Tarnowska piłka

Dział o wszystkim niezwiązanym z żużlem
Awatar użytkownika
Kibic UT

Re: Tarnowska piłka

Post autor: Kibic UT »

Mościczanin pisze: 03 wrz 2024, 18:56
Al Bano pisze: 03 wrz 2024, 10:36 Szkoda strzępić języka, wyście już tę Unię pogrzebali...
Pieśń "czy wygrywasz czy nie..." i inne takie to jedynie frazes dla frajerów. Bez odbioru.
Ty jednak jesteś głupi a nie udajesz. My mówimy o czymś innym a ty żeby coś powiedzieć to byle co ślina na język przyniesie.
Nie chodzi o to by AL Bano obrażać tylko niech popatrzy na trzeźwo co szklarz z matyjewiczem zrobili z tego klubu, a nie pisać farmazony że ktoś klubu nie kocha tylko dlatego że nie godzi się na ten stan rzeczy który jest obecnie i głośno mówi nie patologii szklarza i matyjewicza.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

Szakuł

Post autor: Szakuł »

Al Bano pisze: 26 maja 2024, 9:38 Jak spadną (a na 99% wg wszelkich symulacji spadną) to z pewnością na pewien czas odpuszczam. Można gadać że wierność na dobre i złe, że kibic sukcesu i takie tam banialuki, ale na miłość Boską, chodzę na mecze 30 lat i poza miłym początkiem to później same upokorzenia, wstyd i nieudacznictwo. Z zazdrością człowiek patrzył jak się rozwija liga, powstają stadiony, rozwija się ruch kibicowski... Wszędzie tylko nie tutaj, wieczna prowizorka, amatorszczyzna, ludzie pokroju Cwiklinskiego, nic się nigdy nie da, głupiego sklepiku dla kibiców, normalnego 1% z odpisu (nie przez jakąś fundację, co kasuje od tego 10%), klubu 100, nie mówiąc o stadionie czy jakimkolwiek marketingu. Za to wieczna bieda, układy, walka wewnętrzna, afery, bukmachery, podejrzane mecze, sportowa degradacja, pustki na zrujnowanym stadionie ... Jak widzę takie kiedyś śmieszne klubiki jak Puszcza, Mielec czy Kielce, których jeszcze niedawno wyciągaliśmy nosem to normalnie płakac się chce ... Nie wiem czy jest w Polsce bardziej tragiczne i dziadowskie miasto niż Tarnów...
Al Bano zacytuje Twój wpis sprzed paru tygodni w którym się z Tobą zgadzałem. Pozostań przy tej wersji.
Zawsze ceniłem to nasze forum i każdego z Was grupę oddanych kibiców.
Większość ma dość ale do kur.. nędzy nie obrażajmy się.

Mościczanin

Post autor: Mościczanin »

Kibic UT pisze: 03 wrz 2024, 19:07
Mościczanin pisze: 03 wrz 2024, 18:56
Al Bano pisze: 03 wrz 2024, 10:36 Szkoda strzępić języka, wyście już tę Unię pogrzebali...
Pieśń "czy wygrywasz czy nie..." i inne takie to jedynie frazes dla frajerów. Bez odbioru.
Ty jednak jesteś głupi a nie udajesz. My mówimy o czymś innym a ty żeby coś powiedzieć to byle co ślina na język przyniesie.
Nie chodzi o to by AL Bano obrażać tylko niech popatrzy na trzeźwo co szklarz z matyjewiczem zrobili z tego klubu, a nie pisać farmazony że ktoś klubu nie kocha tylko dlatego że nie godzi się na ten stan rzeczy który jest obecnie i głośno mówi nie patologii szklarza i matyjewicza.

Ponad 20 lat chodzę na piłkę i nie będzie mi ktoś mówił że jestem frajerem. Jak ma jakiś problem to niech napisze na pw.

Al Bano

Post autor: Al Bano »

Ale to było przed tym jak fartem utrzymaliśmy 3 ligę. A ja wierzę, że nic się nie dzieje przypadkiem. Skoro zostaliśmy w lidze to znak, że odpuszczać nie wolno.
A tak jeszcze abstrahując od głównego wątku - niektórzy dają upust swojej frustracji nazywając Unię (w swoim rozumieniu obraźliwie) szkoleniowym klubem sportowym. Podobnie był tak nazywany jeszcze niedawno Znicz Pruszków. Gdzie są oni teraz? Jakie kwoty w budżecie u nich to kwoty z byłych transferów / wyszkoleń? Nie rozumiem, mieć zarzuty do klubu, że ma dobrze rozwinięte szkolenie młodzieży?! Nonsens! To kiedyś zaprocentuje.

Awatar użytkownika
Kibic UT

Al Bano pisze: 03 wrz 2024, 21:10 Ale to było przed tym jak fartem utrzymaliśmy 3 ligę. A ja wierzę, że nic się nie dzieje przypadkiem. Skoro zostaliśmy w lidze to znak, że odpuszczać nie wolno.
A tak jeszcze abstrahując od głównego wątku - niektórzy dają upust swojej frustracji nazywając Unię (w swoim rozumieniu obraźliwie) szkoleniowym klubem sportowym. Podobnie był tak nazywany jeszcze niedawno Znicz Pruszków. Gdzie są oni teraz? Jakie kwoty w budżecie u nich to kwoty z byłych transferów / wyszkoleń? Nie rozumiem, mieć zarzuty do klubu, że ma dobrze rozwinięte szkolenie młodzieży?! Nonsens! To kiedyś zaprocentuje.
Przyjęli granie w 3 lidze bo wbrew pozorom łatwiej o budżet pewne 200 tyś wpadnie i na tym tyle to jest klub szkoleniowy a druga sprawa matyjewicz i szklarz nie zabiegają o kibiców wręcz ich odstraszają i tak naprawdę, każdy szanujący się człowiek nie będzie chodził tylko pokaże tym szkodnikom środkowy palec ja wrócę na Unie Tarnów nawet jak będzie 5 liga byle by klub był zarządzany normalnie i tych szkodników nie było.

Salowy Choroszcz

Post autor: Salowy Choroszcz »

Al Bano pisze: 03 wrz 2024, 21:10 Ale to było przed tym jak fartem utrzymaliśmy 3 ligę. A ja wierzę, że nic się nie dzieje przypadkiem. Skoro zostaliśmy w lidze to znak, że odpuszczać nie wolno.
Chłopie idź lepiej koncertuj w duecie z Rominą Power bo to ci lepiej wychodziło niż pisanie tych nonsensownych bzdur.

Co masz z tego szkolenia? Jakieś wpływy do budżetu ? Masz matyjewicza odchodzącego za darmo. Szkoda że młody matyjewicz nie zabrał ze sobą ojca i wujka Artura.

Awatar użytkownika
Zielone

Post autor: Zielone »

jakiś zaciąg piłkarzy młodzieżowych do klubu (info z fanpage Unii) . ciekawe jakie to będzie miało przełożenie , ktoś ze stażem powinien też się znaleźć a nie tylko młodociani piłkarze .
UTFC

Jaskółka z KRK

Post autor: Jaskółka z KRK »

"ZIELONE" - ZASPOKAJAM CIEKAWOŚĆ

Marcina Górkiewicza znajdziemy w tamtym sezonie w składzie rezerw Wisły. Nie załapał się do pierwszego składu po ich awansie do III ligi.
Jakub Hajdo też w poprzednim sezonie, tu zacytuję facebooka Unii "prezentował piłkarskie umiejętności w rozgrywkach 4 ligi świętokrzyskiej'. Coś nie wypaliło, bo w tym sezonie odpalono Go z rezerw Korony. Może prezentacja wypadła tak, jak prezentacja strojów Czarno - Złotych na Biało - Niebieskich Jaskółkach.
Wiktor Świerkowski chyba też otarł się o IV ligę, ale coś mi się wydaje, że ostatni sezon spędził w ... rezerwach AKS SMS Łódź.

Za czasów występów w Unii młodzieżowca Wiktora Matyjewicza, coś mówiono o budowie perspektywicznego zespołu na co najmniej 1 ligę. CV nowych twarzy Unii pokazuje, że budujemy perspektywiczny zespół, ale na heroiczną i godną szacunku walkę o utrzymanie w IV lidze. To perspektywiczne spojrzenie Unii wzbudza przynajmniej u mnie podziw. Zawsze podziwiałem wizję jako taką. Nawet przy wystąpieniu pewnego zeza w spojrzeniu - patrzy się na 1 ligę, a widać piątą klasę rozgrywkową.

Hajdo, Świerkowski, czy Bociek już próbowali ratować Unię w tym sezonie z wiadomym skutkiem. Chociaż ostatni z wymienionych, przy lepszym wsparciu mógłby być bardziej użyteczny. Niestety, ale żeby być bardziej użytecznym, musiałby mieć obok siebie kolegów z Radziszowianki.

A w ogóle to ta cała tarnowska szkółka dostała chyba zadyszki w dostarczaniu młodzieżowców, skoro musimy szukać ich gdzieś w rezerwach jakichś tam AKS - ów.

Dopóki doświadczeni piłkarze nie podciągną formy, dopóty będziemy śrubować rekordy. Ale mam tu swoje odrębne od innych zdanie. Osobiście jestem na prawdę wdzięczny starszym Unistom, że zdecydowali się na występy w klubie znanym niegdyś z Biało - Niebieskich barw. Myślę, że bez nich, już na obecnym etapie, Pan Prezes gościłby przedstawiciela Księgi Rekordów Guinnessa. Poza tym jednak forma niektórych lekko zwyżkuje.

ZNALAZŁEM ZMIENNIKA DLA PANA PREZESA ! - eksperymentalnie, na jeden sezon, na miejscu Pana Prezesa widziałbym Pana Przewodniczącego, a na miejscu Pana Przewodniczącego Pana Prezesa. Albo stworzyłbym na potrzeby seniorów GOLD DUO, czyli ZŁOTY DUET /to tak nawiązuję do obecnych barw/. W ujęciu historycznym zwielokrotniono liczby traconych goli i punktów, więc dla mnie jest logiczne, że trzeba podwoić siły Kierownictwa. Stąd postawiłbym na DUO. Niech razem Panowie świętują utrzymanie w III lidze, czego Im życzę, albo niech razem jako GOLD DUO, wypiją to piwo, które /jeśli wierzyć niektórym/ nawarzyły wyłącznie czynniki zewnętrzne. A pianka na piwie coraz większa. Ponieważ wyniki seniorów nie są istotne, to zakładam, że piwko będzie smakować przy każdej opcji.

A PÓKI CO - Czarno - Żółci zagrają z Czarno - Złotymi. Niestety, ale nie wszystko złoto, co się świeci. Przykro mi, ale otwarta gra w Połańcu nic nam nie da. Ten zespół na wyjazdach ma za mało argumentów na otwartą grę.

ZKS15

Post autor: ZKS15 »

Może te mrzonki o pierwszej lidze bardziej uscislijmy.
Pamiętam ta wzmiankę Matyjewicza o planie trzyletnim itd.. Było to w momencie kiedy awansowaliśmy i mieliśmy najlepszy zespół w ostatnich 10 latach. Myśle ze nie bez powodu… był to moment kiedy do kadry pierwszej drużyny wchodził Wiktor. Udało się awansować i pojawił się problem z młodzieżowcami. Były nasz trener Daniel Bartkowski ewidentnie nie stawiał i myśle ze nie miał zamiaru postawić na Wiktora Matyjewicza. Co z nim zrobiono? Ano zwolniono. Pojawił się najkrócej pracujący trener w historii Paweł Nowak. Pierwsza kolejka sezonu? Brak Wiktora w składzie. Efekt? Zwolniony po pierwszym meczu. Kolejnym trenerem był Radek Jacek, który od początku wrzucił do składu Wiktora. Efekt? Pracował w Unii przez kolejne 3 lata. Myślicie naprawdę że to jest przypadek?
Wracając do trzyletniego planu awansu… dlaczego był on przedstawiony akurat w tamtym momencie? Myśle, że wracając do pojawienia się Wiktora w pierwszej drużynie mamy wyraźną odpowiedz. Gdy tylko młody Matyjewicz odszedł wszystko w pierwszej drużynie zaczęło się sypać… brak płatności zawodnikom, organizacja fatalna, co raz to gorszy skład, brak prawdziwych wzmocnień, w międzyczasie afera z Kokoszką. Wniosek jest prosty: za wszystkie sznurki pociąga Matyjewicz… pisze to od kilku miesięcy… tak sobie przypomniałem gdy zobaczyłem kolejny śmieszny post (na który wszyscy czekaliśmy) z rana. Myślicie ze kto wrzuca te wszystkie posty? Odpowiedz zbędna. Musi to robić bo wszystkich ludzi których miał od mediów zwolnił bo chciał żeby pracowali charytatywnie… a są osoby które robiłyby to za 200 złotych no ale wtedy nie wrzucaliśmy wszystkiego czego chce Matyjewicz (posty o Wiktorze - brak o pierwszej drużynie). Jest przerwa reprezentacyjna wiec w ten weekend Matyjewicz ma chwile okienka dla pierwszego zespołu i nie musi był akurat w Grecji u swojego synka. Powrzucał nowe transfery… np Boćka który gra już u nas szósty mecz. Za tydzień pewnie znów (jak co tydzień) poleci do Grecji i post o meczu zostanie wrzucony… nie, nie zostanie. Swoją drogą ciekawe za jakie pieniądze są realizowane te wycieczki… boje się odpowiedzi, ale pewnie nigdy się jej nie doczekamy bo sprawozdania finansowego z działaności naszego klubu dawno nie bylo. To co się dzieje to jest PARANOOOOOOOJA… jeden człowiek się bawi w football managera tylko zamiast osiągać cel najwyższy on ma za zadanie osiągnąć jak najniższy, a przy tym jeszcze zarobić. Założył sobie firmę korporacyjną i działa…
Jest dla nas kibiców jeszcze nadzieja. Matyjewicz ma jeszcze jednego syna… może jak będzie wchodził do seniorów to wróci plan awansu. Pytanie tylko z której do której ligi…

Awatar użytkownika
Kibic UT

ZKS15 pisze: 07 wrz 2024, 9:47 Może te mrzonki o pierwszej lidze bardziej uscislijmy.
Pamiętam ta wzmiankę Matyjewicza o planie trzyletnim itd.. Było to w momencie kiedy awansowaliśmy i mieliśmy najlepszy zespół w ostatnich 10 latach. Myśle ze nie bez powodu… był to moment kiedy do kadry pierwszej drużyny wchodził Wiktor. Udało się awansować i pojawił się problem z młodzieżowcami. Były nasz trener Daniel Bartkowski ewidentnie nie stawiał i myśle ze nie miał zamiaru postawić na Wiktora Matyjewicza. Co z nim zrobiono? Ano zwolniono. Pojawił się najkrócej pracujący trener w historii Paweł Nowak. Pierwsza kolejka sezonu? Brak Wiktora w składzie. Efekt? Zwolniony po pierwszym meczu. Kolejnym trenerem był Radek Jacek, który od początku wrzucił do składu Wiktora. Efekt? Pracował w Unii przez kolejne 3 lata. Myślicie naprawdę że to jest przypadek?
Wracając do trzyletniego planu awansu… dlaczego był on przedstawiony akurat w tamtym momencie? Myśle, że wracając do pojawienia się Wiktora w pierwszej drużynie mamy wyraźną odpowiedz. Gdy tylko młody Matyjewicz odszedł wszystko w pierwszej drużynie zaczęło się sypać… brak płatności zawodnikom, organizacja fatalna, co raz to gorszy skład, brak prawdziwych wzmocnień, w międzyczasie afera z Kokoszką. Wniosek jest prosty: za wszystkie sznurki pociąga Matyjewicz… pisze to od kilku miesięcy… tak sobie przypomniałem gdy zobaczyłem kolejny śmieszny post (na który wszyscy czekaliśmy) z rana. Myślicie ze kto wrzuca te wszystkie posty? Odpowiedz zbędna. Musi to robić bo wszystkich ludzi których miał od mediów zwolnił bo chciał żeby pracowali charytatywnie… a są osoby które robiłyby to za 200 złotych no ale wtedy nie wrzucaliśmy wszystkiego czego chce Matyjewicz (posty o Wiktorze - brak o pierwszej drużynie). Jest przerwa reprezentacyjna wiec w ten weekend Matyjewicz ma chwile okienka dla pierwszego zespołu i nie musi był akurat w Grecji u swojego synka. Powrzucał nowe transfery… np Boćka który gra już u nas szósty mecz. Za tydzień pewnie znów (jak co tydzień) poleci do Grecji i post o meczu zostanie wrzucony… nie, nie zostanie. Swoją drogą ciekawe za jakie pieniądze są realizowane te wycieczki… boje się odpowiedzi, ale pewnie nigdy się jej nie doczekamy bo sprawozdania finansowego z działaności naszego klubu dawno nie bylo. To co się dzieje to jest PARANOOOOOOOJA… jeden człowiek się bawi w football managera tylko zamiast osiągać cel najwyższy on ma za zadanie osiągnąć jak najniższy, a przy tym jeszcze zarobić. Założył sobie firmę korporacyjną i działa…
Jest dla nas kibiców jeszcze nadzieja. Matyjewicz ma jeszcze jednego syna… może jak będzie wchodził do seniorów to wróci plan awansu. Pytanie tylko z której do której ligi…
Bardzo dobre podsumowanie tego szkodnika, a swoją drogą już masz wiadomość o jego synku jak to zagrał w lidze greckiej :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Zielone

Post autor: Zielone »

ZKS15 pisze: 07 wrz 2024, 9:47 Może te mrzonki o pierwszej lidze bardziej uscislijmy.

o Panie, dokładnie tak to widzę +1 dla Ciebie.
UTFC

Jaskółka z KRK

ZAPOWIADA SIĘ OSTRA RYWALIZACJA: mam propozycję dla Klubu - podnieśmy głowy i przekażmy na facebooku, że Unia podejmuje poważne wyzwanie, a mianowicie walkę o miano najgorszego zespołu w historii polskiej piłki nożnej. Rekordy klubowe pobite i nawet poprzednie, sponiewierane przez kibiców ekipy, gdyby powróciły w kapsule czasu, ich nie przebiją.
Mamy duże szanse w tej nowej konkurencji, a wzrosną one, jak napłynie kolejna tzw. "pomoc", Przykładowo takie LZS Nasale /Klasa B, sezon 2014/2015 - grupa: Opole III/ potraciło 213 goli w 26 meczach, ale zdobyło w rozgrywkach 1 punkt. Są więc do pokonania ? są !. Trudniej będzie z Pogonią Miękinia /Klasa okręgowa, sezon 2022/2023, grupa: Wrocław/, która to drużyna w 30 meczach potraciła 327 goli i zdobyła równo 0 punktów. Na szczęście strzelili 9 bramek, mamy spore szanse strzelić mniej, więc nie załamujmy się, i tu wietrzę szansę. Mam nadzieję, że Klub podejdzie do tematu walki o palmę pierwszeństwa z należytą powagą. Jeśli trzeba, to wesprę go wykazem LZS - ów, z którymi toczyć się będzie rywalizacja.

PIŁKARZE STARAJĄ SIĘ - ale zostali wsadzeni do dziurawej szalupy i zepchnięci na targane wiatrem fale. Z odległego Kapitanatu otrzymali facebookową wiadomość, że otrzymają pomoc. Pomocą okazała się kolejna dziurawa szalupa z rozbitkami, z których większość nie umie pływać, a wcześniej większą wodę to widzieli w misce w łazience. Na dodatek nie ma już kontaktu z Kapitanatem. W ratunkowych kapokach, zamiast włókna włosowego pozyskiwanego z owoców puchowca pięciopręcikowego, znaleźli bluzeczki i majteczki w dziwnym kolorze wraz z mapami Los Angeles.

Dzisiaj przerżnęli z Czarnymi Połaniec 0:3. Pewnie dzielnie walczyli, dwa gole padły w ostatnich minutach, zapewne zespół w pogoni za remisem odkrył się, a to oznacza w tym sezonie katastrofę. Chylę czoła przed Trenerem i piłkarzami, także tymi, którzy lata świetności mają za sobą. Robią, co mogą, mając świadomość, że akcja ratunkowa nie nadejdzie. Najgorsze jest to, że w szalupie są dzieci.

Nadzieja umiera ostatnia. Przy czym nie liczcie na nikogo, nie miejcie złudzeń. Świat żyje swoimi sprawami. Dla świata już zatonęliście. Jednak mam dla Was ostatnią dobrą depeszę - na Waszym kursie jest też dziurawy jak sito, ale jednak płynący masowiec "Lubartów". I to jest już Wasza ostatnia szansa, że przynajmniej przez chwilę poczujecie, co znaczy radość i odkryjecie zapomniany smak zwycięstwa.

Awatar użytkownika
shrek

Post autor: shrek »

Patrze na wynik 3-0 przegrał szkoleniowy klub z Tarnowa hm to nawet mało. Tylko 3 bramki stracili nie jest źle .W bramce dalej kosz na śmieci pasiak z tovi srovi.

Awatar użytkownika
Kibic UT

Klub szkoleniowy 3-0 idą na rekord matyjewicz i szklarz zapiszą się w historii jako ci którzy do tego doprowadzili ale ważne że jego synek zagrał w lidze greckiej 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Salowy Choroszcz

Post autor: Salowy Choroszcz »

Żydy 0-7 jedyny pozytyw

Jaskółka z KRK

NO CÓŻ - mecz naszych żużlowców o wielkim ciężarze gatunkowym - Start Gniezno - Unia - wyznaczono na sobotę, na godzinę 16.30.
Piłkarska potyczka: też na sobotę, godzina 16.

ZKS15

Post autor: ZKS15 »

Czyli z 30 osób, które chodzą na mecze w sobotę będzie ich 10?

Jaskółka z KRK

FREKWENCJA - tu także jest szansa na to, że na koniec sezonu zakręcimy się koło klubowego rekordu niskiej oglądalności. To oczywiście wyłącznie wina kibiców, którzy wolą oglądać horrory w kinie, a nie na murawie. Postaram się zachęcić nieobecnych do zmiany trendu. Ludzie ! - wspierajcie lokalną produkcję horrorów, a nie jakieś tam cudzoziemskie dreszczowce. Włosy na głowie staną Wam dęba /a jeśli nie staną, to według mojego nowatorskiego pomysłu klub powinien zwracać pieniądze za bilety - spokojnie, Klub niczym nie ryzykuje, na pewno staną/.

TAKIE TAM SPOSTRZEŻENIE - szkółka tu, szkółka tam. Same sukcesy. No więc rzuciłem jednym okiem na skład wyjściowy Unii z ostatniego meczu w Połańcu. Drugim okiem na graczy w przedziale wiekowym "przedszkole - 24 lata'. I zobaczyłem 6 młodzieńców z importu i jednego pełnokrwistego wychowanka Unii. Z litości dołączę drugiego /Bisia, choć na dobrą sprawę, to pierwsze kroki stawiał w Westovii/.
I tak oto według mnie ze zwrotu "szkółka tu, szkółka tam" ostała się jedynie szkółka "tam". Tam, czyli najczęściej na poziomie IV ligi. Pomoc nadal płynie - tym razem zwie się Mikołaj Mosur rodem z 5 klasy rozgrywkowej i z Dębicy.

Tu czuję się w obowiązku wlania sporej porcji optymizmu, tak by tych przysłowiowych 10 kibiców, którzy przychodzą na stadion zapewne po to, by uniknąć prac domowych, nie popadło w depresję.

Pierwsza porcja optymizmu: jak by tak zamknąć tą całą tarnowską szkółkę, to nie trwóżcie się - nic się nie stanie, bo zakładam, że i wtedy do składu seniorów dopełzną młodzieńcy z zewnątrz;
Druga porcja optymizmu: słusznie ściągamy graczy ogranych w 5 klasie rozgrywkowej, gdyż tylko tacy jakoś odnajdą się w czekającej nas w przyszłym sezonie kopaninie;
I trzecia porcja optymizmu - największa z wymienionych: po nocy zawsze następuje dzień. No chyba, że się ma pecha i mieszka w Laponii z jej nocą polarną. Albo, jak się ma jeszcze większego pecha i mieszka w Tarnowie.

Awatar użytkownika
Estudiantes

Post autor: Estudiantes »

Co wy gadacie nadal o tym trzyletnim planie awansu... Już nie ma poprzedniej rzeczywistości, miała być 3 letnia umowa z Azotami i ot wielka tajemnica. :lol: Nie ma Azotów, tamten świat już nie istnieje, tamta historia Unii Tarnów dobiegła końca. Jak Mękal zostawała prezesem też miała awansować w 3 lata. Każdy to mówi. Nie awasujemy już do 3 ligi po przyszłorocznym spadku i tyle. Przez 3 lata Azoty nie będą nic sponsorować, a może już nigdy. Nikt tego nie udźwignie na szczeblu ponad wojewódzkim, a miasto nigdy nie będzie chciało pomóc. Przynajmniej nam. Oni by może cos pomogli jakby to żydzi grali w wyższej lidze, to jest jedyny cel jaki jeszcze ma Unia, grać wyżej od nich.
Zdziwię się bardzo jeżeli będzie inaczej.
Salowy Choroszcz pisze: 03 wrz 2024, 22:51 Co masz z tego szkolenia? Jakieś wpływy do budżetu ? Masz matyjewicza odchodzącego za darmo. Szkoda że młody matyjewicz nie zabrał ze sobą ojca i wujka Artura.
a sprawdziłeś to kiedyś?

A to komentarz, po porażce waszego przykładu prowadzenia klubu, za którym jesteśmy 100 lat za murzynami .. 0-7 z Metalem:

Jak mogę chwalić, gdy widzę, że zawodnicy choć wprawdzie młodzi, to nie umieją piłki przyjąć, odegrać, wyjść na pozycję, obieg. Czego uczą na treningach ci ciągle szkolący się i podnoszący swoje kwalifikacje trenerzy?

18 letni chłopcy nie potrafią takiego podstawowego piłkarskiego abecadła? Do tego nie widać u nich woli walki, ambicji czy sportowej złości. Co się dzieje w tym klubie? Gdzie jest Zarząd i co robi, aby ten tak zasłużony klub całkowicie nie upadł?

Pomyślałem sobie w tej chwili, co muszą czuć byli zawodnicy, którzy budowali potęgę i znaną oraz cenioną markę jaką była Tarnovia Tarnów. Na dzisiejszy mecz bezpłatnie mogły wejść dzieci i młodzież, ale w jakim celu?

Oglądać tak słabo grających gospodarzy a co o wiele gorsze słuchać przyśpiewek „sławiących” inny klub. W taki sposób nie pomaga się klubowi w coraz trudniejszej sytuacji.

Dzieci trzymajmy z daleka od takich miejsc. Gdy do tego dołożymy coraz gorszą murawę, klubowy budynek to mamy niemal pełny bardzo smutny obraz tego tak ważnego dla tarnowskiej piłki klubu.

:lol:

Ale tak jest jak trzeba samemu za coś się zabrać.
Kibic UT pisze: 03 wrz 2024, 21:19 ja wrócę na Unie Tarnów nawet jak będzie 5 liga byle by klub był zarządzany normalnie
No zajebiście, granie w najniższej klasie w historii klubu = dobre zarządzanie!

Tarnów to jest naprawdę wybitnie śmierdzące gówno. :lol: O ile jeszcze nasz wspaniały zakład tłumił jego zapach to teraz rozpyla się na całego.

A żeby było milej
To tak wygląda 3 liga w Tarnobrzegu, oczywiście pewnie w niezwykle zajebiście zarządzanym klubie. :lol:

Obrazek

Tak również w mieście fantastycznych, bystrych działaczy w Słupsku
Obrazek
Obrazek

A teraz zobaczmy na nas. :lol:

Kto wszedł ostatnio na profil tego słabiutkiego klubu z Połańca, który prawie nie ma żadnych kibiców to też zobaczył głównego sponsora gminę Połaniec, Enea i kilku mniejszych. I dobrze. Niech nas gnoją. To miasto zasługuje co najwyższej na drużynę żużlową, na nic więcej. Podziwiam, że komuś się chce jeszcze budować tu piłkę nożną. Będą opowiadać o stadionie dla TARNOWSKICH KLUBÓW... tak, tych co są wzajemnie wyniszczającą się padaką. Mnie to śmieszy jak ktoś w mieście, którego nie stać na 3 ligę opowiada w liczbie mnogiej, że trzeba odbudować KLUBY. :lol: To miasto ze zniszczonym klimatem, skażone swoją toksycznością. Jeszcze może to starsze pokolenie się do niego przywiązywało, jeszcze pamiętają gdy wychowankowie w różnych sportach mieli możliwość rywalizacji. Teraz młodzież ma gdzieś to miejsce, najlepiej z niego wyjechać daleko, albo nawet lepiej grać na wiosce obok, a kibicowanie to skończyć wraz z końcem szkoły i fru stąd.

Tak na zakończenie, powspominajmy 20 ostatnich lat, bo mimo wszystko komuś się chciało. Około 140 meczów z oprawami ultras: https://elitatarnowa.pl/20-lat-od-powst ... as-team04/

Awatar użytkownika
Kibic UT

Estudiantes pisze: 09 wrz 2024, 20:28 Co wy gadacie nadal o tym trzyletnim planie awansu... Już nie ma poprzedniej rzeczywistości, miała być 3 letnia umowa z Azotami i ot wielka tajemnica. :lol: Nie ma Azotów, tamten świat już nie istnieje, tamta historia Unii Tarnów dobiegła końca. Jak Mękal zostawała prezesem też miała awansować w 3 lata. Każdy to mówi. Nie awasujemy już do 3 ligi po przyszłorocznym spadku i tyle. Przez 3 lata Azoty nie będą nic sponsorować, a może już nigdy. Nikt tego nie udźwignie na szczeblu ponad wojewódzkim, a miasto nigdy nie będzie chciało pomóc. Przynajmniej nam. Oni by może cos pomogli jakby to żydzi grali w wyższej lidze, to jest jedyny cel jaki jeszcze ma Unia, grać wyżej od nich.
Zdziwię się bardzo jeżeli będzie inaczej.
Salowy Choroszcz pisze: 03 wrz 2024, 22:51 Co masz z tego szkolenia? Jakieś wpływy do budżetu ? Masz matyjewicza odchodzącego za darmo. Szkoda że młody matyjewicz nie zabrał ze sobą ojca i wujka Artura.
a sprawdziłeś to kiedyś?

A to komentarz, po porażce waszego przykładu prowadzenia klubu, za którym jesteśmy 100 lat za murzynami .. 0-7 z Metalem:

Jak mogę chwalić, gdy widzę, że zawodnicy choć wprawdzie młodzi, to nie umieją piłki przyjąć, odegrać, wyjść na pozycję, obieg. Czego uczą na treningach ci ciągle szkolący się i podnoszący swoje kwalifikacje trenerzy?

18 letni chłopcy nie potrafią takiego podstawowego piłkarskiego abecadła? Do tego nie widać u nich woli walki, ambicji czy sportowej złości. Co się dzieje w tym klubie? Gdzie jest Zarząd i co robi, aby ten tak zasłużony klub całkowicie nie upadł?

Pomyślałem sobie w tej chwili, co muszą czuć byli zawodnicy, którzy budowali potęgę i znaną oraz cenioną markę jaką była Tarnovia Tarnów. Na dzisiejszy mecz bezpłatnie mogły wejść dzieci i młodzież, ale w jakim celu?

Oglądać tak słabo grających gospodarzy a co o wiele gorsze słuchać przyśpiewek „sławiących” inny klub. W taki sposób nie pomaga się klubowi w coraz trudniejszej sytuacji.

Dzieci trzymajmy z daleka od takich miejsc. Gdy do tego dołożymy coraz gorszą murawę, klubowy budynek to mamy niemal pełny bardzo smutny obraz tego tak ważnego dla tarnowskiej piłki klubu.

:lol:

Ale tak jest jak trzeba samemu za coś się zabrać.
Kibic UT pisze: 03 wrz 2024, 21:19 ja wrócę na Unie Tarnów nawet jak będzie 5 liga byle by klub był zarządzany normalnie
No zajebiście, granie w najniższej klasie w historii klubu = dobre zarządzanie!

Tarnów to jest naprawdę wybitnie śmierdzące gówno. :lol: O ile jeszcze nasz wspaniały zakład tłumił jego zapach to teraz rozpyla się na całego.

A żeby było milej
To tak wygląda 3 liga w Tarnobrzegu, oczywiście pewnie w niezwykle zajebiście zarządzanym klubie. :lol:

Obrazek

Tak również w mieście fantastycznych, bystrych działaczy w Słupsku
Obrazek
Obrazek

A teraz zobaczmy na nas. :lol:

Kto wszedł ostatnio na profil tego słabiutkiego klubu z Połańca, który prawie nie ma żadnych kibiców to też zobaczył głównego sponsora gminę Połaniec, Enea i kilku mniejszych. I dobrze. Niech nas gnoją. To miasto zasługuje co najwyższej na drużynę żużlową, na nic więcej. Podziwiam, że komuś się chce jeszcze budować tu piłkę nożną. Będą opowiadać o stadionie dla TARNOWSKICH KLUBÓW... tak, tych co są wzajemnie wyniszczającą się padaką. Mnie to śmieszy jak ktoś w mieście, którego nie stać na 3 ligę opowiada w liczbie mnogiej, że trzeba odbudować KLUBY. :lol: To miasto ze zniszczonym klimatem, skażone swoją toksycznością. Jeszcze może to starsze pokolenie się do niego przywiązywało, jeszcze pamiętają gdy wychowankowie w różnych sportach mieli możliwość rywalizacji. Teraz młodzież ma gdzieś to miejsce, najlepiej z niego wyjechać daleko, albo nawet lepiej grać na wiosce obok, a kibicowanie to skończyć wraz z końcem szkoły i fru stąd.

Tak na zakończenie, powspominajmy 20 ostatnich lat, bo mimo wszystko komuś się chciało. Około 140 meczów z oprawami ultras: https://elitatarnowa.pl/20-lat-od-powst ... as-team04/
Klakierze matejewicza i szklarza przecie ci nie bronie chodzić możesz nawet dom przepisać na poczet zarządu 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 oni grają w tej 3 lidze bo gołodupcy chcą te 200 tyś a w dupie mają to że prawdopodobnie nie wygrają żadnego meczu i skończą z rekordową stratą bramek.

Adam Tokarski

Post autor: Adam Tokarski »

Jestem ciekaw kiedy przyjdzie pierwsza wygrana w sezonie bo patrząc na tabele to płakać się chce.

Jaskółka z KRK

WRESZCIE ! - już na samym starcie rozgrywek spadek Unii został jakby przesądzony, więc wielu w Mieście /i nie tylko/ odetchnęło z ulgą. IV liga skrojona na miarę Miasta /i nie tylko/ to mniej problemów, mniej kibiców o chorobliwych aspiracjach gry na przyzwoitym poziomie, żyć - nie umierać. Jak ktoś przyjdzie popatrzeć na tę smutę, to albo zagubiony turysta, albo klakier - jak tu nie oddychać pełną piersią i jak nie wypinać jej do orderów. Jest jeszcze trzecia, jednoosobowa kategoria - osobnik, który nie może sobie przypomnieć, z jakiego powodu jeździ na te horrory. To niżej podpisany, przyznaję.

I jak już wszyscy odetchnęli, że sprawy idą w dobrym kierunku, tzn. w stronę spadku /i to ze sporym przytupem/ nagle małe zaskoczenie. O dziwo pozytywne. Pojawił się Oliwier Myszkowski. Co prawda znajomi z Siedlec twierdzą, że po nielicznych /bodajże dwóch krótkich/ próbach w II lidze, nie pokazał się ani raz w tym sezonie w barwach już pierwszoligowej Pogoni Siedlce, to jest to jednak interesujący młodzieżowiec. Rzeczywiście reprezentował Lubin i Widzew Łódź, tyle że oczywiście w kategorii juniorów.

Jestem ciekaw jego debiutu, może Bociek zyska za swoimi plecami dobrego partnera do gry, a linia pomocy zacznie nieco przypominać linię pomocy ?. W każdym razie Pan Przewodniczący wykazał się sporą odwagą, bo a nuż ten ponoć rzadko odpuszczający na murawie młodzian, poderwie nieco resztę towarzystwa do przynajmniej low pass, czyli takiego lotu tuż nad murawą, bo na wyższy lot nas nie stać. I co wtedy Panie Przewodniczący ?. Ryzykowna, wręcz pokerowa zagrywka, ale za to wypożyczenie składam na Pana ręce gratulacje. Oby tylko omijały go kontuzje, bo ponoć jakiś problem tam był. No cóż, pomarzyć można - niech niejednemu w mieście /i nie tylko w mieście/ lekko zadrży serducho, ot takie małe oczekiwanie przed spotkaniem z kolejnym słabeuszem -JzK.

Awatar użytkownika
shrek

Post autor: shrek »

Adam Tokarski pisze: 10 wrz 2024, 12:47 Jestem ciekaw kiedy przyjdzie pierwsza wygrana w sezonie bo patrząc na tabele to płakać się chce.
Wygrana nie w tym sezonie ale rekord straconych bramek myślę będzie. Nic się nie dzieje bo to klub szkoleniowy.

Jaskółka z KRK

POWIEM WAM - ta bramka z kolei Miłosza Iżewskiego w meczu juniorów z Huraganem, to niezła robota. Mam nadzieję, że Patryk Orlik przekaże Sztabowi swoje spostrzeżenia z meczu KSZO z Lewartem. Ale bez odważnych decyzji kadrowych Pawła Węgrzyna i bez podniesienia poziomu gry, to uwagi przydadzą się jak psu buda. Wprawcie w kłopot wszystkich tych, którzy wyściełali Wam dywan /nie napiszę w jakim kolorku/ do IV Ligi. Znajdźcie w sobie pokłady sportowej złości. Jak nie wygramy z Lewartem, to pozostają już Wam tylko gierki wewnątrz klubowe. Rekord klubowy już jest, na prawdę wystarczy tego dotychczasowego dorobku na wspominki przez kolejnych 100 lat.

zksuniatarnow

Post autor: zksuniatarnow »

No w końcu ktoś to zauważył. Przecież to jest jasne jak słońce, Matyjewicz się z tym nawet nie kryje - jest w Polsce, Facebook żyje, nawet tygodniowy rozkład jazdy wrzucony🤣 komentarze na bieżąco sprawdzane a osoby blokowane, wyjedzie za chwilę do Grecji i będzie cisza😄 od dawna wiadomo, że całymi mediami zajmuje się sam pan dyrektor akademii i dziwię się, że dopiero Ty ZKS15 tak pięknie i dokładnie to opisałeś. Wypromował syna, hajs się zgadza, ale nie wspomina już o tym, że w 87 minucie gdy wszedł w swoim debiucie na boisko to w doliczonym stracili na 2:2 🤣 Nawet do tarnownaszemiasto go wbił, bo za mało jeszcze o Wiktorze osób słyszało🤣 Dziwię się, że syn mu daje tyle o tym pisać, wstyd by mi było tyle o sobie czytać. ŻENADA I TYLE. Zrobił tu to co chciał i karawana jedzie dalej.

ODPOWIEDZ