I wtedy nie miałem na sobie suchej nitki i człowiek się modlił by wystartowali ale udało się ....a teraz ? No dajcie spokój.to jest parodia żużla i będzie tylko gorzej . będą chodzić z poziomicą i miarką....paranoja..WAldus Kiepski pisze: 18 kwie 2025, 15:11 https://youtu.be/mh32QETZhgQ?si=xK5MMH0L3VBM3ztL
Dla przykładu taki meczyk.
Turnieje indywidualne
-
WAldus Kiepski
Re: Turnieje indywidualne
- Zniesmaczony_UT
I tacy wielcy zawodnicy jak np Tony Rickardsson kończyli kariery w wieku 34 lat bo kilka razy za dużo trzasnęli głową w dechy.
Do dziś tylko on wie dlaczego podczas jednego z biegów po starcie pojechał prosto w płot bo zapomniał się złożyć w łuk a może nie zapomniał tylko neurologicznie był problem.
Do dziś tylko on wie dlaczego podczas jednego z biegów po starcie pojechał prosto w płot bo zapomniał się złożyć w łuk a może nie zapomniał tylko neurologicznie był problem.
- Zniesmaczony_UT
Fascynujący bieg. Kwintesencja żużla, miód dla oczów. Zamiast walki na dystansie z przeciwnikiem to walka z błotem o przetrwanie byle dojechać cało do mety.WAldus Kiepski pisze: 18 kwie 2025, 15:33I wtedy nie miałem na sobie suchej nitki i człowiek się modlił by wystartowali ale udało się ....a teraz ? No dajcie spokój.to jest parodia żużla i będzie tylko gorzej . będą chodzić z poziomicą i miarką....paranoja..WAldus Kiepski pisze: 18 kwie 2025, 15:11 https://youtu.be/mh32QETZhgQ?si=xK5MMH0L3VBM3ztL
Dla przykładu taki meczyk.
No jeśli za takim żużlem tęsknisz to wybacz bo to była parodia żużla
-
WAldus Kiepski
Chodzi mi o to że dawniej jechali a nie pajacowali bez względu na warunki .
I może była to parodia żużla ale jak sędzia włączył 2 min. to co mieli nie jechać?
I może była to parodia żużla ale jak sędzia włączył 2 min. to co mieli nie jechać?
-
Greg-Tarnów
Kto w końcu decyduje sędzia, komisarz czy Kołodziej??? niech zmieni zawód nie musi być żużlowcem.WAldus Kiepski pisze: 18 kwie 2025, 20:44 Chodzi mi o to że dawniej jechali a nie pajacowali bez względu na warunki .
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.
A kto ryzykuje? Sędzia, komistarz czy Kołodziej? Poza tym tam nikt nie chciał jechać tyle ze na koniec zostało ich 3 i tylko oni stali do konca przy swoim
- hipermarkeciarz
Oglądam Złoty Kask w Opolu i tam również Kołodziej ma problem z płynną jazdą na łuku. Przypadek? No nie wiem. Sił zaczyna brakować.
-
Greg-Tarnów
Plastuś słabiutki rączki bolą. Nie widziałem żeby z poziomicą chodziłhipermarkeciarz pisze: 21 kwie 2025, 15:56 Oglądam Złoty Kask w Opolu i tam również Kołodziej ma problem z płynną jazdą na łuku. Przypadek? No nie wiem. Sił zaczyna brakować.
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.
- Cisza przed Burzą
Zrobić gdzieś kope po kolana to wszystkie dziadki będą gaz zamykać już po 2 kółku nawet bo ręce odpadnąhipermarkeciarz pisze: 21 kwie 2025, 15:56 Oglądam Złoty Kask w Opolu i tam również Kołodziej ma problem z płynną jazdą na łuku. Przypadek? No nie wiem. Sił zaczyna brakować.
- hipermarkeciarz
Zrobić jeszcze raz nieziemski beton w Tarnowie, ściągnąć Kołodzieja tylko na mecze domowe i w cuglach się utrzymujemy 
-
Majkel8816
Raczej to nie że go ręce bolą ,bardziej przyczepnie i
Jest po Januszu ,ma chyba z tyłu głowy to że gleba jedna poważniejsza i ma po sezonie i po karierze, W jednym biegu jechał z Zmarzlikiem wyszedł fajnie ale z wyjścia łuku go pociągnęło o zamknął gaz a później go nawet daleko jadący Janowski wyprzedził ..unas kopa i jest po Lesznie ,jak tor dostosują pod naszych to będzie ciekawie nawet dla tych mocniejszych Z Rzeszowem czuję komplecik …
Jest po Januszu ,ma chyba z tyłu głowy to że gleba jedna poważniejsza i ma po sezonie i po karierze, W jednym biegu jechał z Zmarzlikiem wyszedł fajnie ale z wyjścia łuku go pociągnęło o zamknął gaz a później go nawet daleko jadący Janowski wyprzedził ..unas kopa i jest po Lesznie ,jak tor dostosują pod naszych to będzie ciekawie nawet dla tych mocniejszych Z Rzeszowem czuję komplecik …
Głowa to na pewno jedno ale,ewidentnie brakuje mu siły i nie w rękach a w biodrach i dolnej partii mięśni, ręce mogą utrzymać cię ale do pewnego momentu,syndrom Nickiego.
Gdyby ktoś był zainteresowany to na Youtubie na kanale Motowizji można dziś obejrzeć Finał Brązowego Kasku w Krośnie. W stawce m.in. Jan Heleniak.
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.
Z tej mąki chleba nie będzie,wczoraj w wywiadzie powiedział że testuje i sprawdza tor jakoś tak to powiedział,żeby być gotowy nabkolejny tutaj mecz,czyli w rzeszy,on chyba nawet nie wie kiedy tam będzie na lidze,bo za pare miesięcy ten tor jak i jego ustawienie mogą iść w kosz.ams92 pisze: 23 kwie 2025, 15:30 Gdyby ktoś był zainteresowany to na Youtubie na kanale Motowizji można dziś obejrzeć Finał Brązowego Kasku w Krośnie. W stawce m.in. Jan Heleniak.
-
FANATYK ŻUŻLA
Jaworski na tle juniorów prezentuje się jednak bardzo dobrze jeśli by był u nas to zrobił by różnicę
- Zniesmaczony_UT
Ewidentnie w Krośnie przygotowali specjalnie kope na Leszno i odcięli zewnętrzna żeby Janek z Parnickim nie latali po orbicie. W nocy były dziś opady, juniorzy teraz jadą a jest beton. Da się również na szerokiej napędzić.
Na Helenkę żal patrzeć, drugi bieg miał niezły a raczej pierwsze 2 okrążenia i tak powinien jeździć później chyba mu ręce spuchły. Jechał drugi po świetnym rozegraniu pierwszego łuku i wejściu na pike w drugi zyskując pozycję a skończył ostatni.
Na Helenkę żal patrzeć, drugi bieg miał niezły a raczej pierwsze 2 okrążenia i tak powinien jeździć później chyba mu ręce spuchły. Jechał drugi po świetnym rozegraniu pierwszego łuku i wejściu na pike w drugi zyskując pozycję a skończył ostatni.
Witam wszystkich, pytanko dla tych co oglądają gp na aplikacji maxx. Macie komentarz normalnie ? Czy to problemy z transmisją ? Pozdro
- hipermarkeciarz
Mam wrażenie ( i to nie tylko po wczorajszym GP, ale od końcówki poprzedniego), że jesli w tym roku mistrzem świata będzie Polak, to nie będzie to Bartosz Zmarzlik.
Od pewnego czasu widzę, i chyba nie tylko ja, że siada mu coraz bardzie psycha i nie dzwiga presji, którą sam sobie narzucił. Na torze w GP już też nie jest torpedą, która połyka dwóch gości na jednym łuk, tylko punkty musi wyszarpać i walczyć, jak to robi większość, i nie zawsze się udaje, czyli tak jak większości.
Być może wygra, w końcu jest głównym faworytem, ale na dziś wygląda, jakby nie był już gościem z innej planety, który na kacu i za złamaną ręką i tak będzie na pudle.
Od pewnego czasu widzę, i chyba nie tylko ja, że siada mu coraz bardzie psycha i nie dzwiga presji, którą sam sobie narzucił. Na torze w GP już też nie jest torpedą, która połyka dwóch gości na jednym łuk, tylko punkty musi wyszarpać i walczyć, jak to robi większość, i nie zawsze się udaje, czyli tak jak większości.
Być może wygra, w końcu jest głównym faworytem, ale na dziś wygląda, jakby nie był już gościem z innej planety, który na kacu i za złamaną ręką i tak będzie na pudle.
Ma ewidentnie kłopoty ze sprzętem jest wolny na starcie i trasie, nie powiedziałbym że siada mu psycha, bardziej narasta frustracja, a on ma tendencję do robienia głupich rzeczy jak mu nie idzie, jego agresywny styl jazdy jest super jak wszytko gra piki, za koło i te sprawy, tylko że jak nie gra sprzęt to staje się niebezpieczne dla sobie i innych..hipermarkeciarz pisze: 18 maja 2025, 12:41 Mam wrażenie ( i to nie tylko po wczorajszym GP, ale od końcówki poprzedniego), że jesli w tym roku mistrzem świata będzie Polak, to nie będzie to Bartosz Zmarzlik.
A ileż mozna wygrywac?Od pewnego czasu widzę, i chyba nie tylko ja, że siada mu coraz bardzie psycha i nie dzwiga presji, którą sam sobie narzucił. Na torze w GP już też nie jest torpedą, która połyka dwóch gości na jednym łuk, tylko punkty musi wyszarpać i walczyć, jak to robi większość, i nie zawsze się udaje, czyli tak jak większości.
Dla zuzla lepiej jakby wygrał Kurtz ale dla Zmarzlika to bedzie mega hejt niestety od polskich "kibiców"
Zmienili cały system rozgrywek żeby tylko jakoś zniwelować jego dominację.. Dla mnie całe GP idzie w złym kierunku, jak przejmowało to Discovery to była nadzieja że rozwiną tą dyscyplinę, były obiecanki, nowe stadiony, nowe kraje ,w ogóle miód i malina,okazało się że jest jeszcze większe bagno niż było..
- the_naturat
Zmarzlik to nie robot, nie da rady wygrywac wszystkiego przez 15 lat, co rok.
Wyniki: To nie pierwszy żużlowiec, u którego jak pojawiły się dzieci i odpowiedzialność, przestaje wsadzać nogę tam, gdzie wcześniej głowa lądowała.
Wyniki: To nie pierwszy żużlowiec, u którego jak pojawiły się dzieci i odpowiedzialność, przestaje wsadzać nogę tam, gdzie wcześniej głowa lądowała.
Ależ ściganie w Manchesterze,cream de la cream.
Nie było mi dane oglądnąć nie mam tylu kanałów a frajerom płacić nie będę.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.