Unia Tarnów 2025

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
Al Bano

Re: Unia Tarnów 2025

Post autor: Al Bano »

Nie ma co gadać o Dulu tylko wyszukać krajowego juniora i wsadzić go na u24. Heleniak z Kowalskim się rozjezdzą. U siebie będą z większością juniorów walczyć na równi. Każdy się dołuje tym meczem w Lesznie ale popatrzcie obiektywnie: zawodnicy bardzo późno dostali kasę na dosprzetowienie, myślę że ich prime time w tym sezonie jeszcze przed nimi. A w Lesznie jest właśnie taki tor, rura i do przodu, masz szybki, dobrze spasowany wózek, pojedziesz przed nawet zawodnikiem z GP (patrz Nazar Parnicki w tamtym sezonie w swoim debiucie, techniki zero wtedy). Jestem przekonany, że w Łodzi powalczymy o pełną pulę, a jak nie, to 40pkt będzie spokojnie. Dodatkowo, myślę że taka Łódź, Ostrów czy Rzeszów będą miały w Lesznie wesołe miny, jak wyjdą z 30tki.

Al Bano

Dodatkowo, tor w Tarnowie za wszelką cenę musi być naszym atutem. Trzeba zasięgnąć języka u M.Wardzały z czym mieszali wodę w beczkowozie że nikt tu nie potrafił jechać tylko my 😂

Awatar użytkownika
Greg-Tarnów

Post autor: Greg-Tarnów »

Al Bano pisze: 18 kwie 2025, 9:34 Dodatkowo, tor w Tarnowie za wszelką cenę musi być naszym atutem. Trzeba zasięgnąć języka u M.Wardzały z czym mieszali wodę w beczkowozie że nikt tu nie potrafił jechać tylko my 😂
Jak tak FC Matyjewicz pisałem że to oszust to byłem mieszany z błotem. Jacek wykonuje kawał roboty w KSZO. Mieliśmy świetnego trenera, zawodników ale organizacyjnie piłkarska Unia nadaje się do programu Uwaga jak to kolega tratwa30 stwierdził.
Teraz Matyjewicz swoimi pomyjami atakuje żużlową spółkę. Jak Al Bano nadal twierdzisz że jest fajnie w piłkarskiej Unii??? liczę że ci piłkarze którzy mają sprawy w sądzie do końca pociągną Matyjewicza bo on się dorabia na kartach zawodniczych i chłopaków siłą trzyma w klubie. Przepraszam że tutaj to pisze nie w temacie. Koniec z tym żeby za wszystkie usługi prąd, wodę płaciła żużlowa Unia. Nie ma dla piłkarskiej Unii miejsca po remoncie stadionu. Mają na Błękitnych fajne warunki tam mogą uprawiać swoją patologiczną działaność.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2025, 10:06 przez Greg-Tarnów, łącznie zmieniany 1 raz.
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.

Al Bano

Na szczęście nie ty o tym decydujesz Greg 😉 i nie jesteś wyrocznią, głosem i sumieniem wszystkich kibiców Unii. I nie ma co pisać o Matyjewicza w wątku o żużlu. Ale widzę, że tak ci ten pan wszedł na psychę, że myślisz już o nim w dzień i w nocy i o niczym innym pisać nie potrafisz. Miej trochę dystans do życia, wyluzuj się, znajdź dziewczynę, idź na piwo... Pozdrawiam

Tylko Unia

Post autor: Tylko Unia »

Jest otwarta któraś brama na stadionie by móc wejść zobaczyć jak przebiegają prace?

qbus27

Post autor: qbus27 »

Powinna , jak ktoś tu mówił to jest teren miejski i jako obywatel miasta masz pelne prawi wejsc i nawet rowerem sobie po torze pojeździć
A jak zamknięta to dzwoń na straz miejska I zarządaj otwarcia bo masz takie prawo ,bo to przecież taki sam plac jak planty

Awatar użytkownika
Zniesmaczony_UT

Post autor: Zniesmaczony_UT »

Tylko Unia pisze: 18 kwie 2025, 10:31 Jest otwarta któraś brama na stadionie by móc wejść zobaczyć jak przebiegają prace?
Nie można wchodzić bo to teren budowy i na okrągło ciężarówki wożą nawierzchnie spod chatu grillowej na tor. Nawet jeśli brama jest otwarta to ochronirz jest cały czas i zawróci każdego.
Jeśli ktoś specjalnie się wybiera spoza Mościc żeby zaglądnąć to straci czas.
Wiadomo nie trzeba wchodzić na stadion żeby zobaczyć tor tylko trzeba się trochę wspiąć po wale od strony PkP jak parking. Także na upartego po partyzancku można oglądać przebieg prac ale wstępu na stadion nie ma

Roro

Post autor: Roro »

qbus27 pisze: 18 kwie 2025, 10:34 Powinna , jak ktoś tu mówił to jest teren miejski i jako obywatel miasta masz pelne prawi wejsc i nawet rowerem sobie po torze pojeździć
A jak zamknięta to dzwoń na straz miejska I zarządaj otwarcia bo masz takie prawo ,bo to przecież taki sam plac jak planty
Sam pisałeś kiedyś że na plac budowy nie ma wstępu nie ważne co to za obiekt

j-rules

Post autor: j-rules »

zalatwiasz pozwolenie i wchodzisz. Ale jako random raczej pozwolenia nie dostaniesz.
Dziennikarze jak wiadomo wchodza na drzewo, zeby zrobic foty.

qbus27

Post autor: qbus27 »

Roro pisze: 18 kwie 2025, 11:57
qbus27 pisze: 18 kwie 2025, 10:34 Powinna , jak ktoś tu mówił to jest teren miejski i jako obywatel miasta masz pelne prawi wejsc i nawet rowerem sobie po torze pojeździć
Sam pisałeś kiedyś że na plac budowy nie ma wstępu nie ważne co to za obiekt
Pisałem to zostałem wyśmiany

Awatar użytkownika
Kibic1986

Post autor: Kibic1986 »

Stadion jest własnością miasta ,skoro miasto zdecydowało że po remoncie będzie to stadion typowo żużlowy to nie rozumiem sensu dyskusji.

Roro

Kibic1986 pisze: 18 kwie 2025, 15:10 Stadion jest własnością miasta ,skoro miasto zdecydowało że po remoncie będzie to stadion typowo żużlowy to nie rozumiem sensu dyskusji.
Zgadzam się. Poza tym jeśli tor został poszerzony to już nie ma możliwości zapewne umiejscowienia w środku boiska pełnowymiarowego, bo już przed remontem było prawie na zero z torem. Poza tym skoro mają mieć zrobioną murawe po drugiej stronie ulicy to w czym problem? Jedynie w tym co pisali że trzeba będzie samemu za wszystko płacić. Nie ma się co przejmować na zapas, nawet gdyby na siłę chcieli zmusić klub żużlowy do rezygnacji z nazwy Unia to dla nas to i tak zawsze będzie właśnie Unia Tarnów :)

Awatar użytkownika
Kibic1986

Roro pisze: 18 kwie 2025, 15:28
Kibic1986 pisze: 18 kwie 2025, 15:10 Stadion jest własnością miasta ,skoro miasto zdecydowało że po remoncie będzie to stadion typowo żużlowy to nie rozumiem sensu dyskusji.
Zgadzam się. Poza tym jeśli tor został poszerzony to już nie ma możliwości zapewne umiejscowienia w środku boiska pełnowymiarowego, bo już przed remontem było prawie na zero z torem. Poza tym skoro mają mieć zrobioną murawe po drugiej stronie ulicy to w czym problem? Jedynie w tym co pisali że trzeba będzie samemu za wszystko płacić. Nie ma się co przejmować na zapas, nawet gdyby na siłę chcieli zmusić klub żużlowy do rezygnacji z nazwy Unia to dla nas to i tak zawsze będzie właśnie Unia Tarnów :)
To raz że nieda się już tam zrobić boiska i jest po temacie ....

A dwa ja akurat byłem przeciwnikiem 2 stadionów bo po raz Tarnowa nie stać nas na utrzymanie / budowę / remont 2 stadionów i uważałem że przykładem no Rzeszowa powinien być jeden ,porządny i uniwersalny , a po 3 chodziłem na piłkę w latach 90 za ich najlepszych czasów i dla mnie gra piłkarzy Unii na innym stadionie to już nie byłoby to samo .... Zawsze miałem takie zdanie , tylko że w większości każdy mi odpowiadał że stadion piłkarski to konieczność i jest konieczny rozdział aren żużlowych i piłkarskich ...... Więc teraz tym bardziej dziwi mnie to całe zamieszanie

sensowny

Post autor: sensowny »

Al Bano pisze: 18 kwie 2025, 9:29 Nie ma co gadać o Dulu tylko wyszukać krajowego juniora i wsadzić go na u24
No to masz Madeja

Ludzie żaden Ostrów a tymbardziej Lublin nie zgodzi się wypożyczyć juniora żeby startował na u24.

Awatar użytkownika
Kondziu

Post autor: Kondziu »

Jeżeli Marko dalej by jechał piach to pomyślał bym o Kildemandzie wbrew pozorom ostatnich sezonów nie miał aż tak fatalnych w sumie dziwne że wgl nie był sądowany bo wydaje się być również pewniejszy niż Zagar, patrząc na rynek jako opcja rezerwowa do walki o skład nie był by to zły pomysł oczywiście według mnie.

Wiadomo jesteśmy w dupie i nie ma w czym wybierać tym bardziej że nikt poważny tu nie przyjdzie i zostały nam odpady, ale mimo wszystko brał bym Świdnickiego, myślę że zawsze jest większa szansa że z kimś wygra w meczu u nas niż kaskaderzy typu Madej który ma problem z płynną jazdą.

Kildemand
2023 - 1,9 (2 liga)
2022 - 1,75 (1 liga)
2021 - 1,93 (1 liga)

Awatar użytkownika
Kibic1986

Niema co liczyć na żadnego Jaworskiego czy Seniuka bo nikt nam go nie wypożyczy.... Chcąc liczyć się w walce o utrzymanie musimy się wzmacnic. Z Polaków został Walasek i ewentualnie Miesiąc więc to wzmocnienie wątpliwe. Kildemand to żadne wzmocnienie bo jest cienki . Jedynymy wzmocnieniami mogą być Klindt i zważywszy że na u24 mamy dziurę spróbowac i wziasc Świdnickiego , gorzej jak nasi obecni nie pojedzie bo się nieda

Awatar użytkownika
Zniesmaczony_UT

Kibic1986 pisze: 18 kwie 2025, 21:56 Niema co liczyć na żadnego Jaworskiego czy Seniuka bo nikt nam go nie wypożyczy.... Chcąc liczyć się w walce o utrzymanie musimy się wzmacnic. Z Polaków został Walasek i ewentualnie Miesiąc więc to wzmocnienie wątpliwe. Kildemand to żadne wzmocnienie bo jest cienki . Jedynymy wzmocnieniami mogą być Klindt i zważywszy że na u24 mamy dziurę spróbowac i wziasc Świdnickiego , gorzej jak nasi obecni nie pojedzie bo się nieda
Spodobało mi się Twoje ostatnie zdanie i chyba jednak jesteś w błędzie bo da się gorzej pojechać nawet od naszych juniorów.
Mianowicie Radek Kowalski w swoim debiucie na torze w Lesznie zrobił 2 razy więcej punktów niż Świdnicki przez cały swój poprzedni sezon bo uwaga as Świdnicki ujechał DWA punkty a dokładniej 1*

Roro

W sumie opcja ze świdnickim wydaje mi się ciekawa . Na treningach podobno bardzo dobrze mu idzie. Jeśli żaden klub nie wypożyczy nam juniora na pozycję u24 to nie mamy innego wyjścia jak brać świdnickiego. Chyba że bierzemy emeryta Walaska i Bowes wskakuje na u24.

Awatar użytkownika
Greg-Tarnów

Post autor: Greg-Tarnów »

Roro pisze: 18 kwie 2025, 23:04 W sumie opcja ze świdnickim wydaje mi się ciekawa . Na treningach podobno bardzo dobrze mu idzie. Jeśli żaden klub nie wypożyczy nam juniora na pozycję u24 to nie mamy innego wyjścia jak brać świdnickiego. Chyba że bierzemy emeryta Walaska i Bowes wskakuje na u24.
Świdnicki gwarantuje tyle samo co Madej. Już dawno powinien skończyć przygodę z żużlem. Wyszedł mu jeden sezon w Częstochowie. Dajcie spokój z tym cieniasem. On już nas nie zbawi. Jak mu tak świetnie idzie na treningach to dlaczego nie wskoczył za Wiktora to taki sam plastron.
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.

j-rules

swidnickiego tylko za darmo.

Awatar użytkownika
Zniesmaczony_UT

Takiej beznadzeji w Tarnowie to już dawno nie było skoro ludzie chętnie widzą w składzie Świdnickiego.
Najlepiej za darmo i będzie jeździł na rowerze lub klubowym kuadem.
Kolejny biedak który się nie dorobił, nie ma sprzętu i co ważniejsze konkretnego teamu bo takiemu trzeba płacić.
Rozumie że korekty w sprzęcie robił by mu Staszek a opony między biegami zmieniał Madej bo i tak nic innego nie miałby do roboty.
Cieniasy bez sprzętu jak nie jechały to jechać nie będą. U tego typa jest jeszcze inny problem nie tylko sprzętowy. Bo już nie jedni mu sprzęt podsuwali w tylu klubach nic nie pokazał. Treningi można bić wszystkich bo pusta trybuna a przychodzi dzień meczu i w głowie wybija szambo

j-rules

No to pisałem to co ty już dawno, że to bezsens
Jeśli jest taki dobry ma treningu to jedynie za darmo go można wziąć.
To nie kosztuje.

sensowny

Post autor: sensowny »

Nie wiem co jest złego w Swidnickim. Chłop wrocił do żużla. Zadanie postawienia go na nogi dostał jeden z lepszych trenerów Młodzieży Staszewski. Chlop będzie mial lige u24, w niedawnym memoriale w Czewie zrobił tylko 2 punkty ale Szostaka czy Cierniaka pokonał

Dobrze wiecie ze inne opcje się nie urodzą. Jest Swidnicki,Dul i Czapla nic poza tym z u24 polskich

Druga opcja to Walasek czy Miesiac do Bowesa

wicek

Post autor: wicek »

Dobrze wiecie ze inne opcje się nie urodzą. Jest Swidnicki,Dul i Czapla nic poza tym z u24 polskich

Druga opcja to Walasek czy Miesiac do Bowesa
[/quote]

... leżącego się nie kopie , ale jakiego sięgnęliśmy dna i dziadostwa skoro chcemy się posiłkować takimi zawodnikami jak powyżej i to w rolii wzmocnienia.
To jak wybór między dżumą a cholerą

Awatar użytkownika
Kibic1986

Zniesmaczony_UT pisze: 18 kwie 2025, 22:05
Kibic1986 pisze: 18 kwie 2025, 21:56 Niema co liczyć na żadnego Jaworskiego czy Seniuka bo nikt nam go nie wypożyczy.... Chcąc liczyć się w walce o utrzymanie musimy się wzmacnic. Z Polaków został Walasek i ewentualnie Miesiąc więc to wzmocnienie wątpliwe. Kildemand to żadne wzmocnienie bo jest cienki . Jedynymy wzmocnieniami mogą być Klindt i zważywszy że na u24 mamy dziurę spróbowac i wziasc Świdnickiego , gorzej jak nasi obecni nie pojedzie bo się nieda
Spodobało mi się Twoje ostatnie zdanie i chyba jednak jesteś w błędzie bo da się gorzej pojechać nawet od naszych juniorów.
Mianowicie Radek Kowalski w swoim debiucie na torze w Lesznie zrobił 2 razy więcej punktów niż Świdnicki przez cały swój poprzedni sezon bo uwaga as Świdnicki ujechał DWA punkty a dokładniej 1*
To Ty chyba jesteś w błędzie bo pisałem o naszych juniorach czyli Madeju i Gryzle, którzy mają problem z płynnym przejechaniem 4 kółek. Kowalski jest a za rok będzie z powrotem w Rybniku ,więc zaliczanie go do naszych juniorów to naduzycie.

Odnosząc się do kolejnego twojego postu Świdnicki w porównaniu do Dula czy Stojałowskiego nie jest gołodupcem. Na U24 w barwach medalików już ma 4 kompletne fury , więc nie trafione . No o możliwościach i predyspozycjach już nie wspomnę bo Mateusz tym jak jeździł za juniora bije czaple ,stojana i Dula razem wziętych...

Ja nie mówię że ma uparcie jeździć na U24 , wypożyczenie pewnie nie będzie drogie ,dać szansę a jak nie to Radek za niego i tyle w temacie . Niemamy nic do stracenia ,jedynie do zyskania.

+ Klindt i możemy walczyć🤪

Wesołych i Spokojnych Świąt wszystkim

ODPOWIEDZ