Sponsorzy Unii Tarnów
Sponsorzy Unii Tarnów
W tym temacie proszę o wpisywanie wszelkich ważnych informacji dotyczących sponsorów Unii. Znalazłem coś takiego - news z wczoraj dotyczący Azotów:
http://www.parkiet.com/artykul/844974.html
http://www.parkiet.com/artykul/844974.html
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Zbiru, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Sponsorzy Unii Tarnów
Słszałem ze na dniach mają się spotkać zarząd z Azotami . Będą chcieli podpisac umowę na parę lat aby Azoty zprywatyzowane miały jakieś zobowiązanie wobec klubu.
- Estudiantes
I co te kontrakty dają? Azoty mają z ZKSem a Marciniak sobie odciął dotacje. Przyjdzie nowy zrobi co będzie chciał.
-
speedway fan
http://www.unia.tarnow.pl/index.php?id=2956
Wyglada na to, ze ci sponsorzy zamierzaja miec nieco wiekszy wklad pieniezny w Unie. Wiec wszytko sie potwierdza, ze z kasa nie bedzie problemow i dobrze
Wyglada na to, ze ci sponsorzy zamierzaja miec nieco wiekszy wklad pieniezny w Unie. Wiec wszytko sie potwierdza, ze z kasa nie bedzie problemow i dobrze
JANUSZ KOŁODZIEJ IMP 2005, 2010
... a mi wygląda że poprostu te firmy mają pewnie ważne na ten rok umowy sponsorskie, z tym nieco większym wkładem więc raczej przesada, jedynie Strabag może da coś więcej kasyspeedway fan pisze:Wyglada na to, ze ci sponsorzy zamierzaja miec nieco wiekszy wklad pieniezny w Unie.
byle sie nie skoncyzlo jak z konkurencyjna firma Poldim
ktora tez obiecywala gruszki na wierzbie po czym "po angielsku" zrezygnowala z inwestowania w speedway ...
ŹródłoZakłady Azotowe Tarnów miały 28,20 mln zł straty netto w III kw. 2009 r., wobec zysku przed rokiem
ISB - Biznes
17 Lis 2009, 7:33
Warszawa, 17.11.2009 (ISB) - Spółka Zakłady Azotowe Tarnów miała 28,20 mln zł skonsolidowanej straty netto przypisanej akcjonariuszom jednostki dominującej w III kw. 2009 roku wobec 26,25 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie.
Strata operacyjna na poziomie grupy wyniosła 25,75 mln zł wobec 24,91 mln zł zysku rok wcześniej.
Skonsolidowane przychody wyniosły 266,77 mln zł wobec 378,98 mln zł rok wcześniej.
Narastająco w I-III kw. 2009 roku spółka miała 6,89 mln zł skonsolidowanej straty netto wobec 67,93 mln zł zysku rok wcześniej, przy przychodach odpowiednio 876,30 mln zł wobec 1058,92 mln zł.
W ujęciu jednostkowym, w I-III kw. 2009 roku spółka miała 10,94 mln zł straty netto wobec 58,49 mln zł zysku rok wcześniej.
Jakoś tak nieciekawie to wygląda
Hmm.. Ja sie tak dobrze na gospodarce nie znam , ograniczam się do onetu ale pamiętajmy że był i w pewnym stopniu na dale jest kryzys a inaczej mówiąc jego skutki .strasznie źle nie powinno być
A ciekawostką jaką wyczytałem jest to że na euro 2012 krzesełka na budowane stadiony mają być wyprodukowane na Azotach
(Info na www.2012.org.pl )
A ciekawostką jaką wyczytałem jest to że na euro 2012 krzesełka na budowane stadiony mają być wyprodukowane na Azotach
"Wszyscy kłamią"
Beaver niema co panikować ....
informacja pochodzi z Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie
jak by była taka tragedia to by nie myśleli o zakupach
....
18.11.2009 22:25
depesze
Azoty Tarnów kupią niemiecką firmę Unylon Polymers
18.11. Warszawa (PAP) - Zakłady Azotowe w Tarnowie podpisały z Unylon AG warunkową umowę kupna 100 proc. udziałów w niemieckiej firmie Unylon Polymers - poinformowały tarnowskie Azoty w komunikacie prasowym.
"W myśl umowy Unylon AG zamierza sprzedać i przenieść swe udziały w Unylon Polymers na Azoty Tarnów. Umowa wejdzie w życie po spełnieniu warunków zawieszających - uzyskaniu przez Azoty Tarnów oraz Unylon AG zgody walnego zgromadzenia oraz wejścia w życie uprawomocnienia się planu naprawczego Unylon Polymers GmbH" - napisano w komunikacie.
Walne zgromadzenie Azotów Tarnów w sprawie zgody na kupno Unylon Polymers zostało zwołane na 15 grudnia.
Unylon Polumers jest jednym z wiodących niezintegrowanych producentów Poliamidu 6 (PA6) w Europie.
"Połączenie z Azotami Tarnów umożliwi niemieckiej spółce połączenie z producentem kaprolaktamu. Kaprolaktam jest surowcem do produkcji PA6 przez polimeryzację" - napisano w komunikacie tarnowskiej spółki.
Unylon Polymers GmbH posiada 5 linii polimeryzacyjnych o zdolności produkcyjnej do 47 tys. ton PA6/rok. (PAP)
informacja pochodzi z Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie
jak by była taka tragedia to by nie myśleli o zakupach
Poza tym bobrze, to co Ty przytoczyłeś to tylko porównanie, które nie oznacza, że Azoty są na minus 
A wiadomo mamy kryzys haha
A wiadomo mamy kryzys haha
Najlepszy komentarz pod artykułem zaniepokojonego fana żużlowego 
Ktos juz wczesniej pisal,ze Azoty slabo stoja ale jak zwykle podniesli na niego glos ze glupoty pisze itp.itd.Z publikacji jasno wynika ze szalu niema i mozemy spodziewac sie najgorszego.Lecz moim zdniem jest to kolejna siciema i plota.Obym sie nie mylil.
przestańcie juz pier.. gupoty wytrzymajcie do tego 3 grudnia juz niewiele zostało....
a co do Azotów to :
Mianem wydarzenia określa "Parkiet" możliwość zakupu niemieckiej firmy chemicznej przez Azoty Tarnów.
Przedsiębiorstwu z Małopolski może wystarczyć 10 mln euro, by przejąć niemieckiego wytwórcę poliamidów, spółkę Unylon Polymers - pisze gazeta giełdy. Chodzi o będącą w upadłości firmę z Guben na południu Niemiec, tuż przy granicy z Polską. Tamtejsze, zbudowane w latach 70 i unowocześnione oraz rozbudowane w latach 90. zakłady, wytwarzają poliamidy.
Obecna zdolność produkcyjna sięga 47 tys. ton rocznie, ale po nieznacznej modernizacji może wzrosnąć do 58 tys. ton.
Przy sprzyjającej sytuacji to przejęcie może dojść do skutku jeszcze w tym roku. Jednak prezes Azotów Tarnów, Jerzy Marciniak, jako datę transakcji wskazuje 2010 r. - czytamy w gazecie "Parkiet".
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka
tyle w tym temacie ...
a co do Azotów to :
Mianem wydarzenia określa "Parkiet" możliwość zakupu niemieckiej firmy chemicznej przez Azoty Tarnów.
Przedsiębiorstwu z Małopolski może wystarczyć 10 mln euro, by przejąć niemieckiego wytwórcę poliamidów, spółkę Unylon Polymers - pisze gazeta giełdy. Chodzi o będącą w upadłości firmę z Guben na południu Niemiec, tuż przy granicy z Polską. Tamtejsze, zbudowane w latach 70 i unowocześnione oraz rozbudowane w latach 90. zakłady, wytwarzają poliamidy.
Obecna zdolność produkcyjna sięga 47 tys. ton rocznie, ale po nieznacznej modernizacji może wzrosnąć do 58 tys. ton.
Przy sprzyjającej sytuacji to przejęcie może dojść do skutku jeszcze w tym roku. Jednak prezes Azotów Tarnów, Jerzy Marciniak, jako datę transakcji wskazuje 2010 r. - czytamy w gazecie "Parkiet".
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka
tyle w tym temacie ...
Po niepokojach związanych z ostatnimi stratami finansowymi największej firmy regionu są deklaracje zarządu Azotów w tej sprawie
- Zamierzamy wspierać sport, kulturę i inne branże. Jednak żużlowcy powinni poszukać także innego mocnego sponsora – zapowiada prezes spółki Jerzy Marciniak.
Prezes zastrzega , że przekazanie pieniędzy na sport musi poprzedzić przygotowanie solidnej analizy dotyczącej kosztów i zysków związanych z promocją drużyn, czy poszczególnych zawodników. - Na piłkę nożna nie przeznaczymy gorsza do czasu zakończenia postępowania prokuratury w sprawie korupcji. Dalsze finansowanie uzależniamy od wyników postępowania – zapowiada Jerzy Marciniak.
Koszykówka na poziomie drugiej ligi czyli praktycznie trzeciej ligi na którą na razie przychodzi mało ludzi też nie może liczyć na wielkie wsparcie. Takie nadzieje może mieć jednak sportowa młodzież.
Obawy dotyczące działalności sponsoringowej Azotów pojawiły się po ogłoszeniu słabych wyników finansowych spółki. W trzecim kwartale odnotowała ona stratę na poziomie 28 milionów zł. Władze Azotów przekonują, że to głównie wynik sytuacji w branży nawozowej, gdzie większość producentów znajduje się w trudnej sytuacji. Zdaniem prezesa rozporządzenie ministra skarbu nakazujące rezygnację ze sponsoringu w sytuacji, kiedy spółki skarbu państwa notują straty nie dotyczy firmy z Tarnowa.
http://www.intermaks.pl/index.html?grp= ... 2&25172203
- Zamierzamy wspierać sport, kulturę i inne branże. Jednak żużlowcy powinni poszukać także innego mocnego sponsora – zapowiada prezes spółki Jerzy Marciniak.
Prezes zastrzega , że przekazanie pieniędzy na sport musi poprzedzić przygotowanie solidnej analizy dotyczącej kosztów i zysków związanych z promocją drużyn, czy poszczególnych zawodników. - Na piłkę nożna nie przeznaczymy gorsza do czasu zakończenia postępowania prokuratury w sprawie korupcji. Dalsze finansowanie uzależniamy od wyników postępowania – zapowiada Jerzy Marciniak.
Koszykówka na poziomie drugiej ligi czyli praktycznie trzeciej ligi na którą na razie przychodzi mało ludzi też nie może liczyć na wielkie wsparcie. Takie nadzieje może mieć jednak sportowa młodzież.
Obawy dotyczące działalności sponsoringowej Azotów pojawiły się po ogłoszeniu słabych wyników finansowych spółki. W trzecim kwartale odnotowała ona stratę na poziomie 28 milionów zł. Władze Azotów przekonują, że to głównie wynik sytuacji w branży nawozowej, gdzie większość producentów znajduje się w trudnej sytuacji. Zdaniem prezesa rozporządzenie ministra skarbu nakazujące rezygnację ze sponsoringu w sytuacji, kiedy spółki skarbu państwa notują straty nie dotyczy firmy z Tarnowa.
http://www.intermaks.pl/index.html?grp= ... 2&25172203
- Estudiantes
Koszykówka na poziomie drugiej ligi czyli praktycznie trzeciej ligi na którą na razie przychodzi mało ludzi też nie może liczyć na wielkie wsparcie.
Czego się spodziewali i po co ładowali kase w oddłużanie i wykupowanie dzikiej karty na to g.?
Panowie w Zarządzie nie ośmieszajcie się z tą aferą, lepiej powiedzcie, że chcecie wyrzucenia piłki z Unii, aby mieć spokój.
Kiedy w końcu ta prywatyzacja i kiedy Panu Prezesowi kolega Grad znajdzie nową fuchę?
Mecenasi sportu chcą wyjść z twarzą.
PS. Grupa kolarzy... o Boże...
Nie, nie bronię absolutnie G.Ś. tylko mam obawy, aby to nie skończyło się tak jak w pamiętnej sprawie innego biznesmena z Nowego Sącza właściciela firmy komputerowej Optimus, pana Kluski.
Też prowadziła to prokuratura krakowska, też Go oskarżono i osądzono, a następnie po paru latach, trzeba było gościowi z budżetu państwa, czyli z naszych podatków, zwrócić 40 mln odszkodowania. Osobiście nakazał bym zwrot tych pieniędzy tym ludziom co Go zgnoili.
O przekręty w RT już były posądzane "pewne służby państwowe", ale poza chwilowym zawieszeniu nazwijmy to "pewnego urzędnika", sprawę oddalono z powodu braku jakichkolwiek przesłanek co do popełnienia przestępstwa.
To tak w skrócie chciałem zobrazować, a co do szczegółów, to u mnie "morda w kubeł".
Jeżeli kogoś ten człowiek jeszcze w ogóle interesuje to polecam stronke http://www.sprawaslaka.pl/ jest tam nawiązanie m.in. do tego o czym mówi Walus.Chociaż tak na prawdę nie wiadomo jaka jest prawda to skłaniam się raczej ku temu że komuś zależało na tym aby zniszczyć tego człowieka który mimo wszystko jakoś sobie z tym radzi i co rusz zaczepia się o jakiś nowy interes niestety prokuratura skutecznie go blokuje,a co do tego że jest bardzo dobrym menadżerem nie mam wątpliwości a moja aprobata na pewno nie wynika z tego że wyłożył sporo pieniędzy na tarnowski żużel.
OUTLAW
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... nym-ruchu/
No to ciekawe skąd teraz będą brali hajs (oprócz Azotów oczywiście) skoro Tauron strategicznym sponsorem, więc zapewne na Ruch nie mała kasa pójdzie, a co za tym idzie o wiele mniejsza na Unie... Nie ciekawie to chyba będzie wyglądać.
No to ciekawe skąd teraz będą brali hajs (oprócz Azotów oczywiście) skoro Tauron strategicznym sponsorem, więc zapewne na Ruch nie mała kasa pójdzie, a co za tym idzie o wiele mniejsza na Unie... Nie ciekawie to chyba będzie wyglądać.
Tauron ma tyle kasy że nie musisz sie martwić o sponsoring Unii bo i tak jak na ich możliwosci to na speedway dają drobne które im spadną ze stołu.
http://unia.tarnow.pl/sponsorzy.php
Bardzo ciekawi mnie od kiedy Tauron jest u nas "SPONSOREM STRATEGICZNYM". Czy ja o czymś nie wiem ?
Bardzo ciekawi mnie od kiedy Tauron jest u nas "SPONSOREM STRATEGICZNYM". Czy ja o czymś nie wiem ?
skoro jest to prostą drogą dedukcji wychodzi że o czymś nie wiesz