Jaskółka szanuje cię za wiedzę jaką masz ale zobacz co się dzieje dwóch gości zrobiło sobie folwark prywatny z klubu, niszczą go od lat dlatego ja nie chodzę na to bo to nie ma nic wspólnego z Unia Tarnów to jest FC Matyjewicz.Jaskółka z KRK pisze: 21 wrz 2025, 1:35 FACEBOOK - zaciekawił mnie wpis GPT, więc zaglądnąłem do źródła. Odpowiedź udzieloną przez Klub Kibicowi uważam co najmniej za niegrzeczną, udzieloną według zasady "odwal się".
Nie zmienia to faktu, że podobnie jak Klub uważam, że teoretycznie stworzono mocny skład. Kontuzje /o których nie wiedziałem/ są pewnym usprawiedliwieniem tego, co dzisiaj widziałem w Myślenicach - to nie ulega wątpliwości. Tylko że to nie wyczerpuje tematu rozziewu pomiędzy przedsezonowymi zapowiedziami a rzeczywistością, bo nie tylko o ten jeden mecz chodzi. Klub musi sobie uczciwie odpowiedzieć na pytanie, dlaczego poziom gry zawodników jest kompromitujący. Pewnych rzeczy się teraz nie naprawi /np. przed sezonem alarmowałem, że obawy budzi skład linii obrony i że posypią się nam bramki/, ale są obszary, w których można jeszcze pójść po rozum do głowy i przeprowadzić zmiany, o czym kilkakrotnie pisałem.
Z taką grą /a raczej brakiem gry/ to po Ryczowie będzie płacz i zgrzytanie zębów, a głównym celem Klubu może okazać się zwycięstwo z Żukowicami w przyszłym sezonie.
Tarnowska piłka
Re: Tarnowska piłka
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.
-
Jaskółka z KRK
W PEŁNI ROZUMIEM TWÓJ WYBÓR. Szukam w podręcznikach psychologiczno - psychiatrycznych odpowiedzi na pytanie, co robiłem w Myślenicach i nie tylko tam. Na dzień dzisiejszy wiele wskazuje na nieuleczalną, przewlekłą chorobę. Jedyny plus: potomni poczytają, jak to wyglądało na murawie, bo moje wpisy najczęściej do tego się ograniczają. O ile oczywiście za kilkadziesiąt lat będzie ktoś zainteresowany losem tego tworu.
Czapki z głów dla twojej wiedzy kiedyś była Unia Tarnów dziś jest FC Matyjewicz i mnie tam nie ma, bo na takie coś nie chodzę i nie tracę czasu.Jaskółka z KRK pisze: 21 wrz 2025, 1:48 W PEŁNI ROZUMIEM TWÓJ WYBÓR. Szukam w podręcznikach psychologiczno - psychiatrycznych odpowiedzi na pytanie, co robiłem w Myślenicach i nie tylko tam. Na dzień dzisiejszy wiele wskazuje na nieuleczalną, przewlekłą chorobę. Jedyny plus: potomni poczytają, jak to wyglądało na murawie, bo moje wpisy najczęściej do tego się ograniczają. O ile oczywiście za kilkadziesiąt lat będzie ktoś zainteresowany losem tego tworu.
-
Greg-Tarnów
Miał być podobno awans
fc matyjewicz w formie synek gra to najważniejsze 
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.
Kultura odpowiedzi ze strony klubu na posty kibiców na Facebooku na najwyższym poziomie...
Walcz o co chcesz, wyjdź z matrixa. Który klub pozwoliłby sobie na takie odpowiedzi na swoich mediach. Tylko Matyjewicz.
Walcz o co chcesz, wyjdź z matrixa. Który klub pozwoliłby sobie na takie odpowiedzi na swoich mediach. Tylko Matyjewicz.
Typowa sobota w wykonaniu misia. Najebal się i odpisuje ludziom z konta klubowego. Lajkuje posty ze swoich fake kont.
Wpis w środku tygodnia o Wiktorze to jest niesamowite śmianie się w buzię ludziom którym zależy na losie Unii.
Apropo postów, polecam robić zrzuty ekranu bo na pewno będą usuwane…
Wpis w środku tygodnia o Wiktorze to jest niesamowite śmianie się w buzię ludziom którym zależy na losie Unii.
Apropo postów, polecam robić zrzuty ekranu bo na pewno będą usuwane…
Również uważam , że drużyna gra poniżej swojego poziomu i tu przyznaje racje JzK. Jednak podtrzymuje zdanie swoje , że podstawowe zadania i cele na ten sezon sztab realizujeJaskółka z KRK pisze: 21 wrz 2025, 1:35 FACEBOOK - zaciekawił mnie wpis GPT, więc zaglądnąłem do źródła. Odpowiedź udzieloną przez Klub Kibicowi /Kibicom/uważam co najmniej za niegrzeczną, udzieloną według zasady "odwal się".
Nie zmienia to faktu, że podobnie jak Klub uważam, że teoretycznie stworzono mocny skład. Kontuzje /o których nie wiedziałem/ są pewnym usprawiedliwieniem tego, co dzisiaj widziałem w Myślenicach - to nie ulega wątpliwości. Tylko że to nie wyczerpuje tematu rozziewu pomiędzy przedsezonowymi zapowiedziami a rzeczywistością, bo nie tylko o ten jeden mecz chodzi. Klub musi sobie uczciwie odpowiedzieć na pytanie, dlaczego poziom gry zawodników jest kompromitujący. Pewnych rzeczy się teraz nie naprawi /np. przed sezonem alarmowałem, że obawy budzi skład linii obrony i że posypią się nam bramki/, ale są obszary, w których można jeszcze pójść po rozum do głowy i przeprowadzić zmiany, o czym kilkakrotnie pisałem.
Z taką grą /a raczej brakiem gry/ to po Ryczowie będzie płacz i zgrzytanie zębów, a głównym celem Klubu może okazać się zwycięstwo z Żukowicami w przyszłym sezonie.
I nie dam złudzić postem facebookowym , gdzie piękne zdjęcie metaforycznie chciało nam pokazać , że cel i droge wyznacza trener menager
-
Greg-Tarnów
Kiedy z tego matrixa wylezie matyjewiczSzakuł pisze: 21 wrz 2025, 7:27 Kultura odpowiedzi ze strony klubu na posty kibiców na Facebooku na najwyższym poziomie...
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.
Jeden znajomy mi wysłał wynik drużyny młodzików w małopolskiej lidze.
Hutnik 30:0 Unia.
Tak! 30 - nie pomyliłem się w pisaniu….
Czy tutaj też są tłumaczenia, że jest dużo kontuzji?
Co ta gruba parówa zrobiła z naszym klubem… co za wstyd
Hahahah jpr potężny wynik.ZKS15 pisze: 23 wrz 2025, 12:31 Jeden znajomy mi wysłał wynik drużyny młodzików w małopolskiej lidze.
Normalny rodzic wypisuje dziecko z tego patologicznego tworu o nazwie FC matyjewicz.ZKS15 pisze: 23 wrz 2025, 12:31 Jeden znajomy mi wysłał wynik drużyny młodzików w małopolskiej lidze.
-
Jaskółka z KRK
OFICJALNY FACEBOOK KLUBU - każdy kolejny wpis przekonuje mnie o tym, że kibice Unii, aby zobaczyć DOBRY zespół, w którego składzie pojawia się wychowanek Unii, to muszą albo wyjechać za granicę, albo przenieść się do np. Opola. Coś się komuś dokumentnie pomyliło - Unia to nie firma wysyłkowa, czas najwyższy, aby wreszcie przypomniano sobie, że Klub jest w Tarnowie i jest dla kibiców z Tarnowa. Panowie - przestańcie konkurować z In Postem, czy Orlen Paczką. Zwłaszcza, że Wasza oferta wysyłkowa jest coraz bardziej wynędzniała, o czym mogli się przekonać naoczni świadkowie Waszych wyczynów w dotychczasowych rozgrywkach.
-
Greg-Tarnów
https://www.mzpnkrakow.pl/terminarze/20 ... 4_grupa_1/ZKS15 pisze: 23 wrz 2025, 12:31 Jeden znajomy mi wysłał wynik drużyny młodzików w małopolskiej lidze.
https://4ligamalopolska.pl/?p=1935&fbcl ... Et6Lijucbg
Pod powyższym linkiem wywiad z trenerem - managerem Macioskiem.
Ogólnie jest narzekanie na kontuzje itd. Trener chciałbym coś zmienić ale jest bezsilny.
Pan Wacek dba natomiast o swoją posadę wystawiając Igora w każdym meczu i tak ma być dalej....
Pod powyższym linkiem wywiad z trenerem - managerem Macioskiem.
Ogólnie jest narzekanie na kontuzje itd. Trener chciałbym coś zmienić ale jest bezsilny.
Pan Wacek dba natomiast o swoją posadę wystawiając Igora w każdym meczu i tak ma być dalej....
-
Jaskółka z KRK
WYWIAD TRENERA MACIOSKA - co do kontuzji - zgadzam się z wypowiedzią. Ale osobiście dziwię się temu fragmentowi: "No ale łatwość, z jaką oni zdobyli bramki dzisiaj to w głowie się nie mieści". Otóż Panie Trenerze - mieści się, a wręcz mieściło się to w mojej głowie, gdy już PRZED SEZONEM alarmowałem, że źle jest budowana linia obrony. Zbudowana została tak, by nie było w niej konkurencji. Bo kogo ma Pan w zanadrzu w miejsce Matyjewicza. Surma jest doświadczony, w środku gra lepiej od młodego zawodnika, ale przecież to piłkarz przysposobiony do gry z boku. Jak Go Pan stamtąd zdejmuje, wówczas ma Pan zauważalną wyrwę z boku. Matyjewicz gra może i lepiej, niż wielu jego rówieśników - tak uważam, wbrew wielu głosom odbierającym Mu jakiekolwiek umiejętności- ale to nie znaczy, że będzie filarem w 4 lidze. Piętnastolatek w środku obrony musi, choćby z braku doświadczenia, popełniać błędy i On je popełnia. Proszę przeanalizować sytuacje, w których straciliśmy gole - czy Matyjewicz był wówczas w miejscu, w którym być powinien, czy trzymał pozycję ? - według mnie - nie. Legenda moich młodszych lat - Lubański, w wieku bodajże 16 lat zadebiutował w Kadrze Seniorów Polski. Ale Matyjewicz mu nie dorównuje, choć życzę Mu szczerze, by wyrósł na dobrego gracza.
Pisałem: przednie linie mogą nie nadążyć z nadrabianiem strat obrony, możemy potracić wiele goli. I to się niestety sprawdza. Po raz setny też powiem: rozwój sytuacji sprawia, że powinien Pan przejść na 4 obrońców. Ktoś musi w środku pilnować rywali i Matyjewicza. I tu się pojawia problem w obsadzie, ale uważam, że to pociągnięcie może zmniejszyć skalę wstydu.
Dziwi mnie też teza prowadzącego wywiad /podchwycona przez Trenera Macioska/, że gra Unii niosła ze sobą jakieś "wrażenia artystyczne". Jeśli widziałem tam jakieś tego typu wrażenia, to były one rodem z wiejskiego lunaparku. Proszę też popytać tych którzy byli w Trzebini, jakie artystyczne męki tam przeżywali, mimo wygranej - podejrzewam, że do dziś walą relanium, by obniżyć stany lękowe. Taki artyzm zobaczyli.
Jeśli nie wrócą kontuzjowani, nie odzyskają formy, Unię czekają kolejne blamaże.
I zabawię się po raz kolejny w proroka - z tego co widzę to źródełko zwane talentami wysycha. A zaskoczeniem nie będzie dla mnie i to, że młodzi po ukończenie szkół wyfruną w świat, co zostanie ogłoszone sukcesem na facebooku. A wyfruną przede wszystkim dlatego, że w takim klubie po prostu się marnują i tracą czas, bo powtórzę: tegoroczny poziom rozgrywek przynajmniej mnie nie powala.
Pisałem: przednie linie mogą nie nadążyć z nadrabianiem strat obrony, możemy potracić wiele goli. I to się niestety sprawdza. Po raz setny też powiem: rozwój sytuacji sprawia, że powinien Pan przejść na 4 obrońców. Ktoś musi w środku pilnować rywali i Matyjewicza. I tu się pojawia problem w obsadzie, ale uważam, że to pociągnięcie może zmniejszyć skalę wstydu.
Dziwi mnie też teza prowadzącego wywiad /podchwycona przez Trenera Macioska/, że gra Unii niosła ze sobą jakieś "wrażenia artystyczne". Jeśli widziałem tam jakieś tego typu wrażenia, to były one rodem z wiejskiego lunaparku. Proszę też popytać tych którzy byli w Trzebini, jakie artystyczne męki tam przeżywali, mimo wygranej - podejrzewam, że do dziś walą relanium, by obniżyć stany lękowe. Taki artyzm zobaczyli.
Jeśli nie wrócą kontuzjowani, nie odzyskają formy, Unię czekają kolejne blamaże.
I zabawię się po raz kolejny w proroka - z tego co widzę to źródełko zwane talentami wysycha. A zaskoczeniem nie będzie dla mnie i to, że młodzi po ukończenie szkół wyfruną w świat, co zostanie ogłoszone sukcesem na facebooku. A wyfruną przede wszystkim dlatego, że w takim klubie po prostu się marnują i tracą czas, bo powtórzę: tegoroczny poziom rozgrywek przynajmniej mnie nie powala.
-
Salowy Choroszcz
30-0??? To pomyłka jakaś ???
A tam czasami nie gra STARTER na CENTRALU
Ale to klasycznie rozpierdolili nie dość że klub to jeszcze szkołę i akademie. Chyba gorszego szkolenia w Tarnowie nie ma
Brawo wy
A tam czasami nie gra STARTER na CENTRALU
Ale to klasycznie rozpierdolili nie dość że klub to jeszcze szkołę i akademie. Chyba gorszego szkolenia w Tarnowie nie ma
Brawo wy
- Unabomber1488
Póki co elegancko chłopaki cisną z wiceliderem w pierwszej połowie - tak trzymać!
-
Jaskółka z KRK
UNIA - ORZEŁ RYCZÓW 5:2, czyli WRESZCIE !
Ten mecz, którego wynik jest sukcesem Unii jako zespołu oraz Zbyluta, jako indywidualności /3 gole na koncie i dobra gra/, potwierdził szereg wcześniejszych uwag:
1/ zespół wreszcie pokazał potencjał, o którym wiele razy pisałem, ale który wcześniej był wstydliwie skrywany i nie dochodził na murawie do głosu; jakoś absencje potencjalnych liderów nie przeszkodziły w pokazaniu tym razem mądrej gry;
2/ dotychczasowy lider swoją grą też coś pokazał, a mianowicie poziom zespołów aspirujących do laurów; to dla mnie zagadka, jak to się stało, że po połączeniu grup, poziom poszedł w dół;
3/ tym razem przednie formacje z nawiązką nadrobiły kolejne straty obrony. Po kuriozalnym kiksie bramkarza gości w 2 minucie meczu i w jego wyniku stracie gola przez Orła, Unia mogła poświęcić więcej sił na wspomaganie defensywy i szukanie szans w kontrach. Robiła to udanie. Kilka momentów pokazało jednak, że niestety, ale obronnej formacji nie można pozostawiać bez mocnego wsparcia;
Strata do czołówki spora. Szkoda, że rywalizując z najsłabszymi zespołami z miejsc 13, 14, 15, 17, 18 oraz 19 -tego /na moment pisania postu/ na 18 możliwych do zdobycia punktów zespół wywalczył zaledwie 10 oczek !.
Więc podstawowe pytanie dnia brzmi, czy w kolejnych meczach Trenerowi uda się wydobyć potencjał dziś zaprezentowany, czy też zagramy na poziomie, który na ten moment sytuuje nas poza ścisłą czołówką. Mam nadzieję, że piłkarze po tym meczu zaczną grać na miarę swoich możliwości. A za dzisiejszą wygraną z "było nie było górą" tej klasy, gratulacje.
Ten mecz, którego wynik jest sukcesem Unii jako zespołu oraz Zbyluta, jako indywidualności /3 gole na koncie i dobra gra/, potwierdził szereg wcześniejszych uwag:
1/ zespół wreszcie pokazał potencjał, o którym wiele razy pisałem, ale który wcześniej był wstydliwie skrywany i nie dochodził na murawie do głosu; jakoś absencje potencjalnych liderów nie przeszkodziły w pokazaniu tym razem mądrej gry;
2/ dotychczasowy lider swoją grą też coś pokazał, a mianowicie poziom zespołów aspirujących do laurów; to dla mnie zagadka, jak to się stało, że po połączeniu grup, poziom poszedł w dół;
3/ tym razem przednie formacje z nawiązką nadrobiły kolejne straty obrony. Po kuriozalnym kiksie bramkarza gości w 2 minucie meczu i w jego wyniku stracie gola przez Orła, Unia mogła poświęcić więcej sił na wspomaganie defensywy i szukanie szans w kontrach. Robiła to udanie. Kilka momentów pokazało jednak, że niestety, ale obronnej formacji nie można pozostawiać bez mocnego wsparcia;
Strata do czołówki spora. Szkoda, że rywalizując z najsłabszymi zespołami z miejsc 13, 14, 15, 17, 18 oraz 19 -tego /na moment pisania postu/ na 18 możliwych do zdobycia punktów zespół wywalczył zaledwie 10 oczek !.
Więc podstawowe pytanie dnia brzmi, czy w kolejnych meczach Trenerowi uda się wydobyć potencjał dziś zaprezentowany, czy też zagramy na poziomie, który na ten moment sytuuje nas poza ścisłą czołówką. Mam nadzieję, że piłkarze po tym meczu zaczną grać na miarę swoich możliwości. A za dzisiejszą wygraną z "było nie było górą" tej klasy, gratulacje.
tak naprawdę mecz ustawiły 3-4 minuty z 1 połowy kiedy Unia zdobyła 3 bramki , 2-zblut i 1-hanzi (on akurat ładną przylutował). Wygrana z wiceliderem zawsze cieszy. smuci jednak ze gramy poza Tarnowem i w godzinach lekko-smiesznych.
- Unabomber1488
Co jest powodem takich terminów? Czy to kwestia dostępności stadionu, czy liga narzuca czy jeszcze coś innego? Normalny pracujący człowiek nie jest w stanie się pojawić
btw. czy organizowany jest jakiś wyjazd na niedzielny mecz?
To jest klub FC Matyjewicz więc jego rodzina i znajomi są na meczu, to ma tyle wspólnego z dawną Unia Tarnów co łysy włosami

Nasila się palilalia u naszego pejsiatego koleżki. W kółko i do porzygu to samo. Chłopie, jeśli to nie twój klub (bo nie twój, wiadomo) to spierdalaj i nie komentuj, albo wymyśl coś innego. Każdy ma dość tych twoich monotonnych wypocin o niczym
Nie było internetu to tylko rodzina wiedziała żeś cymbał ,teraz wiedzą wszyscy .Al Bano pisze: 24 wrz 2025, 20:48 Nasila się palilalia u naszego pejsiatego koleżki. W kółko i do porzygu to samo. Chłopie, jeśli to nie twój klub (bo nie twój, wiadomo) to spierdalaj i nie komentuj, albo wymyśl coś innego. Każdy ma dość tych twoich monotonnych wypocin o niczym
-
Salowy Choroszcz
Śpiewaj albo wypierdalajAl Bano pisze: 24 wrz 2025, 20:48 Nasila się palilalia u naszego pejsiatego koleżki. W kółko i do porzygu to samo. Chłopie, jeśli to nie twój klub (bo nie twój, wiadomo) to spierdalaj i nie komentuj, albo wymyśl coś innego. Każdy ma dość tych twoich monotonnych wypocin o niczym
- Unabomber1488
Dziękuję za te konstruktywne wstawki, ale mega prośba o odpowiedź jeśli ktoś wie - co z wyjazdem niedzielnym i ogólnie gdzie można się dopisywać na wyjazdy?