek (przed rokiem 3-4) i jeden awans (21 4-3). Dodatkowo 19 i 20 wygrana ligi ale przegrana w barażach.
Jeśli chodzi o certyfikację szkółki, klub ze względu na brak własnych obiektów do niej nie podchodził, obiekty niedługo będą, będzie i pewnie złota szkółka (tam jeszcze hala chyba jest potrzebna, ale chodzą słuchy że u Kwaśnego jest lepszy dostęp do hali jaskółka niż za cierpieli).
Czerwiec 2018 spadek do 4 ligi - wtedy faktycznie trzeba przyznać nie było w tym spadku winy sławnego duetu matyjewicz- szklarz. Natomiast mówimy o faktach. Za waszych rządów ten spadek był.
Czerwiec 2024 spadek. Poostanie w lidze dzięki wycofaniu Garbarnii. Jeżeli nie było wtedy spadku jak matyjewicz twierdzisz to wypłać wszystkim zawodnikom premię za utrzymanie. Tą premię, którą musiałeś wypłacić trenerom Jackowi i Tarkowskiemu. Oczywiście dopiero po decyzji sądu. Sam z siebie nie wywiązujesz się z płacenia zobowiązań.
Hej al bano i jak oceniasz początek rundy ???
Tak mocno pracowaliście , że zdobyliście cały punkt w dwoch meczach ? Rozkręci się jeszcze ??? Czy kolejny spadek macie w swojej długofalowej wizji rozwoju ???
Już nawet jaskółka z Krakowa na was chuja wyłożył bo nic nie pisze...
Piszesz Was, wy.. Sam się demaskujesz. Kibic Unii napisałby że My przegraliśmy.
PS: za to Wy wygraliście chyba, święto we wsi na Bandrowskiego, Salonowy Chrząszcz baluje!
Salowy Choroszcz pisze: 14 mar 2026, 20:37
Hej al bano i jak oceniasz początek rundy ???
Tak mocno pracowaliście , że zdobyliście cały punkt w dwoch meczach ? Rozkręci się jeszcze ??? Czy kolejny spadek macie w swojej długofalowej wizji rozwoju ???
Już nawet jaskółka z Krakowa na was chuja wyłożył bo nic nie pisze...
Dogrywają się walka o byt w 4 lidze trwa zostali sami klakierzy i rodzinka matyjewicza nikt normalny tego nie popiera.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.
Al Bano pisze: 14 mar 2026, 21:03
PS: za to Wy wygraliście chyba, święto we wsi na Bandrowskiego, Salonowy Chrząszcz baluje!
Jak zwykle nie potrafisz odnieść się do konkretów
Wacek Maciosek to jakieś haki ma na ciebie, że jeszcze pracuje czy tylko on się zgodził pracować w tym kurwidołku ??
Normalnie po tylu meczach już by stracił pracę. Choć w sumie może ma za zadanie wystawiać w pierwszym składzie szklarza i matyjewicza a wynik zespołu jest mało istotny???
Al Bano pisze: 14 mar 2026, 21:03
Jak zwykle nie potrafisz odnieść się do konkretów
Wacek Maciosek to jakieś haki ma na ciebie, że jeszcze pracuje czy tylko on się zgodził pracować w tym kurwidołku ??
Normalnie po tylu meczach już by stracił pracę. Choć w sumie może ma za zadanie wystawiać w pierwszym składzie szklarza i matyjewicza a wynik zespołu jest mało istotny???
Miejsce 15 w 4lidze Małopolskiej Unia Tarnów 28-41 to jest projekt Matyjewicza.
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.
A jak by byli na 11 czy nawet 6 to coś by zmieniło? Sezon już dawno pogrzebany, jedyne o co się walczy to pozostanie w lidze, cel spokojnie do zrealizowania. Następny sezon będzie walką o awans do III ligi, na nowym stadionie, z wiernymi kibicami, których wczoraj w Woli nie brakowało.
To jest tak jałowa dyskusja, że sam nie wiem, po co się w nią wdaję. Przekonywać kibiców tarnovii + jednego frustrata byłego grajka obrażonego na klub nie wiadomo o co, że Unia jeszcze będzie wielka... Lepiej dla mojego samopoczucia zostawić was w tym gęstym sosiku wzajemnego podkręcania się na Unię. Wspominasz Jaskółkę z Krakowa, myślisz że on nie pisze, bo Unia słabo (a nawet bardzo słabo, co przyznaję) gra? Nie, gosć jest na tylę poważny, że w tak zenującej dyskusji udziału nie bierze. Tak więc ja (nie Matyjewicz czy Szklarz, bo nimi nie jestem) również od tej chwili poważnieje.
AL Bano żyj w swoim świecie ale nie oczekują że inni w nim będą Tarnów został pustynią sportu nie ma tu już nic ale tobie z tego wszystkiego odwaliło i jeszcze bronisz i chcesz wmówić że jest fajnie, Unia Tarnów będzie potęgą ale ligę niżej, będzie grać na nowym stadionie jak sobie zapłaci bo to miejski obiekt z resztą totalnie zjebany jak wszystkie inwestycje w tym mieście, wierność klubowi nie oznacza że się godzę na wszystko to jak w małżeństwie wierność nie oznacza że siedzę z żoną która mi przyprawia rogi jak widzę ty masz inne patrzenie na wierność i inaczej to słowo pojmujesz, super przykładem są ultrasi Lazio Rzym którzy potrafili powiedzieć głośno NIE patologii klubowej którą robi właściciel co roku osłabianie klubu, bilety do góry i taki sposobem Lazio walczy o dolne rejony tabeli a frekwencja sięga 4 tyś ludzi a mówimy o klubie na który przychodzi ponad 40 tyś, będę sobie tutaj pisał bo mam takie prawo jedynie facebook klubowy to istna propaganda gdzie można pisać tylko dobrze więc ci co pisali źle są zablokowani.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.
Al Bano pisze: 15 mar 2026, 7:38
A jak by byli na 11 czy nawet 6 to coś by zmieniło? Sezon już dawno pogrzebany, jedyne o co się walczy to pozostanie w lidze, cel spokojnie do zrealizowania. Następny sezon będzie walką o awans do III ligi, na nowym stadionie, z wiernymi kibicami, których wczoraj w Woli nie brakowało.
To jest tak jałowa dyskusja, że sam nie wiem, po co się w nią wdaję. Przekonywać kibiców tarnovii + jednego frustrata byłego grajka obrażonego na klub nie wiadomo o co, że Unia jeszcze będzie wielka... Lepiej dla mojego samopoczucia zostawić was w tym gęstym sosiku wzajemnego podkręcania się na Unię. Wspominasz Jaskółkę z Krakowa, myślisz że on nie pisze, bo Unia słabo (a nawet bardzo słabo, co przyznaję) gra? Nie, gosć jest na tylę poważny, że w tak zenującej dyskusji udziału nie bierze. Tak więc ja (nie Matyjewicz czy Szklarz, bo nimi nie jestem) również od tej chwili poważnieje.
Dlaczego kibiców z 20 letnim stażem obrażasz od kibiców Tarnovii.
To że śpisz w nogach matyjewicza nie znaczy że każdy będzie tolerował patologie. Adamskiego obrażasz od frustratów bo się upomniał o pieniędze jakich to masz wiernych kibiców??? nowy stadion i przyszłość rysująca się w kolorowych barwach jaka 3liga jak tu pieniędzy matyjewicz nie ma na 4lige. Człowieku zmądrzej bo to jest przerażające co wypisujesz
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.
KoNiK pisze: 15 mar 2026, 14:30
Dlaczego obecny projekt jest podpinany pod lata historii ZKSu ? Obecny klub to tylko nazwa żeby ktokolwiek jeszcze na to chodzil
Akurat jeśli chodzi o frekwencje to była całkiem niezła w pierwszym meczu wiosny u siebie.
Odpowiadając na pierwsze pytanie to wydaje mi się ze ten nasz cały ZKS to jednak komuś jest potrzebny i ktoś nie może bez niego rosnąć i funkcjonować. Bo przecież ta nasza Jaskółeczka to nie tylko niesamowita historia , masa pięknych sportowych chwil i kupa oddanych ludzi ale co za tym idzie spora wartość wizerunkowa jak na region i jakieś tam stare bo stare jaskółcze gniazdka w postaci terenów, budynków itp.
Natłok postów matyjewicza na socjale. Musi mieć chwilę wolnego. Ale niech nas to nie zmyli że w końcu social media coś drgnęły w stronę przyzwoitości. Nie nie nie. W sobotę wpierdol z Bochnia i znów pousuwa komentarze np. Kierosnkego. Znów nie będzie żadnych podstawowych postów np. o tym kto (henry, surma [kapitan]) i dlaczego odszedł. Najważniejsze że Wiktor jest w świetnej formie w drugie lidze greckiej. Przez 4 ostatnie lata tylko trenował, przecież w tym okresie z największego łamagi da się zrobić fizycznego potwora. Druga liga grecka grupa spadkowa…
Jeden punkt Bochni , oglądając mecz czuje niedosyt bo widziałem , że drużyna dużo dała żeby wygrać. Gra też mi się wydaje , że lepsza niż w poprzednich meczach.
Kiedy możemy liczyć na pierwszy mecz na nowym stadionie ?