Unia Tarnów 2026
-
FANATYK ŻUŻLA
Re: Unia Tarnów 2026
Żużel przestał być żużlem kilka lat temu ,teraz każdy pod każdym dołki podkopuje ja tam wole ściganie w lewo nawet na błocie gdzie jeden dojedzie do mety niż gwiazdeczki które robią punkty tylko dla siebie to nie ma nic wspólnego z drużynowymi zawodami ,widocznie musi to wszystko p........ i może kiedyś na nowych starych zasadach wróci
Skoro Tarnowski żużel upadnie to niech Polski żużel spłonie.
Dlaczego tak żle życzysz innym hahahahh ? ,kogo to wina że w Tarnowie kradną i robią przekręty.Zniszczyli sport,cały sport amatorka i patologia.
Bo psychologiczne badania pokazują, że sukces sąsiada często wywołuje wrogość, natomiast jego porażka przynosi chwilową ulgę i poczucie sprawiedliwości.
Nie wierzę że jesteś pospolitym wąstym Januszem hahhaPrzemek82 pisze: 02 mar 2026, 20:48 Bo psychologiczne badania pokazują, że sukces sąsiada często wywołuje wrogość, natomiast jego porażka przynosi chwilową ulgę i poczucie sprawiedliwości.
A gość może z polowania na tygrysy wrócił i sypnie kasa
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-pres-to ... dzialaczy/
Jak wiadomo, Jan Heleniak w nowym sezonie będzie zawodnikiem już nie Jaskółek, a Aniołów. Jak nieoficjalnie ustaliliśmy, okazuje się, że klub z Grodu Kopernika nie musi za zawodnika zapłacić… ani złotówki z ekwiwalentu ustalonego na 70 tysięcy złotych! Dlaczego? Z bardzo prostego powodu. Po podpisaniu umowy przez Heleniaka w Toruniu klub tarnowski miał – zgodnie z regulaminem – 30 dni na wystawienie noty księgowej opiewającej na 70 tysięcy złotych. Po upływie tego okresu roszczenie przestaje być zasadne.
Z naszych ustaleń wynika, że żadna nota księgowa dla torunian przez Unię Tarnów w tym czasie nie została wystawiona.
Jeśli to prawda to Unia zrobiła interes życia
Jak wiadomo, Jan Heleniak w nowym sezonie będzie zawodnikiem już nie Jaskółek, a Aniołów. Jak nieoficjalnie ustaliliśmy, okazuje się, że klub z Grodu Kopernika nie musi za zawodnika zapłacić… ani złotówki z ekwiwalentu ustalonego na 70 tysięcy złotych! Dlaczego? Z bardzo prostego powodu. Po podpisaniu umowy przez Heleniaka w Toruniu klub tarnowski miał – zgodnie z regulaminem – 30 dni na wystawienie noty księgowej opiewającej na 70 tysięcy złotych. Po upływie tego okresu roszczenie przestaje być zasadne.
Z naszych ustaleń wynika, że żadna nota księgowa dla torunian przez Unię Tarnów w tym czasie nie została wystawiona.
Utknął w Dubaju,szybko nie wróci.
Rekiny biznesu... Kwintesencja tego w jakim położeniu jesteśmy. Dziwię się, że ktoś chce czekać na nas do 20 marca.Czerepach pisze: 03 mar 2026, 17:47 https://po-bandzie.com.pl/zuzel-pres-to ... dzialaczy/
Przecież to wstrzymuję inne kluby z Klż chociażby w wycenie karnetów.
-
FANATYK ŻUŻLA
Mi się wydaje że to właśnie ten moment w którym staliśmy się profesjonalnym klubemSidney66 pisze: 03 mar 2026, 18:26Rekiny biznesu... Kwintesencja tego w jakim położeniu jesteśmy. Dziwię się, że ktoś chce czekać na nas do 20 marca.Czerepach pisze: 03 mar 2026, 17:47 https://po-bandzie.com.pl/zuzel-pres-to ... dzialaczy/
Przecież to wstrzymuję inne kluby z Klż chociażby w wycenie karnetów.
Rolnicy z okolic narzekają na zbiory owoców?
Kurde zróbmy coś jako kibice. Pokażmy, że nam zależy i nie godzimy się na taką sytuację. Wiem, że jestem za późno i to nic nie pomoże ale siedzimy z założonymi rękami.
Hej będzie żużel - spoko, Hej Unia upadnie - a niech upada.
Mamy za złe działaczom a sami nic nie robimy. Nie wiem jakaś pikieta pod stadionem, jakiś transparent. Nikt nic nie robi. Czekamy na 20 marca. I tyle. Teraz wszystko ucichło nawet forum, Jasiński nic nie pisze, politycy siedzą jak mysz pod miotłą, o Lewandowskim nie wspominając.
Nie wiadomo czy ktoś w ogóle jest w klubie. MASAKRA.
Mamy za złe działaczom a sami nic nie robimy. Nie wiem jakaś pikieta pod stadionem, jakiś transparent. Nikt nic nie robi. Czekamy na 20 marca. I tyle. Teraz wszystko ucichło nawet forum, Jasiński nic nie pisze, politycy siedzą jak mysz pod miotłą, o Lewandowskim nie wspominając.
Nawet nie ma do kogo wylać żale i opierdzielić nic nie wiadomo czy ktoś jeszcze pracuje klub widmo. Taką pikiete nie ma gdzie zrobić i komu nawrzucać.
-
krystian1993
Dokładnie pokażmy że Kibicom zależy że chcemy żeby Unia dalej istniała ( wszędzie w świecie ludzi z Tarnowa kojarzą z Unia Tarnów ŻUŻEL )andre pisze: 03 mar 2026, 20:36 Kurde zróbmy coś jako kibice. Pokażmy, że nam zależy i nie godzimy się na taką sytuację. Wiem, że jestem za późno i to nic nie pomoże ale siedzimy z założonymi rękami.
-
FANATYK ŻUŻLA
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... on/qf4g9be tylko z kim oni rozmawiali i weszli na stadion jak zamknięty na kłódki 
Z miastem, bo nie klub jest właścicielem stadionu.FANATYK ŻUŻLA pisze: 03 mar 2026, 21:56 https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... on/qf4g9be tylko z kim oni rozmawiali i weszli na stadion jak zamknięty na kłódki![]()
Ludzie mają dość dziadostwa , kłamstwa i złodziejstwaandre pisze: 03 mar 2026, 20:36 Kurde zróbmy coś jako kibice. Pokażmy, że nam zależy i nie godzimy się na taką sytuację. Wiem, że jestem za późno i to nic nie pomoże ale siedzimy z założonymi rękami.
Nawet zagorzali fanatycy mają to juz w ,,poważaniu,,
Żadnej pikiety nie bedzie , przyjdzie 7 osób na krzyż , staną przy bramie zamkniętej na 4 spusty pokrzyczą do nieba przez 10min. i na tym sie skończy. Myślisz ze kogoś to obejdzie - wątpię...
Spróbować można...wicek pisze: 04 mar 2026, 7:04Ludzie mają dość dziadostwa , kłamstwa i złodziejstwaandre pisze: 03 mar 2026, 20:36 Kurde zróbmy coś jako kibice. Pokażmy, że nam zależy i nie godzimy się na taką sytuację. Wiem, że jestem za późno i to nic nie pomoże ale siedzimy z założonymi rękami.
Żadnej pikiety nie bedzie , przyjdzie 7 osób na krzyż , staną przy bramie zamkniętej na 4 spusty pokrzyczą do nieba przez 10min. i na tym sie skończy. Myślisz ze kogoś to obejdzie - wątpię...
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.
"Pikieta" ma sen, ale tak jak napisałeś żeby nie okazało się że przyjdzie kilka osób.wicek pisze: 04 mar 2026, 7:04Ludzie mają dość dziadostwa , kłamstwa i złodziejstwaandre pisze: 03 mar 2026, 20:36 Kurde zróbmy coś jako kibice. Pokażmy, że nam zależy i nie godzimy się na taką sytuację. Wiem, że jestem za późno i to nic nie pomoże ale siedzimy z założonymi rękami.
Dlatego raz należy rozgłośnić akcję, dwa ustalić termin z wyprzedzeniem (20 marca może być) i trzy ustalić miejsce (stadion zamknięty jest na 4 spusty).
Jedno pytanie? Przed kim Wy chcecie robić tą pikietę? Przed zamkniętą bramą i pustym budynkiem?
Szczerze mówiąc nie wiem, czy ten twór w ogóle jeszcze istnieje - osobiście położyłem krzyżyk.
Za miesiąc rusza sezon a na razie jedyny ruch w tym temacie to był ze strony CBA
Radzę się z tym pogodzić... Ktoś wierzy jeszcze w inne zakończenie?
Szczerze mówiąc nie wiem, czy ten twór w ogóle jeszcze istnieje - osobiście położyłem krzyżyk.
Za miesiąc rusza sezon a na razie jedyny ruch w tym temacie to był ze strony CBA
Radzę się z tym pogodzić... Ktoś wierzy jeszcze w inne zakończenie?
Zaorali w tym mieście coś co było symbolem tego miasta.W sobotę uroczystości na rynku można zatańczyć.
Ja już się pogodziłem z upadkiem, nawet bym nie wsparł tego przysłowiową złotówką. Miarka się dawno przebrała. Jeśli ten żużel miałby wyglądać tak komicznie i groteskowo jak ostatnie mecze, to nie widzę sensu żeby udawać, że mnie to interesuje. Zostaliśmy okłamani, nabici w butelkę, mam nadzieję, że winni zostaną ukarani. Tylko całkiem nowi ludzie, wiarygodni, mogą próbować od podstaw coś zrobić. Czy tacy się znajdą? Mam nadzieję, że tak. Tarnów żużlem stoi i ma tutaj głębokie korzenie. Teraz jednak każdy ma dość tych krętaczy i woli trzymać się z daleka. Dokonało się i pytanie czy na długo, czy chwilowo. A teraz, wszyscy, którzy zniszczyli naszą UNIĘ, wypierdalać
Pikieta ma sens, o ile będzie nagłośniona w mediach i stawi się liczne grono ludzi. Też o tym myślałem, bo przyjmujemy wszystko na klatę, a użalanie się na forum od lat nic nie daje. Pikieta też pewnie nie, ale przynajmniej środowiska różne zobaczą, że kibicom zależy. Albo wszystko od nowa, albo wcale.
R.I.P. kochana Unio!
R.I.P. kochana Unio!
-
Dobrzepoinformowany
Zapadła decyzja: nie ma żużla w sezonie 2026 ! Pod szyldem Unia
80 procent winy -A.L
20 procent winy - A.K
80 procent winy -A.L
20 procent winy - A.K
Coś więcej napiszesz? Decyzja PZM? Lewandowskiego? Gumisia? Kogo.
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.
I bardzo ku*** dobrze! Prawda jest taka że lata zaniedbań zbierają swoje żniwo..Dobrzepoinformowany pisze: 04 mar 2026, 16:36 Zapadła decyzja: nie ma żużla w sezonie 2026 ! Pod szyldem Unia
80 procent winy -A.L
20 procent winy - A.K