Tarnowska piłka

Dział o wszystkim niezwiązanym z żużlem
GPT

Re: Tarnowska piłka

Post autor: GPT »

Nie spodziewałem się , że możemy stracić punkty z Pcimianką.

Cały czas słyszę tylko o kontuzjach , każda zapowiedź meczu czy relacja po nim to gadka ile to osłabień nie było . Dziś faktycznie pole manewru ograniczone ale o tych czerwonych kartkach z poprzedniego meczu szkoda się wypowiadać . Moje pytanie brzmi skąd tyle tych kontuzji ? Może trzeba tym chłopakom sciągnąć te ciężary i gumy z pleców i dać piłkę na treningu , bo na tych fotorelacjach to więcej kilogramów na plecach niż piłki.

Ta drużyna trenuje pewnie wiecej niż inni w tej lidze bo czytam o pełnym profesjonalizmie , ale czy biega najwięcej i najszybciej ? ta drużyna ma największy sztab w tej lidze bo to obwieszcza ale czy widzimy progres czy jakiś plan na mecz ? Ta ekipa ma bardzo dobrych zawodników - miedzy innymi króla strzelców poprzednich rozgrywek czy innych bardzo ogranych na wyższym poziomie , ale czy widać jakość na boisku ? Ta drużyna pewnie ma jeden z większych budżetów w lidze bo stać ich na przepłacanie zawodników z polski czy zagranicy …

W sumie mamy wszystko - prócz wyniku.😀

Tylko Al Bano jest w stanie to wytłumaczyć 😀

Awatar użytkownika
Estudiantes

Post autor: Estudiantes »

Ta drużyna jest słaba, jest najgorsza w dziajach. Jest słaba jako drużyna, kompletnie nie wiem kto w niej gra, jak na nią patrzę to nie ma to większego znaczenia, nie potrafią zrobić wyniku, bo nie ma atmosfery. To zupełnie jak w kadrze Probierza, wystarczyło ją zmienić na kadrę Urbana. Szkoda tylko, że kibicom tuskowa władza przeszkadza w robieniu show, bo nawet Litwini potrafili docenić to co się działo w Kownie, a wczoraj w Warszawie mogło wyjść coś najbardziej spektakularnego w dziejach reprezentacyjnych, oprawa była imponująca - sektorówka 65x35m., 250 flag, tysiące serpentyn. a pewnie całosć uzupełniłyby race.
Salowy Choroszcz pisze: 24 paź 2025, 15:32 Ktoś pytał o stowarzyszenie to w poście powyżej ma odpowiedź dlaczego stowarzyszenie uległo rozwiązaniu. Podejrzewam że osoby w nim działające miały dość współpracy z takim człowiekiem jak matyjewicz.
Podejrzewam, że Stowarzyszenie uległo rozwiązaniu, bo jego członkowie mieli już w dupe działalność. :lol: Ale tak, najlepiej sobie znaleźć wymówkę działalnością klubu, jakby ta działalność kiedyś dobrze wyglądała... tzn po 2000 roku.
Dalej nie wiem na co wy tu wszyscy czekacie? Przecież można założyć nowy klub, w Bułgarii potrafią grać dwie CSKA Sofie w najwyżej lidze a tu nie da się drużyny zmontować? Nazwać Unia Jaskółki czy tam Tarno Azot i sobie grać, ułożyć dobre relacje z miastem i sponsorami, ale tego nie potraficie. Podobnie jak w przypadku żużla pozostaje pisanie w internecie, bo nie macie na nic wpływu. Nawet nie macie mocy, żeby iść i wpłynąć na tych ludzi w jakikolwiek sposób. Zero.
Zaraz usłysze, że kiedyś to działało stowarzyszenie i nawet pieniądze zebrało.. tak działało, ale jak widać Michał Ligęski tu przywoływany taką kwotę to na sztandar potrafił zebrać jak mu się chciało...
Pewnie w tym roku to chłopaki więcej wydali na pirotechnikę. Dzisiaj im policja skonfiskowała dużo świecidełek, a przecież na poprzednich meczach były jedne z większych pokazów pirotechnicznych - przynajmniej na Chełmiance i Beskidzie było tego bardzo dużo, a były jeszcze inne mecze.
Dlatego bądźmy obiektywni, bo dawniej nikt nie patrzył na władze klubu, tylko były po proostu chęci do działania.
Zielone pisze: 26 paź 2025, 9:56 nie widziałem drogi, ale to już tereny akademii, klub Unia Tarnów to wydmuszka została tylko nazwa WSZYSTKO zabrała akademia.
Czyli dobrze, że te boiska za miliony powstają czy źle? Tym tokiem rozumowania to od 20 paru lat nie ma Unii w żużlu tylko nazwa ŻSSA, nie było Unii w ręcznej tylko SPR, nie ma już kosza, bo jest UKS, teraz nie ma już piłki. To co my tu jeszcze robimy na tym forum Unii Tarnów? :mrgreen:

Salowy Choroszcz

Post autor: Salowy Choroszcz »

Ja myślałem, że mimo wszystko zdobędziesz się na jakąkolwiek krytykę duetu m&s a może już sam m ??
Klub notorycznie stacza się po równi pochyłej zaraz wylądują w okręgówce razem z żydami gdzie jeszcze niedawno ogrywały ich nasze rezerwy. Trenerem jest figurant którego jedynym zadanie jest pchanie młodego matyjewicza, media społecznościowe to jakiś żart, komuna i cenzura, szkoła flagowy projekt matyjewicza ledwo zipie, zamiast grać wychowankami promujemy jakiegoś no name makumba, grupy młodzieżowe przegrywają po 30-0, ze wszystkimi są skłóceni, są bezdomni. Nie ma pewności czy zagrają na nowym orliku w Mościcach. A wręcz jestem pewien że nie zagrają. Wszystko jest cacy estudiantes?
Nie widzisz tego czy nie chcesz widzieć.... ?

Awatar użytkownika
Zielone

Post autor: Zielone »

Estudiantes pisze: 15 lis 2025, 23:07
Podejrzewam, że Stowarzyszenie uległo rozwiązaniu, bo jego członkowie mieli już w dupe działalność. :lol: Ale tak, najlepiej sobie znaleźć wymówkę działalnością klubu, jakby ta działalność kiedyś dobrze wyglądała... tzn po 2000 roku.
Dalej nie wiem na co wy tu wszyscy czekacie? Przecież można założyć nowy klub, w Bułgarii potrafią grać dwie CSKA Sofie w najwyżej lidze a tu nie da się drużyny zmontować? Nazwać Unia Jaskółki czy tam Tarno Azot i sobie grać, ułożyć dobre relacje z miastem i sponsorami, ale tego nie potraficie.

Zaraz usłysze, że kiedyś to działało stowarzyszenie i nawet pieniądze zebrało.. tak działało, ale jak widać Michał Ligęski tu przywoływany taką kwotę to na sztandar potrafił zebrać jak mu się chciało...
Zielone pisze: 26 paź 2025, 9:56 nie widziałem drogi, ale to już tereny akademii, klub Unia Tarnów to wydmuszka została tylko nazwa WSZYSTKO zabrała akademia.
Czyli dobrze, że te boiska za miliony powstają czy źle? Tym tokiem rozumowania to od 20 paru lat nie ma Unii w żużlu tylko nazwa ŻSSA, nie było Unii w ręcznej tylko SPR, nie ma już kosza, bo jest UKS, teraz nie ma już piłki. To co my tu jeszcze robimy na tym forum Unii Tarnów? :mrgreen:
ad.1. stowarzyszenie działało w miarę możliwości , ciągnęło to kilka osób. sam wiesz ze na koniec 1-3 osoby jeszcze o to walczyły. skończmy temat SKUT tego nie ma i nie wróci .
ad.2 sztandar powstał już się dowiedziałem. jednak próżno go szukać na uroczystościach. Ot taki domowy sztandar ML . nigdzie nie było informacji ze będzie tylko w domu leżał u w/w osoby.
Ad.3 dobrze ze jest robione cieszę się z tego. jednak czy napisałem nieprawdę ze klub Unia Tarnów to jest tylko nazwa . będzie TM chciał to przeniesie się gdzie indziej Lisia Góra, Wola, czy nawet Łekawica i będą trenować w mościach , a klub Unia Tarnów to teraz może żyć przeszłością jak to grali z Legią i opisami JzK.

ten klub odrodzi się z popiołów o to nie martwcie się są ludzie którym mimo wszystko jest dobro Unii Tarnów trwa w sercu. ale to musi upaść w takim stanie jak jest teraz i obecna władza musi odejść.
szyderczy komentator

ZKS15

Post autor: ZKS15 »

ZKS15 pisze: 12 lip 2025, 13:45 Jesteście zdziwieni?
Propagandy ciąg dalszy…
Ze wszystkimi skłóceni, ludzi niewygodnych zablokowali, spadek z hukiem z ligi… ale oczywiście poszła teraz narracja:
1. Trener menager - pracował na szczeblu centralnym itd.
2. Nowy trener związany z Unią którą reprezentował 3 lata - i jeszcze to zdjęcie
3. Cel awans
4. Pracujemy nad wzmocnieniem zespołu

Hehehehe spójrzmy prawdzie w oczy:
Ad1. Na szczeblu centralnym to on operował dronem trenera Kantora. Jako pierwszy trener prowadził Dunajec Zbylitowska Góra i Nową Jastrzabke - poza 5 ligę się nie otarł
Ad2. Był związany z Unią po czym odszedł do tarnovii gdzie byl związany z nimi sto razy bardziej
Ad3. Cel utrzymanie w zimie też był mówiony, słowa rzucane na wiatr żeby zamydlić oczy ludziom. Słowa za które i tak nikt nie odpowie i nikt się nie będzie tłumaczył.
Ad4. Tak jak wspominalem już kiedyś. Do 4 ligi nikt nie przyjdzie grać z zewnątrz. Jedyna zachętą dla zawodników co coś potrafią (a i tak spadli) była 3 liga. Z zawodnikami jakościowymi ktorzy zgodziliby się grać za półdarmo są już pokłóceni. Skład będzie na max środek tabeli. Czyli najgorsza Unia w historii.

Taka oto jest prawda a nie propaganda.
Wstrzymywałem się chwilę od głosu i czekałem na koniec rundy.
Musiałem odkopać mój wpis sprzed rozpoczęcia sezonu…
Nie ukrywam, że jestem zadowolony z tego jak przewidziałem to co się aktualnie wydarzyło. Pomyliłem się w jednym: do 4 ligi przyszli grac ludzie z zewnątrz: Palonek, Siedlik, Janik (w trójkę zarabiają więcej niż poprzedni cały skład w 3 lidze).
Obudowani zostali talentami Akademi rodem z czarnego lądu…
Niewzmocniona została jedynie taka dosyć mało istotna formacja. OBRONA. Dlaczego? Na to chyba już każdy zna odpowiedź.
Z rundy na rundę… co raz bardziej po cichutku… po malutku… zostaje wszystko oddane w ręce SMS i szanownego pana dyrektora.
Trener? Chyba wiele dodawać nie trzeba. To że on w trakcie nie został wypierdolony może świadczyć o jednym. Warto stawiać na syna matyjewicza. Jest to fundament dobrego trenera! Nie wyniki! Nie styl gry! Nie progres zawodników! Ale gra młodego matyjewicza… jeżeli on nie zostanie w zimie zwolniony to będzie cyrk… przepraszam już jest ale będzie jeszcze większy.
Jeszcze pod koniec rundy zrobił z siebie zawodnika drugiej drużyny z opaską kapitana hahahaha.
Może już wie że zostanie zwolniony… i ma aspiracje na nowego grającego trenera rezerw? O to by było ciekawe…

Koniec rundy… zapraszam do podsumowania forumowiczów.

Awatar użytkownika
ams92
Kontakt:

Post autor: ams92 »

Tylko co tu podsumować? Bliżej do 5 ligi niż mogłoby się wydawać. Klub w ruinie.
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.

bobs

Post autor: bobs »

Masakra to, co się dzieje ;/

Al Bano

Post autor: Al Bano »

Przyjdą lepsze czasy. Najważniejsza jest infrastruktura, od tego trzeba zacząć. Nie wyobrażam sobie, żeby Unia miała nie grać na wiosnę na tym nowym. Głupoty opowiadają ci którzy twierdzą że nie zagra. Sam Kwaśny nie bierze innej mozliwości pod uwagę. Ludzie na mecz przyjdą nawet z ciekawości, część zostanie, potrzeba będzie zainwestować w delikatny marketing (sklepik z gadżetami, foodtruck). I najważniejsze, powstanie baza treningowa, klub (czy jak wy nazywacie szkoła/akademia) nie będzie się szwędać, to od Unii będą chcieli wynajmować, da to wielki atut klubowi i podkreśli jego pozycję w regionie. Popatrzcie trochę perspektywicznie, nie od razu Rzym zbudowano. Muszą być podwaliny, fundamenty na których można budować. Proszę zobaczyć kluby typu Pruszków, Skierniewice czy nawet Stał.Rz. Tam wszystko zaczynało się od infrastruktury, stadionu, akademii. Nie być jak Hutnik, co z tego że 2liga jak syf, stadion ruina, już slyszę bieda bo żaden poważny sponsor nie będzie się reklamować na takim czymś. Jestem przekonany że Unia w ciągu 3-4 lat będzie walczyć o 2 ligę. Priorytety przez ostatnie 2 lata były inne (zapewne znalezienie wkładu własnego do dofinansowania na rozbudowę boisk i mam nadzieję że się to udało skoro budują)

Salowy Choroszcz

Al Bano pisze: 21 lis 2025, 11:12 Przyjdą lepsze czasy. Najważniejsza jest infrastruktura, od tego trzeba zacząć. Nie wyobrażam sobie, żeby Unia miała nie grać na wiosnę na tym nowym. Głupoty opowiadają ci którzy twierdzą że nie zagra. Sam Kwaśny nie bierze innej mozliwości pod uwagę. Ludzie na mecz przyjdą nawet z ciekawości, część zostanie, potrzeba będzie zainwestować w delikatny marketing (sklepik z gadżetami, foodtruck). I najważniejsze, powstanie baza treningowa, klub (czy jak wy nazywacie szkoła/akademia) nie będzie się szwędać, to od Unii będą chcieli wynajmować, da to wielki atut klubowi i podkreśli jego pozycję w regionie. Popatrzcie trochę perspektywicznie, nie od razu Rzym zbudowano. Muszą być podwaliny, fundamenty na których można budować. Proszę zobaczyć kluby typu Pruszków, Skierniewice czy nawet Stał.Rz. Tam wszystko zaczynało się od infrastruktury, stadionu, akademii. Nie być jak Hutnik, co z tego że 2liga jak syf, stadion ruina, już slyszę bieda bo żaden poważny sponsor nie będzie się reklamować na takim czymś. Jestem przekonany że Unia w ciągu 3-4 lat będzie walczyć o 2 ligę. Priorytety przez ostatnie 2 lata były inne (zapewne znalezienie wkładu własnego do dofinansowania na rozbudowę boisk i mam nadzieję że się to udało skoro budują)
Głupoty to ty piszesz. Przybij sobie piątke z estudiantes. Oboje opętani jesteście. Stadion na którym można przebywać 1.5 godziny dziennie. Spadek do 6 ligi jak tak dalej będzie. Grupy młodzieżowe w ruinie. Po boisku biegają wynalazki z czadu. Prędzej zagra tam akademia górnika. Matyjewicz już jest nawet z samym sobą pokłócony. Co za typ. Pamiętaj nie można prowadzić wojny z całym światem w tym z własnymj kibicami. Pokorne ciele dwie krowy ssie.
Nie chce mi się dalej wymieniać ale na taki klub popiedółke pies z kulawą noga nie przyjdzie nawet jak tu nowe cam nou zbudują. Jeszcze dyrektor na bramie wejściowej będzie decydował kto wchodzi kto nie bo coś złego o władzy w necie napisał. ku*** circus i skandalioza.

Al Bano

Po tym panie K coś tu pisał od dłuższego czasu kompletnie się nie zdziwię że cię nie wpuści 😂

Salowy Choroszcz

Al Bano pisze: 21 lis 2025, 23:04 Po tym panie K coś tu pisał od dłuższego czasu kompletnie się nie zdziwię że cię nie wpuści 😂
Pudło
Panie m.

GPT

Al Bano pisze: 21 lis 2025, 11:12 Przyjdą lepsze czasy. Najważniejsza jest infrastruktura, od tego trzeba zacząć. Nie wyobrażam sobie, żeby Unia miała nie grać na wiosnę na tym nowym. Głupoty opowiadają ci którzy twierdzą że nie zagra. Sam Kwaśny nie bierze innej mozliwości pod uwagę. Ludzie na mecz przyjdą nawet z ciekawości, część zostanie, potrzeba będzie zainwestować w delikatny marketing (sklepik z gadżetami, foodtruck). I najważniejsze, powstanie baza treningowa, klub (czy jak wy nazywacie szkoła/akademia) nie będzie się szwędać, to od Unii będą chcieli wynajmować, da to wielki atut klubowi i podkreśli jego pozycję w regionie. Popatrzcie trochę perspektywicznie, nie od razu Rzym zbudowano. Muszą być podwaliny, fundamenty na których można budować. Proszę zobaczyć kluby typu Pruszków, Skierniewice czy nawet Stał.Rz. Tam wszystko zaczynało się od infrastruktury, stadionu, akademii. Nie być jak Hutnik, co z tego że 2liga jak syf, stadion ruina, już slyszę bieda bo żaden poważny sponsor nie będzie się reklamować na takim czymś. Jestem przekonany że Unia w ciągu 3-4 lat będzie walczyć o 2 ligę. Priorytety przez ostatnie 2 lata były inne (zapewne znalezienie wkładu własnego do dofinansowania na rozbudowę boisk i mam nadzieję że się to udało skoro budują)
no tak , zbudujemy infrastrukturę i ruszymy naprzód ! zaczniemy szanować ludzi , zawodników byłych już i trenerów. Odbudujemy wszystkie relacje z włodarzami miasta , no i przede wszystkim przestaniemy banować ludzi na naszym FB :)

Zaczniemy miłować kibica swego jak siebie samego ;)

Salowy Choroszcz

W warzywniaku mówili źe Unia szuka zawodników na FB
Do 1, 2 i drużyny juniorów.
To jak jest z tym świetnym szkoleniem panie ale bano ? ;)

GPT

sezon ogórkowy - ale ciekaw jestem waszych opinii na temat opublikowanych wywiadów z trenerem menagerem i naszym białoruskim motorniczym ?

jest co poczytać.

Salowy Choroszcz

Musisz tu przekleić ;) mało kto ma dostęp na FB haha

Szakuł

Post autor: Szakuł »

Wywiady są publikowane na stronie internetowej klubu.

Proszę bardzo:
https://zksuniatarnow.pl/glos-sztabu-wa ... ii-tarnow/

https://zksuniatarnow.pl/glos-sztabu-tr ... -historia/

Ogólnie myślałem, że po takiej tragicznej rundzie jesiennej sztab na czele z trenerem Macioskem wyleci raz dwa ale nie. Z ww. rozmów wynika, że sztab szkoleniowy Unia ma zajebisty.

Tylko coś nie pykło w tabeli.

Salowy Choroszcz

Szakuł pisze: 08 gru 2025, 16:37 Wywiady są publikowane na stronie internetowej klubu.

Proszę bardzo:
https://zksuniatarnow.pl/glos-sztabu-wa ... ii-tarnow/

https://zksuniatarnow.pl/glos-sztabu-tr ... -historia/

Ogólnie myślałem, że po takiej tragicznej rundzie jesiennej sztab na czele z trenerem Macioskem wyleci raz dwa ale nie. Z ww. rozmów wynika, że sztab szkoleniowy Unia ma zajebisty.

Tylko coś nie pykło w tabeli.
Zapytaj trenerów czy wiedzą ,że udzielali wywiadu ;)
Czat gpt w akcji ;)

ZKS15

Post autor: ZKS15 »

hahaha dokładnie. Przecież tam żaden trener czy inny przebieraniec się nie udzielał. Misiu jak zwykle napisał dyrdymały i chce żeby ludzie w to wierzyli. Poza tym przeczytało to maksymalnie 100 osób.

jestem

Post autor: jestem »

chwilę mnie nie było..naprawdę jest aż tak chujowo?

Al Bano

Z tego co wiem jest dość przyzwoicie

GPT

Al Bano pisze: 06 lut 2026, 0:15 Z tego co wiem jest dość przyzwoicie
A co wiesz ? Co to znaczy przyzwoitość w tym przypadku ? 😂😂

Malo się dzieje na forum wiec jak masz przyzwoite wiadomości to warto napisać.

Al Bano

Co to znaczy przyzwoitość?
No cóż: są piłkarze, są trenerzy, będzie stadion, będzie baza sportowa, nie ma długów... Czego chcieć więcej do przyzwoitości?

Mościczanin

Post autor: Mościczanin »

Drużyna miała być z lokalnych chłopaków, promując uczniów szkoły. Miał być szacunek do historii, do ludzi którzy tworzyli przez lata klub. A co mamy? Niewiadomo za co i skąd sprowadzani piłkarze z Afryki, zmiany w składzie władz klubu nawet nigdzie o tym nie informując. Wyrzucenie osób które klub miały w sercu i go budowały przez lata czy jako piłkarze czy kibice. Skłócenie z miastem i każdą ważniejszą osobą, brak wsparcia w związku. Gratuluję tej przyzwoitości.

Al Bano

Jakoś trenerzy, piłkarze zadowoleni, niektórzy sami zabiegają by w Unii grać. No żyjemy chyba w równoległych rzeczywistościach. Ale nieważne, szkoda strzępić języka na jałowe dyskusje.

Mościczanin

Post autor: Mościczanin »

Widocznie różnie rozumiemy przyzwoitość.

ODPOWIEDZ