Tarnowska piłka

Dział o wszystkim niezwiązanym z żużlem
tratwa30

Re: Tarnowska piłka

Post autor: tratwa30 »

Jeszcze jedna rzecz mnie rozbawiła. W trakcie okresu przygotowawczego pojawił się cykl postów, gdzie Pan Matyjewicz dumnie opowiadał to tym, że piłkarze trenują w najlepszych warunkach - chyba chodziło mu o cały wszechświat (jego głowę). Tymczasem zmiana tonacji i kolejny już post informujący o tym, że nie mają się gdzie podziać piłkarze i dzieci z Akademii. Ciekawe co zaszło w głowie Pana M. aby pisać kiedyś te posty o najlepszym ośrodku, gdzie obecnie jedyne miejsce które jest "ich" i gdzie można trenować to boisko pod lasem. Miałem tak okazję całkiem niedawno być i szczerze nie wiem jakim cudem to boisko zostało odebrane do rozgrywek. Krzywo bramki, plac dla młodzików nie nadaje się do gry.

Awatar użytkownika
wert

Post autor: wert »

ZKS nie może zabronić używania nazwy "Unia", ponieważ jest to nazwa historyczna. Matyjewicz i Szklarz jak są kozaki to niech idą do sądu. Nie idą. Dlaczego? Bo wiedzą, że każdy może używać nazwy Unia i te wpisy to zwykła gównoburza.
"Prawda pozostaje prawdą niezależnie od tego, czy w nią wierzysz czy nie."

KoNiK

Post autor: KoNiK »

Falubaz jako firma też się sądziła z motomyszami i poległa, tutaj sytuacja wydaje się jeszcze prostsza.
Nie rozumiem tylko po co chcą skłócić ponownie piłkarskich i zuzlowych fanów, chyba tylko po to by od nich na chwilę odciągnąć uwagę.

Kochamunie

Post autor: Kochamunie »

Upadek niestety jest widoczny. Nie rozumiem czemu kibice nie sprawią, że dwaj smutni panowie wreszcie zaczną się tłumaczyć ze swoich decyzji. Myślę, że największy ból im w tym momencie sprawia, że Radek Jacek ciągnie KSZO do awansu. Czyli mieliśmy tutaj naprawdę dobrego fachowca. Węgrzyn też mógł wejść na ten poziom, niestety idioci sprawili, że to niemożliwe.

zksuniatarnow

Post autor: zksuniatarnow »

Kochamunie pisze: 18 kwie 2025, 0:35 Upadek niestety jest widoczny. Nie rozumiem czemu kibice nie sprawią, że dwaj smutni panowie wreszcie zaczną się tłumaczyć ze swoich decyzji. Myślę, że największy ból im w tym momencie sprawia, że Radek Jacek ciągnie KSZO do awansu. Czyli mieliśmy tutaj naprawdę dobrego fachowca. Węgrzyn też mógł wejść na ten poziom, niestety idioci sprawili, że to niemożliwe.
Ci idioci po prostu chcieli „zarządzać” klubem z „pachołkami”, którzy nie będą o nic pytać, mieć pretensji i uwag. Tylko grać tak jak im prezesiki zagrają. Ani Radek ani wcześniejsi trenerzy zwłaszcza Bartkowski ani pozostali byli zawodnicy nie wpisywali się w ten schemat bo mieli swoje zasady i umieli powiedzieć swoje zdanie. Po ostatnich postach śmiem twierdzić, że to naprawdę chory człowiek jest i coś tam jest nie tak psychicznie, dodając post o statystykach postów i zainteresowaniem strona, jak zwykle odwracając kota ogonem. Jeszcze proponuje innym reklamę, bo strona facebookowa tak świetnie prosperuje i generuje wielką oglądalność - c h o r y człowiek.

Al Bano

Post autor: Al Bano »

Tak abstrahując od ciągłego grillowania Dyrektora Matyjewicza - ile miasto dało na seniorski zespół Unii na ten sezon? Bo tak sobie czytam że w połowe mniejszej Dębicy samorząd przekazał prawie 400 tys za wisłokę i 200 tys za Igloopol. Na seniorski, bo na szkolenie młodzieży dostali osobno. Można gadać że to czy tamto, ale obiektywnie, miasto Tarnów jest takim ewenementem na skalę kraju. Nie mówię o skrajnościach (niepołomice, 2.7% budżetu na klub!) ale żeby Unia seniorska nie mogła liczyć nawet na to co 4ligowy Igloopol)?

Awatar użytkownika
Greg-Tarnów

Post autor: Greg-Tarnów »

Al Bano pisze: 18 kwie 2025, 9:53 Tak abstrahując od ciągłego grillowania Dyrektora Matyjewicza - ile miasto dało na seniorski zespół Unii na ten sezon? Bo tak sobie czytam że w połowe mniejszej Dębicy samorząd przekazał prawie 400 tys za wisłokę i 200 tys za Igloopol. Na seniorski, bo na szkolenie młodzieży dostali osobno. Można gadać że to czy tamto, ale obiektywnie, miasto Tarnów jest takim ewenementem na skalę kraju. Nie mówię o skrajnościach (niepołomice, 2.7% budżetu na klub!) ale żeby Unia seniorska nie mogła liczyć nawet na to co 4ligowy Igloopol)?
Abstrahując od podejścia miasta nie przeznaczyłbym złotówki na szarą działalność Matyjewicza. Nie porównuj proszę Igloopolu który jest bardzo dobrze zarządzanym klubem. Wystarczy wejść na ich stronę ile mają sponsorów, zawodnikom płacą, świetne szkolenie juniorzy w centralnej lidze na całą Polskę. U nas Matyjewicz się chełpi że Unia ograła jedną bramkę jakieś pobliskie wioski.
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.

Al Bano

Mówiłem, przewietrz głowe od tego Matyjewicza. Nie możesz cały czas o nim myśleć, zniszczysz sobie życie, podpadniesz w paranoję. Oczami wyobraźni widzę że celujesz w jego zdjęcie lotkami z darta i wbijasz szpilki w matyjewiczową laleczkę voo doo 😅 ochłoń panie Greg

Awatar użytkownika
shrek

Post autor: shrek »

Al Bano pisze: 18 kwie 2025, 9:53 Tak abstrahując od ciągłego grillowania Dyrektora Matyjewicza - ile miasto dało na seniorski zespół Unii na ten sezon? Bo tak sobie czytam że w połowe mniejszej Dębicy samorząd przekazał prawie 400 tys za wisłokę i 200 tys za Igloopol. Na seniorski, bo na szkolenie młodzieży dostali osobno. Można gadać że to czy tamto, ale obiektywnie, miasto Tarnów jest takim ewenementem na skalę kraju. Nie mówię o skrajnościach (niepołomice, 2.7% budżetu na klub!) ale żeby Unia seniorska nie mogła liczyć nawet na to co 4ligowy Igloopol)?
Na klub FC matyjewicz grosza nie dawać,to jest patologia i nic więcej.Jak się oczyści atmosfera to wtedy tak.Artur szklarz ch.j ci w twarz.

Salowy Choroszcz

Post autor: Salowy Choroszcz »

Al Bano pisze: 18 kwie 2025, 10:16 Mówiłem, przewietrz głowe od tego Matyjewicza. Nie możesz cały czas o nim myśleć, zniszczysz sobie życie, podpadniesz w paranoję. Oczami wyobraźni widzę że celujesz w jego zdjęcie lotkami z darta i wbijasz szpilki w matyjewiczową laleczkę voo doo 😅 ochłoń panie Greg
Ty masz osobowość dwubiegunową. To można wyleczyć tak samo jak alkoholizm. Zapraszam na oddział. Jeszcze nie wszystko stracone.

Choroszcz czeka koło szpitala jest stadion więc połączysz przyjemne z pożytecznym.

Al Bano

Naoglądałeś się widzę dobrego futbolu po sąsiedzku dlatego uchodzisz za znawcę 👍
A tak na serio: ileż można nawijać to samo? Kilka osób typie tu identyczne teksty od wielu miesięcy, w kółko to samo... Czyż nie zasługują na salonkę w Choroszczy? Litości!

GPT

Post autor: GPT »

Al Bano pisze: 18 kwie 2025, 10:30 Naoglądałeś się widzę dobrego futbolu po sąsiedzku dlatego uchodzisz za znawcę 👍
A tak na serio: ileż można nawijać to samo? Kilka osób typie tu identyczne teksty od wielu miesięcy, w kółko to samo... Czyż nie zasługują na salonkę w Choroszczy? Litości!
ILE MOŻNA NAWIJAĆ TO SAMO ? no w sumie można i to długo - to tak jak w przypadku nawijania osób zarządzającym klubem w stronę miasta...

Teraz moje zdanie na ten temat , być może nie opierające się na wystarczającej liczbie faktów ale corocznie staram się to śledzić.

1. Oczywiście wsparcie dla Klubu z strony miasta powinno być większe , nie mówię tutaj tylko o pieniądzach ale również o obiektach do treningu jak i stadionie. Nie podlega to żadnej dyskusji.

2. Mam wrażenie , że sposób walki z magistratem a wiec ciągłe bicie w nich , walka za pomocą fb i brak dialogu na poziomie gabinetowym nie sprzyja a wręcz przeszkadza w wywalczeniu sobie czegoś więcej. To przynajmniej dla mnie jest dowód , że brakuje kompetencji w klubie.

3. Dotacje w tym roku się zwiększyły , nie potrafię podać dokładnej kwoty, ale jednak. Wszystkie tarnowskie kluby dostały datacje zarówno na sport młodzieżowy jak seniorski. Dotacje oczywiście otrzymała akademia UT , Unia seniorska dotacji nie uzyskała. Dalej nie posiadamy informacji z strony Klubu dlaczego i czy Klub wziął udział w konkursie ? https://www.tarnow.pl/Dla-mieszkancow/G ... ala-Sportu

4. Oczywiście kondycja miasta jest jaka jest , ale patrząc nawet na sytuacje z żużlem to dobry moment żeby z nimi rozmawiać.

5. I może najważniejsza rzecz. Przez lata GA przyzwyczajała tarnowskich działaczy do ciepłych posadek. Jedna , dwie wizyty w GA , podpisanie umowy i bujanka przez rok. Zero rozwijania klubu i budowania innych alternatywnych baz sponsorskich. Zaraza dopadła wszystkich. Piłka przetrwała , ale czy to zasługa tych dwóch panów ? wątpię.

Awatar użytkownika
wert

Post autor: wert »

Klub chwali się statystykami wyświetleń profilu etc. Te dane, które pokazuje wcale nie są jakieś cudowne. Znajomy zarządza profilem klubu na FB który ma ponad 10x mniej obserwujących a statystyki na tym samym poziomie. Także panowie strzelili sobie w kolano podając te liczby.
"Prawda pozostaje prawdą niezależnie od tego, czy w nią wierzysz czy nie."

Salowy Choroszcz

Post autor: Salowy Choroszcz »

Haha matyjewicz został sam w oblężonej twierdzy i jedyne co może robić to pisać posty na FB których i tak nikt nie czyta bo wszystkim dał bany. Widzę że im gorsza sytuacja w klubie tym coraz bardziej absurdalne posty pojawiają się na FB. Chłop żyje w swoim świecie, ale serio nie ma nikogo kto by mu powiedział
Opamiętaj się ??? Fakty są takie ;
- nie mamy stadionu
- nie mamy sponsorów
- nie ma zainteresowania kibiców
- gramy poza Tarnowem
- gramy zawodnikami wypożyczonymi z innych klubów,
- jesteśmy skonfliktowani z miastem
- oszukujemy i nie szanujemy byłych zawodników w tym absolutnych legend
- najlepsi trenerzy dawno odeszli
- najlepsi wychowankowie tak samo
- akademia i szkoła coraz słabiej funkcjonują
- grupy młodzieżowe przegrywają z okolicznymi wsiami

Coś jeszcze? Serio to wszystko nasza wina? Czy tego oderwanego od rzeczywistości partacza matyjewicza i jego wiernego giermka ?

Al Bano

Nie ma tego, nie ma tamtego ...
Ale jest Wielki Piątek, najlepszy czas na przebaczenie, wyzbycie się złych emocji, nawiązanie dialogu i współpracy. Tylko razem i w zgodzie można coś zbudować.
Spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych Panowie!

Awatar użytkownika
Kibic UT

Post autor: Kibic UT »

Al Bano pisze: 18 kwie 2025, 12:18 Nie ma tego, nie ma tamtego ...
Ale jest Wielki Piątek, najlepszy czas na przebaczenie, wyzbycie się złych emocji, nawiązanie dialogu i współpracy. Tylko razem i w zgodzie można coś zbudować.
Spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych Panowie!
Nie zmieniaj tematu o jakiś życzeniach trzeba mieć nie tęgo w głowie by dalej bronić tej patologii matyjewicza i szklarza, mam nadzieję że to upadnie i tegoż należy życzyć.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

Jaskółka z KRK

Post autor: Jaskółka z KRK »

TAK JUŻ LEPIEJ - część 1.

Facebook na chwilę odszedł od górnolotnych frazesów oraz bajdurzeń i dał szczyptę czegoś innego, z lekkim przymrużeniem oka.

W tle opuszczonego stadionu Unii, na którym najwyraźniej nic się nie dzieje, Stauros śpiewa:
"Jaki tu spokój, na, na, na
Nic się nie dzieje, na, na, na, na
Nikt się nie bawi, na, na, na
Wszyscy się nudzą, na, na, na, na".

Taki przekaz i taka formuła mi odpowiada, więc pozwolę sobie ją twórczo rozwinąć.

Otóż patrząc na dzisiejsze popisy Unio - podobnych w przerżniętym meczu 0:3 ze słabiutką Wiązownicą, żadna inna piosnka nie przychodziła mi do głowy, jak ta:

"Jaki tu spokój, na, na, na

I tylko od czasu do czasu słyszałem płynący z murawy błagalny głos grających dzieci /pardon: młodzianów/, cytujących dodatkowo inny fragment tekstu tej piosnki:

"Jaki tu spokój, na, na, na (MAMO, JA CHCE DO DOMU !)

Biorąc pod uwagę poziom gry Wiązownicy wydaje mi się, że podopieczni Trenera Analityka, są już totalnie rozbici i przestali kumać o co na boisku chodzi. Na razie też niewiele wynika z puszczenia na murawę prawdziwych wychowanków Unii z Afryki i Japonii. Drogie Mamy - wsłuchajcie się w głos swoich pociech, na, na, na ! - cdn ...

Jaskółka z KRK

TU CZUJĘ PEWIEN NIEDOSYT - część 2 -

wpadła mi też w oczy udana grafika przedstawiająca siłującą się "Jaskółkę" z - jak się łatwo domyślić - żylastym, czerstwym gospodarzem z Wiązownicy /by nie rzec "wieśniakiem z Wiązownicy" - tu małe wyjaśnienie: zwrotu "wieśniak" użyłem w formule przestarzałej, a nie pogardliwej/.
Mam nadzieję, że mój niedosyt zostanie usunięty i autor rysunku namaluje stan Jaskółki po 90 minutach dzisiejszego meczu. Czekając na kolejną wizję
facebookowego artysty, z pełną życzliwością przestrzegłbym Go przed przerysowaniami i dziką szarżą fantazji, której przebłyski zoczyłem na omawianym obrazku. Skąd twórca obrazka wziął aż 3 widzów tego siłowania, dalibóg nie wiem. Generalnie wolę jednak taki przekaz, niż ten, który urąga inteligencji i poczuciu jakiegoś dobrego smaku u resztek kibiców, cdn.

Jaskółka z KRK

PAWEŁ WĘGRZYN i "STARY SKŁAD vs TRENER - ANALITYK i 'NOWY SKŁAD" - część 3, ostatnia

No to uaktualniam STATYSTYCZNE porównanie osiągnięć dawnego i obecnego teamu.

Biorę pod uwagę mecze ze Starem, Avią, Wisłoką, Podlasiem, Wisłą II, Połańcem, Lewartem i Wiązownicą. Nie uwzględniłem dwumeczu z Wiślanami, bo rozegrał go "stary skład".

W rywalizacji z wymienionymi teamami stary skład zdobył 1 punkt. Stosunek bramek 8-34.

"Dobra zmiana" wywalczyła w pocie czoła 0 punktów. Stosunek bramek 6 - 35.

Skasowani Paweł Węgrzyn, Biały, Sojda, Adamski, Wardzała i młodzieńcy zaczynają mozolnie wychodzić na prowadzenie. A tak ogólnie to: na, na na. I dodatkowa nutka: Teściowo, odklej mnie od tej piłkarskiej rzeczywistości, na, na, na !

KONIEC

Awatar użytkownika
shrek

Kolejna porażka FC Matyjewicz 3-0 lekko w dupala.Rekord.straconych goli będzie pobity.

Awatar użytkownika
Kibic UT

Post autor: Kibic UT »

FC Matyjewicz przegrało 0-3 bilans 18:89 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 z 4 ligi też ten twór spadnie czego oczywiście życzę
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

GPT

Post autor: GPT »

Jaskółka z KRK pisze: 18 kwie 2025, 20:00 PAWEŁ WĘGRZYN i "STARY SKŁAD vs TRENER - ANALITYK i 'NOWY SKŁAD" - część 3, ostatnia

Biorę pod uwagę mecze ze Starem, Avią, Wisłoką, Podlasiem, Wisłą II, Połańcem, Lewartem i Wiązownicą. Nie uwzględniłem dwumeczu z Wiślanami, bo rozegrał go "stary skład".

W rywalizacji z wymienionymi teamami stary skład zdobył 1 punkt. Stosunek bramek 8-34.

Skasowani Paweł Węgrzyn, Biały, Sojda, Adamski, Wardzała i młodzieńcy zaczynają mozolnie wychodzić na prowadzenie. A tak ogólnie to: na, na na. I dodatkowa nutka: Teściowo, odklej mnie od tej piłkarskiej rzeczywistości, na, na, na !

KONIEC

Meczu z Wiązownicą nie oglądałem. Być może był bardzo zacięty i zakończył się dużą przegraną - w co nie wierze. Chciałbym jednak porównując jesień i wiosnę zaznaczyć jeszcze jeden fakt.

Patrząc statystycznie , wynikowo , opierając się na FLASHCORE na wiosnę zagraliśmy tylko jeden mecz , gdzie wynik nie był pewny do końcowych minut. To Avia i przegrana 2-3. Ale czy na pewno ? Avia dwa razy wychodziła na dwubramkowe prowadzenia i śmiem twierdzić , że kontrolowała przebieg meczu. Na fb klubu oczywiście było napisane , że remis to za mało i powinna cała zdobycz zostać w Tarnowie. Na social mediach Avii - zupełnie odwrotnie. Ocenę zostawiam kibicom , siedzącym na trybunach , a ja nieobecny oczywiście biorę stronę naszego działu PR :)
Pozostałe spotkania , szybko rozstrzygane przez przeciwnika. Jak było na jesień ? Starachowice, Wisłoka , Wisła wynikowo tragedia. Ale kilka spotkań , gdzie mocno się trzymaliśmy , czy nawet prowadziliśmy, gdzieś w końcówkach uciekało.

Patrząc na to uważam, że drużyna z jesień robiła progres - ta z wiosny gra słabiej ( wynikowo ) z każdą kolejką. Mimo , że z kolejki na kolejkę kadra zawodnicza powiększa się. Mamy kolejnych "internacjonałów" , już nawet nie wiem ilu ich jest w drużynie i ilu może występować na murawie. Zawodnicy ogrywani w tamtej rundzie , często grają mniej i zasiadają na ławce. Być może to właśnie w młodych zawodnikach Klub nie widzi przyszłości na kolejny sezon a widzi ją w "stranieri".

Pytań mnóstwo , odpowiedzi brak ... nawet człowiek musi wynik szukać na stronach ogólnopolskich czy fb przeciwnika. Forum pokazuje , że jednak ludziom zależy , bo inaczej by nie pisali.

Awatar użytkownika
shrek

GPT pisze: 22 kwie 2025, 10:34
Jaskółka z KRK pisze: 18 kwie 2025, 20:00 PAWEŁ WĘGRZYN i "STARY SKŁAD vs TRENER - ANALITYK i 'NOWY SKŁAD" - część 3, ostatnia

KONIEC

Meczu z Wiązownicą nie oglądałem. Być może był bardzo zacięty i zakończył się dużą przegraną - w co nie wierze. Chciałbym jednak porównując jesień i wiosnę zaznaczyć jeszcze jeden fakt.

Patrząc statystycznie , wynikowo , opierając się na FLASHCORE na wiosnę zagraliśmy tylko jeden mecz , gdzie wynik nie był pewny do końcowych minut. To Avia i przegrana 2-3. Ale czy na pewno ? Avia dwa razy wychodziła na dwubramkowe prowadzenia i śmiem twierdzić , że kontrolowała przebieg meczu. Na fb klubu oczywiście było napisane , że remis to za mało i powinna cała zdobycz zostać w Tarnowie. Na social mediach Avii - zupełnie odwrotnie. Ocenę zostawiam kibicom , siedzącym na trybunach , a ja nieobecny oczywiście biorę stronę naszego działu PR :)
Pozostałe spotkania , szybko rozstrzygane przez przeciwnika. Jak było na jesień ? Starachowice, Wisłoka , Wisła wynikowo tragedia. Ale kilka spotkań , gdzie mocno się trzymaliśmy , czy nawet prowadziliśmy, gdzieś w końcówkach uciekało.

Patrząc na to uważam, że drużyna z jesień robiła progres - ta z wiosny gra słabiej ( wynikowo ) z każdą kolejką. Mimo , że z kolejki na kolejkę kadra zawodnicza powiększa się. Mamy kolejnych "internacjonałów" , już nawet nie wiem ilu ich jest w drużynie i ilu może występować na murawie. Zawodnicy ogrywani w tamtej rundzie , często grają mniej i zasiadają na ławce. Być może to właśnie w młodych zawodnikach Klub nie widzi przyszłości na kolejny sezon a widzi ją w "stranieri".

Pytań mnóstwo , odpowiedzi brak ... nawet człowiek musi wynik szukać na stronach ogólnopolskich czy fb przeciwnika. Forum pokazuje , że jednak ludziom zależy , bo inaczej by nie pisali.
Zależy ? Prawdziwych kibiców i byłych piłkarzy ,matyjewicz się pozbył,tarnowska piłka to jest czysta patologia i degrandologia .

ZKS15

Post autor: ZKS15 »

Jeszcze bezczelnie wpisuje pierwszy raz obszerna relacje z meczu od baaaaardzo długiego czasu. Niestety jest to mecz rezerw - jego tworu, wygrany pierwszy w tej rundzie. Szkoda ze w wpisie nie ma zaznaczone ze to Unia II tylko dwójki zapomniał dodać 😂 bezczelny typ, u którego propaganda jest na poziomie kosmosu.
Odnosząc się do porównania rundy jesiennej z obecna. Jest to oczywiste ze to niebo a ziemia. Od remisu z wiazownicą tamta drużyna wyglądała jak zespół. Słabo punktowała ale punktowała. Dało się to oglądać. Mecze z siarka - minimalna porażka i bardzo podobał mi się wtedy zespół. Po wspomnianych dwóch meczach mamy teraz tych samych rywali. Z wiazownica u siebie 0:3, teraz w weekend mamy na rozkładzie siarkę. Bardzo mnie ciekawi jak w porównaniu z pierwsza runda zaprezentuje się drużyna.
Ten obecny trener pachołek nawinął piękny makaron na uszy matyjewiczowi (tak jemu bo szklarz to tylko pachołek) a ten łyknął jak pelikan i we dwójkę mówili o planie utrzymania. Chyba tylko po to żeby kupić sobie czas dobrego PRu. Ten czas minął i już nawet PR gpt na fb nie działa cudów i nikt w te propagandę nie wierzy.
Odnosząc się jeszcze do popularnych już screenahotow które krążą po internecie to jest to skandal i dokładnie pokazuje jak matyjewicz ma w dupie wszystkich związanych z prawidziwa UNIĄ. Wszystko chce wymazać i zniszczyć do końca. Powoli mu się to udaje…

CzarnaOwca

Sms

Post autor: CzarnaOwca »

Ale ten opalony trener sieje ferment. Wciska taki kit rodzicom dzieci że to się w głowie nie mieści.

ODPOWIEDZ