Unia Tarnów ŻSSA - zarząd i sprawy spółki

Speedway w tarnowskim jak i światowym wydaniu
KoNiK

Re: Unia Tarnów ŻSSA - zarząd i sprawy spółki

Post autor: KoNiK »

Obawiam się że znajomości w PIS jesli takowe posiada dają nam jedynie gwarancję że to nie padnie do wyborów... co dalej zobaczymy. Póki co nie widzę możliwości ocieplenia stosunków z Ciepielą bo tutaj problemem jest nazwa partii. Podsumowując GA nie wybuduje nam stadionu a miasta nie stać co za tym idzie zostaje nam tułaczka po max 1 lidze a tym sponsorów i kapryśnych kibiców nie przyciągniemy ;) w tym wszystkim są jeszcze mniej przychylni radni, którzy usilnie marginalizują zuzel w mieście ale to już inna opowieść.

wejss

Post autor: wejss »

Jeżeli ktoś oglądał transmisję z konferencji to widział jak to wyglądało. Dopóki nowy prezes opowiadał o planach na przyszłość było ok. Problem zaczął się w części konferencji z pytaniami od mediów. Na początku szło ok ale gdy do zadawania pytań doszedł redaktor Robert Noga, pozamiatał nowego prezesa i miałem wrażenie, że sam powinien siedzieć na jego miejscu. Półgodzinne lanie wody jak to będzie wspaniale i kolorowo zostało zmiażdżone jednym pytaniem...skąd na to kasa jeżeli dług obecnie sięga 6 zer. Odpowiedź była delikatnie to ujmując pokrętna i wymijająca.

Greg-Tarnów

Post autor: Greg-Tarnów »

Krzysztof Lechowicz
Daniel Bałut
Artur Lewandowski
Panowie do pracy i trzymam za was kciuki.Liczę że pomału Unia wyjdzie z bagna.
Pozdrawiam
''To, co jest trudne, da się zrobić. To, co wydaje się niemożliwe, należy przynajmniej spróbować”.

ziggy

Post autor: ziggy »

Po owocach ich poznacie. W kwestii werbalnej planów jestem jak najbardziej za i chyba każdy mógłby palnąć taką mówkę. Jeżeli jednak prezes nie zająknął się nawet o długach, ograniczeniu kosztów i strukturze działania sekcji itp. to przy całej sympatii albo jest fantastą albo durniem. Nastanie powszechna era szczęśliwości? Przecież jeżeli zarobki zarządu i struktura pracowników plus dywidendy RN mają pozostać na poziomie ekstraligowym plus koszt wynajmu stadionu to koszt roczny działalności przekracza budżet każdego klubu drugoligowego a gdzie zawodnicy? Oni jedyni ponoszą winę i mają dostać po dupie? Wiem że startuje i nie mam zamiaru go krytykować co najmniej do listopada ale jednak mnie to dziwi. To ma jakiś plan naprawczy czy po roku dowiemy się że znów mamy milion długów?
Ostatnio zmieniony 17 sie 2021, 23:05 przez ziggy, łącznie zmieniany 1 raz.

Wolly wolly

Post autor: Wolly wolly »

Ja tam prezesowi Lechowiczowi życzę powodzenia🤞 Żeby był najlepszym prezesem w historii klubu a nie ostatnim...
One ticket to valhalla

Awatar użytkownika
Szotek

Post autor: Szotek »

wejss pisze: 17 sie 2021, 18:05 Jeżeli ktoś oglądał transmisję z konferencji to widział jak to wyglądało. Dopóki nowy prezes opowiadał o planach na przyszłość było ok. Problem zaczął się w części konferencji z pytaniami od mediów. Na początku szło ok ale gdy do zadawania pytań doszedł redaktor Robert Noga, pozamiatał nowego prezesa i miałem wrażenie, że sam powinien siedzieć na jego miejscu. Półgodzinne lanie wody jak to będzie wspaniale i kolorowo zostało zmiażdżone jednym pytaniem...skąd na to kasa jeżeli dług obecnie sięga 6 zer. Odpowiedź była delikatnie to ujmując pokrętna i wymijająca.
W punkt. Takie samo odniosłem wrażenie. Jedno pytanie od Pana Roberta Nogi i zrobił się problem. Odpowiedź odnośnie długów była, że będą szukać nowych potencjalnych sponsorów i będą zachęcać do powrotu tych co odeszli… a i skład będzie „szyty na miarę”… bo budżet nie jest z gumy czy coś 😅 chyba gdzieś to już słyszałem.
Jeśli to prawda, że obecny, nowy Prezes zaczynał w NetF@nasach no to zobaczymy czy przebije kolegę z grupy, czyli Pana ŁS.
Chcę wierzyć, że jest to zmiana na dobre, w końcu. Życzę powodzenia.

Wolly wolly

Post autor: Wolly wolly »

One ticket to valhalla

Awatar użytkownika
ams92
Kontakt:

Post autor: ams92 »

Pierdu, pierdu, mowa trawa :) Wiemy, że nic nie wiemy. Ma być dobrze, wyjdzie, jak wyjdzie
http://www.mapawkieszeni.pl - Strona dla pasjonatów wycieczek, zwiedzania, górskich wędrówek.

Rafi

Post autor: Rafi »

Już jednego kibica z Net fansów my mieli...na torze się kładł dla dobra klubu.Teraz jest następny ,zobaczymy czy poprzedni prezes zostanie rozliczony z długu który po nim pozostał.Ciężko będzie któremukolwiek nowemu prezesowi zaufać jeżeli Rada Nadzorcza pozostaje w takim samym składzie jak w poprzednim roku.Dla mnie jest to kolejna marionetka w sterach Rady Nadzorczej.

CASPER

Post autor: CASPER »

Daje mu czas maks do grudnia.
Później zrobi ewakuację.

Awatar użytkownika
Kibic UT

Post autor: Kibic UT »

CASPER pisze: 18 sie 2021, 19:16 Daje mu czas maks do grudnia.
Później zrobi ewakuację.
Prawda jest taka że jest taki burdel każdemu będzie trudno posprzątać.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2021, 21:07 przez Kibic UT, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

KoNiK

Post autor: KoNiK »

To po co ta ściema z Nową Unią skoro starej nie będzie miał kto spłacić? Lepiej gdyby wyszedł powiedział to co powiedział dodał że mamy 2 bańki długu i albo to ratujemy albo sadzimy na stadionie kukurydzę. Tak to dalej nic nie wiadomo, same domysły i frazesy.
Obym się mylił ale pachnie tandetą :/

Awatar użytkownika
the_naturat

Post autor: the_naturat »

KoNiK pisze: 18 sie 2021, 20:57 To po co ta ściema z Nową Unią skoro starej nie będzie miał kto spłacić? Lepiej gdyby wyszedł powiedział to co powiedział dodał że mamy 2 bańki długu i albo to ratujemy albo sadzimy na stadionie kukurydzę. Tak to dalej nic nie wiadomo, same domysły i frazesy.
Obym się mylił ale pachnie tandetą :/
I mam takie same odczucia. Wolałbym brutalna prawdę, ale prawdę. Mamy tyle i tyle długu, będziemy spłacać. Tylko, że to mało popularne by było.
W Bydgoszczy Władek Gollob parę sezonów dziadował, żeby z pomocą miasta i sponsorów spłacić długi, a nie zamykac klubu na kłódkę. Kibice psioczyli na niego w każdym możliwym momencie. A jak wszystko spłacił to przyszedł Kanclerz na gotowe i robi za Mesjasza.

Kredyt zaufania nowy prezes ode mnie ma. Chciałbym zobaczyć w nowym sezonie na stadionie więcej reklam sponsorów. Taki namacalny dowód, że jest lepiej

Awatar użytkownika
pushthebutton

Post autor: pushthebutton »

Rafi pisze: 18 sie 2021, 18:05 Już jednego kibica z Net fansów my mieli...na torze się kładł dla dobra klubu.Teraz jest następny ,zobaczymy czy poprzedni prezes zostanie rozliczony z długu który po nim pozostał.Ciężko będzie któremukolwiek nowemu prezesowi zaufać jeżeli Rada Nadzorcza pozostaje w takim samym składzie jak w poprzednim roku.Dla mnie jest to kolejna marionetka w sterach Rady Nadzorczej.
Rada Nadzorcza zmieniła się:
Przewodniczący: Daniel Bałut, Wiceprzewodniczący: Wiesław Frys, Członek: Maciej Szymański, Członek: Jacek Pocięgiel, Członek: Artur Lewandowski

Te osoby + Prezes mają czas żeby się wykazać do listopada z umowami ze Sponsorami (Azotami!) i Zawodnikami - których trzeba spłacić, a nowych zakontraktować :O

W październiku pewnie będą już efekty bądź ich brak...

Awatar użytkownika
josef

Post autor: josef »

Sprawa jest prosta jeśli AZOTY będą dalej sponsorować klub to będą pieniądze na zawodników , ale czy tez na spłatę długów :?: chyba ze będą robic tak jak SADY w poprzednich sezonach ze długi spłacali z transzy AZOTÓW i na następny sezon znowu były długi , natomiast jesli AZOTY powiedzą dośc to wszystko JEBNIE bo nie widzę sponsorów którzy by wyłozyli większą kasę na klub 2 ligowy który ma zadłuzenia wobec zawodników i nie tylko .

Al Bano

Post autor: Al Bano »

Nie było większego szkodnika na Unii w całej historii klubu niż Sady. Bez niego może być tylko lepiej bo gorzej się po prostu nie da. Może Cieślaka kiedyś weźmie na wspominki, on by wam uświadomił dokładnie...

Awatar użytkownika
Kibic UT

Post autor: Kibic UT »

Jest nowy zarząd dajmy im szansę gorszego prezesa niż Sady nie ma także gorzej nie będzie.
Wiara i przywiązanie tak nas wychowano i tak zostanie Unia Tarnów.

Awatar użytkownika
BoSco

Post autor: BoSco »

Megael firma z ulicy Mościciekiego, ta firma jest sponsorem reprezentacji Polski na długi tor, eksponowana w jednym z droższych miejsc na kewlarze zawodników. Czy tej firmy nie da się namówić na wkład w ŻSSA.
Ze sportowym pozdrowieniem!

Awatar użytkownika
konri

Post autor: konri »

Firma, która sponsorowała Unię i oczywiście wiadomo komu zawdzięczamy to, że już nie sponsoruje.
ŻLF 2018 ŻLF 2023 ŻLF 2024

Al Bano

Post autor: Al Bano »

Pewnie nieudacznikowi Driverowi 😂

misiek80

Post autor: misiek80 »

BoSco pisze: 28 sie 2021, 16:43 Megael firma z ulicy Mościciekiego, ta firma jest sponsorem reprezentacji Polski na długi tor, eksponowana w jednym z droższych miejsc na kewlarze zawodników. Czy tej firmy nie da się namówić na wkład w ŻSSA.
Krótko po tym jak firma MEGAEL zaangażowała się w sponsoring reprezentacji na długim torze ukazał się obszerny wywiad z prezesem firmy w Tygodniku Żużlowym.Padło tam pytanie do pana prezesa o sponsoring Unii.Prezes wyjasnił ze bardzo mocno przeżył śmierć Krystiana Rempały i mocno go to odepchnęło od klasycznego żużla.Mówił o tym,że przestał podobac mu się speedway w którym jest ciągła presja na wynik w szczególności na młodych chłopaków.Wspomniał że klasyczny żużel przestał być sportem a jest wielkim biznesem w którym brakuje mu wiekszego luzu i frajdy czerpanej z tego co się robi.Tak po krótce przytoczyłem kilka zdań z tego wywiadu.Do całego wywiadu odsyłam do Tygodnika Żużlowego .Pozdrawiam

fan ut

Post autor: fan ut »

https://tarnow.naszemiasto.pl/te-firmy- ... c1-8541253 mamy w okolicach Tarnowa firmy z którymi zarząd na czele z prezesem powinien nawiązać współpracę to potencjalni sponsorzy trzeba próbować.

ODPOWIEDZ