Stadion Unii Tarnów

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
Awatar użytkownika
Kibic1986

Re: Stadion Unii Tarnów

Post autor: Kibic1986 »

Roro pisze: 24 kwie 2025, 10:24
Tylko Unia pisze: 24 kwie 2025, 9:54
Kibic1986 pisze: 24 kwie 2025, 9:44

noi elegancko ,a niewioe ktos na jakim etapie jest zakup tego telebimu ??
osobiscie marzy mi sie położenie krzesełek na 1 łuku to naprawde zmieniło by estetyke tego stadionu ,jesli nic nie ruszy w tym temacie moze to pomysl na kolejna edycje BO?? noi koniecznie usunięcie pozostałości krzesełek z "klatki" bo wyglada to fatalnie
Telebim także już zamówiony.

Jedyne pytanie co z wymianą oświetlenia bo ponoć ekstraliga wytycznych wskazała że wymiana musi być. Tylko że kasy na to już chyba nie ma.
Ja słyszałem że na oświetlenie w tym roku przymkną oko, tylko że wszystkie mecze będą w godzinach południowych żeby słońce było. Tylko z Ostrowem miał być mecz bodajże w czwartek wieczorem. Reszta chyba będzie w weekend w okolicach południa. W ekstralidze i tak widzą że dużo zostało zrobione więc myślę że tą sprawę może podarują na ten rok.

No nie do końca 🤪 prawda jest że nieda na tych słupach zamontować oświetlenia LED.... Dlatego będą wymienione halogeny na nowe i mocniejsze co będzie spałniało warunki extraligi

Awatar użytkownika
Kibic1986

Post autor: Kibic1986 »

Rusza nabór projektów do kolejnej edycji budżetu obywatelskiego. W poprzedniej edycji za sprawą kibiców projekt związany ze stadionem był bezkonkurencyjny.

Zastanawia mnie co może zna by było zdziałać za takie fundusze w kolejnej edycji.
Może remont sanitariatów w budynku klubowym tak żeby chociaż kobiety i dzieci mogły podczas meczu załatwiać swoje potrzeby w cywilizowanych warunkach a nie w toi toi. Żeby po zjedzeniu lub przed mozńa było gdzie ręce umyć.

Może ogólnie remont elewacji trybuny , może wymiana lub montaż krzesełek na trybunie lub łukach i w klatce.

j-rules

Post autor: j-rules »

Sanitariat to bardzo dobry pomysł. Trochę cywilizacji się przyda..

fan ut

Post autor: fan ut »

Kibic1986 pisze: 21 maja 2025, 19:25 Rusza nabór projektów do kolejnej edycji budżetu obywatelskiego. W poprzedniej edycji za sprawą kibiców projekt związany ze stadionem był bezkonkurencyjny.

Zastanawia mnie co może zna by było zdziałać za takie fundusze w kolejnej edycji.
Może remont sanitariatów w budynku klubowym tak żeby chociaż kobiety i dzieci mogły podczas meczu załatwiać swoje potrzeby w cywilizowanych warunkach a nie w toi toi. Żeby po zjedzeniu lub przed mozńa było gdzie ręce umyć.

Może ogólnie remont elewacji trybuny , może wymiana lub montaż krzesełek na trybunie lub łukach i w klatce.
Bardzo dobry pomysł z kolejną edycją budżetu obywatelskiego, jest dużo rzeczy do zrobienia. Myślę, że z inicjatywy Kamila Morydza który to zapoczątkował mógłby jeszcze raz poruszyć ten temat na jakimś meczu gdzie będą kibice.

Salowy Choroszcz

Post autor: Salowy Choroszcz »

Kibic1986 pisze: 21 maja 2025, 19:25 Rusza nabór projektów do kolejnej edycji budżetu obywatelskiego. W poprzedniej edycji za sprawą kibiców projekt związany ze stadionem był bezkonkurencyjny.

Chłopie tam jest taki grzyb i pleśń że to cud że to jeszcze stoi...

Hajdi12

Post autor: Hajdi12 »

Ja proponuję żeby dostosować wkoncu większą liczbę miejsc do kupna biletów i do wejścia na stadion albo wymiana ogrodzenia kolczastego wraz z ogarnięciem syfu w strefie sektora gości

dariuszwas

Post autor: dariuszwas »

Jeśli zostaniemy w 2 lidze to musimy zmienić całe oswietlenie.

Awatar użytkownika
sokol

Post autor: sokol »

Witajcie
qrde mam takie dziwne wrażenie ze nagłośnienie w tym sezonie na pierwszym łuku jest gorsze niż w poprzednim. Może się mylę, ale moim zdaniem cos jest nie tak. Muzykę jeszcze jakoś można domyśleć się co leci, ale za cholere nie słychać co mówi spiker. Nie wie ktoś, temat był już poruszany ??

hughes

Post autor: hughes »

Zgłaszałem to tutaj na forum ale nikt nie udzielił odpowiedzi czy ktoś ruszał to nagłośnienie na 1 łuku. Na trybunie jest petarda ale 1 łuk słabiutko

FANATYK ŻUŻLA

Post autor: FANATYK ŻUŻLA »

sokol pisze: 20 cze 2025, 12:14 Witajcie
qrde mam takie dziwne wrażenie ze nagłośnienie w tym sezonie na pierwszym łuku jest gorsze niż w poprzednim. Może się mylę, ale moim zdaniem cos jest nie tak. Muzykę jeszcze jakoś można domyśleć się co leci, ale za cholere nie słychać co mówi spiker. Nie wie ktoś, temat był już poruszany ??
tak masz racje byłem na pierwszym meczu z Rzeszowem i na drugim z Ostrowem i jak nie było nic słychać tak nie słychać dalej wiec lepiej niech wyłączą ten pierwszy łuk, swoja drogie za takie pieniądze i postawienie paru masztów na trybunie głównej a reszta stadionu tak jak była tak jest to się pytam na co takie pieniądze poszły???

j-rules

Post autor: j-rules »

Wszystko zależy jaki był projekt
To nie tak jak u siebie w domu że se popodpinasz kabelki roztsawisz głośniki i heja banana

Awatar użytkownika
sokol

Post autor: sokol »

OK to laryngologa odwołuję :). a tak serio to nigdy nie pomyślałem ze tak będę się cieszył z tablicy która wyświetla obsadę biegu. W poprzednim sezonie trzaskało, trzeszczało, przerywało ale cos było słychać, jak Adam podawał czasy czy zmiany a teraz dupa, hmmm może to kwestia podciągnięcia suwaka volume :).

Awatar użytkownika
andre

Post autor: andre »

Można zgłaszać kolejne projekty w budżecie obywatelskim miasta Tarnowa. Projekt do 750 tys zł. Zgłoszenia do 7 lipca. Może znów by coś się udało pozyskać na stadion. Niech miasto też widzi, że kibice zaangażowani.

fan ut

Super pomysł zawsze coś można przedstawić w projekcie bo na stadionie jest dużo do zrobienia. Najlepiej zrobić listę tak jak było ostatnio nagłośnić sprawę i zbieramy podpisy na meczu.

Awatar użytkownika
konri

Post autor: konri »

Pierwsza rzecz to chyba krzesełka przynajmniej na trybunie.
ŻLF 2018 ŻLF 2023 ŻLF 2024

FANATYK ŻUŻLA

Post autor: FANATYK ŻUŻLA »

konri pisze: 23 cze 2025, 16:55 Pierwsza rzecz to chyba krzesełka przynajmniej na trybunie.
toalety w miejscu może jak były dawniej w trybunie głównej przy parku maszyn

Przemek82

Post autor: Przemek82 »

A może lepiej sfinansować profesjonalny projekt nowoczesnej trybuny głównej lub pierwszego łuku z zadaszeniem , kiblami i lożami VIP a by klub na takiej mógł zarabiać. Bo bardziej prawdopodobny jest remont etapami niż całościowo

batexi00

Post autor: batexi00 »

Czy wiadomo coś, czy został zgłoszony jakiś projekt do budżetu obywatelskiego na najbliższy rok? Z tego co wiem, termin składania wniosków kończy się 7 lipca. A do zgłoszenia potrzebna jest pewna ilość podpisów. W tamtym roku można było złożyć podpis na jednym z meczów

Speedy

Post autor: Speedy »

Wczoraj Kamil Morydz u Rafała Martuszewskiego mówił o swoim znajomym, który być może złoży projekt jednak nie do końca było wiadome czego mógłby dotyczyć. Wstępnie mówiło się o wymianie krzesełek z tego co pamiętam.

Lysy88PL

Post autor: Lysy88PL »

To jest to zajebiste, nowe nagłośnienie na stadionie ? Jeszcze na trybunie głównej coś było słychać. Lagi straszne, Karol skończył mówić a w głośnikach glos wybrzmiewał jeszcze przez dobrych 5 sekund.

sensowny

Post autor: sensowny »

No niestety. Stadion do remontu kapitalnego. Nie spełnia wymagan Metalkasu jako jedyny z poznaniem

dariuszwas

Post autor: dariuszwas »

Panie Prezydencie, mamy problem. Może pomoże Pan założyć towarzystwo żużlowe? Szkółka mini żużla we współpracy z Januszem Kołodziejem?

Lysy88PL

Post autor: Lysy88PL »

Wczoraj zamontowali dwa maszty oświetleniowe na nowym stadionie piłkarskim. Pewnie za nie długo go skończą. ku***, gdyby ktoś się wziął za estadio to moglibyśmy mieć jeden z najlepszych kompleksów sportowych w PL. Hala, basen, jeden stadion, drugi stadion, kryte boiska treningowe, które właśnie się budują.

fan ut

Gdyby kiedyś wyremontowali stadion żużlowy obok dokończony stadion miejski do tego arena jaskółka, obok remontowane boiska treningowe piłkarskie,basen kryty ,basen otwarty ,hotel na miejscu super zaplecze. Przecież takie obiekty można spokojnie wynajmować drużynom na zgrupowania treningi i zbijać kasę.

ODPOWIEDZ