Sponsorzy Unii Tarnów

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
buzumbura

Re: Sponsorzy Unii Tarnów

Post autor: buzumbura »

Ta karta TESCO to pic na wodę. Myślicie że TESCO tak kocha żużel. Dlatego wymagają płacenia gotówką bo nie muszą odprowadzać opłat za płatność elektroniczną. I właśnie ta POWALAJĄCA RÓŻNICA wpływa na nasze konto. Umówmy się nie tacy sponsorzy są potrzebni w żużlu. To nie jest kropla w morzu tylko kropelka.
Wiem dostanę zjebkę od niektórych, że każdy grosz się liczy ale szkoda czasu na takie akcje.

PS. Jeśli już to błąd popełniano przy dystrybucji. Pani/Pan w kasie powinien takie karty proponować tak jak bodajże tescowe clubcard. Mało tego fajnie jak dodawane byłyby do biletu albo przy słynnej rejestracji.

Awatar użytkownika
Młynar
Moderator

Post autor: Młynar »

Oczywiście, że słabo rozprowadzono tą całą akcję. Jeżeli ktoś (klub) uważa, że kibic – konsument ma się postarać samemu o sprawdzenie tego całego halo to…. tylko uśmiech we mnie to wywołuje :D Karty były niemal rzucone ludziom i tyle romansu. Takie rzeczy należy później promować i ponawiać, co mecz czy w innych aspektach promocji.. Zapowiedzi meczów ligowych czy przez media. Myślę, że nasz Prezes i jego współpracownicy dali by radę :) A jednak nie...
bartek_1990 pisze: A co do gadania że słąbo nagłośnione, że broszura nie czytelna, że słabe jest to że można Vaculikowi kontrakt sponsorować...jak czytam coś takiego to nasuwa mi się a myśl jedno przemyślenie: co jeszcze wymyślimy aby sobie ponarzekać? Dla chcącego nic trudnego - jak by ktoś chciał to by wiedział o co chodzi z tą karta. I powiem więcej: nawet nie trzeba było wielkiego wysiłku w to włożyć aby się dowiedzieć.
My się o to mamy starać czy to klub powinien ogarnąć temat jak należy? Nie czuj się z mojej strony atakowany, ale za często Bartku widzisz tematy zbyt lajtowo. Taka prawda :) Czasem trzeba pomyśleć w ten sposób, że żeby zarobić to należy nakręcić temat do takiego stopnia by się to opłacało. A tak to cała współpraca z Tesco wyszła bardzo mizernie tak jak u nas w klubie mizernie działa marketing itp.

yO!

Awatar użytkownika
PrzemczaN

Post autor: PrzemczaN »

Młynar pisze: Oczywiście, że słabo rozprowadzono tą całą akcję. Jeżeli ktoś (klub) uważa, że kibic – konsument ma się postarać samemu o sprawdzenie tego całego halo to…. tylko uśmiech we mnie to wywołuje :D Karty były niemal rzucone ludziom i tyle romansu.
Młynar nie mogę się z tobą zgodzić. To nie było tak, że ktoś rzucił karty, a biedni ludzie nie wiedzieli co z tym zrobić. Tu jest news ze strony: http://unia.tarnow.pl/karty-unia-tesco-juz-dostepne/ Jeżeli ktoś po przeczytaniu tego dalej nie wie jak z tego korzystać, to ja na prawdę współczuję. To było na stronie (X razy) to samo było na portalach społecznościowych (2X razy). Te ulotki co są w tym newsie były drukowane i rozdawane. Na nich też jest wszystko czytelnie wyjaśnione. Na kilku meczach Kamil kilka razy przypominał o tej akcji. Dalej, w samym Tesco (w Gemini) osobiście widziałem osobę, która jest za tą akcję odpowiedzialna jak stała i powiedzmy "namawiała" ludzi do wzięcia udziału w tym. OK, można było jeszcze postarać się o radio, chociaż w sumie nie wiem czy nie było, bo ja radia nie słucham (przynajmniej nie lokalnych stacji). Na reklamę w NC+ wiadomo, że klubu nie stać, zresztą jej koszt byłby kilkukrotnie wyższy niż profit z tej akcji. Więc już nie przesadzajmy z gadaniem, że klub to rzucił i tyle wszystkiego.

Tak jak piałem wyżej i tej informacji jestem pewien, tych wydanych zostało dużo, dużo więcej niż jest ich w obiegu. Moim zdaniem główną przyczyną jest brak możliwości płatności bezgotówkowych. Owszem kartę sobie można zasilić, ale dla mnie osobiście nie jest to komfortowe, tym bardziej że te karty nie posiadają nawet kodu PIN. A osobiście jak robię zakupy w tesco to płacę w kasie samoobsługowej, bo jest 100 razy szybciej i tam też z takiej karty skorzystać nie można. Ale to są już warunki tesco i nic się z tym nie zrobi. Dla mnie przez takie warunki ta akcja nie miała potencjału, bo jest niewygodna dla klienta. Bo mnie osobiście nawet jakby to reklamowali na BBC i CNN to nie przekona jak będę musiał stać w długiej kolejce patrząc jak na samoobsługowej skasowałbym już wszystko 14 razy.
ŻLF: 2019 2020 2021 2022 2023

Awatar użytkownika
bartek_1990

Post autor: bartek_1990 »

Walus spokojnie, po prostu nie zrozumiałem, że to właśnie masz na myśli. Wybacz jeśli CIe uraziłem, chwała Ci za to że płacisz tą karta i wspomagasz klub :)
Młynar pisze: My się o to mamy starać czy to klub powinien ogarnąć temat jak należy? Nie czuj się z mojej strony atakowany, ale za często Bartku widzisz tematy zbyt lajtowo. Taka prawda :) Czasem trzeba pomyśleć w ten sposób, że żeby zarobić to należy nakręcić temat do takiego stopnia by się to opłacało
Nie, nie czuje się atakowany, czuję się znudzony :) Tak, podchodze lajtowo, cieszę się że to dostrzegasz, jeszcze nie raz właśnie tak będę podchodził (bo takie mam podejście) ale czy ja przypadkiem już Ci tego nie mówiłem ;)?

Ja się specjalnie nad tym czy ta akcja została wykorzystana czy nie, nie zastanawiałem. Kiedy to się rozpoczęło to się dowiedziałem co i jak i tyle. Wielkich rozkmin nad tym prowadził nie będę bo to nie ma sensu. Ta akcja i tak "wyżej dupy nie podskoczy" ze względu na to iż można tej karty używać tylko przy płatności gotówką. Także nawet jeśli by klub się za przeproszeniem zesrał aby to nagłośnić to nie wiem czy by więcej nie stracił na promocję w stosunku do korzyści. Ale kogo to obchodzi w momencie gdy można sobie ponarzekać... :)
We `ll keep the red flags flying high! UNITED!

Awatar użytkownika
Why So Serious

Post autor: Why So Serious »

Moi drodzy, a popatrzmy tak troszku szerzej na ten temat. Społeczeństwo. Uwierzcie mi, jest multum ludzi, ba zdecydowana większość, którym takowe akcje krótko mówiąc zwisają. Jest naprawdę wiele sklepów które oferują karty i inne pierdoły, ale zazwyczaj prawie nikt z tego nie korzysta. Bo po co się bawić z dodatkowymi plastikami, skoro można zapłacić w tradycyjny sposób bądź kartą. Poza tym w ludziach często panuje swego rodzaju, dystans do tego, nie ufamy temu. Nie lubimy zmienić czegoś co działa. I uwierzcie mi tak jest. Tak myśli przeciętny Kowalski. Też na tym forum nie każdy wziął udział w tejże akcji, a jakby nie patrzeć to tutaj są osoby które są "najbliżej żużla".
Od razu chcę zaznaczyć, że nie krytykuje owego pomysłu bo tak jak napisał ktoś wcześniej każdy grosz się liczy, ale moim skromnym zdaniem taka akcja jest beznadziejna.
Ostatnio słyszałem coś o akcji kibiców Wisły. Była to zbiórka pieniędzy. (Jeżeli się mylę to przepraszam i naprostujcie mnie). Kwota która obiła mi się o uszy było bardzo bardzo duża (600 tyś o.O ???). Dlatego śmiem twierdzić, że gdybyś my, Kibice Tarnowskiego Żużla zorganizowali coś podobnego to uzbieramy więcej niżeli ta akcja z Tesco. Może wystarczyło by np. na jedną meczopunktówke dla Vaculika.

P.S. Wiem, że nie w temacie, ale może ktoś jest zorientowany, czemu czekamy z kontraktami, rzekomo są częściowo ustalone. Czy w przypadku dwóch naszych Liderów nie chodzi o kasę z minionego sezonu? ( Nie chce siać plotek, to jest tylko moje pytanie).

Pozdrawiam.

balu

Post autor: balu »

Why So Serious pisze: P.S. Wiem, że nie w temacie, ale może ktoś jest zorientowany, czemu czekamy z kontraktami, rzekomo są częściowo ustalone. Czy w przypadku dwóch naszych Liderów nie chodzi o kasę z minionego sezonu? ( Nie chce siać plotek, to jest tylko moje pytanie).

Pozdrawiam.
Tutaj możesz poczytać o tym:

http://www.przegladsportowy.pl/zuzel/ek ... 1,984.html

wejss

Post autor: wejss »

Ptaszki ćwierkają, że nową firmą zainteresowaną sponsoringiem jest znana fioletowa sieć telefoni komórkowej. Oczywiście info nie jest z pierwszej ręki.

Awatar użytkownika
savage
Moderator

Post autor: savage »

Nie napinałbym się na Play. Głównym dystrybutorem usług Play'a w Małopolsce jest firma KIM, która sponsorowała Wandę. Nie wydaje mi się, aby mógł być to sponsor, który odmieni oblicze Unii, choć każdy nowy sponsor i każdy zastrzyk dodatkowej gotówki jest na plus.

Pozdrawiam
Z twarzy podobny zupełnie do nikogo.

j-rules

Post autor: j-rules »

A ja znowu slyszalem ze PLAY idzie pod mlotek.. Wiec (o ile to prawda) nie sadze by teraz tam sie zastanawiano nad sponsoringiem zuzla

Awatar użytkownika
savage
Moderator

PLAY może iść pod młotek, a to wcale nie musi zmieniać sytuacji, że jego głównym dystrybutorem w naszym regionie będzie firma KIM. Z resztą oni wcześniej współpracowali z ERĄ. Mają już mocną strukturę. Także w tym przypadku sprawy własnościowe całej firmy PLAY wcale nie muszą mieć wpływu na tę - regionalną firmę.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Młynar
Moderator

Post autor: Młynar »

bartek_1990 pisze:Walus spokojnie, po prostu nie zrozumiałem, że to właśnie masz na myśli. Wybacz jeśli CIe uraziłem, chwała Ci za to że płacisz tą karta i wspomagasz klub :)
Młynar pisze: My się o to mamy starać czy to klub powinien ogarnąć temat jak należy? Nie czuj się z mojej strony atakowany, ale za często Bartku widzisz tematy zbyt lajtowo. Taka prawda :) Czasem trzeba pomyśleć w ten sposób, że żeby zarobić to należy nakręcić temat do takiego stopnia by się to opłacało
Nie, nie czuje się atakowany, czuję się znudzony :) Tak, podchodze lajtowo, cieszę się że to dostrzegasz, jeszcze nie raz właśnie tak będę podchodził (bo takie mam podejście) ale czy ja przypadkiem już Ci tego nie mówiłem ;)?

Ja się specjalnie nad tym czy ta akcja została wykorzystana czy nie, nie zastanawiałem. Kiedy to się rozpoczęło to się dowiedziałem co i jak i tyle. Wielkich rozkmin nad tym prowadził nie będę bo to nie ma sensu. Ta akcja i tak "wyżej dupy nie podskoczy" ze względu na to iż można tej karty używać tylko przy płatności gotówką. Także nawet jeśli by klub się za przeproszeniem zesrał aby to nagłośnić to nie wiem czy by więcej nie stracił na promocję w stosunku do korzyści. Ale kogo to obchodzi w momencie gdy można sobie ponarzekać... :)
Kolejny raz nauka z Twojej strony w moją? :D Sory, że nie jestem dobrym uczniem Twoich nauk i nie biorę do siebie zbytnio tłumaczeń i innych takich, bo wiesz dobrze, że nie potraktuje tego serio. Sam sobie na to zapracowałeś :)

Ponarzekać trzeba, jeżeli coś jest nie tak a dla mnie te całe karty to właśnie wielki „bubel” (Bubel nie obraź się za określenie ;))

yO!

j-rules

Młynar pisze: Oczywiście, że słabo rozprowadzono tą całą akcję. Jeżeli ktoś (klub) uważa, że kibic – konsument ma się postarać samemu o sprawdzenie tego całego halo to…. tylko uśmiech we mnie to wywołuje Karty były niemal rzucone ludziom i tyle romansu. Takie rzeczy należy później promować i ponawiać, co mecz czy w innych aspektach promocji.. Zapowiedzi meczów ligowych czy przez media. Myślę, że nasz Prezes i jego współpracownicy dali by radę A jednak nie...
O... dopiero teraz mi to wpadlo w oczy. Wezykiem, panowie. Nie zyjemy juz w PRL-u.
To klub chce miec z calej akcji kase, wiec to klub powinien sie postarac by na biezaco ryc w baniach kibicow ze jest taka mozliwosc.
Skoro tego nie robili na biezaco to powodem jest jeden z dwoch:
Albo sa beznadziejnymi marketingowcami i nie maja pojecia o PR - calkiem prawdopodbne
Albo naklady by zrobic kampanie tej akcji TESCO bylyby wieksze niz ewentualne z niej korzysci - czyli pomysl slaby. i to jest jak tak czytam wasze opinie na temat rozwiazan zastosowanych w tej akcji nawet bardziej prawdopodobne niz to pierwsze.

Awatar użytkownika
macies1978

Sponsorzy Unii Tarnów

Post autor: macies1978 »

Czy Alex w końcu załatwi sponsora?

http://sportowefakty.wp.pl/zuzel/585743 ... wsze-mecze
Związki zawodowe największe nieszczęście polskiego pracownika!!!

j-rules

Sponsorzy Unii Tarnów

Ta... to jest przekaz: przychodzcie na mecze zeby sponsor widzial, ze jest publika!
Potem bedzie, ze jednak sie nie dogadali i sponsorem okaza sie kibice.

kelam

Sponsorzy Unii Tarnów

Post autor: kelam »

Czyżby prezes kupował sobie w ten sposób czas ?

Awatar użytkownika
WaluS

Sponsorzy Unii Tarnów

Post autor: WaluS »

Wcale mnie nie dziwi, że to forum żyje tak jak żyje, ale u nas nie ma kibiców coby normalnie chcieli dyskutować o tarnowskim i nie tylko tarnowskim żużlu, tylko odzew jakiś jest, gdy trzeba komuś dokopać, skrytykować, wyśmiać...

Nie jestem zwolennikiem naszego prezesa, co nie raz podkreślałem, ale tutaj stanę w jego obronie.
Łatwo jest krytykować jego działanie komuś, co nigdy nie próbował załatwiać jakichkolwiek dotacji od firm, które miały by być przeznaczone na cele charytatywne, czy też sponsorskie.
Owszem można ściągnąć od znajomego właściciela firmy "parę złotych" na sponsoring, ale wynegocjować większą kwotę od potencjalnego poważniejszego sponsora nie jest wcale rzeczą prostą i kto tego nigdy nie próbował, albo nie rozmawiał z osobami starających się coś w temacie sponsoringu załatwić, to nie powinny się tak krytycznie wypowiadać.
Powiem krótko, nie jest to takie proste, jak napisanie krytycznego posta na forum i nie jest to wiedza wyssana z palca.

Tak że jak się uda prezesowi dogadać z poważniejszym sponsorem, to będzie dla niego duży plus, a jak się nie uda, to niech dalej próbuje z kimś innym i oby z lepszym efektem.

Awatar użytkownika
Kibic UT

Sponsorzy Unii Tarnów

Post autor: Kibic UT »

WaluS pisze: Wcale mnie nie dziwi, że to forum żyje tak jak żyje, ale u nas nie ma kibiców coby normalnie chcieli dyskutować o tarnowskim i nie tylko tarnowskim żużlu, tylko odzew jakiś jest, gdy trzeba komuś dokopać, skrytykować, wyśmiać
Po pary dyskusjach na tym forum powiedział sobie dość,a swoją drogą nieraz tutaj prawda bolała a jak chcesz sobie pogadać o żużlu to zapraszam na zuzelend fajny portal żużlowy gdzie można pogadać o speedway z kibicami z innych klubów.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

Awatar użytkownika
macies1978

Sponsorzy Unii Tarnów

WaluS pisze:Wcale mnie nie dziwi, że to forum żyje tak jak żyje, ale u nas nie ma kibiców coby normalnie chcieli dyskutować o tarnowskim i nie tylko tarnowskim żużlu, tylko odzew jakiś jest, gdy trzeba komuś dokopać, skrytykować, wyśmiać...

Nie jestem zwolennikiem naszego prezesa, co nie raz podkreślałem, ale tutaj stanę w jego obronie.
Łatwo jest krytykować jego działanie komuś, co nigdy nie próbował załatwiać jakichkolwiek dotacji od firm, które miały by być przeznaczone na cele charytatywne, czy też sponsorskie.
Owszem można ściągnąć od znajomego właściciela firmy "parę złotych" na sponsoring, ale wynegocjować większą kwotę od potencjalnego poważniejszego sponsora nie jest wcale rzeczą prostą i kto tego nigdy nie próbował, albo nie rozmawiał z osobami starających się coś w temacie sponsoringu załatwić, to nie powinny się tak krytycznie wypowiadać.
Powiem krótko, nie jest to takie proste, jak napisanie krytycznego posta na forum i nie jest to wiedza wyssana z palca.

Tak że jak się uda prezesowi dogadać z poważniejszym sponsorem, to będzie dla niego duży plus, a jak się nie uda, to niech dalej próbuje z kimś innym i oby z lepszym efektem.

Ale ja nie wyśmiewam się w tym poście z Alexa. Naprawdę jeżeli uda mu się załatwić sponsora oki, jeżeli jest prawdą co mówi super, mam tylko jedną uwagę.

Po co o rozmowach trąbi tuż przed startem ligi? Z reguły informacja w innych klubach pojawia się jak coś zostaje podpisane, potwierdzone, zaklepane. Nie ma rozczarowania i nie wystawia się na strzał, jeżeli się nie uda. Chyba, że chce komuś pokazać , że coś robi, bo dostał znowu jakieś ultimatum.

Co do drugiej części Twojej wypowiedzi to rzeczywiście nie jest to łatwe zadanie, ale nie wystarczy dzwonić i jeździć do firm trzeba wysilić się i ściągać sponsorów w trakcie sezonu na stadion , żeby poczuli ten sport. Trzeba o nich dbać cały rok, a nie przypominać sobie o nich tuż przed startem ligi.

Awatar użytkownika
WaluS

Sponsorzy Unii Tarnów

Post autor: WaluS »

macies1978, ja nigdzie nie cytowałem, ani nie odnosiłem się do Twojej wypowiedzi, a to Twoje zapytanie zainspirowało mnie, aby odnieś się do faktu załatwiania sponsoringu w Unii.
Wiem, że Ty nie przepadasz za prezesem i ja również nie darzę go nadmierną sympatią, dlatego z uwagą będę śledził postęp w załatwianiu tego sponsora, ale wiem, że łatwo nie będzie czy to się komuś podoba, czy nie.

Odnośnie tych hejtów, czy też wyśmiewania się z prezesa, to jest taki trend na tym forum stosowany przez grono użytkowników, aby jechać po kimś mimo że samemu w życiu nic się nie załatwiało i nie ma się za bardzo pojęcia, jak to wszystko biega.

A jeszcze odnośnie innych klubów, to też często wcześniej były wzmianki na portalach o załatwianiu sponsorów, co w rezultacie kończyło się fiaskiem. Pierwszy z brzegu przykład, to Toruń i Monster ;)

Awatar użytkownika
greexaal

Sponsorzy Unii Tarnów

Post autor: greexaal »

Możę niemiecka solidna firma działająca w branży elektrycznej na "O" :) Pytanie czy chce wejsc do nazwy
..::SPEEDWAY::..

patrykonak

Sponsorzy Unii Tarnów

Post autor: patrykonak »

Chodzi o Grupę Maspex Wadowice i produkt Tiger. Ewentualnie pozyskane środki są tak śmieszne ze nie mówił bym o dużym sposnorze.

Awatar użytkownika
DannUT

Sponsorzy Unii Tarnów

Post autor: DannUT »

UFF to dobrze że tigera bo w przypadku wejścia w nazwę mogli byśmy się nazywać nazywać Kakao Puchatek Unia Tarnów lub co gorsza Kociołek do syta Unia Tarnów ;)

Awatar użytkownika
macies1978

Sponsorzy Unii Tarnów

WaluS pisze:macies1978
A jeszcze odnośnie innych klubów, to też często wcześniej były wzmianki na portalach o załatwianiu sponsorów, co w rezultacie kończyło się fiaskiem. Pierwszy z brzegu przykład, to Toruń i Monster ;)
Z Monsterem w Toruniu nie wyszło bo w nazwę wszedł inny napój energetyczny "Get Well", a przeciek odnośnie Monstera był kontrolowany w celu wynegocjowania lepszej oferty :)

Awatar użytkownika
savage
Moderator

Sponsorzy Unii Tarnów

macies1978 pisze:Z Monsterem w Toruniu nie wyszło bo w nazwę wszedł inny napój energetyczny "Get Well", a przeciek odnośnie Monstera był kontrolowany w celu wynegocjowania lepszej oferty :)
Kurde macies, Ty to jednak musiałeś być blisko tej rozgrywki toruńskiej. Konspiracja była tak dobrze zaplanowana taktycznie, że nawet w mediach puszczono, że napój Get Well powstał dopiero dzięki pomysłowi nazwania tak samo drużyny KS Toruń, a cały dochód ma być przekazany dla Darcy'ego ;-).

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
macies1978

Sponsorzy Unii Tarnów

savage pisze:
macies1978 pisze:Z Monsterem w Toruniu nie wyszło bo w nazwę wszedł inny napój energetyczny "Get Well", a przeciek odnośnie Monstera był kontrolowany w celu wynegocjowania lepszej oferty :)
Kurde macies, Ty to jednak musiałeś być blisko tej rozgrywki toruńskiej. Konspiracja była tak dobrze zaplanowana taktycznie, że nawet w mediach puszczono, że napój Get Well powstał dopiero dzięki pomysłowi nazwania tak samo drużyny KS Toruń, a cały dochód ma być przekazany dla Darcy'ego ;-).

Pozdrawiam
Przecież nie powiedziałem, że się udała akcja :)

A rozmowy na linii Toruń - Monster rozpoczęły się na długo przed ogłoszeniem nazwy zespołu. Mało tego skądś się wziął temat umów zawodników z konkurencją reklamowanego w nazwie napoju energetycznego.
Blisko nie byłem, ale co nieco obiło się o uszy.

Nie wierz we wszystko co media piszą...

ODPOWIEDZ