Unia Tarnów 2026

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
Maupa

Re: Unia Tarnów 2026

Post autor: Maupa »

fan ut pisze: 14 paź 2025, 11:30 Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem i zostanie spłacone a będzie możliwość awansu to warto zwrócić uwagę na takich zawodników.
O ile będą chcieli zejść do KLŻ
Masters średnia 2,3
Polis 2,0
Bjerre 1,8
Klindt 1,7
Pickering 1,5
Torchell 1,4
Buszkiewicz 1,0 - pozycja u-24
Sz.Bańdur 0,9 na juniora
A.Rowe
Bartkowiak 1,0 pozycja u-24
Zach Cook 1,6
Jestem Knudsen średnia 1,9 w lidze u-24
M.Curzytek średnia 2,0 w lidze u-24
Sadurski średnia 1,9 w lidze u-24
Heidelberg średnia 1,8 w lidze u-24
Dan Thompson 8miejsce finał IMŚJ
Cacper Henrikson
Rasmus Karlson mlody talent ze Szwecji
Niklas Jakopsen 4miejsce IMDanii juniorów młody talent
Jacob Jensen 6miejsce IM Danii juniorów młody talent

Oczywiście to są propozycje dla klubu w przypadku poprawy sytuacji materialnej i dyskusji kibiców jesteśmy skautami klubu 😉
To żeby przyśpieszyć scauting
Masters,Thorssell niby Gdańsk
Rowe,Sadurski,Henriksson Rzeszów
Karlsson propozycji ma mnóstwo łącznie z ekstraligą.
Picekring ma duże żądania, ale będzie musiał zejść z ceny, Bańdur do wyciągnięcia.
Klindt i Bjerre także wysokie żądania pewnie będą czekać na kontuzje jeżeli nie załapią się do Metalaksu.

Jeżeli będzie kasa to widziałbym taki skład:
1.Pickering
2.Ivacić
3.Dawid Rempała
4.Polis
5.Nilsson (o ile byłby do wyciągnięcia)
6.Heleniak
7.Bańdur

Awatar użytkownika
pushthebutton

Post autor: pushthebutton »

Czekam na konferencję, która nam wyjaśni kiedy nastąpi całkowita spłata zawodników z tego roku, spłata starych rachunków za media, stadion, wypłat pracowników, pożyczek, innych zobowiązań związanych z organizacją meczy i klubu.

Czekam na odbudowę zaufania wśród kibiców i sponsorów z miasta i okolic, którzy byli z klubem zawsze na dobre i na złe, a aktualnie są na cały klub wkurzeni za ich jawne olewanie.

Czekam na mitycznych nowych sponsorów, którzy wezmą na siebie spłatę tego wszystkiego starego i budowę budżetu na nowy rok i kolejne lata.

I szczerze mówiąc, ja w to nie wierzę.

jaskółka25

Post autor: jaskółka25 »

fan ut pisze: 14 paź 2025, 18:44 Patrząc na osoby funkcyjne ,które w ostatnim czasie uzupełniły klub to CV mają bardzo dobre. Jeszcze nigdy takich profesjonalnych osób nie było oby się to przełożyło na dobro klubu. Wydaje się, że te ruchy kadrowe na początek mogą przynieść duże korzyści bo nie oszukujmy się nigdy u nas nie było osoby, która ma jakieś pojęcie o zarządzaniu i dobrym marketingu . Może faktycznie Lewandowski zaczyna profesjonalne prowadzenie klubu od podstaw a nie jak było dotychczas dziadostwo i zbieranina ludzi z łapanki bez odpowiedniej wiedzy.
Tylko czemu byle lat blokowano i ograniczono pracowników... dobry transfer. Zobaczymy co z tego wyniknie. Dalej jestem ciekaw co po walnym zebraniu bedzie. Największy zarzut dla Pana przewodniczącego był w oświadczeniu Tarnowskich współwłaścicieli odnośnie niby umorzenia pożyczek. Jak to rzeczywiście umorzy jak teoretycznie bylo uzgodnione to u mnie duzo zyska na wiarygodności

dariuszwas

Post autor: dariuszwas »

fan ut pisze: 14 paź 2025, 18:44 Patrząc na osoby funkcyjne ,które w ostatnim czasie uzupełniły klub to CV mają bardzo dobre. Jeszcze nigdy takich profesjonalnych osób nie było oby się to przełożyło na dobro klubu. Wydaje się, że te ruchy kadrowe na początek mogą przynieść duże korzyści bo nie oszukujmy się nigdy u nas nie było osoby, która ma jakieś pojęcie o zarządzaniu i dobrym marketingu . Może faktycznie Lewandowski zaczyna profesjonalne prowadzenie klubu od podstaw a nie jak było dotychczas dziadostwo i zbieranina ludzi z łapanki bez odpowiedniej wiedzy.
Mam spore wątpliwości co do Twojej oceny "ludzi z łapanki". Gdyby nie oni żużla w Tarnowie dawno by nie było. Łatwo z nich zrobić nieudaczników, czy jak niektórzy próbują niszczycieli. Ja im dziękuję za pracę.

Nie oceniam teraz nowego Członka naszej Unii, dzisiejszy transfer. Życzę mu z głębi serca powodzenia w nowej roli, a po czynach Go poznamy cytując klasyka.

Analizując Twojego posta przyszła mnie jedna myśl. A może zostawię ją dla siebie....

Pinio

Post autor: Pinio »

dariuszwas pisze: 14 paź 2025, 19:48
Mam spore wątpliwości co do Twojej oceny "ludzi z łapanki". Gdyby nie oni żużla w Tarnowie dawno by nie było. Łatwo z nich zrobić nieudaczników, czy jak niektórzy próbują niszczycieli. Ja im dziękuję za pracę.

Nie oceniam teraz nowego Członka naszej Unii, dzisiejszy transfer. Życzę mu z głębi serca powodzenia w nowej roli, a po czynach Go poznamy cytując klasyka.

Analizując Twojego posta przyszła mnie jedna myśl. A może zostawię ją dla siebie....
Dawaj tą myśl,będzie coś się działo na forum,rozkminy i takie tam.

Awatar użytkownika
Loramski_84

Post autor: Loramski_84 »

Zeby za tydzień się nie okazało,że bedzie komunikat o rezygnacji 😂 tak jak już to bywało...

Awatar użytkownika
pushthebutton

Post autor: pushthebutton »

a to Pani dyrektor od marketingu już nie jest dyrektorką od marketingu? aż tak, że musiał przyjść nowy dyrektor, żeby cokolwiek się ruszyło? :lol:

DeVil162

Post autor: DeVil162 »

Widzę że już co drugi post to skład na nowy sezon i za każdym razem jakiś junior obcy z heleniakiem. A ja bym chciał żeby z Heleniakiem (o ile zostanie w Tarnowie) w parze był Igor Gryzło. O ile wystartujemy w lidze to z uwagi że będziemy jechać w KLŻ to trzeba dasz szansę naszym młodym i tu upatruje parę Gryzło Heleniak.

Awatar użytkownika
njk1987

Post autor: njk1987 »

DeVil162 pisze: 15 paź 2025, 12:01 Widzę że już co drugi post to skład na nowy sezon i za każdym razem jakiś junior obcy z heleniakiem. A ja bym chciał żeby z Heleniakiem (o ile zostanie w Tarnowie) w parze był Igor Gryzło. O ile wystartujemy w lidze to z uwagi że będziemy jechać w KLŻ to trzeba dasz szansę naszym młodym i tu upatruje parę Gryzło Heleniak.
Zależy jakie będą plany. Jeżeli bedzie nacisk na awans to broń Cie Panie Boże, jeżeli pierwsze dwa trzy lata na odbudowę to jak najbardziej. Narazie to wszystko jest znakiem zapytania. Tak aporpo to w Klz bedzie przepis o jednym zagranicznym juniorze, czy tylko Polacy?
Tarnów moim miastem, Unia moim klubem...

j-rules

Post autor: j-rules »

Czy podano już jaką funkcję będzie pełnił pan Pieniążek i za co będzie odpowiedzialny?

sensowny

Post autor: sensowny »

njk1987 pisze: 15 paź 2025, 12:10

Zależy jakie będą plany. Jeżeli bedzie nacisk na awans to broń Cie Panie Boże, jeżeli pierwsze dwa trzy lata na odbudowę to jak najbardziej. Narazie to wszystko jest znakiem zapytania. Tak aporpo to w Klz bedzie przepis o jednym zagranicznym juniorze, czy tylko Polacy?
zagraniczni juniorzy tylko w PGE ekstralidze. Metalkas i klz jak było. Troche bezsens bo w barażach bedzie kogiel mogiel

szybki awans przy takim zadluzeniu to proszenie sie o kłopoty.Tak działa Lewandowski. Spontan i jakoś to będzie

Robić plan na 2-3 lata z najlepiej kontrakty dłuższe,szkolic i płacić tak aby po awansie Unia miała dobrą opinie

Polis
Dawid Rempała
Ivacic
Patrick Hansen
Sam Masters
Heleniak
wychowanek

za dwa lata wymienic 2 najsłabsze ogniwa na liderów i walka o awans

Do rozważenia Ci którzy za 2 lata bedą kozakami Beau Bailey (z GKM),Villads Pedersen,Sven Cerjak albo bardziej znany ale zasypany już masą ofert Rasmus Karlsson

Tylko Unia

Post autor: Tylko Unia »

I jak tam po walnym zgromadzeniu ? Wiadomo coś? Odbyło sie czy nie ?!

Roro

Post autor: Roro »

Miało być w połowie miesiąca ale myślę że to nie znaczy że dokładnie 15 :) tyle czekamy już na cokolwiek to poczekajmy do końca miesiąca :) co będzie to będzie

Awatar użytkownika
Kibic1986

Post autor: Kibic1986 »

Noto chyba rozstanie z Szczepanem jest już pewne , niby było pewne że taki zawodnik nie zejdzie do Klz a jednak człowiek się łudził... mi najbardziej szkoda Lewiszyna bo pewnie będzie jeździł u któregoś z naszych rywali. Patrząc że w 2 extralidze nie będzie zagranicznych juniorów to o Bandurze też możemy chyba zapomnieć. W obecnych realiach Rempała + Polis chyba najlepsza opcja. Napewno przy obecnych kłopotach Gniezna Fajfer też będzie do wyciągnięcia. Pewnymi jazdy w 2 ee też nie są jeszcze Szlauderbach ,Cyfer. Można rozważyć również Łęgowika .

Awatar użytkownika
the_naturat

Post autor: the_naturat »

Podziwiam niektórych. Klub ma długi do spłacenia, a Wy sie rozpisujecie ze składami jakby awans to miał być nasz obowiązek. Przecież nawet nie wiadomo jakim budżetem klub będzie dysponował, a ni nawet czy pojedzie.

Awatar użytkownika
Kibic1986

Post autor: Kibic1986 »

Wiele klubów ma długi ,ale pisze się przede wszystkim o Tarnowie. Ja wierzę w nowe władze ,że dzięki nim klub wyjdzie na prostą

dariuszwas

Roro pisze: 16 paź 2025, 11:12 Miało być w połowie miesiąca ale myślę że to nie znaczy że dokładnie 15 :) tyle czekamy już na cokolwiek to poczekajmy do końca miesiąca :) co będzie to będzie
15 może nie, ale może 16?

dariuszwas

Kibic1986 pisze: 16 paź 2025, 12:26 Wiele klubów ma długi ,ale pisze się przede wszystkim o Tarnowie. Ja wierzę w nowe władze ,że dzięki nim klub wyjdzie na prostą
Chyba na tym forum:) co Ty piszesz?

Roro

dariuszwas pisze: 16 paź 2025, 13:30
Roro pisze: 16 paź 2025, 11:12 Miało być w połowie miesiąca ale myślę że to nie znaczy że dokładnie 15 :) tyle czekamy już na cokolwiek to poczekajmy do końca miesiąca :) co będzie to będzie
15 może nie, ale może 16?
A może i 16 😉

Cinek1234

Post autor: Cinek1234 »

DeVil162

Post autor: DeVil162 »

Roro

Jest i komunikat :) krok w dobrą stronę!

fan ut

Post autor: fan ut »

Powoli idzie to w dobrym kierunku podstawy odpowiednich ludzi i kapitału się klarują. Teraz licencja i solidni zawodnicy na odpowiednim poziomie 👍

Hello

Post autor: Hello »

fan ut pisze: 16 paź 2025, 16:40 Powoli idzie to w dobrym kierunku podstawy odpowiednich ludzi i kapitału się klarują. Teraz licencja i solidni zawodnicy na odpowiednim poziomie 👍
Pierw to chyba spłacenie WSZYSTKICH zaległości

Awatar użytkownika
savage
Moderator

Post autor: savage »

Podniesienie kapitału spółki, to nie jest zwiększenie stanu kasy klubowej - to tak tylko gwoli wyjaśnienia 😉
Z twarzy podobny zupełnie do nikogo.

Zablokowany