Stadion Unii Tarnów

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
Greg-Tarnów

Re: Stadion Unii Tarnów

Post autor: Greg-Tarnów »

fan ut pisze: 14 lut 2026, 18:28 Gdyby kiedyś wyremontowali stadion żużlowy obok dokończony stadion miejski do tego arena jaskółka, obok remontowane boiska treningowe piłkarskie,basen kryty ,basen otwarty ,hotel na miejscu super zaplecze. Przecież takie obiekty można spokojnie wynajmować drużynom na zgrupowania treningi i zbijać kasę.
Kto z rady miasta lubi sport łącznie z lewakiem i chamem kwaśnym??? z tymi ludźmi i tym myśleniem przedsiębiorców i mieszkańców miasta nic nie można zbudować. Nie ma chęci i promocji ze strony Tarnowa . Klamka zapadła nie ma nic.Ile razy słyszałem że wieśniaki jeżdżą na żużel a te wieśniaku z okolicznych miejscowości utrzymywali żużel bo tarnowianie wolą
maszkarony.
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.

Przemek82

Post autor: Przemek82 »

Prawdą jest że przynajmniej połowa kibiców to wiesniaki w tym i ja(żużlowcy wychowankowie Unii obecni i dawni również). Powiat i okoliczne gminy mogłyby się włączyć w sport żużlowy, oczywiście nigdy tego nie robiły lub w symbolicznym wymiarze. Ja będąc prezydentem Tarnowa gdy klub byłby prowadzony wzorowo próbowałbym wymusić wspólna pomoc w okolicznymi samorządami.

Lysy88PL

Post autor: Lysy88PL »

Ku*rwa co to za różnica czy ktoś jest ze wsi czy z miasta? Może tylko ktoś mieszka na wsi. Znam nie jednego miastowego który mógłby buty czyścić chłopakowi ze wsi. Więc nie generalizujmy. Żużel jest dla każdego, a kto się gdzie urodził i gdzie mieszka nie ma najmniejszego znaczenia.

Roro

Post autor: Roro »

Myślę że tutaj ile ludzi tyle będzie opinii. Niby jak okoliczne gminy miałyby się dołożyć do żużla? Stadion jest miejski, klub reklamuje miasto Tarnów. Poza tym ludzie z okolicznych miejscowości przyjeżdżając do Tarnowa też zostawiają tam pieniądze, każdy kupuje jakiś napój, przekąskę czy coś.

Przemek82

Post autor: Przemek82 »

Starostwo mogłoby np w ramach umowy sponsorskiej pokryć kontrakt np Jamroga, mieszkańca powiatu.

Awatar użytkownika
hipermarkeciarz

Post autor: hipermarkeciarz »

Greg-Tarnów pisze: 14 lut 2026, 19:13
Kto z rady miasta lubi sport łącznie z lewakiem i chamem kwaśnym???
Czytając takie posty zastanawiam się, czy demokracja to najlepszy ustrój - przecież dla niektórych gdyby Tarnowem rządził triumwirat Juliusz Cezar + Napoleon + Kazimierz Wielki, to by się podniosło larum, że im skarpetki śmierdzą.

Można kogoś lubić badź nie, ale obiektywnie Kwaśny chamem nie jest na pewno, bo znajdę Ci z rozpędu setkę polskich polityków, którzy są rasowymi chamami, także zastanów się nad tym, jak kogoś oceniasz chcąć mu ewidentnie pocisnąć. Napisz, że jest dupa a nie sprawczy polityk, podaj argumenty i ok, ale nie takie obrzucanie gównem dla samej zasady.

j-rules

Post autor: j-rules »

Zależy co kto definiuje chamstwem. Wg mnie robienie z siebie takiego proobywatelskiego jeszcze na długo przed wyborami i zapraszanie mieszkańców Tarnowa do kontaktu z nim, po czym nieodpowiadanie na zapytania przez już dwa lata to chamstwo.

Awatar użytkownika
hipermarkeciarz

j-rules pisze: 15 lut 2026, 9:38 Zależy co kto definiuje chamstwem. Wg mnie robienie z siebie takiego proobywatelskiego jeszcze na długo przed wyborami i zapraszanie mieszkańców Tarnowa do kontaktu z nim, po czym nieodpowiadanie na zapytania przez już dwa lata to chamstwo.

No tak się składa, że będąc obojętnym na osobę Kwaśengo wjeżdża mi na FB średnio raz dziennie jakiś tarnowski temat, gdzie chłop w komentarzach radośnie gaworzy z użytkownikami, do tego udziela się na największym forum dyskusyjnym miasta, więc nie nazwałbym go niedostępnym, a wręcz odwrotnie - jest wybitnie dostępny.

Awatar użytkownika
Kibic UT

Post autor: Kibic UT »

hipermarkeciarz pisze: 15 lut 2026, 9:51
j-rules pisze: 15 lut 2026, 9:38 Zależy co kto definiuje chamstwem. Wg mnie robienie z siebie takiego proobywatelskiego jeszcze na długo przed wyborami i zapraszanie mieszkańców Tarnowa do kontaktu z nim, po czym nieodpowiadanie na zapytania przez już dwa lata to chamstwo.

No tak się składa, że będąc obojętnym na osobę Kwaśengo wjeżdża mi na FB średnio raz dziennie jakiś tarnowski temat, gdzie chłop w komentarzach radośnie gaworzy z użytkownikami, do tego udziela się na największym forum dyskusyjnym miasta, więc nie nazwałbym go niedostępnym, a wręcz odwrotnie - jest wybitnie dostępny.
Miałem się nie udzielam ale nie mogę tych głupot czytać, jeden koleś napisał do kwaśnego że miasto jest zadłużone i co z tym zrobić a on powiedział że jak wygra w monopoly to spłaci zadłużenie, kwaśny to właśnie jest cham tylko udaje takiego miłego i zatroskanego o los mieszkańców a tak naprawdę ma to wszystko dosłownie w dupie byle jemu i jego poplecznikom się dobrze żyło przy korycie, jakieś głupkowaty szał karnawałowy maszkarony 🤦‍♂️🤦‍♂️albo gra monopoli Tarnów może w tej grze nauczy się jak finanse powinny wyglądać bo nie ma on, i radni o tym zielonego pojęcia, i taki ktoś jest doktorem nauk ekonomicznych nie dziwię się że społeczeństwo co raz głupsze skoro takie orły mają dyplomy z ekonomii, on się niczym nie różni od lewaka z Krakowa być może tam tego bezmózga odwołają.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

Awatar użytkownika
hipermarkeciarz

Cham jak chuj, że zażartował w konwencji zapewne w okazji wydania tarnowskiego Monopoly czy coś w ten deseń.
Referendum na wczoraj.

Powtórzę, bo niektórzy mają problem z językiem ojczystym - gość może być dla każdego nieudacznikiem i beznadziejnym prezydentem, ale zapewne nie jest chamem; polskiego w podstawówce nie mieliście czy co :)?

FANATYK ŻUŻLA

Post autor: FANATYK ŻUŻLA »

hipermarkeciarz pisze: 15 lut 2026, 11:13 Cham jak chuj, że zażartował w konwencji zapewne w okazji wydania tarnowskiego Monopoly czy coś w ten deseń.
Referendum na wczoraj.

Powtórzę, bo niektórzy mają problem z językiem ojczystym - gość może być dla każdego nieudacznikiem i beznadziejnym prezydentem, ale zapewne nie jest chamem; polskiego w podstawówce nie mieliście czy co :)?
Prezydent akurat nie musi być fanem sportu żeby każdego zadowolić ale patrząc na poprzedników to ten przynajmniej coś robi jakby to co dzieje się w klubie było za poprzedniego prezydenta to już dawno by było po żużlu,nazwanie kogoś chamem bo nie jest z jego upodobań politycznych to już żenada bez komentarza Oglądnijcie sobie przynajmniej raz sesje rady to zobaczycie kto w Tarnowie decyduje o wszystkim połowa radnych jakby się spytał to nie wie zapewne na jakiej ulicy znajduje się stadion żużlowy .Może by tak wrócić do początku i kłócić się o to dzięki komu Azoty mają takie straty?

j-rules

Post autor: j-rules »

hipermarkeciarz pisze: 15 lut 2026, 9:51

To fajnie i nic mnie to nie obchodzi. Na zadane konkretne pytanie od dwóch lat mi nie odpowiedział. To moja opinia i mogę go uważać za chama a ty możesz go uważać za co tam chcesz bo odpowiada na komentarze.

ODPOWIEDZ