No i masz wykrakałeś relacja wstawiona ale to jest błazenadaSalowy Choroszcz pisze: 02 maja 2025, 15:52 Ale będzie bicie koniapewnie i relacja się pojawi.
Widzicie chuja się znamy. Praca zawsze się obroni![]()
Tarnowska piłka
Re: Tarnowska piłka
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.
Czego matyjewicz dalej pisze że Unia była jest i będzie to nie ma nic wspólnego z Unią to FC matyjewicz.
Gratulacje dla wszystkich zawodników ! Naprawdę nie można napisać , że to przypadkowe zwycięstwo !
Kszo dziś wyglądało na zespół bez pomysłu … co nie umniejszą Unii !
Pytanie czy takie sytuacje nie bedą wodą na młyn dla kolejnych decyzji ludzi rządzących klubem i pana trenera z największym sztabem …
Pytanie czy takie sytuacje nie bedą wodą na młyn dla kolejnych decyzji ludzi rządzących klubem i pana trenera z największym sztabem …
Ten mecz nic nie zmienia FC matyjewicz to błazenada jakich mało ja w ogóle tego czegoś nie traktuje jako Unie TarnówGPT pisze: 02 maja 2025, 16:11 Gratulacje dla wszystkich zawodników ! Naprawdę nie można napisać , że to przypadkowe zwycięstwo !
- Greg-Tarnów
Ktoś sobie chyba dobrze u buka zarobił bo nie widzę innego wytłumaczenia.
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.
-
TO NIEWĄTPLIWIE SENSACYJNE ZWYCIĘSTWO - więc nie mąćmy zrozumiałej radości zawodników. Zresztą to nie Oni są 'winni' sytuacji sekcji.
Moim zdaniem wygraliśmy, bo:
- KSZO grało, jakby słowo taktyka wyparowało z głów Trenera Jacka i piłkarzy. Zaskakująco nieporadni;
- grali bez kilku ważnych piłkarzy /np. Łazarz, Orlik/;
- zagraliśmy bardziej zespołowo - wreszcie; dobrze zaprezentowali się wychowankowie Unii z Afryki i Azji /zwłaszcza ten pierwszy/;
- Trener zaczął wreszcie jakby stabilizować skład;
- od początku do końca meczu widać było wiarę w dobry rezultat, co nie zawsze miało miejsce w poprzednich grach;
-KSZO miało pecha /poprzeczka/, choć oczywiście pamiętam, że po tym uderzeniu Nowaka w poprzeczkę, poszła dobra kontra. Szkoda, że w jej finale Sowa zagrał nieco egoistycznie, bo na prawej flance dobrze pokazywał Mu się Bociek; Jednak choćby przy okazji zdobycia bramki przez Sowę, pokazał On, że ma - na co dawno zwracałem uwagę - papiery na dobrego gracza; wygranie pojedynku biegowego i oddanie precyzyjnego strzału, były przedniej jakości;
- dobrze zagęszczony był środek, co sprawiało, że fatalnie prezentujący się rywal, już w tej strefie boiska zaczynał bić głową w mur;
- szkoda, że Trener tak późno skorzystał z mojej podpowiedzi /ustawienie Surmy/, bo ten mecz znowu pokazał, dlaczego formułowałem swoje uwagi w tym zakresie; obrona po zmianie ustawienia zyskała na jakości, choć np. stałe fragmenty gry są od lat zagrożeniem dla naszego zespołu;
Generalnie: gratulacje.
Po moich uwagach tyczących choćby Surmy, gry zespołowej, niezrozumiałych roszad w składzie, dorzucam Szanownemu Panu Trenerowi - Analitykowi, kolejną podpowiedź.
Bociek w przodzie ma niedostateczne wsparcie /szczególnie było to widoczne w poprzednich meczach/. Uważam, że w ramach takiego wsparcia m.in. Sowa powinien grać częściej bliżej najlepszego strzelca. Zyskają na tym obydwaj, a i w konsekwencji drużyna.
Podbudowani wygraną zawodnicy powinni mieć wytyczony na najbliższy mecz ze słabą w tym rozdaniu Świdniczanką, jeden cel: wyjazd po wygraną. Szkoda, że to wszystko to musztarda po obiedzie.
PS. Pianie z zachwytu na facebooku i hasło: "Unia BYŁA, BĘDZIE, JEST", będzie miało rację bytu pod takimi warunkami: klub utrzyma ten skład na przyszły sezon, wzbogaci go o doświadczonych piłkarzy, młodzieżowcy poczynią zauważalne postępy, a drużyna wróci do 3 ligi. Bo inaczej, to z Waszego hasła, zostanie tylko smętne: " UNIA BYŁA !" - co zresztą już ma miejsce. A zamiast piania zostanie łabędzi śpiew...
- KSZO grało, jakby słowo taktyka wyparowało z głów Trenera Jacka i piłkarzy. Zaskakująco nieporadni;
- zagraliśmy bardziej zespołowo - wreszcie; dobrze zaprezentowali się wychowankowie Unii z Afryki i Azji /zwłaszcza ten pierwszy/;
- od początku do końca meczu widać było wiarę w dobry rezultat, co nie zawsze miało miejsce w poprzednich grach;
-KSZO miało pecha /poprzeczka/, choć oczywiście pamiętam, że po tym uderzeniu Nowaka w poprzeczkę, poszła dobra kontra. Szkoda, że w jej finale Sowa zagrał nieco egoistycznie, bo na prawej flance dobrze pokazywał Mu się Bociek; Jednak choćby przy okazji zdobycia bramki przez Sowę, pokazał On, że ma - na co dawno zwracałem uwagę - papiery na dobrego gracza; wygranie pojedynku biegowego i oddanie precyzyjnego strzału, były przedniej jakości;
- dobrze zagęszczony był środek, co sprawiało, że fatalnie prezentujący się rywal, już w tej strefie boiska zaczynał bić głową w mur;
- szkoda, że Trener tak późno skorzystał z mojej podpowiedzi /ustawienie Surmy/, bo ten mecz znowu pokazał, dlaczego formułowałem swoje uwagi w tym zakresie; obrona po zmianie ustawienia zyskała na jakości, choć np. stałe fragmenty gry są od lat zagrożeniem dla naszego zespołu;
Po moich uwagach tyczących choćby Surmy, gry zespołowej, niezrozumiałych roszad w składzie, dorzucam Szanownemu Panu Trenerowi - Analitykowi, kolejną podpowiedź.
Bociek w przodzie ma niedostateczne wsparcie /szczególnie było to widoczne w poprzednich meczach/. Uważam, że w ramach takiego wsparcia m.in. Sowa powinien grać częściej bliżej najlepszego strzelca. Zyskają na tym obydwaj, a i w konsekwencji drużyna.
Podbudowani wygraną zawodnicy powinni mieć wytyczony na najbliższy mecz ze słabą w tym rozdaniu Świdniczanką, jeden cel: wyjazd po wygraną. Szkoda, że to wszystko to musztarda po obiedzie.
PS. Pianie z zachwytu na facebooku i hasło: "Unia BYŁA, BĘDZIE, JEST", będzie miało rację bytu pod takimi warunkami: klub utrzyma ten skład na przyszły sezon, wzbogaci go o doświadczonych piłkarzy, młodzieżowcy poczynią zauważalne postępy, a drużyna wróci do 3 ligi. Bo inaczej, to z Waszego hasła, zostanie tylko smętne: " UNIA BYŁA !" - co zresztą już ma miejsce. A zamiast piania zostanie łabędzi śpiew...
Zgadzam się z Jaskółka z KRK w stu procentach. Nie ma co umniejszać zwycięstwa zawodnikom, bo jak stwierdził Jaskółka z KRK, to nie oni są winni zaistniałej sytuacji co można było usłyszeć na trybunachJaskółka z KRK pisze: 02 maja 2025, 18:51 TO NIEWĄTPLIWIE SENSACYJNE ZWYCIĘSTWO - więc nie mąćmy zrozumiałej radości zawodników. Zresztą to nie Oni są 'winni' sytuacji sekcji.
Gala naprawdę zagrał dobre spotkanie i szkoda dwóch sytuacji gdzie mógł pokusić się o strzały na bramkę, natomiast Padło zaliczył kolejną asystę ( w rundzie wiosennej ma ich chyba 7 wliczając w to wywalczone rzuty karne) poza tym dzisiaj był najczęściej faulowanym zawodnikiem na boisku, potrafi się umiejętnie ustawić i blokować piłkę i przyspieszyć grę i szkoda tylko żółtej kartki, bo to chyba 4 w sezonie i w Świdniku nie zagra. Jeszcze komentarz z Siarka TV w ostatnim meczu: "Zszedł Filip Padło, piłkarz bardzo ciekawy o wysokim potencjale. Grający na skrzydle, jak i w bloku obrony, ale przy takim kolektywie drużyny trudno by sam ciągnął drużynę do przodu" tak skomentował komentator w relacji.
Szkoda również, że Popiela ma kontuzję, bo też nabierałby doświadczenia.
Pisząc o wychowankach chciałem podkreślić, że tak naprawdę tylko ta trójka jest w klubie od „przedszkolaka”
Pozdrawiam
Patrząc na wynik, jestem jeszcze bardziej wkurwiony, że drużyna w zimie została rozwalona. Węgrzyn mając całą zimę na przygotowanie, mając wszystkich zawodników, mając 2-3 transfery, uważam ze nie byłoby kompromitacji a walczylibyśmy z lewartem aby ich przeskoczyć. Do utrzymania za daleka droga. Spadek już jest wiec mam nadzieje ze jest jakaś dalsza wizja i plan na 4 ligę. Bo z tego co widzę po składzie to w tej drużynie zostanie może 4-5 zawodników. Reszta to najemnicy wypożyczeni lub z Afryki. 4 liga nie zachęci Sowy, Gorkiewicza, Abramowicza itd. 4 liga to tez nie jest słaba liga, boje się o kolejny spadek.
Udało im się wygrać ten mecz aczkolwiek wynik śmierdzi na odległość gdyż Kszo Ostrowiec z tego co idzie wyczytać nie ma kasy na 2 ligę, a gdyby wygrali by się niebezpiecznie do Sandecji zbliżyli a tu facebook fc matyjewicz wkleja i się podnieca czego to nie dokonali jeszcze przypomniał sobie o kibicach że 12 zawodnik drużyny
chyba rodzina jego na meczach bo nie wiem kto normalny na tą patologie chodzi, co do 4 ligi to w tej lidze trzeba płacić ja mam nadzieję że polecą w ogóle mam nadzieję że to padnie całkiem może wtedy te dwa szkodniki odejdą.

Szkoleniowy klub ,wygrał pierwszy od roku mecz ,Matyjewicz już chwali.hahahah dokonał wyczynu.Wynik śmierdzi na odległość,Ci co znają temat nieźle zarobili .
BRAWO Drużyna pomimo wszystko co się dzieje w klubie przynajmniej mamy jakieś zwycięstwo w sezonie, nie będziemy okryci hańbą za rozegranie pełnego sezonu bez zwycięstwa. Wydaje mi się że z drużyny spadł ciężar grania o utrzymanie bo gdy już nie ma szans na utrzymanie nagle dało się wygrać ( nie mowie o grze przez 90 min) patrząc na sam wynik.
jedynie co zauważyłem ze jednak Fanpage Unii nagle ożył jestem w szoku da się wrzucić relacje z meczu, zdjęcia, wynik, skład. Brawo da się jednak bo mecz w Dębicy po przerwie chyba trwa dalej
jedynie co zauważyłem ze jednak Fanpage Unii nagle ożył jestem w szoku da się wrzucić relacje z meczu, zdjęcia, wynik, skład. Brawo da się jednak bo mecz w Dębicy po przerwie chyba trwa dalej

seria zwycięstw trwa to nie żart , 5-0 w ćwierćfinale okręgowego PP z Iskrą Tarnów . okazałe zwycięstwo po prostu my się nie znamy . chodzą słuchy na miescie ze będziemy klubem filarnym Chelsea FC gdyż tam widziany był TM 

UTFC
-
Z dniem 8 maja tego roku z małopolskiej ligi juniorów starszych (U-19) został wycofany zespół Unii Tarnów
nieprawdopodobne, że w takim klubie jak Unia nie ma kto grać w juniorach starszych! Rodzi się pytanie, gdzie jest więc to wspaniałe szkolenie młodych piłkarzy 
Patrząc w aplikacje zespół juniorów prowadził nasz ekstraklasowy analityk.
Ostatnio ktoś pisał , że pogonili dziubaka.
Trening dzieci prowadzą uczniowie liceum a pan szklarz nabiera wiedzy robiąc kurs trenerski.
Wierny Kibic wątpię czy przyczyną jest brak zawodników do gry …
Ostatnio ktoś pisał , że pogonili dziubaka.
Trening dzieci prowadzą uczniowie liceum a pan szklarz nabiera wiedzy robiąc kurs trenerski.
Wierny Kibic wątpię czy przyczyną jest brak zawodników do gry …
Nóż się w kieszeni otwiera. Najlepsza Akademia w regionie wycofuje zespół juniorów z ligi bo nie ma ich kto prowadzić… ludzie!!!
Mam pytanie kto jest wpisywany w protokole jako trener 3 ligi. Trener ekstraklasowy nie ma przecież uprawnień, w dziubaka wyjebali
Mam pytanie kto jest wpisywany w protokole jako trener 3 ligi. Trener ekstraklasowy nie ma przecież uprawnień, w dziubaka wyjebali
A to nie widziałem wpisu o tym na profilu Pana M. i S. Tym to się nie chwalimy?Wierny Kibic pisze: 10 maja 2025, 23:33 Z dniem 8 maja tego roku z małopolskiej ligi juniorów starszych (U-19) został wycofany zespół Unii Tarnównieprawdopodobne, że w takim klubie jak Unia nie ma kto grać w juniorach starszych! Rodzi się pytanie, gdzie jest więc to wspaniałe szkolenie młodych piłkarzy
![]()
-
Krystian Szwed. Wczoraj drugą drużynę prowadził ojciec uczniaZKS15 pisze: 11 maja 2025, 10:15 Nóż się w kieszeni otwiera. Najlepsza Akademia w regionie wycofuje zespół juniorów z ligi bo nie ma ich kto prowadzić… ludzie!!!
Panowie, a o co chodzi z tą spinką na derbowe mecze? Rozumiem, że Toviaków trzeba dojechać rezerwami i fajno, ale wcześniej spinka na Metal, z którym nie pykło, a który potem nie istnieje w meczu z nieszczęsną Tarnovią.
O co tutaj jest walka na lokalnym podwórku, bo chyba nie o wielkie pieniądze z miasta?
O co tutaj jest walka na lokalnym podwórku, bo chyba nie o wielkie pieniądze z miasta?
-
Chore ambicje matyjewicza.katat8 pisze: 11 maja 2025, 14:10 Panowie, a o co chodzi z tą spinką na derbowe mecze? Rozumiem, że Toviaków trzeba dojechać rezerwami i fajno, ale wcześniej spinka na Metal, z którym nie pykło, a który potem nie istnieje w meczu z nieszczęsną Tarnovią.
Po to aby sobie napisać post na fb i może wtedy mu staje. Pewnie tylko wtedy…
-
UNIA DOSTAŁA WALKOWERA CZYLI TARNOVIA WYGRAŁA Z REZERWAMI 3-0 

Nie! To się nie dzieje…
Kolejny walkower…
Czyli po tych wszystkich postach na fb wychwalających akademie przyszedł kolejny walkower?
Rany boskie co za burdel na kółkach…
Kolejny walkower…
Czyli po tych wszystkich postach na fb wychwalających akademie przyszedł kolejny walkower?
Rany boskie co za burdel na kółkach…
-
Nieprawdopodobne co się w tym klubie wyprawia! Rezerwy Unii w tym sezonie przegrały już drugi mecz walkowerem
W tym klubie nikt już nad niczym nie panuje! Wystawiani są w składzie zawodnicy, którzy nie powinni grać w drugiej drużynie, jednym słowem DRAMAT 
Od kilku dobrych miesięcy rozmawiamy sobie na forum o poziomie moralności ludzi zarządzających klubem …
Później doszły różnego rodzaju gierki z graniem zawodników pierwszej drużyny w drugiej , dymisje czy wywalanie kolejnych trenerów … komentarze z oficjalnego profilu na mniej czy bardziej zasłużonych zawodników czy trenerów.
Były opinie , obserwacje i pewnie domysły bo klub oficjalnie informacje przekazuje tylko dobre - jak zwycięstwo z tovią.
Teraz jednak jesteśmy już na innym poziomie - poziomie totalnej i udowodnionej niekompetencji bo jak inaczej to wytłumaczyć ?
Później doszły różnego rodzaju gierki z graniem zawodników pierwszej drużyny w drugiej , dymisje czy wywalanie kolejnych trenerów … komentarze z oficjalnego profilu na mniej czy bardziej zasłużonych zawodników czy trenerów.
Były opinie , obserwacje i pewnie domysły bo klub oficjalnie informacje przekazuje tylko dobre - jak zwycięstwo z tovią.
Teraz jednak jesteśmy już na innym poziomie - poziomie totalnej i udowodnionej niekompetencji bo jak inaczej to wytłumaczyć ?