Unia Tarnów 2026

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
jaskółka25

Re: Unia Tarnów 2026

Post autor: jaskółka25 »

ecs pisze: 03 lis 2025, 20:06 No listopad się zaczął, a my wiemy tyle że kotu imię trzeba wymyślić 😂
Nowa jakość. Ciekawe kto z nowych twarzy w klubie jest właścicielem Klakiera :lol:

Tylko Unia

Post autor: Tylko Unia »

ecs pisze: 03 lis 2025, 20:06 No listopad się zaczął, a my wiemy tyle że kotu imię trzeba wymyślić 😂
Ten post na fb to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Żenada !

jaskółka25

Za Jaskółki będą Kocurki i cyk Rebranding zrobiony 😉

wicek

Post autor: wicek »

jaskółka25 pisze: 03 lis 2025, 20:11
Nowa jakość. Ciekawe kto z nowych twarzy w klubie jest właścicielem Klakiera :lol:
Jarek...???

ecs

Post autor: ecs »

wicek pisze: 03 lis 2025, 20:50
jaskółka25 pisze: 03 lis 2025, 20:11
Jarek...???
Co robi Jarek na pytanie na temat seksu ?
- odwraca kota ogonem 😂

Antonio

Post autor: Antonio »

j-rules pisze: 03 lis 2025, 18:57 Artur, ty najlepiej wiesz o co chodziło z butelką.
Chyba, ze to twoja żona pisze, skoro zbiórkę zakładała to może i na forum się postanowiła udzielać.

Haha, nie jestem nikim z rodziny ani otoczenia Artura Mroczki :)
Jedyne co mam z nim wspólnego to kilka fotek za czasów jak jeździł w Unii i parę zamienionych słów, a że mam sentyment do tego zawodnika, to śledziłem gdzie jeździł i jego wyniki :) Jakby nie patrzeć, zostawił sporo zdrowia dla naszego klubu, jest bardziej naszym zawodnikiem niż Grudziądza, boję się że zaraz Jasiek będzie miał więcej sezonów w Lesznie niż u nas :(
Ostatni raz widziałem Arturo na meczu z Piłą w 2023 i potem ani nie widziałem go ani tym bardziej nie rozmawiałem ;)

Zoyan

Post autor: Zoyan »

Odszedł jeden Klaun, na jego miejsce przybyło kolejnych 3. Ten klub ma pecha prezesów i dyrektorów od nastu lat.
3 listopad, okres transferowy a klub wrzuca zdjęcie kota z pytaniem o imię. Myślałem że w tym roku Góral bierze tytuł bajkopisarza w cuglach, teraz nie jestem pewny czy łapie się do pierwszej TOP 5.
W tym klubie jest chociaż jedna osoba z pojęciem o sporcie żużlowym i prowadzeniem klubu?

fanatyk BKS-u

Post autor: fanatyk BKS-u »

Antonio pisze: 03 lis 2025, 21:58
j-rules pisze: 03 lis 2025, 18:57 Artur, ty najlepiej wiesz o co chodziło z butelką.
Chyba, ze to twoja żona pisze, skoro zbiórkę zakładała to może i na forum się postanowiła udzielać.

boję się że zaraz Jasiek będzie miał więcej sezonów w Lesznie niż u nas :(
To się nie bój. Po przyszłej kampanii podobno odwiesza kewlar. Będzie chyba 15:12 dla Unii, tarnowskiej.

Awatar użytkownika
the_naturat

Post autor: the_naturat »

A ja będę bronił tutaj zarządu.

Po pierwsze: chyba nie oczekujecie, że na klubowym FB będą się pojawiać informację, ile o komu zapłacili zaległych pieniędzy, co robi prokuratura w ramach ostatniego zawiadomienia, z kim prowadza rozmowy czy coś w tym stylu. Mnie prezes nie informuje, z jakimi potencjalnymi klientami się spotyka. A ja nie informuje swoich podwładnych komu robią towar, dostają tylko listę zadań.

Po drugie: Narzekaliście, że FB klubowe nie żyje. A ja widzę, że ostatnie kilka dni to kilka postów. Imię dla kota? Ten według Was żenujący wpis, ma więcej komentarzy niż ostatnie. Marketingowo fajny strzał. Na profil Unii wchodziłem sam raz w tygodni, czasem rzadziej. teraz mogę to robić częściej.

Awatar użytkownika
hipermarkeciarz

Post autor: hipermarkeciarz »

the_naturat pisze: 04 lis 2025, 6:49
Narzekaliście, że FB klubowe nie żyje. A ja widzę, że ostatnie kilka dni to kilka postów.
Być może ja przewodziłem ekipie narzekającej i być może ja przewodniczę ekipie, która wlasniebtakiej zmiany chciala 😉

Ma być ruch w sieci, permanentny, żeby łapać się pod algorytmy i żeby ktokolwiek na to natrafił choćby przypadkiem czytając o kotach.

Awatar użytkownika
pushthebutton

Post autor: pushthebutton »

ale ja właśnie oczekuję transparentności, bo to nie jest zwykła firma prywatna, tylko jakby nie było klub sportowy, który ma swoich kibiców i sponsorów, którzy składają się pośrednio na wypłaty dla pracowników tego klubu, zarządu i zawodników. Poza tym, to chyba o to chodzi, żeby uspokoić nastroje, albo zachęcić do zaangażowania w życie klubu. Na razie kompletnie nic poza biurka nie wychodzi na jaw, kibice są zażenowani, sponsorzy mają ich gdzieś, bo nikogo z tych nowych w klubie osób nie znają, bo nie dali się od września poznać. Posty z kotem, grobami zasłużonych i wizytą juniora w szkole, są minimum, które klub - jeśli chce być na powierzchni medialnej - to i tak powinien wypuszczać.

Uważam, że przez ponad 2 miesiące nie zostało zrobione żadne wyjście klubu do mediów, sponsorów i większej ilości wiernych kibiców. Takie czekanie jest wkurzające i nie rokuje na przyszłość w sprawie budowania relacji i odzyskiwania zaufania. W ten sposób na trybunach dalej będzie max 2 tys. ludzi, a nie 5-6 k.

darecki

Post autor: darecki »

To jest firma prywatna . Na nic się nie składamy , za kupno biletu otrzymujesz towar .Tak to działa . Myślę , że za dużo tu pesymistów i narzekaczy . A propo posta o imieniu dla kota , to dobry ruch , bo to ,że nie interesuje on dorosłe osoby zgoda , ale jest skierowany do grupy młodych ludzi, którzy mogą być potencjalnymi kibicami .

jurykazo

Post autor: jurykazo »

fanatyk BKS-u pisze: 04 lis 2025, 1:03
Antonio pisze: 03 lis 2025, 21:58

boję się że zaraz Jasiek będzie miał więcej sezonów w Lesznie niż u nas :(
To się nie bój. Po przyszłej kampanii podobno odwiesza kewlar. Będzie chyba 15:12 dla Unii, tarnowskiej.
Czyli last dance 2026 ?

Awatar użytkownika
pushthebutton

Post autor: pushthebutton »

więc jak za kasę za bilet otrzymujemy wybrakowany towar, to wielu się nie znajdzie.

Kołodziej po operacji kolana, nie było podanej decyzji o zakończeniu kariery po 2026, pewnie zależy od zdrowia.

Awatar użytkownika
the_naturat

pushthebutton pisze: 04 lis 2025, 8:11
Uważam, że przez ponad 2 miesiące nie zostało zrobione żadne wyjście klubu do mediów, sponsorów i większej ilości wiernych kibiców. Takie czekanie jest wkurzające i nie rokuje na przyszłość w sprawie budowania relacji i odzyskiwania zaufania. W ten sposób na trybunach dalej będzie max 2 tys. ludzi, a nie 5-6 k.
Czy gdybyś był prezesem, wyszedłbyś od razu we wrześniu do mediów i powiedział:?
- jest kiepsko, mamy x mln długów. Nie mamy pomysłów jak to na razie spłacić, ani jakim składem pojedziemy

Czy wolałbyś sobie pracować, wziąć zaufanych ogarniętych ludzi i pracować, żeby za pół roku wyjść i powiedzieć;
- udało nam się spłacić wszystko. Mamy już coś klepniętego na nowy rok.

Uzależnianie przyszłorocznej frekwencji od tego czy październiku odbyła się lub nie konferencja prasowa jest dosyć karkołomne. Jka w czerwcu będzie ładna pogoda i atrakcje dla dzieci na stadionie to rodzice dzieci przyprowadzą. I nikt wtedy nie będzie się rozwodził: kurde, dziecko chce iść na dmuchańce, ja bym sie piwa ze szwagrem napił. Ale nie. We wrześniu mi nie powiedzieli ile jest zadłużenia. Zostaję w domu.
darecki pisze: 04 lis 2025, 9:44 To jest firma prywatna . Na nic się nie składamy , za kupno biletu otrzymujesz towar .Tak to działa
i to jest clue tematu. Sponsor to sponsor, ma umowę na reklamę. My kibice jesteśmy odbiorcami usług, które świadczy klub sportowy. Możesz korzystać i nie musisz. Możesz mieć swoją ulubioną kebabownię na mieście i pewnie nie zrezygnujesz z jedzenia jak usłyszysz, że właściciel zalega kucharzowi 2 wypłaty. Rozumiem, że z klubem sportowym związane sa inne emocje. Ale zasada jest taka sama. Usługą klubu są zawody sportowe. A właściciel, prezes będzie chciał zrobić tak, zeby na koniec roku nie dopłacać do interesu. Możesz się z tym zgadzać i nie musisz. Na forum jest aktywnych pewnie +/- 100 osób. na stadion przychodzi 3-5 tys. To pokazuje, że tych emocjonalnych jest troche mniej. Reszta chce obejrzeć zawodu, mijanki, napić sie piwa, wyrwac się z domu od żony, dziecku dać radochy. młodzi przychodzą z dziewczynami, żeby te mogły się na insta polansować. Powodów chodzenia na stadion jest mnóstwo, nie każdy kieruje się miłością do klubu.

Jeszcze jedno.
Nie wiem czy ktoś z zarządu czytuje forum. Aaaaalllle, Panie Pieniążek, jak Pan to czytasz, to mam 2 pomysły.
1. Uderzaj Pan do Olimp laboratories. Hajsu mają jak lodu. I trzeba zatrudnić jakiegoś zaawansowanego wiekiem żużlowca. Np. taki Gapiński. I do wywiadu weźmie zamiast energatyka jakąś odżywkę białkową. Albo zestaw multiwitamin dla seniora +40. Jakby jeszcze trzaskał dwucyfrówki to już w ogóle reklama super, że Olimp Laboratories zrobił jakąś Ambrozję Zeusa.

2. Roleski. Wyobraźcie sobie, że do wywiadu idzie żużlowiec i w trakcie pociąga z rurki ketchup. Albo musztarde. Albo majonez. No sztos. Przecież to by na tiktoku latało przez miesiąc.

dariuszwas

Post autor: dariuszwas »

Jesteś mistrzem marketingu. Te firmy się nawet nie chcą spotkać a co dopiero coś dać.

Awatar użytkownika
the_naturat

Bo nikt im moich pomysłów nie przedstawił. Proste

jaskółka25

the_naturat pisze: 04 lis 2025, 16:44 Bo nikt im moich pomysłów nie przedstawił. Proste
Chyba Pawlicki latał przez jakiś czas z bidonem Redbull i kontraktu nie dostał. Więc to nie takie proste :lol:
Dużo sponsorów tych większych mogła by sponsorować klub jednak nie chcą być kojarzeni ze starym stadionem. Taka Castorama lub Mrówka chcą być kojarzenia z nowoczesnością.

j-rules

Post autor: j-rules »

Z tego co kojarzę Pawlicki w końcu wyzebral ten kontrakt z redbullem.
Ale nie o tym.

The naturat, mam jedną uwagę do twojego postu albo wręcz toku rozumowania.
Wladni klubu zapowiedzieli konferencję. Ta służy do tego, by móc zadać im różne, również niewygodne pytania.
I na tym się skończyło. Jeśli władze są tak konsekwentne co do takiej prostej sprawy to jak mają im zaufać potencjalni sponsorzy, czy choćby zawodnicy?

Jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B, myślałem że to jest oczywiste.

Co do Olimp labs.. czy innego roleskiego. Nie twierdzę że twoje pomysły są zle, ale obie te firmy mają zupełnie inny target marketingowy niż niszowy zuzel na amatorskim poziomie. Oczywiście warto zapukać tam i dostać nawet ochłap ale nie sądzę by chcieli czegoś więcej.

Awatar użytkownika
the_naturat

j-rules pisze: 04 lis 2025, 19:10

The naturat, mam jedną uwagę do twojego postu albo wręcz toku rozumowania.
Wladni klubu zapowiedzieli konferencję. Ta służy do tego, by móc zadać im różne, również niewygodne pytania.
I na tym się skończyło. Jeśli władze są tak konsekwentne co do takiej prostej sprawy to jak mają im zaufać potencjalni sponsorzy, czy choćby zawodnicy?

Jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B, myślałem że to jest oczywiste.

Co do Olimp labs.. czy innego roleskiego. Nie twierdzę że twoje pomysły są zle, ale obie te firmy mają zupełnie inny target marketingowy niż niszowy zuzel na amatorskim poziomie. Oczywiście warto zapukać tam i dostać nawet ochłap ale nie sądzę by chcieli czegoś więcej.
Oczywiście, że konsekwencja to ważna sprawa. Potrafię jednak sobie wyobrazić, że np. konferencja miała być, bo planowane było szybko sprawdzić stan klubu, coś wyprostować i pochwalić się sukcesem. Mogło się okazać, że jest dużo gorzej i więcej do zrobienia niż plany zakładały. Ciężko w takiej sytuacji wyjść i coś powiedzieć.
Powiesz: jest dobrze, wszystko pod kontrolą, super i w ogóle - skłamiesz jak później wyjdą jakieś kwiatki.
Powiesz: wiecie co, jest chujnia straszna - odstraszysz wielu ludzi
Powiesz: dalej grzebiemy w papierach, do końca nie wiemy na czym stoimy - wykażą się niekompetencją, miało być szybko, a nie jest.

Nie twierdzę, że dobrze robią. Może to wyglądać z boku, że ich bronię. Może podświadomie trochę tak. Nie wiem, może kolejny raz dam się nabrać na piękne słowa i opowieści z mchu i paproci. Ale jednak w tej kibicowskiej głowie zawsze będzie tlić się nadzieja, że tym razem, Ci ludzie, to piąte nowe rozdanie i nowa Unia, no tym razem to już muszą przyjść kompetentni ludzie. Bo porobili biznesy za setki mln zł to dadzą radę.

Moje pomysły oczywiście miały charakter humorystyczny. Ale z drugiej strony, sami bardziej zapamiętamy reklamę śmieszną i kontrowersyjną niż poważną i nudną. Do tego jak sam mówisz, zapukać zawsze można. Na pewno rozmowa teraz będzie wyglądać inaczej niż rzucenie ulotki przez Sadego.

Swoją drogą, dziwnie się czuję. Wszystkich świętych minęło, a my nie rozmawiamy czy dany zawodnik pojedzie dobry sezon, czy się odrodzi. nie przypominam sobie takiej jesieni.

Tylko Unia

Post autor: Tylko Unia »

Ponoć w klubie ,,praca wre". Taką odpowiedź dostał Rafał Martuszewski próbując zaprosić kogoś z klubu do siebie na live.

Awatar użytkownika
hipermarkeciarz

Post autor: hipermarkeciarz »

j-rules pisze: 04 lis 2025, 19:10 Co do Olimp labs.. czy innego roleskiego. Nie twierdzę że twoje pomysły są zle, ale obie te firmy mają zupełnie inny target marketingowy niż niszowy zuzel na amatorskim poziomie.
Olimp to na 1000% zabije nas śmiechem - niby to też sport, ale równie dobrze mozna uderzyć do Toyoty, natomiast Roleski z przyczyn historyczno - geograficznych nie jest pomysłem samobójczym. Akcja marketingowa retro, czyli nowa Unia chce nawiązać do starej Unii, gdzie w tej starej Unii Roleski nie był anonimem, to naprawdę byłby majstersztyk. Przypomnę przy tym, że kilka lat temu Roleski wydał mnóstwo hajsu na awangardową reklamę i całą linię marketingową - “Królewska Republika Roleski”- by przeskoczyć na inny poziom i zatrudnili znane na świecie nazwisko, by tym pokierować. Tam mają otwarte głowy, z tym że KLŻ to za niskie progi, ale zapytać nie wadzi - ze stadionu jest 30 minut pieszo ulicą, nomen omen, Zbylitowską, sztab marketingowy się może przewietrzyć ;)

Awatar użytkownika
konri

Post autor: konri »

Po przygodzie siatkarskiej z tego co wiem u Roleskiego nastąpiły zmiany jeśli chodzi marketing itp. oraz ponoć wyleczył się ze sportu.
ŻLF 2018 ŻLF 2023 ŻLF 2024

Awatar użytkownika
ams92
Kontakt:

Post autor: ams92 »

Ostatnio tubki w modzie i inny producent keczupu, także może by tam. A nuż się uda :lol:
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.

Awatar użytkownika
the_naturat

Tylko Unia pisze: 04 lis 2025, 21:52 Ponoć w klubie ,,praca wre". Taką odpowiedź dostał Rafał Martuszewski próbując zaprosić kogoś z klubu do siebie na live.
Jak sami mówili: po owocach ich poznamy.
Mogą dużo wygrać, albo dużo przegrać. Z perspektywy czasu, czy to u nas czy w innych dyscyplinach byli pięknie mówiący bajkopisarze, z efektami miernymi i bez pokrycia. Może pora na kogoś, kto więcej robi niż mówi.
hipermarkeciarz pisze: 05 lis 2025, 6:40 Olimp to na 1000% zabije nas śmiechem
Pewnie na początek tak. Ale za rok/dwa kto wie. Do każdego trzeba mieć inne podejście. Inną ofertę przedstawisz do lokalnej kosmetyczki czy pizzerii. Inaczej się zareklamujesz przed Olimpem mówiąc, że masz już współpracę z fryzjerem na kwotę 20tys zł. A inaczej mówiąc, że właśnie dograłeś umowę z Roleskim. Nie wyobrażajcie sobie też, że hasło Olimp to od razu kwota 7 cyfrowa. Niech da cokolwiek. Są mądrzy ludzie, niech przygotują strategię na kilka lat do przodu. Dziś zebrać lokalsów, a potem coraz mocniejsze i stabilniejsze marki.
Akurat te dwie marki podałem wcześniej, bo te pomysły z odżywką czy piciem ketchupu na wizji wydały mi się śmieszne, a takie cos dociera do odbiorcy :) Zdaje sobie sprawę jak ciężko pozyskać sponsora i nie wymagam cudów.

Zablokowany