Mam dokładnie to samo pytanie. Klub to trup od dekady; kontakt z nim to jak dżuma - wszyscy odchodzą w niełasce i z podkulonym ogonem od sprzątaczki po sponsora, a nowi dalej w to brną. To jakaś sekta jest czy co?Salowy Choroszcz pisze: 02 gru 2025, 22:14 Może mi ktoś odpowiedzieć na jedno pytanie??
Tam gdzieš w fasadzie głównej trybuny jest jakieś złoto ukryte ??
Unia Tarnów 2026
-
hipermarkeciarz
Re: Unia Tarnów 2026
Spokojnie, spokojnie! Jesteśmy świadkami twardego resetu w Tarnowie. Lewandowski jeszcze chwilę się pobawi w big bossa i jebnie tymi zabawkami.
Btw.Kto w klubie ogarnia całą papierologie ? ( wnioski, odwołania , kontrakty, pozyskiwanie funduszy itp ? )
Btw.Kto w klubie ogarnia całą papierologie ? ( wnioski, odwołania , kontrakty, pozyskiwanie funduszy itp ? )
- the_naturat
To akurat jest proste do wyjaśnienia. Otóż sa ludzie, którzy wybierając miejsce pracy nie kierują się hajsem czy idylla. Szukają wyzwań, trudnych, czasem niemożliwych zadań. Za takich płaci się tyle ile sobie krzykną. Tacy którzy ogarniają burdele na magazynach, wprowadzają 5S, Lean Thinking. Być Guardiolą jest prosto kiedy idziesz do najbogatszego klubu z nieograniczonymi możliwościami finansowymi. Lewandowski wcale nie musiał obiecywać im tu złotych gór. Dał im to czego szukali - wyzwanie. Dla takich ludzi to ważniejsze niż diengi na koncie. Po wypowiedziach Kędziory, to był gośc mega inteligentny. On naprawdę chciał tu zrobić coś z niczego. Pan Pieniązek, posiłkując się CV to też może być tego typu człowiek.kzm pisze: 02 gru 2025, 19:44
Ja nie mogę zrozumieć czy ci ludzie serio są tak nie rozgarnięci i uwierzyli komuś w bajki o dobrobycie na pełnym etacie czy po prostu żywcem niemieli innej roboty i podjęli się właśnie takiej funkcji
Generalnie, za te zatrudnienia Lewandowskiego trzeba pochwalić. Ale to co zrobił potem to już inna para kaloszy. Wsparcia nie dał żadnego, jakies medialne pomówienia. Zachowuje się mocno emocjonalnie. Jak kobieta. Jak chorągiewka na wietrze. A to nie wróży nic dobrego i właśnie jesteśmy świadkami jego pracy.
Nie mówię o ostatnich wypowiedziach. Hasło nowa Unia już się bardzo zestarzało i zaliczyło je kilku prezesów. Oczywiście ty się nigdy nie dałeś nabrać i dlatego tu piszesz.
Kluczowe pytanie (a wielu tutaj poinformowanych) brzmi:
Czy w klubie obecnie trwa walka o wystartowanie w nowym sezonie, czy przygotowywanie gruntu pod upadłość i przerzucanie ewentualnej odpowiedzialności?
Bo z perspektywy informacji w mediach - już tylko o to drugie.
Czy w klubie obecnie trwa walka o wystartowanie w nowym sezonie, czy przygotowywanie gruntu pod upadłość i przerzucanie ewentualnej odpowiedzialności?
Z twarzy podobny zupełnie do nikogo.
-
jaskółka25
Hmm jesli złozyli wniosek to chyba chcą coś zrobić.savage pisze: 03 gru 2025, 8:24 Kluczowe pytanie (a wielu tutaj poinformowanych) brzmi:
W sprawie licencji pewnie będą czekać do odmowy żeby złożyć się odwołać. Pewnie na siłę będę chcieli podpisac ugody z zawodnikami na swoich warunkach.
A czas oczekiwania na odmowę czy inna jakaś decyzję też chyba szybko nam zleci kolejnymi wywiadami.
Kiedy jest ostateczny termin gdy nie dostaną licencji w pierwszym terminie?
No nawet jeśli złożyli wniosek, to pytanie wciąż podtrzymuję. Złożenie wniosku, a realny plan jazdy to mogą być dwie różne rzeczy w obecnej sytuacji klubu.jaskółka25 pisze: 03 gru 2025, 9:01 Hmm jesli złozyli wniosek to chyba chcą coś zrobić.
W sprawie licencji pewnie będą czekać do odmowy żeby złożyć się odwołać. Pewnie na siłę będę chcieli podpisac ugody z zawodnikami na swoich warunkach.
A czas oczekiwania na odmowę czy inna jakaś decyzję też chyba szybko nam zleci kolejnymi wywiadami.
-
jaskółka25
U nas wszystkie decyzje od lat byly podejmowane za 5 dwunasta i to raczej nie wina prezesów.savage pisze: 03 gru 2025, 9:25No nawet jeśli złożyli wniosek, to pytanie wciąż podtrzymuję. Złożenie wniosku, a realny plan jazdy to mogą być dwie różne rzeczy w obecnej sytuacji klubu.jaskółka25 pisze: 03 gru 2025, 9:01 Hmm jesli złozyli wniosek to chyba chcą coś zrobić.
- Cisza przed Burzą
Nie wiem czy jest złoto ale skoro można próbować na koszt klubu robić służbowe loty helikopterem za 40000 to się można domyślić , może można też pożyczyć klubowi np 250tys na takim procencie by za rok odzyskać dużo więcej ? Nie wiem , nie mam pojęcia jak to wygląda , wiem tylko tyle że jako kibic na myśl o tym klubie rzygać mi się chce , tak bardzo został mi obrzydzonySalowy Choroszcz pisze: 02 gru 2025, 22:14 Może mi ktoś odpowiedzieć na jedno pytanie??
Tam gdzieš w fasadzie głównej trybuny jest jakieś złoto ukryte ?? Wszyscy się tego klubu kurczowo trzymają. Jedni narobili gnoju począwszy od Sadego.( Jak bym wiedział, że będzie takim darmozjadem to bym go kazał przejechać jak leżał na torze w Krakowie ) przez bałutów a teraz Lewandowski kolejny mesjasz gołodupiec. Skoro wiedzą ,że kasy nie odzyskają dlaczego nie pozwolą nieboszczce Unii spokojnie odejść..???
P.s wyjaśnił ktoś do końca tą aferę z ochroną? Ktoś tu kwoty podawał że aż gałki oczne wypadały z orbit
Sam Wiesław Frys mówił w wywiadzie że na jedne z zawodów musiał opłacić prywatnie 80 tys zł za ochronę
Bez spiny kolego,prześledź moje posty już dobrze od roku,jakoś w nic nie wierzę,i nie daje się nabrać,już było paru prezesów i tutaj niektórzy piali i się podniecali a wyszło co mamy,pomniki wakacje chcieli fundować,nawet Lewego oklaskiwali.Tak ja się już nie daję nabrać moja wiara w ten klub już dobrze ponad rok temu upadła.j-rules pisze: 03 gru 2025, 7:24Nie mówię o ostatnich wypowiedziach. Hasło nowa Unia już się bardzo zestarzało i zaliczyło je kilku prezesów. Oczywiście ty się nigdy nie dałeś nabrać i dlatego tu piszesz.
Myślę że już 99,9% kibiców straciło jakąkolwiek nadzieję. Ja się przyznaje, łudziłem się jeszcze że może coś jednak ruszy jak widziałem tych ludzi na stołkach prezesa dyrektora, że poszło zawiadomienie do prokuratury. Ale teraz już straciłem wszelką nadzieję. I w sumie Jest mi to już całkowicie obojętne co się stanie z tym klubem.
Potwierdzam, od października ubiegłego rokuPinio pisze: 03 gru 2025, 11:36Bez spiny kolego,prześledź moje posty już dobrze od roku,jakoś w nic nie wierzę,i nie daje się nabrać,już było paru prezesów i tutaj niektórzy piali i się podniecali a wyszło co mamy,pomniki wakacje chcieli fundować,nawet Lewego oklaskiwali.Tak ja się już nie daję nabrać moja wiara w ten klub już dobrze ponad rok temu upadła.
Ja tu juz wchodzę jedynie zeby sie pośmiać z kolejnych aferek. Z nadzieją i utęsknieniem czekam na następną
Tarnów moim miastem, Unia moim klubem...
Dokładnie.Jeszcze mi tu paru wypominalo ze będę odszczekiwał różne rzeczy napisane i jakoś nie chce mi się odszczekiwać bo i po co,będzie co będzie,jebnie to jebnie,będzie nowy prezes to będzie bez podniety z mojej strony,już wiele akcji tutaj widziałem więc,już mnie nic nie zdziwi.Tylko czytam i się śmieje.njk1987 pisze: 03 gru 2025, 12:20Potwierdzam, od października ubiegłego rokuPinio pisze: 03 gru 2025, 11:36Bez spiny kolego,prześledź moje posty już dobrze od roku,jakoś w nic nie wierzę,i nie daje się nabrać,już było paru prezesów i tutaj niektórzy piali i się podniecali a wyszło co mamy,pomniki wakacje chcieli fundować,nawet Lewego oklaskiwali.Tak ja się już nie daję nabrać moja wiara w ten klub już dobrze ponad rok temu upadła.j-rules pisze: 03 gru 2025, 7:24
Nie mówię o ostatnich wypowiedziach. Hasło nowa Unia już się bardzo zestarzało i zaliczyło je kilku prezesów. Oczywiście ty się nigdy nie dałeś nabrać i dlatego tu piszesz.![]()
Ja tu juz wchodzę jedynie zeby sie pośmiać z kolejnych aferek. Z nadzieją i utęsknieniem czekam na następną![]()
Tak, ty tylko czytasz. Posty same się piszą.
Podobno Staszek Burza w Rybniku za Piotra Żyto, to prawda ?
Nie widziałem nigdzie artykułu ale od kilku osób słyszałem że już Stacha u nas nie ma, to został tylko Pan Pieniążek ?
Beka w takim razie, brama na stadionie w ciągu dnia zamknięta na cztery spusty, zawsze otwarte było, tylko wieczorem zamykali
Nie widziałem nigdzie artykułu ale od kilku osób słyszałem że już Stacha u nas nie ma, to został tylko Pan Pieniążek ?
Beka w takim razie, brama na stadionie w ciągu dnia zamknięta na cztery spusty, zawsze otwarte było, tylko wieczorem zamykali
-
narodowiec3
Śmiechu warte... Jeszcze miesiąc temu wielu niepoprawnych optymistów tutaj zastanawiało się czy może nie wystartujemy w metalkas drugiej lidze. Przecież lewar wlał nadzieję w serca naiwnych kibiców. Wielu pisało " cisza wokół klubu , to znak że działają" , " dajmy im czas " , było bronienie lewara po transparencie kibiców. A teraz każdy najmądrzejszy , każdy wiedział że lewandowski to oszust. Nawet mi was nie żal. Za jakiś czas pojawi się kolejny szarlatan który zajmie się uzdrawianiem klubu a wy naiwniacy znowu uwierzycie. Obudźcie się w końcu.Tu trzeba atomowego pierdo... żeby stare układy i osoby zerujące na klubie poszły w pizdu.
- pushthebutton
nawet bomba atomowa tam nie pomoże. nikt nie da na te długi i nowy sezon kolejno 3, 6, 9 mln zł.
ostatni gasi światło panie przewodniczący RN.
Pasjonaci stworzą nowe stowarzyszenie i wystartują za rok w KLŻ z poziomu 0 euro, 0 złotych.
ostatni gasi światło panie przewodniczący RN.
Pasjonaci stworzą nowe stowarzyszenie i wystartują za rok w KLŻ z poziomu 0 euro, 0 złotych.
Konkluzja jest taka:
1. Jak była stara Rada, to co roku była dziura w budżecie i co roku za pięć dwunasta po stu szpagatach i stu fikołkach - jakoś się zasypało, aby dostać licencję w pełnej świadomości, że dług jest przerzucony na rok kolejny i wszyscy narzekali
2. Jak jest nowa, odświeżona Rada, to szpagaty i fikołki wykonuje się, aby odsunąć od siebie winę i obarczyć nią kogoś innego, długu nikt nie ma zamiaru zasypywać (a wręcz go powiększyć) i (choć biznesowo jest to logiczne) wszystko wskazuje na to, że trzeba kopać dół na trumnę z napisem "tarnowski żużel" i wszyscy narzekają (oczywiście poza tymi, którzy już dawno utracili nadzieje)
Od 5 lat sytuacja jest niezmiennie dramatyczna, od dekady jest bardzo trudna, koniec był łatwy do przewidzenia już dawno. Czy to będzie ten rok, czy następny, czy jeszcze kolejny (nie wierzę w to) - żużel w Tarnowie nie ma niestety perspektyw poza zainteresowaniem kibiców: nie ma biznesu chętnego wesprzeć klub, nie ma infrastruktury stadionowej, nie ma szans na sukces.
Przykre.
1. Jak była stara Rada, to co roku była dziura w budżecie i co roku za pięć dwunasta po stu szpagatach i stu fikołkach - jakoś się zasypało, aby dostać licencję w pełnej świadomości, że dług jest przerzucony na rok kolejny i wszyscy narzekali
2. Jak jest nowa, odświeżona Rada, to szpagaty i fikołki wykonuje się, aby odsunąć od siebie winę i obarczyć nią kogoś innego, długu nikt nie ma zamiaru zasypywać (a wręcz go powiększyć) i (choć biznesowo jest to logiczne) wszystko wskazuje na to, że trzeba kopać dół na trumnę z napisem "tarnowski żużel" i wszyscy narzekają (oczywiście poza tymi, którzy już dawno utracili nadzieje)
Od 5 lat sytuacja jest niezmiennie dramatyczna, od dekady jest bardzo trudna, koniec był łatwy do przewidzenia już dawno. Czy to będzie ten rok, czy następny, czy jeszcze kolejny (nie wierzę w to) - żużel w Tarnowie nie ma niestety perspektyw poza zainteresowaniem kibiców: nie ma biznesu chętnego wesprzeć klub, nie ma infrastruktury stadionowej, nie ma szans na sukces.
Przykre.
- Cisza przed Burzą
Jeżeli Staszek faktycznie odchodzi no to chyba naprawdę koniec, chłop robił za pięciu w tym klubieAntonio pisze: 03 gru 2025, 12:57 Podobno Staszek Burza w Rybniku za Piotra Żyto, to prawda ?![]()
savage pisze: 03 gru 2025, 14:01 Konkluzja jest taka:
Przykre.
Stadion jest jaki jest ale tor nowy i to jest najważniejsze w tym wszystkim,pod względem technicznym spokój na lata, odwodnienie liniowe wszystko co trzeba jest, nowy podmiot z "czystą kartą" naprawdę może mieć dobre warunki by ten żużel odbudowywać, byle na spokojnie a nie że na dzień dobry dream team a potem powtórka z rozrywki,prędzej ludzie będą chodzić na średniaka który walczy o każdu punkt w KLŻ ( najlepiej z własnymi juniorami i chłopakami stąd i tu powinieć być priorytet ) niż na zbieranie oklepu wyżej przez długi jak w tym sezonie,obecny twór do zaorania chyba że znajdzie sie cudotwórca co w to wejdzie zasypie długi od razu i będzie rządził po swojemu ( szansa na to jak na 6tke w totka
Antonio pisze: 03 gru 2025, 12:57 Podobno Staszek Burza w Rybniku za Piotra Żyto, to prawda ?![]()
Bardzo dobrze niech Stachu idzie !
-
jaskółka25
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... os/8cm9qxc
Coś tam robią. Ale co będzie dalej pewnie czas pokaże
- Cisza przed Burzą
Ależ potężny artykuł,o tym że trzeba uiścić należności wobec miasta za stadion,koniec artykułu,pismaki w formie widzęjaskółka25 pisze: 03 gru 2025, 16:14 https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... os/8cm9qxc
-
jaskółka25
Jeśli szybko nie spłacą zadłuzenia i nie przedłużą umowy to kolejny temat prześpią. Miasto już chyba poszło im na rękę a ci dalej bimbają.Cisza przed Burzą pisze: 03 gru 2025, 18:37Ależ potężny artykuł,o tym że trzeba uiścić należności wobec miasta za stadion,koniec artykułu,pismaki w formie widzęjaskółka25 pisze: 03 gru 2025, 16:14 https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... os/8cm9qxc