Nowe wiadomości żużlowe

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
Awatar użytkownika
Aris

Re: Nowe wiadomości żużlowe

Post autor: Aris »

Bartek Zmarzlik po raz piąty mistrzem świata. Gość jest niesamowity. Gratulacje dla Bartka 👏👏👏

Awatar użytkownika
Kibic UT

Post autor: Kibic UT »

Aris pisze: 14 wrz 2024, 21:28 Bartek Zmarzlik po raz piąty mistrzem świata. Gość jest niesamowity. Gratulacje dla Bartka 👏👏👏
Przecie nie jeździ mistrz świata Artiom łaguta i brązowy medalista Emil Sajfudinow więc jaki to mistrz.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

Awatar użytkownika
Aris

Post autor: Aris »

A taki, że jeździli Lindgren, Holder, Bewley, Lambert, Vaculik, Michelsen, Madsen itd. Za czasów jak jeździli rosjanie też zdobywał mistrzostwo. Czy przez to że Lebron James nie grał na mistrzostwach świata w koszykówce to znaczy że reprezentacja Niemiec nie jest mistrzem świata? Bartek zdobył 5 tytułów w sześć lat. Czapki z głów i wielki szacun dla niego.

Salowy Choroszcz

Post autor: Salowy Choroszcz »

Pinio pisze: 07 sie 2024, 17:31
Tylko Unia pisze: 07 sie 2024, 16:33
Pinio pisze: 07 sie 2024, 16:25
Daj namiary na artykuł
https://sport.interia.pl/zuzel/news-sum ... Id,7751638
👍👍

Tak tylko zapytam przezornie. Kto ma lepsze info,? Ostaf czy jakiś no name forumowicz? Bo zaraz może się okazać , że jeden z drugim będzie musiał w ramach przeprosin kupić kosiarkę w rozkwicie albo kilka kubików betonu..

Tak naprawdę to tylko ten żużel nam został. Wielka wielosekcyjna Unia , dumą miasta i regionu. Piłkarze, ręczni, koszykarze, lekkoatleci, pływacy, baloniarze wszystko zgnojone na naszych oczach. Niebywałe

A kolarz kwaśny reklamuje mecz Ukraińców na jaskółce. Może od razu zmieńmy nazwę na Tarnopol.

Hello

Post autor: Hello »

Osobiście nie trawie piszczałki. Zero pokory i szacunku dla rywala. Mozna go nazwać Polskim Nickim Pedersenem. Dwóm przedwcześnie zakończył sezon (Michelsen, Hampel). Kolejna sprawa to on może wywozić i blokować, ale jego nikt (czyt. Sytuacja z Artiomem w lidze). Kolejna sprawa to 4 rundy minimum są w Polsce co jest śmiechem na sali. Gdyby podobna ilość rund była w Anglii to piszczałka nie istnieje. Moim zdaniem technike ma mizerna, a większość wygrywa chamska jazdą, blokowaniem i wywozeniem. Co do prędkości też mam osobiście zastrzeżenia. Praktycznie zawsze i wszędzie jest spasowany i nie omylny. Sory, ale nie uwierzę w to.

Awatar użytkownika
Kondziu

Post autor: Kondziu »

Co ty pierdolisz Hello xD można go nie trawić ale gość jest dobry, jedyne co mnie denerwuje to wychwalanie go pod niebiosa ile to on rekordów nie pobił ale ludzie popatrzcie jacy są teraz żużlowcy, stawka GP to jakiś żart, zobaczcie na stawkę GP za czasów Tonego, tam każdy był kotem a mimo to gość był ponad nich.

Awatar użytkownika
the_naturat

Post autor: the_naturat »

Nie umniejszam mu umiejętności. To jak siedzi na motorze, jak się składa, jaką ma szybką maszynę. Ale też go nie trawię. Gdyby połowa zawodników jechała z nim tak jak on jedzie z rywalami, to byłby internetowy lament. Wystarczy, że jakiś zawodnik pojedzie z nim ostro, to komentatorzy w C+ płaczą, że na BZ to trzeba chuchac i dmuchac. Mnóstwo upadków torowych z jego udziałem jest z korzyścią dla niego. Mało kiedy jest winny. I ta jego prawa nóżka kiedy wchodzi komuś pod łokieć. I oczywiście żaden sędzia tego nie widzi. Naprawdę przypatrzcie się kiedyś.

Podzielam opinie Hello. Brakuje Emila i Artioma.

Awatar użytkownika
Kibic1986

Post autor: Kibic1986 »

Gratulacje za 5 mistrzostwo świata.... Ja nie uważam żeby jezdził jakoś nadmiernie ostro... Ale fakt to wychwalanie go mnie wnerwia ,dużo było takich turniejów gdzie jechało kilku polaków a mówiono tylko o nim.Jak jedzie Zmarzlik i komentuje Gollob to ja po prostu wyłaczam głos bo słuchać się tego nieda.

Natomiast faktem jest ze stawka ostatnich edycji a zwłaszcza tej obecnej jest delikatnie mówiąc słaba ,a dwóch wielkich rywali którzy mogliby zrobić różnice nie jedzie wogóle.Niema nawet co porównywać stawki w której tutuły zdobywał Tony i bardziej osobiście cenię sobie złoto Golloba .
Tony ,Crump ,Nicki ,Adams ,Sullivan ,Gollob ,Nicki ,Jonsson ,Hancock , a teraz Kvech, Huckenbeck , Nilson ,Woźniak .....

Awatar użytkownika
hipermarkeciarz

Post autor: hipermarkeciarz »

Też mam wrażenie, że dużo złego Bartkowi robią dziennikarze i komentatorzy, na siłę kreując go na boga i chwaląc gdzie tylko się da.

Mamy pot3m coś takiego, że:

Bartula wywozi kogoś w dechy - mistrzowska akcja, this is speedway, tak się teraz jeździ

Bartulę wywiozą w dechy - brutalny faul na naszym mistrzu, szanujmy kosci, zdrowie najważniejsze.

Inna sprawa, że jego przewaga sprzętową była do tej spory zastanawiająca. Ja rozumiem że gość wozi w polskiej lidze sredniakow jak dzieci, ale były takie turnieje i mecze, że łykał na raz po dwóch gości z topu GP jak tyczki, u nikt mi nie powie, że taka jest przepaść w technice jazdy.

Silniczki, Panie, silniczki...

Awatar użytkownika
Jaco

Post autor: Jaco »

Tak taka jest przepaść widocznie. Od 2015 wszystkich łyka wtedy chyba nie miał tej przewagi technologicznej. Co do komentatorów to może z wami jest coś nie tak. Czyli co koleś 5xIMS i mają się nim nie zachwycać bo Januszy to denerwuje. Zachwycają się wszystkimi tylko że Bartek daje im powody podczas praktycznie każdych zawodów poza tym na kim się mają skupiać jak nie na Polaku który walczy o ims? Przez 12 lat spowodował 2 wypadki(Pedersen 2017, teraz mikkelsen)to nie wiem co za pierdolenie o pakowaniu w dechy

Awatar użytkownika
josef

Post autor: josef »

Nie trawie tego EUNUCHA , to bandyta na torze ostatnio Michelsena wpakował do gipsu to samo w meczach ligowych nawet kolegów z własnej drużyny wywozi w bande .

Al Bano

Post autor: Al Bano »

Osiągnij jedną tysięczną tego co Zmarzlik... Co za ludzie, tylko hejt, zazdrość i nienawiść do swoich, a ruska udającego dla kasy Polaka będzie bronił i wychwalał.

Roro

Post autor: Roro »

A może jakieś informacje związane z tematem żużlowej unii Tarnów?

Greg-Tarnów

Post autor: Greg-Tarnów »

To też nie jest wina Zmarzlika że konkurencja jest dużo słabsza niż dawniej. Bartek goni Maugera i go wyprzedzi.
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.

Kibic z Lublina

Post autor: Kibic z Lublina »

W najbliższą niedzielę Świętochłowicach zorganizują zawody w flat tracku. Podobno w 2026 chcieliby nawet zorganiziwać tam rundę Mistrzostw Świata (we flat tracku). Jest też szansa, że w 2026 Śląsk wróciłby do ligi. Na tle tego co dzieje się w innych ośrodkach miło widzieć takie optymistyczne wieści.

https://prostozautu.pl/nie-tylko-zuzel- ... at-tracku/

https://po-bandzie.com.pl/zuzel-miedzyn ... -w-polsce/

Awatar użytkownika
Kibic UT

Post autor: Kibic UT »

Kibic z Lublina pisze: 03 paź 2024, 13:16 W najbliższą niedzielę Świętochłowicach zorganizują zawody w flat tracku. Podobno w 2026 chcieliby nawet zorganiziwać tam rundę Mistrzostw Świata (we flat tracku). Jest też szansa, że w 2026 Śląsk wróciłby do ligi. Na tle tego co dzieje się w innych ośrodkach miło widzieć takie optymistyczne wieści.

https://prostozautu.pl/nie-tylko-zuzel- ... at-tracku/

https://po-bandzie.com.pl/zuzel-miedzyn ... -w-polsce/
Świętochłowice tam żużla nigdy nie będzie miasto biedne sponsorów tam brak w życiu 2.5 mln na 2 ligę nie zbiorą a tyle potrzeba by po prostu przejechać sezon, dzięki klubom ekstraligowym stawki poszły drastycznie do góry co rujnuje kluby z niższych lig.
Ostatnio zmieniony 03 paź 2024, 13:23 przez Kibic UT, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

Majkel8816

Post autor: Majkel8816 »

Cały czas intensywnie pracujemy, bo akurat teraz mnóstwo się dzieje. Mieliśmy wizytę weryfikatora, po której mamy sporo wniosków, rozmawiamy równolegle z zawodnikami, choć tutaj jakiekolwiek decyzje na razie nie zapadną. Ciągle nie wiemy na 100% jak ta liga będzie wyglądała i kto w niej pojedzie. Podczas niedawnego spotkania w Warszawie przedstawicieli klubów, usłyszeliśmy, że Tarnów ma zamiar dalej startować, choć są tam duże zawirowania, dojdzie nam więc Gdańsk, o ile w Łodzi nie wydarzy się najgorszy scenariusz. Teoretycznie w KLŻ powinno być więc sześć drużyn - powiedział Radosław Majewski w rozmowie ze sportowegniezno.pl Czyli jedziemy w przyszłym roku w Metalkas

Awatar użytkownika
shrek

Post autor: shrek »

Zmarzlik mistrzem namawiał do szprycy co do 5 tytułu to gdzie Artiom gdzie Emil .? Obecna stawka GP to popelina.Crump,Gollob,Pedersen,Hancock,Adams,sulivan to była rywalizacja .

Awatar użytkownika
ams92
Kontakt:

Post autor: ams92 »

shrek pisze: 04 paź 2024, 8:53 Zmarzlik mistrzem namawiał do szprycy co do 5 tytułu to gdzie Artiom gdzie Emil .? Obecna stawka GP to popelina.Crump,Gollob,Pedersen,Hancock,Adams,sulivan to była rywalizacja .
Zgadzam się. Bardzo trudno obecnie porównać tą stawkę z tym, co było kiedyś. Łezka się w oku kręci, bo było to wszystko fajniejsze.
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.

Awatar użytkownika
bio

Post autor: bio »

Pewnie tak. Ja mam tak samo, ale podobnie mam ze skokami narciarskimi, że kiedyś to było ... A teraz? Niewiele emocji.

Salowy Choroszcz

Post autor: Salowy Choroszcz »

ams92 pisze: 04 paź 2024, 14:50
shrek pisze: 04 paź 2024, 8:53 Zmarzlik mistrzem namawiał do szprycy co do 5 tytułu to gdzie Artiom gdzie Emil .? Obecna stawka GP to popelina.Crump,Gollob,Pedersen,Hancock,Adams,sulivan to była rywalizacja .
Zgadzam się. Bardzo trudno obecnie porównać tą stawkę z tym, co było kiedyś. Łezka się w oku kręci, bo było to wszystko fajniejsze.
Byliśmy młodsi. Kiedyś na żuzlu piłem wodę w woręczku dziś bym się nie napił ...

Awatar użytkownika
Zniesmaczony_UT

Post autor: Zniesmaczony_UT »

Salowy Choroszcz pisze: 04 paź 2024, 17:02
ams92 pisze: 04 paź 2024, 14:50
Byliśmy młodsi. Kiedyś na żuzlu piłem wodę w woręczku dziś bym się nie napił ...
Dlaczego? Mleko w workach do dziś sprzedają. Ja lubiłem te napoje, rureczke się wbijało i człowiek był zadowolony. Mniej plastiku i tych zastanych europejskich zakrętek które obecnie tylko denerwują.

Na przewie po WF biegło się do Korzeniowskiego pod lasek sosnina (szk 17ka) i robiło na miejscu oranżadę, każdy biegał bo dopiero później nastała moda na sklepiki szkolne. Wszyscy grali, kolana mieli zdarte bo grało się na betonowym boisku w nogę nikt nie pajacował, ktoś był lebiota to stawał na bramce a dziś co drugi "niepełnosprawny" i zamiast ćwiczyć to siedzi na ławce z tel w ręku i udaje chorego.

kapecfc

Post autor: kapecfc »

Zapomniałeś o naszej Szwedzkiej Tarnowskiej Legendzie Tonym Rickadssonie ;)

Awatar użytkownika
ams92
Kontakt:

Post autor: ams92 »

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11535 ... edluza-sie

Tu też kuwa biznesmeni porobili interesiki :) Ja nie wiem, o co chodzi, że nie ma roku bez jaj w tym sporcie.
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.

ODPOWIEDZ