Turnieje indywidualne

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
WAldus Kiepski

Re: Turnieje indywidualne

Post autor: WAldus Kiepski »

WAldus Kiepski pisze: 18 kwie 2025, 15:11 https://youtu.be/mh32QETZhgQ?si=xK5MMH0L3VBM3ztL
Dla przykładu taki meczyk.
I wtedy nie miałem na sobie suchej nitki i człowiek się modlił by wystartowali ale udało się ....a teraz ? No dajcie spokój.to jest parodia żużla i będzie tylko gorzej . będą chodzić z poziomicą i miarką....paranoja..

Awatar użytkownika
Zniesmaczony_UT

Post autor: Zniesmaczony_UT »

I tacy wielcy zawodnicy jak np Tony Rickardsson kończyli kariery w wieku 34 lat bo kilka razy za dużo trzasnęli głową w dechy.

Do dziś tylko on wie dlaczego podczas jednego z biegów po starcie pojechał prosto w płot bo zapomniał się złożyć w łuk a może nie zapomniał tylko neurologicznie był problem.

Awatar użytkownika
Zniesmaczony_UT

WAldus Kiepski pisze: 18 kwie 2025, 15:33
WAldus Kiepski pisze: 18 kwie 2025, 15:11 https://youtu.be/mh32QETZhgQ?si=xK5MMH0L3VBM3ztL
Dla przykładu taki meczyk.
I wtedy nie miałem na sobie suchej nitki i człowiek się modlił by wystartowali ale udało się ....a teraz ? No dajcie spokój.to jest parodia żużla i będzie tylko gorzej . będą chodzić z poziomicą i miarką....paranoja..
Fascynujący bieg. Kwintesencja żużla, miód dla oczów. Zamiast walki na dystansie z przeciwnikiem to walka z błotem o przetrwanie byle dojechać cało do mety.
No jeśli za takim żużlem tęsknisz to wybacz bo to była parodia żużla

WAldus Kiepski

Post autor: WAldus Kiepski »

Chodzi mi o to że dawniej jechali a nie pajacowali bez względu na warunki .
I może była to parodia żużla ale jak sędzia włączył 2 min. to co mieli nie jechać?

Greg-Tarnów

Post autor: Greg-Tarnów »

WAldus Kiepski pisze: 18 kwie 2025, 20:44 Chodzi mi o to że dawniej jechali a nie pajacowali bez względu na warunki .
I może była to parodia żużla ale jak sędzia włączył 2 min. to co mieli nie jechać?
Kto w końcu decyduje sędzia, komisarz czy Kołodziej??? niech zmieni zawód nie musi być żużlowcem.
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.

Awatar użytkownika
Jaco

Post autor: Jaco »

A kto ryzykuje? Sędzia, komistarz czy Kołodziej? Poza tym tam nikt nie chciał jechać tyle ze na koniec zostało ich 3 i tylko oni stali do konca przy swoim

Awatar użytkownika
hipermarkeciarz

Post autor: hipermarkeciarz »

Oglądam Złoty Kask w Opolu i tam również Kołodziej ma problem z płynną jazdą na łuku. Przypadek? No nie wiem. Sił zaczyna brakować.

Greg-Tarnów

Post autor: Greg-Tarnów »

hipermarkeciarz pisze: 21 kwie 2025, 15:56 Oglądam Złoty Kask w Opolu i tam również Kołodziej ma problem z płynną jazdą na łuku. Przypadek? No nie wiem. Sił zaczyna brakować.
Plastuś słabiutki rączki bolą. Nie widziałem żeby z poziomicą chodził🤔 :mrgreen:
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.

Awatar użytkownika
Cisza przed Burzą

Post autor: Cisza przed Burzą »

hipermarkeciarz pisze: 21 kwie 2025, 15:56 Oglądam Złoty Kask w Opolu i tam również Kołodziej ma problem z płynną jazdą na łuku. Przypadek? No nie wiem. Sił zaczyna brakować.
Zrobić gdzieś kope po kolana to wszystkie dziadki będą gaz zamykać już po 2 kółku nawet bo ręce odpadną :lol:

Awatar użytkownika
hipermarkeciarz

Zrobić jeszcze raz nieziemski beton w Tarnowie, ściągnąć Kołodzieja tylko na mecze domowe i w cuglach się utrzymujemy :)

Majkel8816

Post autor: Majkel8816 »

Raczej to nie że go ręce bolą ,bardziej przyczepnie i
Jest po Januszu ,ma chyba z tyłu głowy to że gleba jedna poważniejsza i ma po sezonie i po karierze, W jednym biegu jechał z Zmarzlikiem wyszedł fajnie ale z wyjścia łuku go pociągnęło o zamknął gaz a później go nawet daleko jadący Janowski wyprzedził ..unas kopa i jest po Lesznie ,jak tor dostosują pod naszych to będzie ciekawie nawet dla tych mocniejszych Z Rzeszowem czuję komplecik …

Loki

Post autor: Loki »

Głowa to na pewno jedno ale,ewidentnie brakuje mu siły i nie w rękach a w biodrach i dolnej partii mięśni, ręce mogą utrzymać cię ale do pewnego momentu,syndrom Nickiego.

Awatar użytkownika
ams92
Kontakt:

Post autor: ams92 »

Gdyby ktoś był zainteresowany to na Youtubie na kanale Motowizji można dziś obejrzeć Finał Brązowego Kasku w Krośnie. W stawce m.in. Jan Heleniak.
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.

Pinio

Post autor: Pinio »

ams92 pisze: 23 kwie 2025, 15:30 Gdyby ktoś był zainteresowany to na Youtubie na kanale Motowizji można dziś obejrzeć Finał Brązowego Kasku w Krośnie. W stawce m.in. Jan Heleniak.
Z tej mąki chleba nie będzie,wczoraj w wywiadzie powiedział że testuje i sprawdza tor jakoś tak to powiedział,żeby być gotowy nabkolejny tutaj mecz,czyli w rzeszy,on chyba nawet nie wie kiedy tam będzie na lidze,bo za pare miesięcy ten tor jak i jego ustawienie mogą iść w kosz.

FANATYK ŻUŻLA

Post autor: FANATYK ŻUŻLA »

Jaworski na tle juniorów prezentuje się jednak bardzo dobrze jeśli by był u nas to zrobił by różnicę

Awatar użytkownika
Zniesmaczony_UT

Ewidentnie w Krośnie przygotowali specjalnie kope na Leszno i odcięli zewnętrzna żeby Janek z Parnickim nie latali po orbicie. W nocy były dziś opady, juniorzy teraz jadą a jest beton. Da się również na szerokiej napędzić.
Na Helenkę żal patrzeć, drugi bieg miał niezły a raczej pierwsze 2 okrążenia i tak powinien jeździć później chyba mu ręce spuchły. Jechał drugi po świetnym rozegraniu pierwszego łuku i wejściu na pike w drugi zyskując pozycję a skończył ostatni.

Rubin_UT

Post autor: Rubin_UT »

Witam wszystkich, pytanko dla tych co oglądają gp na aplikacji maxx. Macie komentarz normalnie ? Czy to problemy z transmisją ? Pozdro

Awatar użytkownika
hipermarkeciarz

Mam wrażenie ( i to nie tylko po wczorajszym GP, ale od końcówki poprzedniego), że jesli w tym roku mistrzem świata będzie Polak, to nie będzie to Bartosz Zmarzlik.

Od pewnego czasu widzę, i chyba nie tylko ja, że siada mu coraz bardzie psycha i nie dzwiga presji, którą sam sobie narzucił. Na torze w GP już też nie jest torpedą, która połyka dwóch gości na jednym łuk, tylko punkty musi wyszarpać i walczyć, jak to robi większość, i nie zawsze się udaje, czyli tak jak większości.

Być może wygra, w końcu jest głównym faworytem, ale na dziś wygląda, jakby nie był już gościem z innej planety, który na kacu i za złamaną ręką i tak będzie na pudle.

Loki

hipermarkeciarz pisze: 18 maja 2025, 12:41 Mam wrażenie ( i to nie tylko po wczorajszym GP, ale od końcówki poprzedniego), że jesli w tym roku mistrzem świata będzie Polak, to nie będzie to Bartosz Zmarzlik.

Od pewnego czasu widzę, i chyba nie tylko ja, że siada mu coraz bardzie psycha i nie dzwiga presji, którą sam sobie narzucił. Na torze w GP już też nie jest torpedą, która połyka dwóch gości na jednym łuk, tylko punkty musi wyszarpać i walczyć, jak to robi większość, i nie zawsze się udaje, czyli tak jak większości.

Być może wygra, w końcu jest głównym faworytem, ale na dziś wygląda, jakby nie był już gościem z innej planety, który na kacu i za złamaną ręką i tak będzie na pudle.
Ma ewidentnie kłopoty ze sprzętem jest wolny na starcie i trasie, nie powiedziałbym że siada mu psycha, bardziej narasta frustracja, a on ma tendencję do robienia głupich rzeczy jak mu nie idzie, jego agresywny styl jazdy jest super jak wszytko gra piki, za koło i te sprawy, tylko że jak nie gra sprzęt to staje się niebezpieczne dla sobie i innych..

Awatar użytkownika
bio

Post autor: bio »

A ileż mozna wygrywac? ;)

sensowny

Post autor: sensowny »

Dla zuzla lepiej jakby wygrał Kurtz ale dla Zmarzlika to bedzie mega hejt niestety od polskich "kibiców"

Loki

Zmienili cały system rozgrywek żeby tylko jakoś zniwelować jego dominację.. Dla mnie całe GP idzie w złym kierunku, jak przejmowało to Discovery to była nadzieja że rozwiną tą dyscyplinę, były obiecanki, nowe stadiony, nowe kraje ,w ogóle miód i malina,okazało się że jest jeszcze większe bagno niż było..

Awatar użytkownika
the_naturat

Post autor: the_naturat »

Zmarzlik to nie robot, nie da rady wygrywac wszystkiego przez 15 lat, co rok.
Wyniki: To nie pierwszy żużlowiec, u którego jak pojawiły się dzieci i odpowiedzialność, przestaje wsadzać nogę tam, gdzie wcześniej głowa lądowała.

Pinio

Post autor: Pinio »

Ależ ściganie w Manchesterze,cream de la cream.

Awatar użytkownika
Kibic UT

Post autor: Kibic UT »

Pinio pisze: 13 cze 2025, 22:09 Ależ ściganie w Manchesterze,cream de la cream.
Nie było mi dane oglądnąć nie mam tylu kanałów a frajerom płacić nie będę.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

ODPOWIEDZ