Unia Tarnów 2025

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
Roro

Re: Unia Tarnów 2025

Post autor: Roro »

Zobaczymy, prezes niech działa, może uda się go przekonać. Ale jeśli woli "sobie trenować" w Poznaniu niż jeździć w Tarnowie to znaczy że nie jest zbyt ambitny.

misiek80

Post autor: misiek80 »

Ludzie przecież wiadomo że Czapla chce ugrać jak najwięcej dla siebie. Na początku zgadzał się na 120 tyś a jak poszła kasa z Małopolski to już chce 200 tyś. Ale on też jest pod ścianą bo nikt w 2 ekstralidze nie da mu wakatu a w KLZ to o 120 tyś może pomarzyć. Tak że to jest takie przeciąganie liny i myślę że spotkają się z prezesem Góralem w połowie drogi . Że niby dostanie na przygotowanie w Poznaniu i będzie czekał na swoją szanse . Większych bredni nie słyszałem jak żyje. On niema 18 lat, on musi jeździć bo zaraz będzie miał po karierze...pozdrawiam

Roro

misiek80 pisze: 10 sty 2025, 20:16 Ludzie przecież wiadomo że Czapla chce ugrać jak najwięcej dla siebie. Na początku zgadzał się na 120 tyś a jak poszła kasa z Małopolski to już chce 200 tyś. Ale on też jest pod ścianą bo nikt w 2 ekstralidze nie da mu wakatu a w KLZ to o 120 tyś może pomarzyć. Tak że to jest takie przeciąganie liny i myślę że spotkają się z prezesem Góralem w połowie drogi . Że niby dostanie na przygotowanie w Poznaniu i będzie czekał na swoją szanse . Większych bredni nie słyszałem jak żyje. On niema 18 lat, on musi jeździć bo zaraz będzie miał po karierze...pozdrawiam
Zgadza się. Jeśli faktycznie woli sobie trenować w Poznaniu i nie jest zainteresowany pewnym składem w Tarnowie to znaczy że nie ma żadnych ambicji i chyba nie ma czego żałować.

fan ut

Post autor: fan ut »

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11651 ... w-wyjasnia
Prezes zostaję na dłużej w Tarnowie 💪

Awatar użytkownika
Kibic1986

Post autor: Kibic1986 »

fan ut pisze: 11 sty 2025, 11:36 https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11651 ... w-wyjasnia

super ,gdyby nie Kamil i jego determinacja już dawno nie byłoby żużla w Tarnowie. Oby został z Unią jak najdłużej.

Co do Czapli to wydaje mi sie że ten wywiad to blef. Czy Poznań stać żeby dac zawodnikowi oczekującemu na przygotowanie do sezonu?? wątpie . Jełi Blodern bedzie jechał na swojim poziomie to on nawet nie powącha toru. Mam nadzieje ze Prezesowi uda sie go przekonać i sprowadzić do Tarnowa.
Niedawno dużo też mówiło sie o Hubercie Jabłońskim i jego możłiwym wypożyczeniu z Leszna , skoro u nas sytuacja jest w miare opanowana może warto by było wykorzystać dobre kontakty z Jankiem Kołodziejem i zawalczyć o tego chłopaka.
Duet Czapła/Jabłoński :) wyglądałoby to bardzo dobrze

Awatar użytkownika
bio

Post autor: bio »

Po meczu z Gnieznem widziałem krotki wywiad z Czapla i on nie był w 100% czy bedzie kontynuował karierę, wiec z tym brakiem motywacji, to nie musi byc fałsz.
Swoją droga, z jakiegos powodu Gniezno zdecydowało się na Henriksona a nie na jego. Przecież Czapla to ich wychowanek ...

misiek80

bio pisze: 11 sty 2025, 16:56 Po meczu z Gnieznem widziałem krotki wywiad z Czapla i on nie był w 100% czy bedzie kontynuował karierę, wiec z tym brakiem motywacji, to nie musi byc fałsz.
Swoją droga, z jakiegos powodu Gniezno zdecydowało się na Henriksona a nie na jego. Przecież Czapla to ich wychowanek ...
Po prostu był dla nich za drogi. Czytałem wywiad prezesa z Gniezna w Tygodniku Żużlowym w którym jasno powiedział że nie są w stanie zatrzymać Mikołaja który dostał oferty między innymi z Tarnowa. Tylko że wtedy chciał 120 tyś a teraz już 200tyś.

misiek80

Kibic1986 pisze: 11 sty 2025, 15:23
fan ut pisze: 11 sty 2025, 11:36 https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11651 ... w-wyjasnia

super ,gdyby nie Kamil i jego determinacja już dawno nie byłoby żużla w Tarnowie. Oby został z Unią jak najdłużej.

Co do Czapli to wydaje mi sie że ten wywiad to blef. Czy Poznań stać żeby dac zawodnikowi oczekującemu na przygotowanie do sezonu?? wątpie . Jełi Blodern bedzie jechał na swojim poziomie to on nawet nie powącha toru. Mam nadzieje ze Prezesowi uda sie go przekonać i sprowadzić do Tarnowa.
Niedawno dużo też mówiło sie o Hubercie Jabłońskim i jego możłiwym wypożyczeniu z Leszna , skoro u nas sytuacja jest w miare opanowana może warto by było wykorzystać dobre kontakty z Jankiem Kołodziejem i zawalczyć o tego chłopaka.
Jabłoński dogadany z Łodzią. Seniuka trzeba wyrwać z Ostrowa.

Awatar użytkownika
Kibic UT

Post autor: Kibic UT »

misiek80 pisze: 11 sty 2025, 17:06

Niech sobie tam będzie tylko kolejny raz się skompromitował skrzydlewski jak to on nie przepłaca, najmniejszy budżet z ligi to ma Tarnów potem jest Poznań a później dopiero Łódź.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

Awatar użytkownika
njk1987

Post autor: njk1987 »

misiek80 pisze: 11 sty 2025, 17:06

Pięknie to Witek rozegrał. Jeżeli Hubert dołączy do Orła to zrobili zajebisty skład na walke o PO. Duet juniorów Jabłoński - Buszkiewicz będzie chodził aż miło.
Tarnów moim miastem, Unia moim klubem...

Trsinspotting

Post autor: Trsinspotting »

Czy może ktoś zrobić zrzutkę na 100 Unii my kibice to tylko 20000 PLN lub na sprzęt dla juniorów

Awatar użytkownika
Zniesmaczony_UT

Post autor: Zniesmaczony_UT »

Trsinspotting pisze: 12 sty 2025, 0:45 Czy może ktoś zrobić zrzutkę na 100 Unii my kibice to tylko 20000 PLN lub na sprzęt dla juniorów
Tak na wszystko my kibice będziemy się zrzucać. Najlepiej co miesiąc to róbmy. Już mnie śmieszy jak co chwilę ktoś pisze "czy może ktoś zrobić zrzutkę" ...a co sam nie możesz założyć? Swoją drogą kibic dorzucać będzie z karnetów i biletów przez cały sezon.

Jeszcze trochę i będzie się robić zrzutkę na papier toaletowy do toitoia. Na opony się zrzućmy, na sprzęt dla juniorów, dalej idąc to i mechanik by się przydał dla nich, na wczasy dla prezesa, może i na wyjazd integracyjny dla zawodników przed sezonem. W sumie to teraz co miesiąc będziemy audyty robić i księgowa potrzebna to jakiś wygodny fotel by się przydał żeby ją pośladki nie bolały od siedzenia na drewnianym taborecie. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

kzm

Post autor: kzm »

Zniesmaczony_UT pisze: 12 sty 2025, 11:52
Trsinspotting pisze: 12 sty 2025, 0:45 Czy może ktoś zrobić zrzutkę na 100 Unii my kibice to tylko 20000 PLN lub na sprzęt dla juniorów
Tak na wszystko my kibice będziemy się zrzucać. Najlepiej co miesiąc to róbmy. Już mnie śmieszy jak co chwilę ktoś pisze "czy może ktoś zrobić zrzutkę" ...a co sam nie możesz założyć? Swoją drogą kibic dorzucać będzie z karnetów i biletów przez cały sezon.

Jeszcze trochę i będzie się robić zrzutkę na papier toaletowy do toitoia. Na opony się zrzućmy, na sprzęt dla juniorów, dalej idąc to i mechanik by się przydał dla nich, na wczasy dla prezesa, może i na wyjazd integracyjny dla zawodników przed sezonem. W sumie to teraz co miesiąc będziemy audyty robić i księgowa potrzebna to jakiś wygodny fotel by się przydał żeby ją pośladki nie bolały od siedzenia na drewnianym taborecie. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
Dokładnie,pomysły z publicznymi zrzutkami to jakiś wyższy wymiar.Sponsorzy z prezesami rozpieścili zawodników lata temu więc niech teraz ciągną ten wózek.Jedno co zmieniło się na dobre to to, że w Tarnowie skończyło się z przepłacaniem ,inni niech się martwią po sezonie a zawodnicy którzy sępili ile się da i niemaja na sprzęt niech się drapią po głowie

Tylko Unia

Post autor: Tylko Unia »

Według rewalacji Ostafa na u24 będzie Stojanowski lub Czapla.

https://sport.interia.pl/zuzel/news-tak ... Id,7890081

Awatar użytkownika
Kibic UT

Post autor: Kibic UT »

Tylko Unia pisze: 12 sty 2025, 13:02 Według rewalacji Ostafa na u24 będzie Stojanowski lub Czapla.

Zobaczymy kto ostatecznie tu zawita w sezonie będzie wesoło dużo klubów będzie beczeć bo w dalszym ciągu spirala zadłużenia funkcjonuje.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

sensowny

Post autor: sensowny »

No to wychodzi z ostatnich doniesien ze Stojan

Zagar
Stojanowski u24
Lahti
Lewiszyn
Szczepaniak
Heleniak
???/potasznik

o utrzymanie można powalczyć

kzm

Post autor: kzm »

Tylko Unia pisze: 12 sty 2025, 13:02 Według rewalacji Ostafa na u24 będzie Stojanowski lub Czapla.

"Miał być Mateusz Dul, ale jego finansowe wymagania okazały się wygórowane"
Przesada🤣.Ciekawe jakie pieniążki zażyczył sobie zawodnik który ledwo w łuk się składa.

Awatar użytkownika
Kibic1986

Post autor: Kibic1986 »

kzm pisze: 12 sty 2025, 18:03

"Miał być Mateusz Dul, ale jego finansowe wymagania okazały się wygórowane"
Przesada🤣.Ciekawe jakie pieniążki zażyczył sobie zawodnik który ledwo w łuk się składa.
Niestety przez ten durny przepis musimy oglądać takich zawodników ,a co najgorsze oni się cenią niczym topowi zawodnicy.Mojim zdaniem jeśli już chcą takiego przepisu to taki zawodnik powinien być tylko i wyłącznie pud numerami 8 i 16.

Roro

Nie wiem jak wy ale ja się dziwnie czuję jak ostaf pisze pozytywnie o unii heh

FANATYK ŻUŻLA

Post autor: FANATYK ŻUŻLA »

Roro pisze: 12 sty 2025, 19:06 Nie wiem jak wy ale ja się dziwnie czuję jak ostaf pisze pozytywnie o unii heh
Może w końcu dziennikarze też zrozumieli że wylewanie szamba na Tarnów jest nieopłacalne i czy komuś się to podoba czy nie Unia zawsze przetrwa!!!

wicek

Post autor: wicek »

Może w końcu dziennikarze też zrozumieli że wylewanie szamba na Tarnów jest nieopłacalne i czy komuś się to podoba czy nie Unia zawsze przetrwa!!!

Ja w to nie wierzę , te wszystkie ,,Ciecie Malinowe,, tylko czekają żeby się nam noga powinęła , przez tyle lat oblewali Nas gównem . Tera kiedy wygląda na to że idzie ku lepszemu poprostu deczko ,,spasowali,, ... bo sami widzą że ich ,, pierdolamento,, nic nie wnosi. Myślę jednak że tylko czekają żeby nas ponownie ,,obsrać,, .. Taki typ ludzi

szczypior

Post autor: szczypior »

Prezentacja biletowana...

Awatar użytkownika
Zniesmaczony_UT

Post autor: Zniesmaczony_UT »

Ostatecznie lista "wolnych" zawodników U24 może się powierzyć także niech czaple i dule się licytują a zostaną z ręką w nocniku. W klubie niech trzymają rękę na pulsie i już teraz sondują zawodników U24 ekstraligi bo jest duże prawdopodobieństwo że chłopaki będą mogli jeździć równocześnie dla U24 ekstraligi i ekstraligi2.
Ostatni rok ma być ta liga a w 2026 do rozwiązania. Decyzje władza ma podjąć niebawem.

"Do tej pory żużlowcy startujący w U24 Ekstralidze mogli być wypożyczani tylko do Krajowej Ligi Żużlowej. W sezonie 2025 dostaną także zielone światło na występy w Metalkas 2. Ekstralidze. Takie rozwiązanie ma zapewnić im większą liczbę startów, a w konsekwencji szybszy rozwój."

U nas brak drugiego Polaka w składzie trochę komplikuje sprawę bo można byłoby skorzystać choćby z Drejera czy Gustsa

Nie wiadomo jaki do końca będzie regulamin ale może otworzyłoby to nam furtkę do pozyskania Bartosza Jaworskiego. W rozmowach wcześniej chodziło chyba o ilość jazdy a teraz mógłby jeździć dla Lublina i u nas. Np pozycja 8 z której mógłby rotować za słabszego juniora lub wskakiwać na U24.

qbus27

Post autor: qbus27 »

szczypior pisze: 14 sty 2025, 21:56 Prezentacja biletowana...
I dobrze , kasa potrzebna . Toalety na stadionie też powinny być płatne

ecs

Post autor: ecs »

qbus27 pisze: 15 sty 2025, 0:26
szczypior pisze: 14 sty 2025, 21:56 Prezentacja biletowana...
I dobrze , kasa potrzebna . Toalety na stadionie też powinny być płatne
Powietrze też ....

ODPOWIEDZ