josef pisze: 01 lut 2023, 14:07
Stadionu nie ma i nie będzie był czas na remont - budowę to radni woleli płacić miliony na kolejne plany stadionu . Która partia by nie wygrała wybory to i tak będą dalej lizać amerykańsko - żydowsko -banderowskie tyłki i ładować kolejne miliardy na upadlińskich zwyrodnialców . Tak ze o remoncie - budowie stadionu zapomnijmy .
Tak druga Japonia pomału już zbliżamy się do Kambodży.Nawet Dworca PKS nie ma w Tarnowie bo został
sprzedany. Przecież jest świetnie pomagajmy UPA bo biedni ukraincy mają wojnę.Zawsze będą lizać dupę
amerykanom i żydom.Ważne że wesoły Romek zagrał prestiżowy meczyk w brydża wspiera zacnie WOŚP złodzieja Owsiaka.
Zajmuje się wszystkim tylko nie miastem.Radni to samo Marian Wardzała głosował za podniesieniem śmieci
Pozdrawiam
Sorry kolego ale to nie wina Polski innych miast, że ich kluby wspierają tak zwane "państwowe czy miasta"
To, że nie ma dworca w Tarnowie to tylko i wyłącznie wina wesołego Romka i jego pomysłów cudownych na rządzenie miastem tak wiem Tarnów ostatni bastion demokracji oni jako jedyni mogą sprzedać dworzec prywatnemu i liczyć na to, że prywatny będzie miastu utrzymywał dworzec. Jako jedyny wesoły Romek i jego poprzednicy potrafi od 2002 roku wciskać kit najpierw, że nie oni chcą zrobić stadion tylko nie jest miejski a oni klubowego remontować nie mogą później jak dostali stadion w 2003 czy tam 2004 to poza nazwa "stadion miejski" coś zrobili z obiecanych remontów? Ile lat wesoły Romek "remontował Krakowską ile lat poprawiali remont?" Ile już projektów zrobili makiet stadionu ?? Już nawet obiecywali remont etapami i co ?? Jedynie wesoły Romek zrobił "plac budowy i zamknął przeciwległą prosta" no bo tak trzeba zrobić przekop dla Scorpions ile to już lat po tym przekopie jest zamknięta bo wesoły Romek nawet tego remontu nie dokończy.
W Świętochłowicach pierwszy trening zaliczony. Krok po kroku stawiany jest na nogi żużel na Skałce, a równocześnie stadion przebudowywany.
Szkoda, że po raz kolejny da się gdzieś indziej, a u nas wiadomo.
Wróciłem teraz z Mościc, tak dla jaj pojechałem z psem i rodziną się rozejrzeć. Sporo aut na obcych blachach, po prawej jadąc od strony Krakowskiej nowy świat, po lewej sypiący się stadion Unii, wyglądający jak zabytek i zabytek w postaci zrujnowanego dworca. Ile kasy by się zwróciło gdyby na odnowionym stadionie odbywały się duże imprezy żużlowe, czy koncerty? Ile życia wprowadziłoby to mieszkańcom? Przecież to aż się gryzie i aż wstyd przed tymi ludźmi co parkują pod stadionem Unii. Nie wierzę, że nie da się tchnąć życia w ten stadion i dźwignąć się ku górze.
To oczywiste, ale zarabiają drobni przedsiębiorcy, knajpy, restauracje itp. W Toruniu po GP na rynku nie ma gdzie siąść, a właściciele knajp zacierają ręce.
Estudiantes pisze: 02 lip 2023, 14:19
Żeby były duże imprezy to trzeba zapłacić, na tym się nie zarabia:)
co ty gadasz jak się nie zarabia,wszyscy zarabiają,ile ludzi przyjerzdrza na koncert,mecz i zostawia swoje pieniądze wszędzie,sklepy knajpy i nie tylko,zauważyłem ze ślą ciebie tylko się piłka liczy i nic więcej resztę zaorać i tyle bo piłka.stadion na piłkę potrzebny a na żużel nie.
co ty gadasz jak się nie zarabia,wszyscy zarabiają,ile ludzi przyjerzdrza na koncert,mecz i zostawia swoje pieniądze wszędzie,sklepy knajpy i nie tylko,zauważyłem ze ślą ciebie tylko się piłka liczy i nic więcej resztę zaorać i tyle bo piłka.stadion na piłkę potrzebny a na żużel nie.
Że też macie się o co sprzeczać Tarnów to skorumpowane miasto, zarządzane przez idiotów.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.
Że też macie się o co sprzeczać Tarnów to skorumpowane miasto, zarządzane przez idiotów.
Ja to wiem,tylko nie lubię jak ktoś cały czas optuje za jedna dyscyplina a on to cały czas robi,ile ludzi tam przychodzi na piłkę a ile na żużel.Zawsze żużel był promocja dla miasta a nie kopana,tyle w temacie.
Pinio pisze: 02 lip 2023, 16:01 co ty gadasz jak się nie zarabia,wszyscy zarabiają,ile ludzi przyjerzdrza na koncert,mecz i zostawia swoje pieniądze wszędzie,sklepy knajpy i nie tylko,zauważyłem ze ślą ciebie tylko się piłka liczy i nic więcej resztę zaorać i tyle bo piłka.stadion na piłkę potrzebny a na żużel nie.
Ja to wiem,tylko nie lubię jak ktoś cały czas optuje za jedna dyscyplina a on to cały czas robi,ile ludzi tam przychodzi na piłkę a ile na żużel.Zawsze żużel był promocja dla miasta a nie kopana,tyle w temacie.
Politycy stosują taką taktykę napuszczania ludzi by się kłócili a oni kradną przy korycie razem ze swoimi rodzinami a my na to robimy, więc ja nie będę napierdzielał na piłkę bo też lubię i chodzę i obie sekcje są bardzo ważne i oba kluby powinny być zdecydowanie wyżej w lidze i mieć godne warunki.
Można zgłaszać pomysły do budżetu obywatelskiego Tarnowa. Projekty na max 500 000 zł. Zawsze coś by z tego zrobił na stadionie, mieszkańcy może by zagłosowali. Małymi krokami. W tym roku cos w przyszłym coś itd.
Wiele się mówi, że nasz stadion nie spełnia warunków na Ekstarligę.
Ale niech mi ktoś powie czym nie spełnia? Tor jest za wąski? Za ciemny? Jest pod górkę? ;-)
Pomijam aspekt wizualny bo fakt do pięknych nie należy. Ale co trzeba zrobić, żeby stadion spełniał wymagania na ekstraligę?
andre pisze: 23 sie 2023, 11:09
Ale niech mi ktoś powie czym nie spełnia? Tor jest za wąski? Za ciemny? Jest pod górkę? ;-)
Pomijam aspekt wizualny bo fakt do pięknych nie należy. Ale co trzeba zrobić, żeby stadion spełniał wymagania na ekstraligę?
Tam jest kupa dziwnych szczegółów, począwszy od parku maszyn, po oświetlenie i plastikowe siedziska. W sumie to ciągle coś dodają od siebie, typu plandeki. Niebawem motocykl żużlowy będzie musiał mieć oświetlenie i kierunkowskazy. W sumie jedzie się w lewo, ale jak będziesz chciał zablokować rywala lub go wywieźć to trzeba włączyć kierunkowskaz, jak defekt to awaryjne.
Poważnie mówiąc, pewnie gdzieś są wymogi. Zrobiła się zabawa dla bogaczy pod dowództwem telewizji. Z żużla robi się operę, dzięki temu nasze orzełki są lane na torach trudnych. W balerinkach i stringach na betonie jadą jak trzeba. Trochę wody, błota, dziurek i pojawiają się łezki w oczach
andre pisze: 23 sie 2023, 11:09
Tam jest kupa dziwnych szczegółów, począwszy od parku maszyn, po oświetlenie i plastikowe siedziska. W sumie to ciągle coś dodają od siebie, typu plandeki. Niebawem motocykl żużlowy będzie musiał mieć oświetlenie i kierunkowskazy. W sumie jedzie się w lewo, ale jak będziesz chciał zablokować rywala lub go wywieźć to trzeba włączyć kierunkowskaz, jak defekt to awaryjne.
Poważnie mówiąc, pewnie gdzieś są wymogi. Zrobiła się zabawa dla bogaczy pod dowództwem telewizji. Z żużla robi się operę, dzięki temu nasze orzełki są lane na torach trudnych. W balerinkach i stringach na betonie jadą jak trzeba. Trochę wody, błota, dziurek i pojawiają się łezki w oczach
Nie tylko są lane na trudnych torach, ale już nawet sami na te trudne tory nie chcą wyjeżdżać
Członek komisji sportu w Tarnowie został w niedzielę posłem. Jego ugrupowanie będzie prawdopodobnie tworzyć nowy rząd. Prezydent miasta jest przedstawicielem KO, która jest częścią rządowej koalicji.
Panie Piotrze, chyba nie ma lepszej okazji na rozpoczęcie pracy jako poseł, jak ściągnięcie środków na remont Jaskółczego Gniazda
Swoją drogą, czy jest jakaś umowa z Azotami na przyszły sezon? Bo po zmianie rządu, zaczną się też zmiany w SSP i za miesiąc/dwa Paprockiego i reszty może już nie być.
Swoją drogą, czy jest jakaś umowa z Azotami na przyszły sezon? Bo po zmianie rządu, zaczną się też zmiany w SSP i za miesiąc/dwa Paprockiego i reszty może już nie być.
Przecież tym państwem z dykty już chodź kto kierował i azoty dawały a Paprocki jest dyrektorem nie prezesem spółki ten zapewne wyleci to normalne, a Roman niestety zostaje na stanowisku prezydenta miasta dalej będzie je zadłużał i gnoił.
Zdjęcia modernizacji stadionu w Pile (miasto 70tys. mieszkańców) Za 22 miliony robią trybuny coś na wzór jak na stadionie w Grudziądzu. Wcześniej zrobili odwodnienie i zakupili nowe bandy Można? Można. Nasze miasto może się uczyć, że da się coś zrobić nawet etapami, a nie od razu całość