Tarnowska piłka

Dział o wszystkim niezwiązanym z żużlem
Jaskółka z KRK

Re: Tarnowska piłka

Post autor: Jaskółka z KRK »

WYGRYWAMY BITWĘ, ALE CZY WYGRAMY WOJNĘ ?.

Zwycięstwo nad niepokonanym Lubaniem ma swoją wartość. Oglądając ten pojedynek zadawałem sobie jednak pytanie, jak zespół, który nie grzeszył celnością strzałów, a w wielu fazach z kolei grzeszył słabą grą, ma takie CV.

Ciekaw jestem, czy Osoba powszechnie znana na Czarnym Lądzie, nadal podtrzymuje określony przed sezonem cel: awans. 12 punktów straty do Beskidu, to katastrofa, nawet jeśli weźmie się pod uwagę obiektywne przeszkody /choćby kontuzje/.

Kilka słów postanowiłem poświęcić Jaworskiemu. Jego gra w centrum obrony była całkiem, całkiem. Trener Maciosek nie powinien mieć po tym meczu wątpliwości, kim obsadzić w kolejnych spotkaniach wskazaną pozycję. Garbarnia ma na koncie identyczną liczbę trafień, co Unia. Ustępujemy jej o kilka wiorst w straconych golach, więc dobre pokazanie się w ostatnim pojedynku Jaworskiego, powinno otworzyć Mu drogę do gry w obronie. Przynajmniej moim zdaniem.

PS. W tych rozgrywkach mamy chyba szczęście do dobrych bramkarzy /debiut Skrzyńskiego obiecujący/, więc tym bardziej szkoda, że zaniedbano zbudowanie silnej obrony.

Awatar użytkownika
ams92
Kontakt:

Post autor: ams92 »

Gdyby ktoś chciał, na kanale Garbarni dzisiejszy mecz.
https://www.youtube.com/watch?v=zSxYapTn978

;)
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.

Salowy Choroszcz

Post autor: Salowy Choroszcz »

ams92 pisze: 11 paź 2025, 10:50 Gdyby ktoś chciał, na kanale Garbarni dzisiejszy mecz.
https://www.youtube.com/watch?v=zSxYapTn978

;)
Wytrwałem 15 minut. Masakra. Fc matyjewicz wygląda jak zespół b klasy zebrany 15 minut przed meczem. Serio jak ktoś się tym pasjonuje to ja nie mam pytań. Szacun jzk że tak finezyjnie to odpisujesz ;)

Awatar użytkownika
ams92
Kontakt:

No niestety... katorga. Słaba musi być ta liga, że oni i tak są względnie wysoko :lol:
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.

Jaskółka z KRK

GARBARNIA KRAKÓW - UNIA TARNÓW 3:1 /1:1/. Część 1.

ŻYCZLIWA PODPOWIEDŹ - ode mnie dla Pana Przewodniczącego, który sam ujawnił, że bywa w Zachodniej Afryce. Patrząc na kolejną wtopę uważam, że szkoda czasu na wojaże do Nigerii. Podpowiadam lepszy kierunek: corocznie w dniu 10 stycznia w Beninie i sąsiednim Togo rozpoczyna się wielkie święto Woo Doo /w języku lokalnym 'Vodun'/. Bo jak na dłoni widać, że temu zespołowi pomóc mogą tylko obrzędy i ceremonie WOO-DOO. A i to może okazać się za słabe.

TERAZ NIE BĘDZIE FINEZJI, TERAZ BĘDZIE O "JAJACH" - pod koniec meczu po decyzji sędziego z naszego boksu usłyszeć można było coś w stylu, że to są "jaja". Moim zdaniem "głos" miał rację - sędzia się pomylił. Ale nie o to mi chodzi.

W istocie w nawiązaniu do tego wątku mam takie mało finezyjne pytanie pod adresem właściwych osób:

- czy prawdziwymi 'jajami' nie są przypadkiem poziom i wyniki naszego zespołu ?'
- czy gra trójką obrońców, gdy prawie każdy mecz pokazuje, że ten system kompromituje markę Unia, to nie są 'kosmiczne jaja ' ?. Szanowny Panie Trenerze, Czcigodny Sztabie, Dostojne Kierownictwo - czy nikt z Was nie widzi, że nie mamy zawodników do gry w 3 obrońców i że nie mamy wahadłowych do takiego systemu ?. Jeśli ja się mylę, to nie myli się statystyka dotycząca liczby potraconych w okropnych okolicznościach goli. Dzisiaj Unia, by wygrać, musiałaby znowu zaaplikować rywalowi 4 gole !!!.

Zwrócę uwagę na jeszcze jedną rzecz: obecnie Surma musi schodzić w kierunku środka obrony, w sytuacji kiedy wciąż i wciąż udowadnia, że tam traci na swojej wartości. To typowy boczny obrońca w układzie 4 defensorów. Niewiele zyskujecie z Surmy w środku, a tracicie Surmę z boku.

Dziś były na to bolesne dowody. W 29 minucie to m.in. Surma pogubił się w kryciu Sargi i było 0:1. Gdzie interweniował Surma ? - właśnie w centralnej części obrony.
A skąd Surma zdobył skądinąd piękną samobramkę w 48 minucie po dośrodkowaniu Bigosińskiego ?. Oczywiście był vis a vis bramkarza Unii. Surma w środkowej strefie obrony to zagrożenie dla Unii. Surma na boku to z kolei piłkarz znający swoje rzemiosło /na poziomie 5 klasy/.
Skoro o Surmie mowa, to oddać Mu należy, że gol po strzale głową /poprzedziła go seria rogów i dobre zgranie piłki głową przez partnera/ był ładny.

Unia miała też swoje okazje /Gala - strzał z bliska obroniony przez bramkarza, czy w trudniejszej sytuacji Siedlik uderzający obok słupka/

Ale to Grzybowski po defiladzie z piłką przed naszą obroną, zdobył pięknego gola /piłka zanim wpadła do siatki, odbiła się się od słupka/.

Na koniec szczypta finezji; nie zapytam dlaczego Sztab z uporem budował skład obrony wbrew boiskowej rzeczywistości - zresztą pytali o to wielokrotnie forumowicze.

W tej sytuacji niech nikogo nie dziwi, że na dzisiejszą kolację nie wybiorę jajecznicy z 2 jajek, cdn ...
Ostatnio zmieniony 11 paź 2025, 16:41 przez Jaskółka z KRK, łącznie zmieniany 1 raz.

Jaskółka z KRK

GARBARNIA KRAKÓW - UNIA TARNÓW 3:1 /1:1/. Część 2 - ostatnia.

ZŁOTY MEDAL DLA UNII - ode mnie. Za co ?. A za prezentowane na facebooku Unii, podnoszące na duchu obrazki z przygotowań motoryczno - eteryczno - ekwilibrystyczno - -psychicznych przed meczami. Obraz psuje tylko jeden drobiazg: po przygotowaniach przychodzi czas na mecz;

W TARNOWIE BRAK UMUZYKALNIONYCH TWÓRCÓW ? - dziś na stadionie Garbarni widzów raczono z głośników rytmicznymi utworam, a to "Tangiem Ludwinowskim", a to 'Dumą Ludwinowa", a to 'Walecznymi Lwami', a to nieco sprośną 'Lolą z Ludwinowa'. Czy wśród muzycznych twórców z Tarnowa jest tylko "Quinn", nikt inny nie jest w stanie stworzyć Hymnu Klubu lub przyśpiewek z nim związanych ?.
Pamiętajcie, są tu wzory do naśladowania; ponoć nawet na Titanicu do końca grała orkiestra.

KONIEC

GPT

Post autor: GPT »

"Gospodarze słyną z solidnej organizacji i konsekwencji w defensywie, potrafią też błyskawicznie ukłuć po odbiorze. To oznacza, że Unia będzie musiała od pierwszych minut narzucić wysoki pressing, utrzymać dyscyplinę między formacjami i szukać swoich szans po stałych fragmentach oraz szybkich wyjściach skrzydłami. Kluczowe będą koncentracja w polu karnym i cierpliwość w budowaniu ataków."

Taki plan na mecz wyczytałem na stronie i bardzo fajnie , że wreszcie to żyje. Dla nas forumowiczów - łatwiej jest oceniać. Tylko to szukanie po stałych fragmentach szans nam wyszło bo dało to bramkę Surmy. Resztę pozostawiam do oceny JzK.

No cóż, przegrywamy i kolejny raz na wyjeździe gramy słabo.

fajnie , że te mecze są na yt bo nie na wszystkich jestem w stanie być - tym bardziej na wyjazdach. Uważam , że najlepszy mecz jak dotąd zagraliśmy na inauguracje z Kalwarianką - od tego momentu nie widzę progresu tej drużyny - i tu znów chciałbym poznać również opinie JzK.

Ogólnie te mecze wyjazdowe obrazują mi nasz klub - fajnie wyglądamy , dużo piszemy na fb , przygotowujemy się cały tydzień , motoryka , kolejne kolorowe wzmocnienia - tylko wychodzimy na boisko i to wszystko nie gra , nie biega a wręcz przeciwnie nie widzę żadnego pomysłu.

No i wyobraźmy sobie , że mamy tak skontrolowaną drużynę , że w składzie wyjściowym na dziś i chyba tydzień temu też , grał tylko jeden nominalny obrońca czyli Surma i jak już napisał , też nie był ustawiony w miejscu i ustawieniu gdzie czuł by się najlepiej.

I kolejna ciekawostka: zazwyczaj obserwując mecze nie układające się wynikowo dla danej drużyny , trener decyduję się posłać środkowego obrońcę do ataku w końcówce meczu by wykorzystać jego centymetry w polu karnym przeciwnika. Nasza drużyna wyznacza natomiast nowy trend. W ostatnich dwóch spotkaniach końcówkę meczu na pozycji środkowego obrońcy kończy nasz napastnik ... żeby było jasne - nie neguje tego tylko chce napisać , że jak żyje czterdzieści sześć lat , czegoś takiego nie widziałem.

Jaskółka z KRK

ODPOWIADAM GPT

PLAN UNII przed meczem z Garbarnią przypomina mi plany gospodarcze z czasów PRL. Nieźle wyglądały na papierze. W wielu aspektach były nierealne.

W przypadku Unii dostrzegłem na dodatek wewnętrzne sprzeczności w planie, ale nie zamierzałem się dzielić swoimi oczywiście subiektywnymi spostrzeżeniami laika. Jednak wywołany do tablicy przykładowo zwrócę uwagę - w największym skrócie - na choćby jeden element. Oto słusznie zauważono, że Brązowi, cytuję: "potrafią też błyskawicznie ukłuć po odbiorze". Ale zaraz potem stwierdzono: "To oznacza, że Unia będzie musiała od pierwszych minut narzucić wysoki pressing" - i to mnie zadziwiło. Oto bowiem mnie osobiście ta konstatacja o ukłuciach, plus znajomość stylu gry Garbarni, doprowadziłyby do zupełnie innego wniosku w moim planie meczu: mamy zagrać nie wysokim, a średnim pressingiem.
Pierwsza połowa przyniosła co prawda dobry wynik, ale już wtedy widziałem, że wciąż narażamy się na te wyłapane przez Sztab 'ukłucia', m.in. dlatego, że dochodziło do zbyt częstych odbiorów piłki przez rywala. Dodam: w lwiej części ten odbiór wynikał z tego, że brakowało nam celnego tzw. ostatniego podania. To zresztą wynikało także z tego, że Uniści pchali grę nie w tę stronę, w którą należało. Po prostu w ogóle nie dostrzegali, gdzie rodzi się przewaga na murawie. Na szczęście Garbarnia nie wykorzystała w pełni naszych strat. Szwankowało też zgranie i synchronizacja działań, a to elementy kluczowe przy takiej formie pressingu. Skoro była duża i uzasadniona obawa przed kontrami i 'ukłuciami', to należało wejść w średni pressing, który lepiej zabezpiecza przed kontratakami. Średni pressing lepiej osłania własną bramkę.

Albo taki kwiatek w planie: "Kluczowe będą koncentracja w polu karnym i...". Jak rozumiem, chodzi nasze pole karne. Otóż psu na budę przyda się koncentracja, skoro obrońcy są słabi, źle ustawiani i grają skazującym nas na wysokie porażki systemem. Dzisiaj bardzo koncentrowałem się nad szklaną kulą i uwierzcie: nie wyczytałem w niej przyszłych losów naszej planety. Natomiast bez koncentracji jestem w stanie odczytać losy Unii w tym sezonie..

Oczywiście uwagi tyczą głównie planu, bo to co się działo na murawie odbiegało od założeń, co zresztą starałem się wykazać.

Los mnie oszczędził - nie widziałem początkowych występów. Ale progresu też nie dostrzegam, choć zdarzały się rodzynki. Także wyniki nie wskazują na progres. W pierwszych siedmiu meczach Unia zdobyła 9 pkt, stosunek bramek 9-13. W kolejnych siedmiu uzbierała jeden punkt więcej, stosunek bramek 13-16. Potrzeba rewolucji w grze zespołu, zwłaszcza obronnej, a nic takiego obrotu sprawy nie zapowiada. Strata do Beskidu, to już 15 pkt. Tylko 3 zespoły w 5 klasie straciły więcej goli od Unii. Uwierzcie, tylko woo - doo. Albo posłanie obrońców do ataku, ataku do obrony i Macioska na murawę, bo był to zawodnik przewidywalny i wstydu by nie przyniósł.

Szakuł

Post autor: Szakuł »

Druga drużyna Unii przegrywa natomiast 1-2 z Iskrą Dąbrówki Breńskie .

Oczywiście jesteśmy w klasie okręgowej outsiderem w tabeli.

Awatar użytkownika
Kibic1986

Post autor: Kibic1986 »

Derby Tarnowa poza Tarnowem .... Nie było opcji się dogadać i zamienić gospodarza ?? Może na wiosnę stadion w Mościcach będzie już gotowy , albo zagrać choćby na Błękitnych

Salowy Choroszcz

Post autor: Salowy Choroszcz »

Kibic1986 pisze: 16 paź 2025, 12:03 Derby Tarnowa poza Tarnowem .... Nie było opcji się dogadać i zamienić gospodarza ?? Może na wiosnę stadion w Mościcach będzie już gotowy , albo zagrać choćby na Błękitnych
Jakie derby? Derby to były w 2004 kiedy graliśmy samymi swoimi wychowankami. To pierwsze takie spotkanie w historii
SMS matyjewicz - makumba Tarnów vs Metal

Trzymam kciuki za Metal

Awatar użytkownika
montague

Post autor: montague »

Kibic1986 pisze: 16 paź 2025, 12:03 Może na wiosnę stadion w Mościcach będzie już gotowy
nie wierze ze Unia tam zagra , prędzej już nowy klub KS Mościce Tarnów który powstał przy szkole sportowej w Mościcach . zniszczyli boisko na głównym stadionie i po cichu wyrzucili piłkę z niego. teraz ma tam futbol amerykański grać :lol: to są konsekwencje kłócenia się ze wszystkimi z miasta .

ZKS15

Post autor: ZKS15 »

Zgadzam się. Tak to jest jak się kłóci ze wszystkimi i to nie tylko w mieście. W tym kraju wszystkie sprawy załatwia się układami, pijąc wódkę albo przez rodzinę. Te dwa szkodniki są ze wszystkimi pokłóceni, na wszystkich napierdalają i wszystkiego wymagają bo TAK. Kiedyś Unia była marką… w mieście, w regionie.. coś znaczyła ta nazwa. Wspomniana dwójka doprowadziła do tego że Unia jedyne co stała się pośmiewiskiem!!! Wszyscy co mają coś wspólnego z piłką lub minimalną wiedzę na ten temat szydzą i śmieją się z Unii… a na pewno mają złe zdanie.
Nie wierzę że z żużlem nie szło się dogadać żeby zostawili murawę w spokoju… nic nie robili tylko żeby nie niszczyli. Trochę zadbać i Unia nadal miałaby swój dom. Myślę że sprawa została oddana walkowerem i Matyjewicz robi z siebie ofiarę że go wywalili ze stadionu miejskiego! Moim zdaniem jemu to na rękę i robił wszystko żeby tak się stało. Chce wymazać historię Unii, a jaskółcze gniazdo jest fundamentem tej historii. Teraz sobie gramy w woli rzedzinskiej w soboty o 11, na meczu 18 osób więc mało kto widzi co się odpierdala i wszystko gra… co za cyrk!
Co do nowego stadionu: gdzieś wyczytałem że podobno będzie można użytkować boisko maksymalnie 8 godzin… TYGODNIOWO!
Do tego wspomniany wyżej nowy klub szkolny Mościce bardzo mocno stara się o wynajmowanie tego obiektu. Myślicie że władze przyznają użytkowanie obiektu TYLKO matyjewiczowi o jego nigeryjskiemu tworowi? Mam duże wątpliwości… wpuszcza ich tam maksymalnie raz w tygodniu na mecz. Gruby oczywiście zrezygnuje z tego i będzie pisał o pokrzywdzeniu… ale ogólnie to będzie się cieszył że ten twór jest z woli rzedzinskiej. Tak jak u góry pisałem… nikt Ci nie da nic za darmo bo ty jesteś DYREKTOR NAJLEPSZEJ ALADEMII W REGIONIE. Jesteś nikim! A nie przepraszam… nie jesteś przezroczysty… przez twoje zachowania wszyscy będą robić na złość i specjalnie nie dawać obiektów.
Przemyślcie mój wpis…

Awatar użytkownika
Kibic1986

Post autor: Kibic1986 »

Noi Derby dla Metalu .....

Jaskółka z KRK

UNIA - METAL TARNÓW 0:1 /0:0/

NO TO DOWIEDZIELIŚMY SIĘ, KTO RZĄDZI W TARNOWIE I JAKA JEST W TYM MIEŚCIE NAJLEPSZA DRUŻYNA - oto jakich czasów dożyliśmy. Nie powtórzę za Kibicami Unii "Nic się nie stało'. Nie jestem odklejony od ponurej rzeczywistości. To był totalny blamaż. Gratulacje dla Metalu.

COŚ SŁABO Z TĄ WYOBRAŹNIĄ
Przed meczem Trener Wacław Maciosek powiedział, cytuję " ... nie wyobrażam sobie w sobotę innego rozwiązania niż zwycięstwo'. W tym meczu nie było widać progresu w grze Unii, wręcz odwrotnie, to było piłkarskie dno, bez składu, bez ładu. A jeśli chodzi o skład, to służę Trenerowi dobrą radą: w Metalu wypatrzyłem m.in. zawodnika o chyba nazwisku Paweł Węgrzyn. Czy Trener Maciosek widział, jak On kieruje obroną, która wybiła piłkarzom Unii mrzonki o zwycięstwie. W razie potrzeby służę kolejnymi nazwiskami piłkarzy Metalu, którzy biją na głowę doświadczeniem i "pomyślunkiem" Pana podopiecznych.

UZUPEŁNIENIE - stadionowa spikerka prowadzona jest sprawnie i profesjonalnie. Więc jedynie dodaję dane dotyczące spotkań Unii z Metalem z sezonu 1974/75.
14 września 1974r. Unia pokonała w Mościcach Metal 3:2 /2:1/. W wyjazdowym rewanżu w dniu 16 kwietnia 1975r. Jaskółki wygrały przekonywująco 3:0 po golach Andrzeja Opozdy /nie mylić z Wiesławem, który był wieloletnim bramkarzem Unii/, Henryka Urasińskiego oraz Romana Osucha /z karnego/.

Awatar użytkownika
ams92
Kontakt:

W pytę, i już bliżej do strefy spadkowej niż góry.

Awatar użytkownika
Zielone

Post autor: Zielone »

wychowankowie Unii pokonali FC matyjewicz jakie to znamienne?

ps. ktoś wie czy można Znaleźć rozliczenie od ML za sztandar? bo słyszałem ze już zrobiony? jakieś koszta? faktury? czy prywatny folwark i pieniądze w kieszeń??
szyderczy komentator

Szakuł

Powiem tylko tyle. Wstyd!!! Nasi zasłużeni wychowankowie z którymi się skłócił pokonali jego nigeryjsko- szkolno podobny twór.

Gratulacje Metal.

ZKS15

Zero zaskoczenia. Przypominam że Paweł Węgrzyn był trenerem w poprzednim sezonie (pół) i przestał grać w piłkę. Wrócił do grania, oczywiście w metalu bo Unia… przepraszam ten twór ma lepszych na tej pozycji niż zawodnika z ponad 500 występami. No to wczoraj nasz były trener wyglądał na tle tych dzieci jak profesor. Do tego grał Sojda, który może nie zagrał wybitnego meczu ale jednak zagrał cały i go wygrał. W metalu jest również Wardzala. Biały i Adamski w Wolani, która prawdopodobnie awansuje. Specjalnie przywołałem tę 5 znanych nam ludzi, którzy zostali wyjebani w zimie… bo podobno byli problemem. Bo to widzimy teraz chyba wszyscy kto jest problemem…

Jaskółka z KRK

ZAWODNIK O "CHYBA" NAZWISKU DAWID SOJDA - nieznany w Unii, zapomniany przez Unię /identycznie, jak zawodnik o "chyba" nazwisku Paweł Węgrzyn/ to kolejny piłkarz, którego chciałem odkryć przed Trenerem Macioskiem i wprowadzić do Jego notesu. Po co jeździć po Afryce Zachodniej, jak się ma potrzebnych obecnemu zespołowi zawodników pod nosem. Może i 'Owen' ma szczyt swoich możliwości już nieco za sobą, może pod koniec występów w Unii nie świecił nadzwyczajnym blaskiem, ale wczoraj widać było, że ma doświadczenie, umie przytrzymać piłkę, gdy wymaga tego sytuacja na boisku, dobrze reguluje tempo akcji i przyda się w każdym zespole przy stałych fragmentach. Widać też, że ma pomysł na grę, choć oczywiście nie wszystko wychodzi jak należy. Może i nie zagrał na wybitnym poziomie, ale smutna prawda jest taka, że aby wygrać z Unią w jej aktualnej formie, nie potrzeba wybitnych rywali.

Tak na marginesie: chwalony przeze mnie zawodnik o "chyba" nazwisku Paweł Węgrzyn, wyleciałby w przeszłości już dawno z butów Trenera Unii /wcześniej, niż wyleciał/, gdyby jego podopieczni tak 'dołowali' ze swoją dyspozycją, jak aktualnie dołuje ten zespół.

To prawda - Trener Maciosek dostał pod opiekę zespół bez obrony, są kontuzje itd. Ale osobiście uważam, że sam przyłożył cegiełkę, ba ! - nawet cegłę do tego, że w PIĄTEJ klasie ROZRYWKOWEJ mamy 18 punktów straty do lidera !!!. Że tylko dwa zespoły potraciły więcej goli od Unii !!!.

Ta cegła, to moim zdaniem:
- zgoda /być może milcząca/ na budowanie przed sezonem zespołu bez obrony;
- błędy w obsadzie obrony;
- nie postawienie na grę 4 obrońcami, chociaż statystyka i każdy mecz, aż wołają o pomstę do nieba, że wystawiamy trójkę w obronie;
- brak postępów w grze, a wręcz przeciwnie - mamy niewyobrażalne wpadki, jak chociażby ta z Metalem.

Zapewne Trener mógł nie mieć wpływu na wszystkie wskazane 'cegiełki", ale w takiej sytuacji mówi się po prostu: "Dziękuję za współpracę', robi ostatnie selfie na wspaniale przebiegających treningach i kulturalnie zamyka za sobą drzwi z napisem "Unia".

Awatar użytkownika
montague

Post autor: montague »

zauważyłem brak Igora Matyjewicza w składzie, trener Maciosek igra z ogniem tak narażając się dyrektorowi . jak wiemy Paweł Nowak stracił prace po 1 meczu gdy nie wystawił Wiktora?

Szakuł

Brak Igora spowodowany jest tylko i wyłącznie kontuzją. Wróci do zdrowia to i wróci do składu.

Na stronie internetowej klubu znalazło się podsumowanie z przegranych derbów. Boże kochany kto to pisze chyba sam dyrektor/ przewodniczący.

Z tego artykułu dowiedzieć się można, że stadion w Woli Rzędzinskiej to już Jaskółcze Gniazdo...no rozwaliło mnie to.

Co będę więcej pisał łapcie chyba najlepszy cytat od dyrektora:

"To porażka, która boli, bo była szansa, by odwrócić losy derbów. Zespół podkreśla jednak, że nic nie jest stracone. Przed nami ostatnie spotkania rundy — priorytetem jest szybka regeneracja, praca nad spokojem w finalizacji i podtrzymanie intensywności w pressingu, by wrócić do punktowania"

Wypowiedzi trenera Macioska nie komentuje...

Za tydzień baty od Wieczystej, później mamy pauzę i lądujemy w ogonie tabeli na dobre.

ZKS15

Znowu posłużę się aplikacją mPZPN. Z ciekawości sprawdziłem sobie skład zespołu rezerw. W tej drużynie, której szczycił sie pół roku temu dyrektor szkoły, że uczniowie rywalizują w tej samej lidze co m in metal czy tarnovia…, cały mecz rozegrał Wacław Maciosek… TAK! Został zawodnikiem drużyny całkowicie złożonej z uczniów (podobno). Nie muszę chyba dodawać że ta drużyna zajmuje ostatnie miejsce w klasie okręgowej?

GPT

Post autor: GPT »

ZKS15 pisze: 20 paź 2025, 14:18 Znowu posłużę się aplikacją mPZPN. Z ciekawości sprawdziłem sobie skład zespołu rezerw. W tej drużynie, której szczycił sie pół roku temu dyrektor szkoły, że uczniowie rywalizują w tej samej lidze co m in metal czy tarnovia…, cały mecz rozegrał Wacław Maciosek… TAK! Został zawodnikiem drużyny całkowicie złożonej z uczniów (podobno). Nie muszę chyba dodawać że ta drużyna zajmuje ostatnie miejsce w klasie okręgowej?
hahaha 8-) to może oznaczać tylko dwie rzeczy: Trener I drużyny został uczniem szkoły , albo mamy potwierdzenie , że czyta nasze forum i stosuje się do rad JzK :) ale tylko to drugie daje gwarancje lepszych wyników :D

Awatar użytkownika
Unabomber1488

Post autor: Unabomber1488 »

Czy ktoś jest w stanie mi wyjaśnić czym dokładnie zajmowało się Stowarzyszenie "Wierni" i z jakiego powodu zostało rozwiązane w 2024 roku?
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź

ODPOWIEDZ